Laʻau

Plum Eurasia 21 - faʻamatalaga ma togavao

O le Eurasia 21 o se mea e sili ona manaia tele. Peitai, e le mafai e tagata uma o fai togalaau ona maua ni taunuuga lelei pe a tupu ae ona o nisi o mea mataga. O uiga sili ona lelei o tagata faatau o fualaau aina ma le gaosia i aso lelei o mea ia e tosina ai tagata fai togalaau. O le a matou taumafai e fesoasoani i le aulelei e faʻaalia atoatoa le lelei o le ituaiga, faʻateleina le faʻavasegaina o ona vaivaiga.

Faailoga o le vasega

O le ituaiga eletise Eurasia 21 (o nisi taimi e taʻua o Eurasia) na maua mai e le au faipisinisi o le Voronezh State Agrarian University. Na atiina ae e le enisinia o le kenera i se faiga faigata ma i le taimi lava lea e tasi. A aunoa ma le ulu atu i mea faasaienisi, matou te maitauina o le pelemu peleni, faapea foi ma ituaiga ma ituaiga o plums, sa auai i le fausia o le genotype o le ituaiga:

  • Lacrescent;
  • Simone
  • Asia i Sasae
  • Saina
  • Amerika
  • meaaoga.

I le 1986, na faʻafeiloaia ai lenei vaega i totonu o le Setete Setete ma lafo i le Central Black Earth i le itumalo. Ole taimi nei e le aofia ai mai le Setete Resitara - mo le a le mafuaaga, e le mafai ona maua.

O le Eurasia 21 ei ai lona laʻau maualuga, e oʻo atu i le maualuga o le ono mita, ma se lauulu lanu enaena ma lala. Crohn e vavalalata ala, salalau. O lala e ola vave vave, nai lo le fausiaina o le mafiafia o poloka. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻamautuina o laau ma le le lelei o le tetee atu i matagi malosi. Ae peitai, faatasi ai ma le matua, o le faaletonu e aluese.

O le vailaʻau e maualuga le faigata o le taumalulu o laupapa, aʻa ma fugalaau. O loʻo aʻafia aʻa e pei o le -20 ° C, o se faailoga sili lea ona lelei. Immunity i maʻi faʻamaʻi, e aofia ai le kleasterosporiosis - medium.

Ese ese le matua matua - o fualaau aina e amata ile 4-5-tausaga talu ona totoina. I lalo o tulaga lelei, e tusa ma le 50 kilokalama o fualaau aina e seleseleina mai le laau, ma o nisi taimi 80-100 kg. Ae o ia togalaau e le masani. Talu ai ona o le eseese o le tino o le tagata lava ia, afai o Me (o le vaitaimi o fugalaau e fuga mai) o le matagi ma le timu, o le fausiaina o ovaries e faaitiitia le malosi, ma atonu e le tupu. Ma o le mea moni, o se tulaga tatau mo le manuia o le palotaina o le i ai lea o le mea e tasi i le taimi e tasi o le felauaiga o fulo:

  • Greengage;
  • Greengage fua;
  • Malamalama o le Malamalama
  • Greengage Collective Farm;
  • Le manatuaina o Timiryazev ma isi.

O le fua o fualaau aina e le tupu mai i le taimi e tasi mai le faaiuga o Iulai seia oo i le ogatotonu o Aukuso, ma o lea ua aoina i ni vaega. O le seleseleina o ni fua e leai se suamalie ua teuina mo le tolu vaiaso i totonu o le pusaaisa ao tausia mea taugata. O le fua o le fualaau aina o le laulau, ma mai ia i latou se suamalie suamalie ma suamalie ma le pulp.

