Laʻau

Rosa Schneeewittchen - faʻamatalaga faaleaganuu

O loʻo faʻatupulaia pea le faʻaaogaina e le au faʻataʻitaʻiga o le lauʻeleʻele le faʻalauiloaina o le Schneewithen e teuteu fausaga, vali ma terraces. O le eseesega o meaola e pei o ni meaʻai e pei o le kiona-paʻepaʻe paʻepaʻe. Ina ia faʻaleleia togavao faʻapitoa, e taua le tausisia lelei o tulafono o le tekinolosi tau faatoʻaga.

Faʻamatalaga

O le maualuga o le vao e oo i le 400 cm, ma o le lautele o le faailoga e i totonu o le 100 cm. O le paʻu o le laʻau e faʻapipiʻi moni ai lala o vao. O ata o le Chic e valiina i se paʻepaʻei paʻepaʻe. Faʻalagolago i tulaga o le tau, o le lanu o petals e mafai ona fai i luga o se lanu piniki pe lanumeamata. O pupu taitasi e aofia ai le 4-5 buds. O se manogi manogi o fugalaau e salalau i luga o le togalaau. E le mafai ona oʻo i le 4-6 cm le lautele o le taamilosaga matala. O le fausaga o petals e lua-faalua.

Schneewithwith

Le lelei ma le le lelei

Faatasi ai ma mea taua o le tele o laʻau o:

  • se numera tele o mata i luga o vao;
  • vaitau umi o le fugalaau;
  • taofi le foliga o le afu pe a uma ona seleina fugalaau mo falala;
  • maualuga tulaga o le tetee atu i fungal infections;
  • faaauau pea le fugalaau i le taimi e toto ai vao i le itu i saute.

Mo faʻamatalaga! O le mea le lelei o le ituaiga Schneewithchen o le i ai o se manogi vaivai i le fugalaau ma le leai o se avanoa e totoina ai laau toto i itulagi ma ni malulu malulu.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Kneading Schneevitchen e masani ona faʻaaogaina mo le faʻamoemoe o le totoina o laufanua o laufanua, teritori o laufanua ma sikuea. O se wicker rose o le a fesoasoani e fatufatu se faʻailoga matagofie, teuteu teuteu poʻo koluma.

Tulaga Tutupu

Rosa Ashram - Faʻamatalaga o se aganuu toe faʻaleleia

Pe a totoina ni fatu, e taua le usitai i fautuaga a tagata tomai faapitoa, lea o le a fesoasoani e le faia ni mea sese. Pe a filifilia se nofoaga mo le totoina o le meaʻai, e aoga le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai nofoaga lelei e mafai ona puipuia mai faʻatau. I vaiaso muamua pe a uma ona totōina, e tatau ona ufiufi laau vao i se upega togalaau faapitoa e aloese ai mai le la.

Faʻalogo lelei! E sili atu le faʻaleleia o laufanua i le masina o Aperila poʻo le faaiuga o Setema. O totogo na totōina i le tautotogo e vave ona faʻalauteleina lauulu. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻatautaia e mauaa aʻa ma i le amataga o le taumafanafana e amata ona faʻafiafia i le tele o fugalaau.

I ni nai vaiaso ao lei totoina, ua eliina le eleele i le loloto o le 55-75 cm ma ua fefiloi ma sina vaega itiiti o peat, humus ma le lime. E mafai foi ona e aumaia sina vao fou i le eleele.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi:

  1. I totonu o le nofoaga ua filifilia, o loʻo eliina ai meaʻai. O le mamao i le va o vao e tatau ona 120-150 cm. O laau toto e faʻalavelave ai le atinaʻeina o faʻamaʻi fatu. O laau totő faʻatasi ai ma meaʻai i lenei tulaga, e leai se laumei lanu meamata ma faʻamalo ai.
  2. O uiga faʻapitoa o taimi malolo taitasi e tatau ona oʻo i le 45-45 cm.
  3. O le aʻa o le laau toto ua faʻafefeteina mo ni nai itula i se aʻa.
  4. A maeʻa se vaitaimi faʻatulagaina, ona tuu lea o fualaau i totonu o lua.
  5. Ua saʻo lelei le gaioiga o aʻa.
  6. O le lua e faʻafefeteina i se palapala o le eleele lafulemu ina ia maua ai le ū o le laau i le 7-8 cm i lalo o le eleele.

Laʻau matagofie

Tausiga o togalaau

O togafitiga talafeagai o le a fesoasoani e aloese mai le tele o faafitauli i avanoa lanu meamata. Lalo o fautuaga taua e faatatau i le tausiga o fualaau.

Faʻasa

Rosa Boscobel (Boscobel) - faʻamatalaga ma uiga o le aganuʻu

E manaʻomia e Rosa Schneevitchen le fua o le eleele. E manaʻomia le fafagaina o pasi i aso uma e 3-4. I aso vevela vevela, e tatau ona faʻamamaina le eleele i afiafi uma.

Taua! I le taimi o le sauniuni o le laau mo le malulu malulu, e fautuaina e le au atamamai e sasaa le 2-3 pakete vai i lalo o laau taʻitasi, lea o le a taofia ai le aʻa mai le maalili.

Laʻei pito sili

Ona o le tele ma le faaumiumi o le fugalaau o Schneewittchen, e manaʻomia ai e le rosa le faʻaleleia o taumafa. O laʻei pito i luga e faʻalauiloaina ia Aperila ma le taimi atoa o le vavao. E fautuaina le faʻaaogaina faʻapitoa o fugalaʻau faʻasaina ma fulufulu meaʻai luga. Mineral fertilizers ma organics eseese.

