Fualaau aina

Tomato seedling i luga o le windowsill: pe faʻapefea ona toto lelei ma ola ma faʻafia ona faʻafeinu?

O Tomatoes o se tasi o mea e sili ona fiafia i ai o faifaatoaga. Laʻau le lelei e maua ai fualaau aina ma soʻo se tausiga. O le totoina o laau i totonu o se siosiomaga nofoia e le o se galuega faigata.

Faatasi ai ma se faʻaeteete ma faʻaauau pea taga, faʻapea ma (e le taua) ma sina tupe na faʻaalu, o le taumafanafana o le a fiafia ia oe i se fua tele o fualaau aina.

E le gata i lea i le tusiga o le a tatou faamatalaina pe faapefea ona saʻo le fuafuaina o le taimi mo le luluina o fatu i le fale ma saunia se eleele lelei mo nei faamoemoega.

Saunia e totoina tamato lelei i le fale

Tatou amata i le nofoaga. E le manaʻomia tele, o le mea lea o le faamalama o le a faia. O le faamalama i saute o le a lelei, talu ai e mafai ona tupu toto e aunoa ma le susulu. Ae o isi vaega o le lalolagi e le faʻalavelave i pusa o le soifua mālōlōina, faʻalautele. I faʻamalama malulu faʻapipiʻi mata o pepa poʻo pepa paʻepaʻe mai le itu o le potu. O tagata nofomau i matu, poʻo tagata o loʻo i ai le maualuga o le salalau o laau i luma o faamalama, e le tatau foi ona ita. I ia tulaga, e tatau ona suia le la i se moli susulu.

O le malamalama o le aso mo fatu e tatau ona 10-12 itula. E i ai le tele o filifiliga o moli mo lenei ituaiga o laau. O le phyto-lamp Solntsedar D-20 e mafai ona sui lau laau toto i le susulu o le la. Faatasi ai ma le fesoasoani mai o laau-lighting plants, ua ola tupu i totonu o potu e aunoa ma ni pupuni. O lenei moli ua mamanuina mo le 50,000 itula o le taotoga ma le malosi o le 20 W.

Ina ia faatumauina ma fetuunai le vevela mo tamato i le taimi o le tuputupu aʻe, matou te ofoina atu le filifiliga lenei.

  1. Vavae le faamalama mai le potu ile polyethylene.
  2. E ala mai i le lautusi o le laupepa e faigofie ai ona faʻatonutonu le vevela.
  3. Ia mautinoa e faʻapipiʻi le thermometer. I laʻasaga eseese, e manaʻomia e pets anufe sina vevela.

Ina ia faatumauina le malūlū i le taimi o le mafanafana, ua lava lea e fufulu ai le vaimatua 1-2 taimi i le aso., poʻo le faʻaaogaina o le ea eletise eletise. E mafai foi ona e alu i le auala a le tinamatua. Tuu se pesini vai i lalo o le paʻu, pe tautau se solo susu i luga o le maa. O ai e sili atu i ai.

E faapefea ona fuafua le taimi o le lūlū fatu i le fale?

Fautuaga le tumau mo le luluina o fatu - mai le faaiuga o le taumalulu, e amata mai i le ogatotonu o Fepuari seia oo i le faaiuga o Mati. E faʻatatau i le latitudes (i saute poʻo matu) e nofo ai le fai fanua. O le totoina o fatu e faalagolago i le taimi o le toto i le eleele. Mai lenei aso tatou te 55-65 aso. Faʻaopoopo i ai se isi vaiaso pe afai e fuafua e ola ma se pi. O le fatu lenei o le totoina o le aso. Mo se faʻataʻitaʻiga: afai o le a fuafua e fuafua i le aso 1 o Iuni, o le luluina o fatu e faia i le aso 20 o Mati.

O fatu e tatau ona filifilia mai na ituaiga o loʻo faʻatulaga lelei i tulaga o lau eria. E mafai ona faʻatau i le faleoloa, totogi mo le ola ola ma le afifi o le amio saʻo. Ma e mafai ona e faʻaaoga lau faʻamaoniga, saunia muamua.