O paʻu paʻu o loʻo i ai foliga lanu ma le matagofie o lanu paʻu ma se ufiufi paʻu. I le averesi, o le fualaau aina e 25-30 g, ma e tusa ai ma nisi punaoa - 35-40 g ma e oo lava i le 50 g. O le pulupulu o le samasama-lanu moli, mea malie, ma se suamalie-suamalie, manaia lelei. O le maʻa e laʻititi lona lapopoa, e le vavaeese lelei mai le pulupulu.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Aotelega, matou te aumaia faatasi uiga taua o loʻo i totonu o le ituaiga. Ona lelei:

  • Maualuga faigata taumalulu.
  • Amata matua.
  • Maualuga maualuga i se vaitau lelei.
  • Fualaau matagofie matagofie ma uiga lelei tau pisinisi.
  • Talia suamalie ma le manogi o fua.
  • Malosiaga ma le teuina o fualaau e le o fua mai mo le 3 vaiaso.

E iai foi le tele o faaletonu ma oi latou e taua tele:

  • Faʻaleleia o le tagata lava ia ma se faʻalagolago tele i tulaga i fafo atu o le taimi o le palota, o se taunuuga o le fua o le seleselega e le talafeagai.
  • Laʻau tetele tetele.
  • O paʻu faʻamalosi e faʻafefeteina le matagi i tausaga muamua o le olaga.
  • Tetele i le clastosporiosis.
  • Le fua tutusa o fua.

Totoina o pamu ituaiga Eurasia 21

O tulafono mo le totoina o Eurasia 21 pauna e masani lava e ese mai isi ituaiga o lenei fua. O manaoga faʻapitoa e aofia ai le maualuga o manaoga ile eleele - o le laititi ma le manino ma le le faʻaituau (pH 6.5-7.5) sili atu ona fetaui i ai. I luga o eleele elemene, o le palamu o le a fua tele mai ma o le mea lea e tatau ai ona faʻamaoloaina e ala i le faailoaina o le lime masima i le aofaiga o le 0.5-1 kg i le totoina o le lua. E taua foi le filifilia o se nofoaga puipuia mai matagi, ona o le maualalo o le tetee o paranesi ia i latou i tausaga amata. O isi e tatau ona tausisi i tulafono lautele. Manatua puupuu i latou:

  1. O le taimi sili e totō ai o le amataga o le tautotogo, pe a le amata amata ona tupu mai pupu. I le itu i saute, e mafai foi ona faʻaleleia le totoina o fualaau o le autumn i le maeʻa o le vaitau o le tuputupu ae (taimi o le paʻu lauusiusi).
  2. O fualaau e sili atu ona faʻatauina i le tautoulu, e tusa lava pe o le a le taimi na totoina ai.
  3. E tatau ona saunia le lua tulaʻi ia le sili atu i le 10-15 aso ao le i totoina, ma i le tulaga o le totoina i le tautotogo, ua saunia i le tautoulu.
  4. O le maualuga o le lua e tatau ona i ai le 0.8 mita le lautele ma tutusa i le loloto. Ua tumu le lua i eleele lauusiusi faatasi ai ma le faʻaopoopoga o faʻamaʻi faʻamalosi tino ma meaʻai.

Laasaga agaʻi i lea laasaga i le laasaga:

  1. I ni nai itula ao lei totoina, e tatau ona aveese le fatu laau mai le nofoaga e teu ai ma tuu aʻa i se pakete vai. O iina, e mafai ona e faaopoopoina fualaau faasaina e faaosofia ai aʻafiaga o aʻafiaga e pei o Kornevin, Epin, Heteroauxin, ma isi.

    I ni nai itula ao lei totoina, e tatau ona aveese le fatu laau mai le nofoaga e teu ai ma tuu aʻa i se pakete vai

  2. I le ogatotonu o le lua, o se pu e faia ma se tamai faaputuga i le ogatotonu o se telē e faapea o le aʻa o le fatuga e fetaui lelei i ai.
  3. O le fatu laau e tuʻuina i lalo e le aʻa i luga o le faaputuga ma ua salalau aʻa i ona tafatafa.
  4. Ufiufi lemu i le eleele, faʻavae e ala ile laulau faʻapipiʻi. A maeʻa le tua, e tatau ona tumau le ua i le eleele pe 2-3 cm le maualuga.