Faʻalogo lelei! I le taimi o le fuga o le pua, e le taliaina le faʻalauiloaina o le meaʻai, pulu ma le humus i le palapala.

Teuteu

Agai aʻei luga Schneewithin e manaʻomia le teuteuina lelei. O puʻu vaivai ma le vaivai e tatau ona aveesea e aunoa ma le faʻanoanoa. O lala e puipui ai le pale e vavae ese foi. O le teuteuina o pepa e faia mai le tausaga muamua o le totoina. I le tau mafanafana, e mafai ona e aveeseina pupu fua, lea o le a fesoasoani i se puaʻa umi ma tele.

Sauniga o le taumalulu

I le faaiuga o Setema, ua faapuupuuina pupule ma faapipii i luga o le eleele. Spunbond ma ata tifaga ua toso i luga o lala. Mai luga, o se fausaga e fausia i laupapa, e tatau ona ufiufi i se vaega o lala laau.

Faʻalogo lelei! A faʻapipiʻi pine i luga o le eleele, e fautuaina e muamua sasaa le otaota, e aofia ai lālā paʻu, mutia matutu ma lau paʻu.

Folatalafaga fautuaina le saunia i tulaga. E oʻo atu i le faaiuga o Setema, e mafai ona e amata tuʻuina ni pu. A mavae ni nai vaiaso, e tatau ona e amata afifi i luga o laau.

Faʻafouina o le aʻeina o rosa

Rosa Maria Theresia - faʻamatalaga faaleaganuu
<

O le rosa o le floribunda Schneewithhen e mafai ona faʻasalalau e le faʻaogaina o auala. O lenei faiga e faia i le gata i le taumafanafana, ae faapena foi i le taumalulu.

O le alu i le seleseleina o tipi, e tatau ai ona tipi na o lala na o loʻo i ai le lua o internodes. O fasi keke e faia i le maualuga o le 45 °. O le oso i luga o le gasologa o loʻo gaosia i se vaipuna ma tuʻuina i totonu o le oneone oneone, faʻafefiloi i totonu o koneteina. A maeʻa lena mea, e mafai ona tosoina se mea tifaga i luga o le koneteina. O le ata tifaga ua faʻaaogaina faʻapitoa mo le faʻamoemoega o le faʻaleleia o le ea, ma o le palapala ua faʻamaluluina mai le pamu moli. I le avea ai o se tulafono, a maeʻa le 21 aso, e aʻafia aʻa. A maeʻa ni nai masina, e mafai ona e totoina fatu i le laufanua tatala.

Kliming

<

Fuga

I luga o pu taʻitasi o loʻo i ai 4-5 faʻapipiʻi faʻapipiʻiina ma se mea e manaia, ae e le mafai ona iloa. O pepe laiti e faʻapipiʻi saʻo ai lālā. O faʻalanuga uumi o le paʻeʻeʻei le papaʻe Rose Schneevitchen e mafai ona teuteuina soʻo se togalaau togalaau. O fuga i le itu i saute e mafai ona faʻataʻamilo i le tausaga.

Ae peitai, i nisi tulaga, e le mafai e tagata fai togalaau ona fiafia i fugalaau matagofie. O le mafuaʻaga o lenei faʻafitauli e mafai ona:

  • eleele e le lava ai meaʻai. Slimber e fiafia i se fanua lafulemu ma lafoaia;
  • o se tele o vao olaola ua fausia i le faavae o le rosa. O lala laiti ma laʻau ma vao tuitui e latalata i aʻa o laau. E taua tele le aveeseina o ia taamilo i se taimi talafeagai ina ia le avea le aganuu teuteu ma vao;
  • se pasene tele ole nitrogen i le palapala. O le vailaʻau e mafai ai e le laau ona vave ola i le lanu meamata, ae i le taimi lava e tasi e mafai ona galo e uiga i le tupu vave. Nisrogen fertilizers e faʻaaogaina i le eleele i se vaega itiiti. I nisi o tulaga, e fautuaina e faʻalauiloa se vaega itiiti ole masini superphosphate ma le masima tiso;
  • faʻaleagaina le vao ma faʻamaʻi e taofia le tupu ma mafai ona mafua ai le oti o le togavao. E taua tele le siakiina ma le faʻaleleia o avanoa lanu meamata mo le i ai o faʻamaʻi. O maʻi faʻaalia vave o le a mafai ai ona togafitia le fugalaau.

Faʻaauau pea ona tupu

<

Maʻi ma meaʻai

Rosa Schneevithen e ono aʻafia i faʻamaʻi o le ituaiga:

  • paʻu paʻu;
  • lapisi;
  • vaʻaia;
  • lanu enaena;
  • necrosis;
  • siama gasegase;
  • mosaic virus.

O le mafuaʻaga o le tele o faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi ma le faʻavaʻaiga faʻamafanafana. E taua tele le aveeseina o lālā aʻafia i se taimi talafeagai, lea e aloese ai le salalau o faʻamaʻi pipisi.

I le ogatotonu o le tautotogo, o togafitiga puipui o laau e faʻaaoga sauniuniga faʻapitoa e tatau ona faia.

I le faʻaopopo atu i faʻamaʻi, faʻapitoa e pei o vaʻaia o le apogaleveleve ma aphids e mafai foi ona afaina ai le ituaiga o Schneevitchen. O aʻafiaga afaina e manaʻomia togafitiga vave faʻatasi ai ma iniseti.

Rosa Schneevitchen o se teuteuga moni o soʻo se togalaau aina. O fugalaau fugalaau matagofie o le a faaopoopo i ai se mea e fiafia i soo se teritori, ma o se manogi manaia o fugalaau o le a avea ma pusa faaopoopo.