Komiti Faatino: Afai e te fuafua e faʻavasega tomato i le lauʻeleʻele avanoa, filifili ituaiga-o loʻo tuputupu ae (faʻamautu ma super superfinary). Mo greenhouses, ituaiga maualuluga (le taua) ma hybrids e talafeagai. E tatau foi ona e gauai atu i ituaiga o tamato: mo le gaosiga, salati, mo le taumafa fou-ituaiga eseese.
  1. Faʻataʻituina lelei fatu, ave faʻamalo (faʻagogo, vaelua, moli).
  2. Mo se amataga e sili atu, e tatau ona fafaguina fatu, tuʻuina atu se manaʻoga taua.
  3. Mo se amataga e faʻamaʻi ai. Ina ia faia lenei mea, tuʻu i se faʻafitauli 1% o le manganese mo le 20 minute. O le fofo ua faia i le fua faatatau o le 1 gram i le afa ipu vai.
  4. Ina ia faatelevave le vave, lulu fatu i totonu o se vaifofo o le apuefu laupapa - o le puna o microelements ma mea e faatupuina ai le alualu i luma - ao le i lulu (tuu se sipuni sipuni o le 0.5 lita o le apa mo le lua aso).
  5. Faatofu ia fatu afifi i se taga gau mo le 4-5 itula i le fofo.
  6. E faʻamaʻaina fatu, faʻapipiʻiina i microelements, ua sauni mo le faʻamalosi.

O le paluga o fatu o loʻo i totonu o se pusa paleni paleni o se paluga-o le mineral nutrient mixture o loʻo faʻafefeteina ma e le o toe faʻaititia. Totoina fatu fatu i le eleele.

Ina ia fafagu se fatu, e te manaʻomia le susu, okesene ma le vevela.. Ina ia faia lenei mea, afifi fatu i totonu o se masi susu i luga o se masi, ma nana i totonu o se pusa paʻu. Sa matou seti mo 2-3 aso i se nofoaga mafanafana, mai le 22-28 tikeri. Fatu fatu fatu.

Gafatia talafeagai

I totonu o faleoloa se tele o mea filifilia mo fualaau. Pepa o fatu fatu, peʻa ma pepa paʻu palasitika, paʻu ma ipu palasitika. Ae mo le lūlūina o fatu, o pusa palasiteni masani po o katuni susu o le a talafeagai, ma e tatau ona e faia ni pupu i tafatafa o le nofoaga mo le tafe vai.

Mo fualaau pe a uma ona pikiina, pepa palasitika po o palasitika, o ipu palasisi e talafeagai. O le mea autu lava, e le o ni mea laiti e faatatau i fua, ma e le tele tele.

E faʻafefea ona kuka se eleele lelei?

Mo le faʻaleleia o le lelei o fualaau, o le eleele e tatau ona aofia uma ai meaʻai ma elemene e tatau ai mo le laau i le sao tatau. O le televave po o le leai o ni elemene e afaina ai laau. O le eleele ua filifilia le gaogao, malamalama, paʻu ma le pH-neutral. E faapena foi e tatau ona togafitia le eleele mai pathogens ma sigie afaina ai a tatou fatu laiti.

O loʻo i ai le tele o vailaʻau tuʻufaʻatasi o le eleele mo le faʻatau atu mo fualaau faʻatoʻaga i le lautele ma mo tamato aemaise lava. Ae e te leʻi faʻatau se faʻataʻitaʻi, siaki le mea na fai. O le mea e lelei ai, e tele ituaiga o eleele e tatau ona i ai i le paluga palapala.