    A maeʻa le tua, e tatau ona tumau le ua i le eleele pe 2-3 cm le maualuga

  5. O le uʻamea eleʻele e faia i luga o le laau e taofi vai.
  6. Vai le laau i le 3-4 taimi seia oʻo ina uma le vai.
  7. Latou te mulumulu palapala ile mea talafeagai talafeagai - vaovao, hay, peat, ma isi.
  8. Otioti le fatuina i le maualuga o le 0.8-1.0 m. E faapuupuuina totogo i le 60-70%.

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

O le mea lautele, o le galueaiina o le eletise Eurasia 21 ma le tausiga o lea mea e masani lava mo lenei fua ma o le a tatou le faamatalaina. O se vaega o le ituaiga o le umi ma le televave o le tuputupu ae o paranesi, lea e manaomia ai taimi talafeagai ma teuteuina lelei. Sei o tatou nonofo i lenei tulaga i nisi auiliiliga.

Plum Trimming Eurasia

O le autu o lenei laasaga o le taofia lea o le tuputupu ae o le laau e ala i le faia o lona pale. Ae mo laau uumi uma, e talafeagai mo le Eurasia 21 ona faʻaaogaina se faʻaogaina o le vaeluaina. Le faia o lenei mea:

  • I le tautotogo o le tausaga na sosoo ai ina ua uma ona totō, fai le laasaga muamua o lala skeletal i le faasologa lenei:
    • Filifili i luga o le ogalaau 2-3 lala o loo i le mamao o le 15-20 cm mai le tasi ma le isi ma faasino i itu eseese, ma le pito i lalo e tatau ona tu 30-40 cm mai le eleele.
    • Faʻamau i latou i le 60-70%.
    • Aveese uma isi taamilo.
  • Faʻamaumau le taʻitaʻi tutotonu e 20-30%.
  • I le tausaga mulimuli ane, i se auala talitutusa, fai se lua lona maualuga, ma tuua ai le 1-2 skeletal branches i totonu.
  • I le 4-5 tausaga talu ona totoina, ua faʻatulagaina ai le tolu kuata, lea o le ai ai foi 1-2 lālā.
  • I le taimi lava e tasi, ua vavae ese le taitaiau tutotonu i luga ae o le pito i luga o le paʻu pito i luga.

    Ae mo laau uumi uma, e talafeagai mo le Eurasia 21 ona faʻaaogaina se faʻaogaina o le vaeluaina

I le muamua 2-4 tausaga, e taua foi le gauai atu i le taofiofia o le tuputupu ae o lala ola tuputupu ae, faapuupuuina, pe afai e tatau, i le tautoulu, faatasi ai ma le faamamaina lelei. I le tau mafanafana, o le mea e taʻua o le togitogiina o weni laiti e faia e ala i le faʻapuʻupuʻuina i latou i le 10-20 cm, lea e fesoasoani i le fausiaina o lala fou. O lenei, i le isi itu, e avea o se mea e faaosofia ai le faateleina o le fuainumera o fualaau aina ma faateleina ai le gaosiga.

Ma e tatau foi ona e mataʻituina le tulaga o le pale, aloese mai le malosi o le mamafa o le loto. O le faia o lenei mea, o le totoina o le tuputupu ae i totonu ma luga ua vavae ese, ma ua mamago, maʻi ma ua faaleagaina lala.

Faamai ma meaola faalafua - o ituaiga autu ma fofo i le faafitauli

Eurasia Plum, e pei o le tele o fualaau maa, e faigofie ona maua i nisi o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma osofaʻiga e faʻamaʻi. O fai togafiti poto e le o faamoemoeina se faafitauli, ae i se taimi masani ma masani ona faia se faigofie faigofie o galuega puipuia. E toetoe lava 100% le faʻamautinoa e puipuia ai le faʻamaʻi o faʻamaʻi ma le osofaia o iniseti leaga.

