Fualaau aina

Tupulaga fiafia ma le leai o ni meaʻai "taliga o povi": faʻamatalaga o le ituaiga ma le ata

Tomato Voloviye Ushi (Volovye Ukho) - ituaiga eseese o tamato e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga amateur.

E fetaui lelei mo laufanua eleele ma lauusiusi, fiafia i fua lelei ma fualaau suamalie lelei. O fatu mo le totoina mulimuli ane e mafai ona aoina faʻatasi, mai tamato tuai.

O se auiliiliga auiliili o le ituaiga, uiga ma mea taua o le tausiga ma le galueaiina e mafai ona maua atili i le tusiga.

Tomato Volovye Ear: faamatalaga eseese

Igoa tulagaOx taliga
Faamatalaga lauteleTausaga o le vaeluagalemu
FaʻatonuRusia
Toto110-120 aso
PepaFaʻasolo umi ma se pito faʻamalosi
LanuRed
Faatatauga o fuamati amata100-140 kalama
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga6 kilokalama i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i faʻamaʻi tetele

Tomatoes Volove Ears - ogatotonu o le vaitau maualuga-fuaina o ituaiga. O le vao e le taua, umi, e le faʻalauteleina.

O le faʻaaogaina o le laumei lanumeamata o le lau, lau laititi, lanumeamata lanumeamata, faʻaogaina faigofie. O fuālaʻau 'aina i gutu o 4-6 fasi. O le gaosiga e lelei, mai le sikuea 1. mita o le totoina, e mafai ona sili atu i le 6 kilokalama o tamato ua filifilia.

O le taimi umi e faʻalauteleina mo le vaitau atoa, o fualaʻau e seleseleina i le tulaga o le faʻapitoa poʻo le faʻasologa o le tino. O fua e fua ile lapopoa, e fua mai i le 100 i le 140 g. O le foliga e faʻaloloa, faʻatasi ai ma se tipima lima, e foliga tutusa ma le taliga. O sina tamato e fai siʻosiʻomaga i le au, o le lanu e loloto le mumu.

E paʻu le paʻu, puipuia le fua mai le momotu, o le paluga o se mea malie, meaʻai, ma se tele o potu o fatu. O le suamalie e tumu, suamalie, e leai se vai.

Faatusatusa le mamafa o fualaau 'aina faʻatasi ma isi e mafai ona i totonu o le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Ox taliga100-140 kalama
Vavega valea60-65 kalama
Sanka80-150 kalama
Pink Pink80-100 kalama
Schelkovsky Early40-60 kalama
Labrador80-150 kalama
Severenok F1100-150 kalama
Bullfinch130-150 kalama
Faʻatonu le potu25 kalama
F1 amataga180-250 gutu
Alenka200-250 kalama
Faitau atili e uiga i faamai o tamato i greenhouses ma metotia o le feutagaʻi ma i latou ia tatou tusiga.

O le a matou taʻuina atu foi ia te oe auala uma o le puipuiga mai le tuai ma faʻamaʻi e pei o Alternaria, Fusarium ma Verticilliasis.

Amataga ma le Faʻaaoga

Variety Volove Ear na gaosia e le au Farani, na fuafuaina mo le tuputupu ae i moega avanoa ma fale puipui.

E lelei ona tausia fualaau aina. Felauaiga e mafai. Fualaau aina, fua mai i lanu meamata, vave ona vave ona maua i le potu.

Tomatoes Oxen Ears e aofia i le salatisi, latou te manaia fou, faʻaaoga e saunia ai meaʻai, itu ipu ma isi ipu. O tamato mafolafola, mafolafola paʻu ma paʻu paʻu e mafai ona faʻamalieina pe tipi, ma o le sua o le suka e faia ai le sua suamalie.

Ata

Vaʻai i lalo: Tomatoes Volovye Ear photo

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • maualuga le tofo o fua;
  • fua lelei;
  • lelei le faasaoina o fua;
  • malulu malulu;
  • tausiga le lelei;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi.

O faʻataʻitaʻiga laʻitiiti e aofia ai le manaʻoga e fausia se togavao.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o se ituaiga ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Ox taliga6 kilokalama i sikuea mita
Fugalaau fuga18 kg i sikuea mita
Fuga mumu27 kilokalama i sikuea mita
Valentine10-12 kg i sikuea mita
Samara11-13 kilokalama i sikuea mita
Tanya4.5-5 kilokalama mai se togavao
F1 sili ona fiafia19-20 kg i sikuea mita
Demidov1.5-5 kg ​​i sikuea mita
Tupu o le matagofie5.5-7 kg mai se togavao
Faʻi Orange8-9 kg i sikuea mita
Toto20-22 kilokalama mai se togavao

Vaega o le tuputupu ae

Tomato varieties Volove Ear o le auala pito sili lea ona faigofie e ola ai fatu i le auala. E fautuaina laʻau ia togafitia i se vaifofo o le palatini, faʻafefiloi, mago, ona faʻamaluluina lea mo le 10-12 itula i se mea e faatupuina ai le tuputupu ae.

