Laʻau

Lyubskaya Cherry - ituaiga taimi e tofotofoina

O le televave ma le maualuga o ituaiga o cherries Lyubskaya ua lauiloa i le au faifaatoaga mo se taimi umi ma o loo lauiloa pea. E ui i le suamalie o le lanu mumu ma le gasegase i nisi faamaʻi, e mafai ona maua lenei aganuu fua i le toetoe o soo se togalaau aina, talu ai o Lyubskaya e tele ona lelei.

Se Tala otooto ma le faʻamatalaga o Lyubskaya Cherries

O kerupi o le ituaiga o le Lyubskaya na tupu i luga o togalaau patino ma i togalaau e pei o le 19 seneturi. O le uluai aloaia aloaia na taʻua e lata i le 1892. I lana malaga i le itumalo Korochansky o le itumalo o Kursk, o le saienitisi o togalaau Kichunov Nikolai Ivanovich, o loo suesueina ia togalaau a Korochansky sa lauiloa i lena taimi, e aofia ai le peleni Lyubskaya.

I le 1947, na lisiina ai le ituaiga i le Setete o le Resitara o Vaʻaiga Faʻaputuga o le Rusia. O Lyubskaya e mafai ona ola i Northwest, Central, Central Black Earth, North Caucasus, Middle Volga ma Lower Volga eria.

O lenei laau paʻu e oʻo atu i le 2-2.5 mita le maualuga, o se tasi o mea lelei: e faigofie ona selesele. Crohn's crown - o le maualuga tele e sili atu i le maualuga. O paranesi mai le ogalaau e ola i le maualuga o le 45 °. Paʻu paʻu.

Cherries o le ituaiga Lyubskaya e leai se maualuga e maualuga atu nai lo le 2-2.5 m

O Lyubskaya Cherry e vave tele: o le uluai seleselega e mafai ona faʻamoemoeina i le 2-3 tausaga. I le lima o tausaga, e oʻo atu i le 5-6 kilokalama, i le matua matua, e mafai ona e oʻo i le 25 kilokalama. I nisi o tulaga, o se fualaau e oo atu i le 50 kilokalama na matauina. O le vaitaimi o le galue malosi o le 15-20 tausaga.

O fua o vine ua matua tele lava - i le faaiuga o Iulai ma e oo lava ia Aokuso, ae o le tasi. A maeʻa, e mafai ona latou tautau i luga o le laau mo le 2-3 vaiaso e aunoa ma le aveesea o le lelei, ae le o le sasaa o le suamalie ma le faateleina o le suka. O le tele o vine o le lau - 4-5 g, o le lanu e pogisa, o le paʻu e lamolemole, susulu, manifinifi, ae malosi. E laʻitiiti ponaivi, e mamafa le 6-8% i le mamafa o vine, e faigofie ona vavaeese. O le tofo o se mea oona, ma suamalie ma le fiafia i cherries e ola latalata i le itu i saute.

Berries o le Lyubskaya ituaiga - lanu moana mumu, ma lamolemole, paʻepaʻe paʻepaʻe

O lenei ituaiga o fualaau lelei e fua lelei lelei e aunoa ma ni faʻaopopo eletise. Ae o le fuainumera o ovaries, ma o lea o le a maua ai le fua tele, pe afai o loʻo ola latalata ane cherries o ituaiga nei:

  • Anadolskaya
  • Kharitonovskaya
  • Michurina lalelei,
  • Uluai spanka
  • Vladimirskaya
  • Zhukovskaya.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Le lelei o le ituaiga (sei vagana ai mo na ua uma ona taʻua):

  • lē faʻaleagaina;
  • amataga;
  • faauo faauo;
  • feaveaia o vine;
  • faigofie le vavaeeseina o le ponaivi ma lona laʻitiiti;
  • talafeagai mo le seleselega - o le ituaiga e lelei mo togalaau faʻapisinisi;
  • le mafai ona faʻaaoga i paka mo le faʻaogaina o fanua.

O aʻafiaga e aofia ai:

  • tofo suamalie, faatapulaaina le taumafa fou;
  • faʻafitauli i moniliosis ma coccomycosis.

Totoina Cherry Lubsky

O le totoina o le Lyubskaya e fiafia i fatugaina e le faigata.

Taimi faʻaleleia

E mafai ona totoina fualaau i le tautotogo po o le tautotogo:

  • O le totoina o le tautotogo o le filifiliga aupito sili lea ona lelei, e pei ona ola pea le laau ma e mafai foi ona leai se mago. O le totoina e tatau ona manaʻomia aʻo le i amataina le matala;
  • E mafai foi ona totoina le autumn, ae e sili atu ona aloese mai ai, talu ai e leai se faʻamautinoaga o le fatuga o le a le mafai ona tolotolo. Afai mo nisi mafuaʻaga e tatau ona e tuʻuina o ia i le tautoulu, e tatau ona oʻo i le faaiuga o Oketopa - o le amataga o Novema.