Laulau: Gaʻo ma le Puipuiga o Pest

Aso FaʻamauFaʻavaeina o mea tutupuAuala e faiAusia le taunuʻuga
PauAoina mai ma le lafoaia o lau paʻuO faʻaupuga fale, o pepe moa ua faʻaumatia
Tausiga mamaLaua, maʻi ma faʻaleagaina lala ua vavae ese, mulimuli ane ua susunuina.
Totoina o le paʻu otiO se ata tifaga e salalau i lalo o le laau, pe a maeʻa ona faʻamamaina le paʻu o mea ua oti ma le tuputupu aʻe i se mea vaʻaia poʻo se vaʻa. O mea uma na aveeseina ua mu.
Paʻu paepae ma skeletalMo lenei taotoga, e faʻaaogaina ai se vaifofo o le lime faʻamama poʻo togalaau faʻapitoaFaʻaaogaina o le eleele, puipuiga o le paʻu mai lua o le malulu
Paʻu i le tauOliina eleeleLisi le eleele faataamilo i le ogalaau i le loloto o le bayonet o se suo, liliu le pito i lalo.Iniseti o le taumalulu i totonu o le palapala e faʻaputu i luga, pe a latou feoti mai le malulu
Amataga o le tautotogoFaʻaitiitia togafitiga ma fualaau faʻasainaSulu le ogalaau ma lala ma DNOC, Nitrafen, suauu sulfate (5% fofo)Puipuia o meaʻai uma ma faʻamaʻi
Faʻatulagaina o fusi tulimanuE faia mai meafaitino faʻatulagaina (ata tifaga, pulupulu, ruberoid, fagu palasitika, ma isi) ma faʻapipiʻiina i luga o se mea e 30-40 cm mai le palapalaPuipuia o vao, anufe, anufe, ma isi mai le pa'ū i luga o le pale.
TautotogoTogafitiga ma fomaʻi ma inisetiE sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o se vailaʻau masini a Horus ma Decis. E tolu ni faʻamalositino e faia: o le muamua - aʻo le i fuga, o totoe - pe a uma ona fuga i se vaitaimi o le 7 -10 aso.Puipuiga o faʻamaʻi ogaoga faʻaleagaina (kleasterosporiosis, moniliosis, ma isi mea) ma faʻamaʻi

Fungicides o vailaʻau poʻo sauniuniga o meaola e sauni ai le faʻafefeteina o faʻamaʻi faʻamaʻi o maʻi faʻamaʻi.

Insecticides - o lona uiga o le faʻaumatia o iniseti leaga.

Kleasterosporiosis

Le faʻamaʻi pipisi masani o laau. O lona igoa lona lua (puʻu o le pu) e atagia ai le mea autu - o le faʻaogaina o lanu mumu-lanu enaena i laʻau o le laau, lea e vave faʻagogo ma liu ni pupu. O le taunuʻuga lea o faʻamaʻi pipisi i le malie o Clasterosporium carpophilum, o ana meaʻai i le taumalulu i le palapala, pau o laʻau ma fusi i le paʻu. O faailoga muamua (paʻu) e aliali mai i le tautotogo, ma i le tautoulu o le a alu i luma le faʻamaʻi, e aʻafia ai laʻau, ae o fua foi ma paʻu. Afai e le togafitia le laau, e mafua ai ona faʻavaivaia, o le faʻaitiitia o le teteʻe i le kiona, o le atinaʻeina o le homosis e mafai (sili atu i lalo ifo).

O faailoga muamua o le kleasterosporiosis o foliga vaaia o lanu mumu-lanu enaena i lau

O le togafitiga e aofia ai le aveeseina o vaega ua aafia o le laau ma togafitiga ma fuluʻi fomaʻi. O le sili ona lauiloa o Chorus, Skor, Strobi, Topaz.

Moniliosis

O le gaʻo afaina o lenei faamai e masani lava ona pa'ū i luga o le laau i le tautotogo aʻo fuʻa. O ana meaʻai e ave ai pi ma isi iniseti i luga o latou paʻu i le aoina o le nectar. Atiaeina, o le manulele e ulu i totonu o le fugalaau i fuga ma lau. O vaega na aafia o le laau ua mamae, mimilo ma lotovaivai. Mai le itu e foliga mai o se mumu i se afi mumu po o le toilalo ona o le kiona. O le mea lea o le isi igoa mo le faamai - monilial mu.

