Laʻau

Auala e ola ai Cherries Faʻatasi: Faʻamatalaga ma Faʻatauga Toto

Eseese o kerupi O le fonotaga o le filifilia o Ukrainian e sili ona lauiloa i le au fai togalaau ona o uiga sili ona lelei o fua uma ma laau lava ia. Ina ia manuia le tuputupu ae, e tatau ona amanaʻia nisi o togafiti ma faʻaoga o le totoina ma le tausiga.

Faamatalaga o Cherries

Eseese o cherries O le faʻafeiloai o se uʻu na maua e ala i le sopoʻia o cherries Lyubskaya ma le tamaʻi Kiev-19 (o se lala o cherries ma cherries). O lenei laau e afua mai i le natura masani, ona e tupu le vaivai ma e le sili atu i le maualuga 2 m. O le pale paleni ma lala paʻu ma lau lanu lanumeamata lapopoa ma laumei laiti ei ai foliga vaaia ma foliga matagofie.

O le fonotaga e tosina ai faifaatoaga ma lona laau faʻatautaia ma tele fualaau aina

O le eseesega o le ogatotonu o le taimi ma ua fuga mai i le aso 25 o Aperila i le aso 5 o Me. O le fugalaau ma le fuaina o fualaau oona e tupu i luga o le tuputupu ae o le tuputupu aʻe o talavou ma lala o le fugalaau mai le fa i le lima tausaga. O fua muamua e amata ona tupu i le afa lona lua o Iuni (faʻalagolago i le afa o le fesuiaiga). O le mamafa o le fua o le fua e oʻo atu i le 10 g. O le susulu, ma le paʻu mūmū mūmū mūmū ma le aano o le tino, lea e vavae ese ai le maʻa, o le fua e sili ona faamemelo i ai tagata sili ona atamamai. E tusa ai ma fuainumera, o le "mataupu" e le o le tua. O le tofoina o vine o loʻo fuaina e pusa e sili ona maualuga - 5. O le maualuga o le gaosiga (e oʻo atu i le 28 kilokalama mai le matua matua), o le faʻaogaina o fua e faʻaaoga ma fetaui lelei, o le lelei tele o femalagaaiga o vine fou o ni mea lelei tele o latou uiga. O le mea lea, o le Fonotaga e fetaui lelei mo le totoina o se fualaau aina e tasi i totonu o togalaau mafanafana ma luga o faatoaga taʻitasi, ma i vaega faʻavae mo faʻatau pisinisi.

O se taua taua o cherries o lona faateleina o le puipuiga o maʻi masani o le aganuu - coccomycosis ma moniliosis, tetee atu i le laasaga o le laasaga ma le malulu (e oo i le -25e uiga iC) E le pei o isi ituaiga, o le Fonotaga e tupu lelei ma fua mai i le paolo.

E fautuaina le Cherry mo le galueaina e le gata i Iukureini, lea na gaosia ai e le aufaipisinisi Melitopol Turovtsevs, ae faapea foi i vaega uma o le au muamua o le Union, e le aofia ai le itu i matu.

Cherries O le a fiafia le fonotaga mo na "tuaoi" e pei o vine ma vine. Ae aua nei e taumafai e iloa i le vaiaai o currants, plums, apricots, peaches, walnuts, pears.

Talu ai ona o le eseese o se vaega o le tagata lava ia, o ituaiga eseese o cherries Lyubskaya, Primetnaya, Minx, faapea foi ma cherries Valery Chkalov, Krupnoplodnaya o le a avea ma se fesoasoani lelei tele i le Fonotaga e avea ma tagata e tosina le tolu.

Vitio: Cherry Meeting

Toto toto

A o le totoina fatu faapelepele fonotaga, e tatau ona e mafaufau i vaega nei:

  • E sili atu le filifilia o se nofoaga e tulaueleele ai i luga o se malifa poʻo se maualuga maualuga e le o faʻamalamalamaina e isi laau ma puipuia mai matagi malolosi.
  • O le palapala e tatau ona le tutusa i le malosi o le eleele, lelei marated, malamalama. O le Cherry e fefe i le susu, mamafa ma le eleʻele palapala. O se fuafuaga ma eleele vavalalata vavalalata e le talafeagai mo le totoina o se laau.
  • O le sauniuniga o le eleele e tatau ona faia muamua (i le taimi o le tautotogo o le tautotogo, laei pito i luga ma le faʻamaʻi faʻamalositino ma, pe a tatau ai, faʻaitiitia le faia i le tautoulu).
  • O fualaau e tatau ona faʻatau i totonu o togalaau tele ma togafitiga ina ia aloese mai le tupu aʻe.
  • Manatua o le taimi sili e toto ai cherries o le tautotogo (ogatotonu o Aperila). I le itu i saute, e mafai ona e totoina i le tautoulu.
  • O le mamao i le va o laina ma le va o fualaau e tatau ona 4 m. O lenei faʻatulagaga "sikuea" e faʻafaigofieina ai le tausiga o fualaʻau ona o le avanoa saoloto i ai.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le totoina o fatu

E faʻapefea ona toto se laasaga agaʻi i lea laasaga:

  1. 2 vaiaso aʻo leʻi totoina, ia eli se pu i le 80 cm le loloto ma le loloto o le 50 cm, ma vavaeina pito i luga ma luga.