Filifiliga ma le faasaoina o laau

E sili atu le lelei o le gauga (saplings) i le tautoulu, e tusa lava pe ua fuafuaina le totoina mo le tautotogo. I lenei tulaga, i le taimi o le totoina, ua faʻamautinoa e te maua le mea e sili ona lelei e totoina ai, ae i le taimi o le tautotogo, aʻo le i amataina, e le o taimi uma e mafai ai ona faʻatau le fatuga saʻo.

E sili atu ona lelei le faʻatau mai o fatu o cherry i le tautoulu, ma toto i le tautotogo

O le seedling e tatau ona tasi le tausaga poʻo le maualuga o le lua tausaga. O matua matutua e sili atu ona leaga ma tuputupu ae le lelei, e le tatau ona e faamoemoeina se seleselega lelei mai ia i latou. E tasi le tausaga o le fatuina o le fatu e masani lava ona i ai le maualuga o le 70-80 cm, o le lua-tausaga - 100-110 cm. O le paʻu e tatau ona enaena-enaena i lanu e aunoa ma ni mea lanumeamata, o le aʻa e lelei ona faamatalaina.

Afai na e faʻatauina se fatu laau i le tautoulu, ma o le ae totoina i le tautotogo, ona, ina ia mafai ona teuina, e te manaʻomia:

  1. Faʻataʻu se vaʻaiga ma se lautele ma loloto o le 30-40 cm ma le umi e tusa ma le mita.
  2. Tuu le fatu laau i totonu o le uamea i luga o le pito i luga ina ia mafai ai e lona pale ona maualuga i luga o le eleele.

    Pe a faʻapipiʻi se fatu fatu i totonu o se uamea, o lona pale e tatau ona i luga o le eleele

  3. Ufiufi aʻa ma le pusa i le eleele, ma ufiufi le pale lelei mai leisa ma togo.

O le mea lea, o le fatuga o le a puipuia lelei seia totoina.

Faʻaleleia o sauniuniga

Lyubskaya Cherry e fiafia i le malamalama, eleele suamalie. E sili atu lona lelei ile laʻitiiti (8-10 °), e sili atu i sisifo poʻo matu sisifo. E sili lona lagona i luga o le itu i matu o le itu i matu. O le nofoaga e tatau ona lelei le faʻaleleia, e aunoa ma le lolovaia. E le mafai ona e totoina i eleele maulalo, vaitafe. I vavaega kulupu, o le mamao i le va o laina e 3 m, i le va o laau ile laina - 2.5-3 m.

O se nofoaga e tulaʻi mai ai e sili ona saunia i le tautoulu. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

  1. Fuʻu lua i le loloto o le 40-60 cm ma le lautele (lautele) o le 60-70 cm.
  2. Liligi le laʻau pito i luga luga i le lua, faʻaopopo i le 10 kilokalama o le humus, o le lita o le pefu, 150-200 g o le superphosphate ma le faʻafefiloi.

    Humus - o le fugalaʻau faʻasaina lea e faʻamalosia ai le eleele ma elemene talafeagai

Totoina aʻa i laasaga

O le faʻavaeina o loʻo aofia ai ni laasaga:

  1. O se faaputuga ua fausia i totonu o le lua.
  2. Ua tuu i luga o se fatu laau, ua faasaʻo aʻa ma ufiufi i toega o le eleele. E tatau ona tumau le ua aʻa i se mamao e 5 cm i luga aʻe o le eleele.

    Pe a totoina se fatulaʻau pele, faʻamalo aʻa, o le ua aʻa e tatau ona 3-5 cm i luga aʻe o le eleele

  3. E tulia le uʻu i le pito i tua o le mea e nonoa ai le laau.
  4. O le eleele e matua afaina, sasaa mai i pakete e tolu.
  5. O le poloka o le poloka e mulimulita ma le 3-4 cm le loloto.
  6. O lala uma ua faʻapuupuuina e le tasi vaetolu, e aofia ai le taʻitaʻiga tutotonu (pusa).

    O le faʻatulagaina mo le totōina o fatulaʻau e tutusa ma isi fualaau

Cherry tausiga

O le tausia o Lyubka (pei o Lyubskaya e lauiloa) e le afaina ai le tele o faafitauli, lea e faamatalaina ai lona lauiloa tele. I le tausaga muamua talu ona totoina, e leai se mea e tatau ona faʻamafanafanaina: e lava meaʻai na faʻafeiloai i le taimi o le totoina. E totoe i le vai 3-4 taimi ile vaitau.

