Faatoaga

O se tasi o vine sili ona lelei - Livadia Black

O le tuputupu ae o se fua vevela, e pei o vine ua valaauina talu mai aso anamua, o taimi uma lava e faigata, e tumu i mealilo ma le manaia.

Ma mo se tagata ua i ai le uaina malosi i le tele o tausaga o le poto masani, ma mo se amataga i le faatufugaga o le viticulture, e taua le filifili pe o le a le ituaiga o le a teuteu ai lana togalaau, o le totoina ma le tausiga o le a fesoasoani e fiafia ai i le tulaga tulagaese o le "oloa o le la" ma le manogi o le uaina.

O le ituaiga Livadia Black e sili ona lauiloa i le au vine. Vineina vine maualuga maualuga ma le matagofie o leo o palu, nutmeg ma sukalati - o le oloa mulimuli na maua mai i lenei ituaiga suamalie.

O le a le ituaiga?

E faatatau le paʻu Livadia ituaiga sili ona lelei (vailaau) faatasi ai ma le manogi o meaʻai ma lanu uliuli pe a matua atoa. 20-25% o le suka o fua o fualaau aina ma le eletise 7-10 g / l. E le fautuaina le tolopoina i le seleselega, acidity ma le suka i lalo i le matua matua.

O vailaʻau faʻapitoa e aofia ai Levokumsky, Bianca ma Crystal.

E masani ona faʻaaoga mo le gaosia o vine mama. Tala faʻatatau o meainu mai Livadia vine pipi i le taimi o le tofo e masani lava ona i ai le tau maualuga.

TAULAʻI: O se vailaʻau e faʻaaogaina ai le uaina uaina. Ae naʻo le pe afai e le faʻaaogaina togafitiga faʻafomaʻi.

Faʻaaliga

O fuifui vine o Livadia e laʻititi lona fua. O le foliga o le paʻu, ma o nisi taimi e mafai ai ona tupu faʻataʻitaʻi solo.

O le tele o fuifui o loʻo i ai le agavaʻa, ma o le averesi o le tasi o loʻo iai ile 200-250 g.

O le tele o fualaau suamalie po o le lapotopoto ua avea ma fusi vine, o le tele o fua o le 1.5-2 g. E foliga mai ua lanu uliuli le lanu.

Berries matua malieO le manifinifi o le paʻu o le 'ai po o le gaosiga e matua fiafia lava. O le susuga malamalama musika e maua ai fua o se suamalie suamalie. O le isi itu taua - faigofie le vavae ese mai le ala.

O le tofo faapitoa o loʻo iloga foʻi e Ruta, Sukalati ma Tayfi.

O vine ei ai ona uiga vaʻaia lelei. O le fuainumera o fuifui na totoe e faalagolago ile tausaga o le vine. O le numera maualuga o fuifui o loʻo totoe i luga o laau. ina ua mavae le 4 tausaga o le tuputupu ae.

FUAFUAGA: e le manaomia le totoina o vine i le paolo. E tatau ona tuʻuina atu le lagolago mo le vine.

Faʻasologa o talaʻaga

O le ituaiga na faia i le All-Union Scientific Research Institute of Wine-Making and Viticulture "Magarach" i lalo o le vaavaaiga tuusaʻo o se tagata gasegase maoae ma se tagata poto faapitoa i le togafitiga o vine Pavel Yakovlevich Golodrigi.

O lona lima o Gurzufsky Pink, Delight ma Amethyst.

O le Livadia uliuli e mafua mai i ituaiga sili ona lauiloa o vine, lea na maua ai se amataga i le olaga i luga o togavao faataitai o le nofoaga autu lauiloa faasaienitisi.

O Crimea na avea ma nofoaga fanau ma o le vaega autu o le totoina o se ituaiga fou. Ae o le galuega umi a le au faifaatoʻaga e faʻaleleia a latou fanau, ua faʻalauteleina le faʻafanua o le totoina.

O le tele o itu i mātū o Rusia ma Iukureini ua avea ma se nofoaga e togitogi lelei ai le suavai ma le fiafia i vineglassers.

Faamatalaga o le ituaiga vine vine Livadia Black

O le ituaiga e fetaui lelei ma tulaga manaomia mo vine vine:

  • puipuia i meaola faalafua, faʻamaʻi ma le malulu;
  • e aofia ai le aofaʻi maualuga o minerale ma vitamini;
  • sua suamalie i vine e oo atu i le 80-90%;
  • sugar content not less than 20%;
  • o le fausaga o le pulumu e fetaui ma le fua faatatau lelei o le mamafa o le selu i le mamafa o fua. O lenei mea e faʻaaogaina ai le le lelei o le aʻafiaga o le selu ile tofo o le uaina;
  • uta i luga o le vao - e oʻo atu i le 30 mata.