Lalo o se laulau faʻatasi ai ma fualaau mo sauniuniga a le eleele. E le gata i lea, o le a fesoasoani e malamalama ai i le eleele ua maeʻa. O le a le mea e tatau ona i ai i le tuufaatasiga ma le mea e le tatau ona i ai iina. Faʻafefiloi palapala eleele mo sauniuniga a le tagata lava ia. O numera o loʻo faʻaalia ai ni fua faʻatatau e te faʻaaoga e fua ai: pakete, ipu, ma isi.

Fua 1Fua 2Totoga 3Fua 4
fanua faʻatau 1fanua faʻatau 3eleele vavao 1humus
eleele vavao 1compost 5fanua lau lauʻeleʻele 1fanua suauʻu 2
humus 2sawdust poʻo oneone 1humus 1oneone lapoʻa 1
sphagnum moa po o oneone 1uʻu *uʻu *po o le pala
uʻu *uʻu *

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio i le auala e saunia ai le eleele mo laau toto:

E faapefea ona toto laasaga i lea laasaga?

2-3 aso pe a uma le galo ona tupu mai fatu. Ua oo i le taimi e lulu ai. Ua totoina vao totō ma e aunoa ma le totoina, totoina vave fatu i totonu o ipu. Ae i le taimi lava e tasi, o se vaega tele e aofia ai ma sili atu ona latou filifili e ola ma se palota. A o le totoina fatu, e tatau ona lapisi le palapala.

  1. Faatumu le paluga eleele faatasi ma le maualuga o le itiiti ifo i le 10 cm. Afai tatou te totoina ma se pi, 6cm ua lava.
  2. Liligi le vai mafanafana.
  3. Matou te faia ni togalaau i le 3-4 cm loloto e oo i le 1 cm. I le 1-2 cm matou te taoto ai fatu i totonu.
  4. Moe ma faʻamaluluina togalaau. Afai e laiti le atigi togalaau, faigofie ona salalau fatu ile luga i laina, fufulu i le eleele 1cm mafiafia ma faʻamama.
  5. Mo le lūlūina, filifili fatu na totogo.
  6. Faʻapipiʻi i totonu o se pusa paʻu po o ufiufi i le tioata ma tuʻu i se nofoaga mafanafana 25-27 tikeri.
  7. E tatau ona mataʻituina le maualuga, ae le o le lolovaia.

Matou te ofoina atu pe faʻapefea ona totō totoga totato:

Le tulaʻi mai o tanu ma filifili

O le vaitaimi o le tupuga mai o tanu e tolu i le fa aso.. Aua e te misia le taimi ma vave tuʻu le moli. O le faʻatapulaʻaina o le malamalama, maualuga le vevela ma le maualuga o le suamalie e tau atu i le faʻalauteleina o fualaau. O lea ituaiga o laau o le a sili ona vaivai ma vaivai, ma o le mea lea o le a le fua tele. E le gata i lea, i totonu o le 4 aso tatou te matauina le puleaina o le vevela: i le ao 12-15 tikeri, i le po 9-12 tikeri. I le aso 5, tatou te faateleina le vevela i aso taitasi i le 23-25 ​​tikeri, i le po mai le 12 i le 14. Mo lenei mea, o le filifiliga ma le polyethylene ma faamalama faamalama o le a faia.

Mo le atinaʻeina o laʻau, e tatau ona suia le la i itu taʻitasi o laau. A leai, na latou punou uma i le itu e tasi.

O le vaitau mai le totoina o fatu e tupu mai i le totoina (vaega o fualaau) e 20 aso. I lenei piriota, e manaʻomia moni lava e fugalaau ni phosphorus, ona latou te le aʻafia lelei mai le eleele. Faatasi ai ma le leai o ni fuamosa e totogo lemu i le tuputupu ae ma o latou laulaau e avea ma lanu violē. A aunoa ma le lefulefu i lenei mataupu e le mafai ona faia. Nitrogen nutrition nutrition o seedlings i lenei vaega ua faaitiitia i se tulaga maualalo.

E masani lava e le manaomia le vai, e tatau ona faia aʻo solo le palapala. Aua neʻi faʻatagaina le eleele e faʻamago. A faʻamalosia le taumafai e aua le pau i luga o laau i le vai.