Faʻasa

Taʻaloga faʻasalalau:

  • ao le i fuga;
  • ao faia le ovaries;
  • vave lava ona uma le seleselega;
  • i le faaiuga o le tautoulu ina ia "faʻaleleia" ile susu mo le taumalulu.

O le fua o le faʻavaivai e 20-30 lita i mita taʻitasi o le poloka poloka. A uma ona faʻasusu, e tatau ona e vaʻaia le eleele ma mulch le totoina.

E le tatau ona faasūsūina i le taimi o le vaitau o le vine, aua e ono paʻu.

Laʻei pito sili

O luga o laei e manaʻomia mai le tausaga lona lua. I le tautotogo, i le amataga o Aperila o le a faʻalauiloaina mea faʻale-aganuʻu (10 kilokalama o le humus poʻo le 1 lita o paʻu moa ua faʻamaʻapeina i le 10 lita o vai). Afai e leai se mea faʻalenologia, e mafai ona e faʻaopopo le 30 g o le ammonium nitrate, pe a uma ona faʻasalaina i le 10 l o le vai. Folie top dressing with a 0.2% urea vaifofo e lelei.

Afai o le eleele faʻamamaina o le suka, e tatau ona faaopoopo le falaoamata lime i le nitrate ammonium i le ratio 1: 1

Mo le taimi lona lua i lenei vaitau, e manaʻomia ona fafagaina cherries pe a uma le seleselega. I le taimi nei, e le saofagā faʻamalosi faʻamaʻi. E sili le lelei o le faʻamafanafanaina i le fusi o le efuefu (1 lita i le 10 lita o le vai) poʻo se vaifofo o le 2 sipuni tele o le potassium chloride ma le 3 punetēpu o le superphosphate i le 10 lita o le vai. Ona o le mea moni o le superphosphate e faigata ona solo i totonu o le vai malulu, e sili atu le muaʻi faʻafefiloi i sina vai inu vevela ona faatoa faʻaopopo lea i le fofo lautele.

Faʻavaeina o le Crown ma le faʻataʻoto

O le pale e tatau ona fausia i se auala e ola ai le laau i le lautele (o lenei e sili ona faafaileleina le seleselega), ma le ala i se maualuga o le 35-45 cm. E tatau ona tuu lala o le selu i le aofaiga o le 7-10 fasi vaega i le mamao o le 10-15 cm, lala e sili atu nai lo le afa mita - tipi i le lala o le itu.

O le teuteuga e faia taʻitasi i le tautotogo - aʻo leʻi amataina le tafe o le sua - pe o Oketopa. Muamua lava, ua vavaeina lala mago ma maʻi. Ona faʻamavaeina ai lea o le pale, aveeseina lala e ulu i totonu. Ma faapena foi i le tasi vae tolu ona vavaeina ni afifi. E le mafai ona vavaeina le tuputupu ae faaletausaga, talu ai o ovaries na faia i luga ia i latou.

Pests: auala e tau ai

E tatau ona maitauina e tele lava faʻamaʻi ma meaola faalafua i lenei ituaiga. Mafaufau i fua faatatau o le puleaina ma le puipuiga.

Cherry Elephant (Weevil)

O lenei laʻau o le fugalaau auro e 5-10 mm le lanu. Manua i luga o le palapala eleele, ma le amataina o le vevela e tulaʻi i luga. E fafagaina i luga o mata, laʻau talavou, pulumu, fugalaau, ovaries. Afai e te le tauina, e mafai ona faʻaumatia uma fualaau aina.

E mafai ona faʻaumatia e le anufe o le pine le faʻatoʻaga uma

O le fua lelei o le puipuia o le tuaiina o le toinaina o laau i le loloto o le 10-15 cm ma (poo) se amataga o le tautotogo. E lelei foi le faʻaaogaina o le paʻu papaʻe o paluga faʻatasi ai ma le aveese muamua o le paʻu tuai, mago.

I le popofou o le tautotogo, pe a le sili atu i le 5-10 ° C le vevela o le ea i le taeao, e mafai lava ona e luluina pipi i luga o se mea lanu poʻo se ata. I tulaga ogaoga, e mafai ona e faʻaaogaina vailaau faʻasaina (mo se faʻataʻitaʻiga, metaphos), e mulimuli lava i faatonuga a le kamupanī.

Cherry Cut Cutter

O lenei mea e sili atu ona lamatia ai manufeʻai e tufatufa faasolosolo i le sone o le non-chernozem.