O le gaosiga e masani ona fesuisuiai i totonu 110-150 c / hao se faailo lelei lea. Tetee i le toʻa i le -25 tikeri. I luga o le valu fua o le tofoina, o le sikoa e 8 points.

Super Extra, Arched ma Ata o le Matu o loʻo i ai foi le malulu.

Faatasi ai ma mea sese, e tatau ona maitauina o vine e le foliga matagofie, o le masani lea o le tele o vine. O lenei faʻataʻitaʻiga ua matua tauia i le lelei o le tofo ma le faʻaaogaina o le uaina.

Ata

Maʻi ma faʻamaʻi

E leai ni togalaau e puipuia atoatoa mai faʻamaʻi. Le tele o tagata fai faalavelave ma laveaʻi faʻamaʻi manu. I le taimi e lapatai ai ma faʻaleagaina nei faʻafitauli o le a avea ma ki mo se seleselega lelei, e seleseleina e aunoa ma se mea e leiloa.

Pests

O meaola faalafua e sili ona lamatia e aofia ai apisa vine, mea e ola ai laau, vao, vao, anufe, moa vine, moa ma fuʻa. O le meaai autu mo i latou o vine ma laulaau laiti.

O le atinaʻeina o iniseti e tupu i le tuʻuina saʻo o fuamoa ile pito i lalo ole lau. Vaa i luga o laufanua faʻatasi ai ma fesoʻotaʻiga iniseti.

A maeʻa se suʻega maeʻaeʻa o vao ma le aveʻesea o mea uma ua faaleagaina, e tatau ona tau i le auro ma iʻa. Ona faatoa mafai lea ona e amata totogo. E talafeagai le faʻaaogaina o le veleina o le togavine ma vave aveese otaota matutu ma fua mai le vao.

Maʻi faʻamaʻi

O lenei kulupu o faʻamaʻi e mafua mai i siama o loʻo ola i le palapala ma laau totō. O le mea taatele o:

  1. O le kanesa o le bacterial, o le soona fai mea e ola i ituaiga uma o palapala. E le togafitia le maʻi, na o le pau lava le auala e tau ai o le susunuina lea o se laau mama, lea e faasaina ai ona fai mea totō. I totonu o le 3 tausaga, e le mafai ona totōina se fale fou i le nofoaga o le faʻamaʻi.
  2. Apoplexy e le o togafitia foi ma faʻaalia o ia lava e faʻaumatia le togavao. Pau lava le puipuiga i nei tulaga o ni puipuiga. E naʻo le tausiga lelei, puipuiga pe a faʻatau mea e toto ai, o le faʻamalosia vave o le fesuisuiai o le a laveaʻi mai maʻi mama.
  3. Mildew po o paʻu palapala aafia ai le vao atoa. Feeseeseaiga e sosolo atu i sina matagi po o le mataʻu o susu, e mafai ona ola i le taumalulu i le palapala poʻo i luga o lau. O le aveeseina o otaota mago ma le suamalie o le palapala ile palapala ile togavao o auala lelei ia e puipuia ai faʻamaʻi.
  4. Paina vine mama mai vine. Faatasi ai ma vine e mafai ona gaoioi i pupu, lea e faasolo ina amata ona oti. E tatau ona faʻaumatia faʻafuaseʻi le pulumu pisia ma pamu faʻamalosi i sauniuniga "Kolfugo Super" ma le "Funzodol".

Aua nei galo e uiga i faamaʻi masani o vine e pei o le oumati, anthracnose, chlorosis, bacteriosis, rubella. I le taimi na faia ai puipuiga o le a mautinoa ai le saogalemu ma se seleselega lelei.

O le fiafia i fua o vine e lauiloa, mai nai pito iti i tagata matutua e le mafai ona maua se tasi o fai mai e le fiafia i fua suamalie ua tumu i le la.

O le galue malosi ma le tiga o le tuputupu aʻe ma le tausia lelei o vine e faʻaalu i taimi fiafia mai le tofo o fua matagofie. O le eseesega o le lanu o le Livadia o le a avea ma teuteuga o lau 'upega tafaʻi ma laulau.

Afai e te fiafia i vine uliuli, faʻalogo lelei i Moldova, Eye Bull & Black finger finger.