Aʻo lua laʻau moni, matou te amata sauniuni mo le piki. Talu ai ona o le aʻa o le aʻa e tupu ae ma vavalalata ma fualaau vavalalata, e le aoga le taulaina i se pi. Ina ia mafai ona totoina se fatu laau ma se palapala eleele, e tatau ona faʻafefe le eleele i le aso ao le i faia le faʻatulagaga. Saunia vave le atigipusa.

  1. Matou te ave ni fagu po o ato mo ni fatu pe tusa o le 0.5 lita.
  2. Liligi le palapala ile 2/3 ma fai le pu. E na o le malosi, saʻo le atinaʻeina o faʻaupuga e mafai ona suia.
  3. Aveese ma le faaeteete le fuʻa i se paluga o le eleele, taumafai e aua neʻi faaleagaina aʻa, ma faʻafeiloaʻi le fatuga i le ulo.
  4. O le seedling e tanumia sina mea e sili atu nai lo le mea na tupu ae lei totoina le 2 cm.
  5. Matou te faʻapalapala le eleele faʻataʻoto i le fatuga, ona faʻapipiʻi lea, faʻafeinu. O lea o le eleele o le a sili atu ona siomia ai aʻa ua faaleagaina.

O nisi tagata e lūlūina le aʻa tutotonu pe a totō ina ia mafai ai ona faʻaleleia atili aʻa. O isi e talitonu e faapea pe a togi, o aʻa ua afaina, o se mea e popole mo le laau ma aloese ai.

O le mea lea, o fualaau e totoina i totonu o ipu eseese, i le mea o le a latou tutupu aʻe ai ma ola malosi ae leʻi totoina i le eleele.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio ma se auiliiliga auiliili o le faagasologa o le totoina o fualaau totato ma lona totoina:

Maʻi

Aisea e mamae ai tomato toto, liliu lanu samasama, mago pe feoti, ma o le a le mea e fai i nei tulaga? Aisea e faʻalautele ai pe totogo ai laau, ma o le a foʻi le mea e fai ina ia latou le faʻaosoosoina? O lenei nisi ituaiga o faʻamaʻi fatu:

Le faʻamaʻi FaailogaMafuaagaFaaleaogaina
Paʻu mumuTotoina o laulaau ma laʻauFaʻataʻitaʻiga, suavaiTogafitiga i fualaau faasaina "Pupuni" ma (Pupuni)
Le lava le malosiO foliga vaaia o lanu violeFaʻasalaga faʻapitoaSoo eleele
Le lava le malosiLafoaia o laulaau, sosoo ai ma le feusuaʻiMaea le atoatoaCopper sulphate palapala palapala
Le lava le malosiYellowing and dropping o laʻau maualaloPau le kesiFaaaogaina o le nitrate kesi i le palapala
Le tausiga le leleiLafoaia ma le vevela o laauLe lava le malamalama, faʻaleleia o vai, maualuga le vevelaFaʻatoʻoina le faʻatupulaia o le faagasologa

Ae a pe afai na faʻafuaseʻi ona fuga mai laau i luga o le windowsill? Toe faʻaleleia fua o fualaau totō i se mea e sili atu le paʻu, aveese faʻamalo pe faalua fugalaau. Le tausia o le alualu i luma o tagata fai togalaau e le fautuaina. Ae mo le lumanaʻi ia tuʻuina atu sea fautuaga. A uma ona piki i le aso 10, sasaa le tipu ma le sipuni falala. O lenei faʻasolosolo o le a maua ai le pusa malosi ma faʻagesegese le alualu i luma i le maualuga. O le fusi e faia e pei ona taua i lalo: latou te faatumuina le fagu lita le tasi ma le sukani kulimi, sasaa vai inu i luga. A maeʻa le mafanafana, ona sasaa lea ma faʻafefe i le vai 1: 5.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i faʻamaʻi totoga: