Laʻau

Sinningia - o se faʻafefiloi o lanu vevela i totonu o se tamai laau

Sinningia o se tamaʻitaʻi faʻamaonia mai le aiga Gesneriaceae. O lona lauʻeleʻele o vaomatua o vaomatua o Amerika Tutotonu ma Latina e lata ane i Ausetalia. Na oʻo mai i Europa i le amataga o le 18 senituri. ma vave ona maua ai le lauiloa. O le tele o fugalaau sinningia Sinningia o se tau taua. I le taimi o le fugalaau, latou te foliga mai o se lalelei matagofie, e tusa lava pe laitiiti. Faafetai i le galuega a le au faifaatoaga, i aso nei o ituaiga meaola eseese e eseese i le telē o le vao, fausaga ma le lanu o tumutumu ua fafagaina.

Synningia

Faamatalaga faʻatau

Sinningia poʻo le gloxinia, e pei ona taʻua i nisi taimi, o se laau laʻau faʻamaina ma se fatu malosi. O lona maualuga e siitia i tausaga taitasi ma e mafai ona oʻo atu ile 40 cm.

I luga aʻe o le eleele o loʻo i ai le lanu vaivai ma le susu o lanu lanumeamata poʻo le mumu. Faatasi ai ma laulaau ma fugalaau, e mafai ona latou ausia le maualuga o le 25 cm, ae o loo i ai le eseesega e tusa ma le 5 cm le maualuga. O le umi o le oval po o le fatu e foliga mai o le 1-6 cm. O nisi taimi o le mama i luga o veins vevela e mafai ona vaaia i luga o le laupepa.







E mafai ona tupu le ponuncle i luga o se itu lautele poʻo se vaʻaga tutotonu. E oʻo atu i le 10 i luga o pedicels taʻitasi. Hairy, fusi manu i totonu o le faavae ma fai ai se paʻu uumi. O le umi o le logo o le 2-6 cm. O le pito i fafo o le pupuʻu ma le lapoa o le 5-12 cm ua vaeluaina i 5 petals. O le fugalaau e amata ia Mati ma e mafai ona oʻo atu i le 3 masina.

Sinningia fatu ripisi i pusa fatu fatu. E i ai se foliga lautele ma se lanu enaena lanu enaena. O le umi o le fatu e le sili atu i le 1 mm.

Ituaiga o Sinningia

E sili atu ma le 30 ituaiga o ituaiga ma ituaiga o ituaiga o le synningia genus. I le fale, o mea nei e taatele:

Sinningia o le tupu. O le fugalaau e tusa ma le 10 cm le maualuga e aofia ai le 4-6 paipa o laupepa lanumeamata lanumeamata lanumoana. E sili atu ona lavelave i luga o veins. O fugalaau Axillary o loʻo paʻu i lalo i le 20 cm le umi e valiina i le lanu viole. Fuga e tupu i le taumafanafana.

Royal syningia

Sinningia e manaia. O lanu lanumeamata lanu meamata e lanu eseese. O fugalaau lapopoa tetele o le lanu violē poʻo le lanu violē ma se faʻamaʻi māmā ma peti laiti.

Sinningia e manaia

Sinningia o Leukotrich (paʻepaʻe sinasina). O le laau e aofia ai vine e ono mai le 8-15 cm le maualuga. O laʻau lanu-lanumeamata lanumeamata o loo ufiufiina ma se faaputuga tupe siliva. O le umi e naʻo le 2-3 cm le umi. E tupu mai i le ogatotonu o le rosette laupepa se fugalaau moli ma fugalaau lanumoli. E i ai se uumi umi, ae o le limo i petals ua toetoe lava a toesea.

Sinningia Leukotricha (paʻepaʻe sinasina)

Tiny Sinningia - o le tele o ituaiga. O le maualuga o le peleni e na o le 2.5 cm. O fugalaau e pei o logo tetele o loʻo i luga o laʻau lanumeamata lanumeamata. O le vaega pito i luga o petals e lanu viole, ma o le pito i lalo e papaʻe.

Tiny Sinningia

Faʻatauga auala

Faʻafouina o synningia e gaosia e fatu ma fualaau vegetative. E mafai ona faʻatau mai ni fatu ma maua mai ona o se mea e le mafai ai ona faʻafefeteina. I le tautotogo, o fatu e totoina i totonu o le oneone e sauniuni ai le oneone e aunoa ma le faapipiina i le eleele. E faʻamamaina le palapala ma ufiufi i se ata tifaga. Tausi le fale kuka i totonu o se lauulu susulu ma le mafanafana (+ 20 ... + 22 ° C). A maeʻa le 1-2 vaiaso, ona tupu mai ai lea o le ipu ma e tatau ona faʻafeiloaʻi le ulo i totonu o se potu ma malamalama malamalama.

I le taumafanafana, e mafai ona e tupu aʻe syningia mai le laulaʻau. Ua lava le tipiina o le laulaau, vavae ese le fasi laau ma tipi faataamilo i itu tutusa e tolu. O totoa uma e totōina ile eleele malulu oneone, faʻalauteleina e ni nai millimita. O fualaau e tatau ona ufiufi i ata tifaga poʻo tioata ma faʻafeiloaʻi i se nofoaga matagofie ma le vevela o le ea + 23 ... + 25 ° C. Laititi nodules ma aʻa o le a aliali i totonu o le tolu vaiaso.

Mo le faʻalauteleina o pipisi, e tatau ona faia laasaga nei. A maeʻa le taimi malolo, ae ao leʻi oʻo mai pupu, e tatau ona vaevae le pusa i ni vaega ina ia tofu i latou ma se tulaga tuputupu aʻe. Nofoaga o fasi 'oloʻo tuʻuina i totonu o le malala. O fatu totogo ua totoina i totonu o ipu uʻamea ma tuʻuina atu i se potu mafanafana (+ 20 ° C).

Taimi o le olaga

Sinningia ua taʻua taimi malolo ma vao. A maeʻa ona tupu (Setema-Oketopa), ona vave faʻafuaseʻi lea o le vaega atoa. E mafai ona tuʻu faʻamaʻi i totonu o le eleele pe eli ma teuina i le vao. E le manaʻomia le faʻaleleia ma le faʻamalama i le taimi o le malolo, e faʻaititia le vevela i le + 12 ... + 14 ° C. I lenei setete, o fatu e mafai ona oʻo i le fa masina. Mo le faʻateleina o fugalaau i le tausaga lava e tasi, o syningia e mafai ona faʻamalu i totonu o le masina.

O le laau ua totoina ma se sui atoatoa o le palapala ma siitia atu i se potu mafanafana. Faʻamama le palapala ma le faʻaeteete aʻo tupu mai le totogo. E taua tele le tuʻuina atu o le malamalama faʻasalalauina.

Tulafono Faʻaliliu

O le Syningia e totoina i le amataga o le tautotogo, e mafai ona tuufaatasi le taualumaga ma le vaevaeina o le fatu. Afai o loʻo afaina i nofoaga po o le pogisa i luga o le eleele, e tatau ona teuteuina ma togafitia i se vaifofo o le fungicide. O le ipu e filifilia laʻititi i le lapopoa ma ni pu ile pito i lalo. O le eleele mo synningia e tatau ona aofia ai vaega nei:

  • fanua laupepa (3 vaega);
  • peat (2 vaega);
  • oneone (1 vaega).

Faʻalauteleina le omea poʻo le omea e sasaa i le pito i lalo. O le tasi vaetolu o le pulu ipu e tatau ona tumau pea ile luga.

Faʻaliliu mai fualaau

Tausia Tulaga

O le tausiaina o le agasala i le fale e faia ai se taumafaiga. O le laau e talafeagai mo tagata fai togalaau e leai se poto masani.

Malamalama O le potu e tu ai le syningia e tatau ona susulu. Ae ui i lea, mai le susulu lelei o le la e sili atu ona lelei le ufiufi i se veli manifinifi poʻo se gau. I le tau mafanafana, e taua le ave o le laau ile faletusi poʻo le togalaau, i lalo o le paolo o laau.

Lulu O se fugalaau e le fiafia i le vevela vevela. O le maualuga o le vevela o le ea + 20 ... + 25 ° C. I le vevela vevela, e tatau ona e faʻafefeteina le potu ma faʻamaua le ea i le potu. I le taimi o le malologa, e tatau ona faʻaititia le vevela i le 10 10 + 14 ° C.

Totogi. Sinningia e manaʻomia le maualuga o le faʻamamafana, ae e le mafai ona e fufuluina lau laʻau. E mafai ona e tuʻu ipu i tafatafa o aquariums, punavai poʻo fata vai. O nisi tagata fai togalaau e sili atu le ola i laau toto i totonu o greenhouses po o conservatories.

Faʻasa. Faʻamanatuina Syningia i taimi uma ma le tele. E tatau ona vave aveʻeseina uma le suavai mai le ulo. Mo le faʻaleleia o le vai e faʻaaoga ai le vai mafanafana ma mama. E maualuga atu le suavai. Afai o le vai e masani ona pala pe faaputuputu i laulaau, o le a mate le laau.

Fertilizer. Ia Mati-Aukuso, e tatau ona fafagaina le syningia i le mineral tuufaatasia mo fualaau totogo. O le faʻaaogaina lelei o le faʻalaʻau ua faʻafefeteina faʻalua i totonu o le eleele faalua i le masina.

Maʻi ma faʻamaʻi. Sinningia e faigofie ona pala. E mafai ona latou aʻafia ai le pulou, mama ma lauʻau fefiloi. O le faʻailoga muamua o le faʻaalia mai o laulaʻau ma laʻau vaivai lea e faʻaalu ai se manogi manogi. O mea uma ua faaleagaina e tatau ona aveese ma togafitia togafitiga.

O meaola, thrips, aphids ma le vaʻavave e masani ona faʻaalia i luga o le laau. Insecticides fesoasoani e taulimaina i latou. Manaomia le faʻatau o fualaau faʻataʻitaʻi i le tulaga o le aerosols.