O pamu na taia e moniliosis e foliga mai ua mumu i le afi

I le taimi lava e uma ai ona iloa faailoilo o le faʻamaʻi, e tatau ona tipiina pine e afaina ai, ma maua ai le 10-15 cm o laupapa ola maloloina. Ona faʻamalolo faʻatasi ai lea ma fomaʻi faʻatolu faʻatasi ma le va o le 7-10 aso. E tatau ona manatuaina o le tele o fomaʻi e fai ma vaisu i le galo, o le togafitiga ma fualaau faʻatasi ma le mea e tasi e sili atu ma le tolu taimi i le vaitau e le aoga.

I le tau mafanafana, e ola ai moniliosis i luga o le fua, e mafua ai le pala. O lenei mea e mafai ona mafua ai le leiloa o se vaega tele o le fua. Togafitiga i lenei tulaga e faigata i le mea moni e faapea, i le taimi o le fua o fualaau aina, o le faʻaaogaina o le tele o fualaau faasaina e gata. E tatau ona e faʻaaogaina i latou i se vaitaimi e itiiti ifo faʻatali. Mo se faʻataʻitaʻiga, Horus (7 aso), Quadris (3-5 aso), Fitosporin (e mafai ona gaosia i le aso o fualaau aina) ma isi.

I le tau mafanafana, e ola ai moniliosis i luga o le fua, e mafua ai le pala

Homose (iloa o le gum)

O le igoa lenei o se faʻamaʻi pipisi, faʻaalia i le mutaaga o gutu mai pa'ū poʻo le faʻaleagaina o le paʻu o se laau. E mafai ona tupu lenei mea ona o lua o le kiona poʻo faʻamaʻi e pei o le kleasterosporiosis, moniliosis, ma isi. E faʻapea foi, o le mauaina o le pipi e mafai ona mafua mai i le tele o le faʻasuina, faapaleʻaina o le susu ma le televave o faʻamaʻi faʻamaʻi.

O mea faalilolilo o le gummy foliga e pei o lago o le amber frozen

Mo togafitiga togafitiga, e tatau ona faʻamamaina atoatoa nofoaga o faʻasaina otaota ma togafitia i latou i le 3% o vaifofo o le vai o Bordeaux. E mafai foi ona e faʻaogaina se vaifofo faʻaleaganuʻu - ia faʻasolosolo faatolu le manua ma lau lau o le sorrel ma se vaitaimi o 10-15 minute. A maeʻa togafitiga, o le manua e ufiufi i se vaega o varnish vine poʻo le putty.

Laʻau uila

E lua ituaiga meaola faalafua e mafai ona maua i luga o le goto - lanu samasama ma lanu uliuli. O a latou eseesega e aofia ai na o le fausaga ma le lanu o le tino, ma o le taamilosaga o le olaga ma le leaga na faia e tutusa lava. A amata ona liu piniki i le tautotogo, e lele le butterfly lele mo le taimi muamua. Latou te fafaga i le pollen ma le nectar mai plums, peni peleni, pears, etc. Pe tusa ma le lua vaiaso, o iniseti paga, ma le fafine e tuu fua i totonu o sepals o le le tatalaina. A mavae le 12 aso, e tafe mai i fafo ia fua, e afaina ai le laau. O uluaʻi fua e fafaga ai ovaries, le lona lua - i totonu o le fatu ma le ponaivi. O fua leaga ua paʻu'ū, faatasi ai ma se faatoilaloina tele, o le oti o se vaega taua o le seleselega e mafai. Pupation, o le pito i totonu o le eleele i totonu o le eleele o ogalaau.