O lenei taʻiala e puipuia mai faʻamaʻi ma faʻateleina le faʻaleleia o le germination. O le eleele e aofia ai le faʻafefiloi o laufanua faʻatoʻaga ma peʻa poʻo humus. Mo le sili atu o le tau o meaʻai, faʻapipiʻu laupapa poʻo superphosphate e mafai ona faʻaopopo.

Faitau atili e uiga i le palapala mo laau toto ma mo tagata totō matutua i greenhouses. Matou te taʻu atu ia te oe ituaiga o eleele mo tamato, pe faapefea ona saunia lau eleele lelei ma pe faʻapefea ona saunia le eleele i totonu o le kiona i le tautotogo mo le totoina.

O fatu e totoina ma sina faʻalauteleina, faʻafefeteina ile palapala ma sulu i le vai. Mo le manuia o germination e manaʻomia se vevela e le itiiti ifo ma le 25 tikeri. A maeʻa le totogo o laau, ona faʻaitiitia ai lea o le vevela, ma o pusa o loʻo i ai laau e faʻaalia i le malamalama susulu.

Pe a faʻaalia muamua laupepa moni i luga o laau, o le pikiina o loʻo faia i luga o laʻei faʻatasi ma se faʻalavelave faʻapitoa. O le faʻatulagaina e amata i le afa lona lua o Me. O fualaau e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le 6 laʻau moni ma ia le itiiti ifo i le tasi le fugalaau fugalaau. O Tomatoes ua totoina i le eleele i le popo fou o loo ufiufi i pepa. I le sikuea 1. E mafai ona ou nofo i luga e oo i le 3 vao.

E fautuaina le fausia o le 1 poo le 2 sipuni ma le aveeseina o laasaga i luga aʻe o 3 pulumu. E manaʻomia e le ogalaau le lagolago. I le taimi o le totoina o le vaitau, e tolu taimi e fafagaina ai se faʻalavelave faʻalavelave.

Faitau tala aoga e uiga i fomaʻi mo tamato.:

  • Laʻau manu, mineral, phosphoric, faʻapitoa ma faʻasaina e fai ma fugalaau mo fatu ma TOP sili.
  • Yever, iodine, amonia, hydrogen peroxide, ash, boric acid.
  • O le a le mea e fafagaina ai le fafaga ma pe a faʻapipiʻi, pe faʻapefea ona taitaia.

Maʻi ma faʻamaʻi

Eseesega o le tomato E le o se mea e mafai ona afaina i le maʻi mai le logo o le Eye Vocal, ae o mea e puipuia ai e talafeagai.

A o le totoina le eleele ua fautuaina e faamatuu se vevela vevela o le potassium i taimi uma. I le taimi o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi, e togafitia ai togavao ma sauniuni e uʻamea..

Mai i le tumutumu, aʻa poʻo le lauulu eleelea o le a puipuia ai le faʻamalosolo pea o le palapala ma le aveesea o vao, mulching i le peat or straw.

Mo faʻamoemoega faʻasolosolo, o loʻo faʻasalalauina tamato i le phytosporin poʻo se isi vailaʻau faʻasaina. Tomatoes Voluevye Ushko e tatau ona asiasia vaiaso i le taimi e iloa ai faʻamaʻi.

I le amataga o le taumafanafana o le totoina o osofaʻi aphid, thrips, miti vaʻavave, mulimuli ane slugs, urosa, pale mai Colorado. O laau afaina ua togafitia i insecticides i vaitau o 3-4 aso.

O le taliga o le povi o se tamato e manaia ma le faʻamaonia e mafai ona totoina i lalo o ata tifaga poʻo luga o moega avanoa. E faigofie ona faʻasaina le laau i vasava o le tau, e faʻafano ai sina malulu poʻo se lamala taimi. O le faateleina o le seleselega e tatau ona gauai atu i le fausiaina o le togavao ma tele ai le faʻamaʻi.

Tuai amataTaeaga tuaiLaititi vave
Faatoaga PaluGoldfishUm Champion
AfaFaʻamanatu le fugalaauSultan
Red RedVavega o le maketiMiti lemu
Volgograd PinkDe barao blackNew Transnistria
ElenaDe Barao OrangeGiant Red
May RoseDe Barao RedTagata Rusia
Talofa siliMeli pelePullet