Larvae hibernate i lalo o le eleele (2-3 cm) o le fanua, pupate ia Iuni. O se iniseti uliuli uliuli (5-6 mm) faʻatasi ai ma apaʻau manino e fa o loʻo fuʻeina mai i totonu o le komiu i Iulai. E tuʻuina e le tamaʻi fua i lalo o le laulaʻa, lea e aliali mai i luga o lapisi i le 1-2 vaiaso. Latou te 'aina le paʻu suamalie o laulaʻau, ma tuʻu ai le taʻavale o loʻo i totonu. Lea lanu samasama, mago ma malepelepe. Faatasi ai ma se liona taua, e mafai ona vaivai le laau.

O le tootoo o le cherry sawfly e faʻapipiʻi ai le pulupulu matala o le lau, ma tuʻu ai veins

Ia Setema, o laʻau e alu mo le taumalulu.

O le kilivaina ma le tatalaina o le pito i luga, e pei ona i ai i le tulaga o le pine o le cherry, faʻaititia le numera o meaola faalafua.

A o faagasolo le vaitaimi o le tele o aʻafiaga o laʻau, o togalaau e togafitia ma se tasi o auala nei:

  • faʻafefeteina o tapaa po o le pala;
  • afu o le wormwood;
  • 0.7% vaifofo o palu eletise;
  • 10-30% vaifofo o malathion.

Lyubskaya Cherry Diseases

Luibskaya cherries e mafai ona aʻafia e moniliosis ma coccomycosis. I tulaga maualuga, e mafua ai le oti o lau, fugalaau, laupapa.

Cherry moniliosis, po o le lauulu o fualaau aina, ua salalau nei i le tele o itulagi mamao

O le puipuiga vave e toetoe lava a mautinoa e faʻamalolo ai faʻamaʻi. O le tulaga lea pe a faigofie le puipuiga nai lo togafitiga. Mo faamoemoega puipuia, o le autumn (pe a uma le seleselega) ma le tautotogo (aʻo le i tatalaina lau laupepa) e sosolo i le vai o Bordeaux.

Afai o uluaʻi faailoga o le maʻi ua aliali mai, o togavaga e togafitia i le taimi nei ma le fungicides (o se auala e faʻafefe ai faʻamaʻi fatu). I le taimi nei, o le tele o sauniuniga faʻaleleia lelei o mea faʻaleleia o loʻo faia.

Gaioiga masani o lona uiga o le fualaau faasaina, i luga o le laau, ua siitia atu i isi vaega mai totonu.

A maeʻa le 2-4 itula, e le mafai e le timu ona fufuluina le fualaau faasaina, o le a gaoioi mo le 2-3 vaiaso. O fualaau faasaina e le afaina i tagata, o nisi atonu e togafitia i le 5-7 aso ao lumanai le seleselega (Quadris, Horus, ma isi).

Laʻau ma lālā e aʻafia e le manoa e tatau ona aveese mai le saite pe susunuina.

O le a le mea tatou te faia i le seleselega

Ole laʻau o Lyubka e faʻaaogaina mo le gaosiga. Talu ai ona o le ponaivi e faigofie ona vavaeese, ma o le pulupulu o loʻo i totonu o loʻo maua lona foliga ma e le seʻe mai le sua o le sua, ua maua lelei lenei peleni:

  • siamu;
  • teu i lana lava suavai;
  • fualaau mama;
  • jams, jam;
  • compotes, sua;
  • avanoa mo fagu, pies, pies.

O le taumafataga tele ma le uaina peleina e sili ona lauiloa. I le itu i saute, o loʻo i ai le tele o le la, o le a fua le suamalie ma suamalie.

Toe faamanatu le pele o Lyubskaya

O le taumafanafana ao leʻi oʻo i le taimi mulimuli, na ou faʻatau ai se fatu fatu ma se aʻa ua paʻu, Lyubskaya ituaiga eseese. Na totoina, i le tautotogo ae ou te le fiafia i lona nofoaga e nofo ai, na ou sopoia ai ma se fasi fanua i se nofoaga fou. O lau peleina e fuga mai e pei o le vale, e le vaaia le laʻau, o le seleselega foi e fiafia. O lenei tausaga le ata lava e tasi. O se laau e sili atu nai lo le mita le umi, ae o le seleselega, e foliga mai, o le a malie i lenei tausaga. :) Na matua le fiafia i le tausaga talu ai le tele o vine, sei o tatou vaai po o le a le mea o le a tupu i lenei.

Lenka//www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=1752

I le faaputuputuina, e mafai ona maitauina o le Lyubskaya siaki ituaiga e sili atu ona lelei nai lo mea le lelei. O le totoina ma le tuputupu ae e avanoa e oo lava i tagata amata ma pisi. E ala i le totoina o na laau i luga o lau 'upega tafaʻilagi, a mavae ni nai tausaga, e mafai ona e saunia i lou aiga ni meaʻai lelei ma lelei mo le taumalulu e aunoa ma le tele o galuega.