O le faʻatoʻilaloina o le paʻu e le lipfly e mafai ona faʻamoemoe e ala i le i ai o ni pata o gutu i luga o fua

Afai e maua ni vaega i fua, e le mafai ona toe faaolaina i latou. Na o le bioinsecticide e mafai ona faʻaaogaina e puipuia ai fualaau e le afaina.s e pei o Iskra-Bio, Fitoverm, Fitosporin, ma isi mea. Ae o le mea moni, o fua puipui o loʻo faʻamatalaina i luga e sili atu ona aoga.

Laʻu moli

O lenei laumei o se aiga e lanu lauulu-lanu enaena ma lanu e 10-15 mm i le laina ogatotonu e atiina ae i le lua i le tolu augatupulaga. Ole vaʻalele o Iuni - Iulai. O le taimi o le lalelei e mai i le 4 i le 15 aso, ma o le taimi lea latou te masani ai e le fafaga. O fafine latou te tuʻuina fua i luga o le fua, e le tele lava i luga ifo o lau. A maeʻa le 7-11 aso, e foliga mai o ni anufe (caterpillars) e faia ai ni mea i totonu o le pipi i lalo o le petiole ma, faʻaleagaina ai le vascular system, faʻaaogaina fua o meaʻai. Aʻo laʻititi le fua, o le tolotolo e toso i luga o le ponaivi, ma a oʻo ina faigata, e 'ai le tino i ona tafatafa ma tumu ai le avanoa i le gaʻo. Caterpillars o le taumalulu mulimuli, ma le pupate i le ogatotonu o Aperila.

O le anufe mumu moa e faʻapipiʻi le tino o le fusi ma faʻatumu ai le avanoa i le otaota

O faʻataʻitaʻiga uma o loʻo faʻamatalaina i luga o loʻo puipuia ai le osofaʻiga a le meaola. A oʻo mai laʻau susu i luga o le fua, ua tuai ona tau. I lenei tulaga, e mafai ona e taumafai e faʻapolopolo se vaega o le seleselega e faʻaaoga ai fualaau oona mo togafitiga.

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

O Eurasia o loʻo i ai se vaapiapi vavalalata o ni tagata eletise talafeagai. O laʻu uo i le togalaau e mumu vave. E lelei tele ile gaosiga E-21 (aemaise lava, pe a mavae lenei taumalulu ma e tusa ai ma taunuuga ole vevela vevela). O le isi avanoa i lenei ituaiga o le maualuga o le faigata o le taumalulu.Mai iinei, ina ia aua nei "le fiafia", toto i le pale o le E-21 Skorospelka cr. Ma taʻitaʻia i totonu o se lala laititi - na o le palotaina.

toliam1

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?p=351490

E vave vave fuga mai Eurasia, pe a malulu lava. Sa ia fugaina ma le tele o punavai uma ia te aʻu, ae na te leʻi fuaina. E faaopoopo atu ia te ia i luga o le site, Renklod Kolkhozny, Volga beauty, Mirnaya. I le taimi lava na i ai se vave, vevela vevela ma faatasi ai ma le au palota e tasi, o fualaau uma na i totonu o fua. O le seleselega muamua ma mulimuli. Ina ua uma ona fua tele, sa vave ona malo

Yakimov

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=48768&pid=824754&mode=threaded&start=#entry824754

Re: Eurasia 21

Ua leva ona alu ese mai le Setete Resitara. Ou te masalomia o ia faaletonu e pei o fua o fualaau aina ma le maualuga o le tuputupu ae o le laau ma mo le mafai ona maua o fua.

vin2231

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=15251

O le faʻaleleia o le tagata lava ia ma le vaapiapi vaapiapi o le au palota e masani lava ona tuua le tagata fai togalaau e aunoa ma se seleselega. O lenei mea moni e faaopoopo ai le masalosalo pe a iloiloina lenei fualaʻau laau e fua mai ai fua lelei. O le mea lea, e mafai ona fautuaina le Eurasia 21 faʻatoʻaga i na o le au fai togalaau faʻamalosi o le a tuuina atu i ai le maualuga o le eletise (mo se faataitaiga, o le totoina o laau toto o se ituaiga o eletise i totonu o le pale), teuina o taimi ma isi vaega ole tausiga.