    Fuʻu le pu 2 vaiaso aʻo leʻi tulaʻi

  2. I le ogatotonu o le malologa, o se siteki mo se fatugalaina o loo lafoina i totonu, o loʻo tafe ai se pito i luga o le palapala, faʻafefiloi ma fugalaʻau (40 g o le superphosphate, 30 g o le potassium chloride, 0.3 kilokalama o le fafie) ma le vevela.
  3. Ona faasaʻoina lea o aa, muamua togafitia i le eleele ma mullein lauga i tulaga tutusa, ma seti le fatu laau ina ia o le ū o le 2-3 cm i luga ae o le eleele ma o le ogalaau o loo i le pito i matu o le lagolago.

    O le aʻa o le fatu laau e tatau ona sili atu i le maualuga o le eleele.

  4. O le seedling e ufiufi i le eleele o loʻo totoe mai le palapala palapala lalo. I le taamilosaga atoa, ia faia se faaputuga 25 cm i le maualuga ma le lautele ina ia maua ai se pu. O le palapala i totonu o le lua ua faʻatulagaina.

    O le lalolagi o loo siomia ai le seedling ua faatusatusaina

  5. 2 pakete vai ua sasaa atu i totonu o le lua na maua. I le gasologa o le vaiaso i le tau vevela, o susu e faʻafeinu i aso uma.

    A uma ona totō, e tatau ona fafagaina le fatu ile 2 pakete vai

  6. O le seedling e nonoa i se lagolago.
  7. Afai e mafai, o le poloka poloka e mulumulu, faʻatumu i mea avanoa:
    • sulu;
    • vaomago po o vaomago;
    • peat;
    • compost ma isi

      O le faʻapipiʻiina o le poloka poloka i le faapalaga o le a tumau pea le susu o le eleele

  8. I le taimi lava e uma ai le totoina, e faapuupuuina le pito i luga (ogatotonu tutotonu) ina ia 15 cm le maualuga nai lo le lala maualuga, ma o lala laititi e vaeluaina i le maualuga 0.6 m. O le teuteuina e fesoasoani i le atinae lelei o le laau i le lumanai.

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

E le eseese le fonotaga mai isi ituaiga e iai manaoga faapitoa. Naʻo tulafono patino ma faiga faʻatoʻaga e tatau ona mataituina:

  • E faia ile taʻi tolu taimi i le taʻitasi, e faʻalagolago i le tau. I lalo o se tauleʻaleʻa talavou, e tasi le pakete i totonu o le lio latalata ane, e lava, i lalo o se tagata matutua - 3-4 pakete. O Cherry e manaʻomia faapitoa lava le faʻaleleia i le taimi o foliga mai ma le tuputupu ae o le tasi tausaga le tupu, i le taimi o le fuga ma le fua o vine. I le mataupu mulimuli, e le fautuaina le suavaiina o le laau pe afai o le eleele e matua matutu, talu ai e mafai ona fufulu fua. O le manaʻoga mo le fafaga e mou atu i timuga timuga. Ae a maeʻa le tau mafanafana, e tatau ona molia le peleni i le susu, faʻalauiloaina le 10 pakete vai i lalo o le matutua o laau.
  • E gaosia le fugalaau i le 3 tausaga talu ona totoina. I le maeʻa o le autumn, e mafai ona e faia le 2 pakete o le humus po o le faapalaga mai i laau toto mo fatuga taitasi, e tufatufaina atu i latou i totonu o le liʻo lata ane ma eli se suo i luga o le bayonet. I le amataga o le tautotogo, pe a le oʻo i le taimi e totogo ai, e fafagaina ai cherries i le ammonium nitrate (20 g), superphosphate (10 g), masima tiso (5 g) mo le 1 m2 puʻu ogalaau. A maeʻaeʻa ma i le taimi o le fualaau aina, o se vaifofo suamalie o le lefulefu laupapa i le 1 l / 10 l o le vai po o le urea (2 tbsp / 10 l) o le a avea o se mea lelei lelei.
  • O le eleele i totonu o le liʻo vavalalata e tatalaina ile le itiiti ifo ma le 2 taimi i le vaitau, aveeseina vao.
  • O le itiiti ifo o le taua mo cherries o le faʻagasolo lea o le faʻaitiitia o le eleele, lea e lava e faʻatautaia faʻa-tasi i le 4 tausaga. Tuʻu atu le 0.5 kilokalama o le lime i le 1 m2 poloka poloka. Ona o lenei mea, o le elemene o le eleele o loʻo faʻasalaina ma le faʻaleleia o meaʻai i le aʻa o le laau ua faʻaleleia. I le faaopoopo atu i ai, o le calcium e manaʻomia mo le fausiaina o fualaau suamalie.
  • I le popofou o le tautotogo, o le teuteuina lelei o le vine cherry ua faia. Aveese lau laau mama, vaivai ma mafiafia, ma vavaeeseina le tuputupu aʻe talavou ua aliali mai.

Na e iloa e ala i le pulupuluina o se uʻamea fuālaʻau ma se faʻafefe o le meli (4 tbsp. L honey i totonu o se pakete vai), e mafai ona e tosina mai pi ma isi iniseti eletise? O lenei faiga e tatau ona faia i totonu o se tautotogo malulu.

Aiaiga puipuia e puipuia ai meaola faalafua ma faamaʻi o le peleni

O cherry e teteʻe atu i faʻamaʻi faʻamaʻi (moniliosis ma coccomycosis), ae o loʻo i ai pea mataupu o le faʻaleagaina o nei faʻamaʻi ona o le leaga o le tau, faapea foi le le mafai ona faia ni puipuiga faifai pea e le tatau ona lafoai:

  • I le taufaʻaiuga o le autumn, e tatau ai ona faʻamamaina le ogalaau ma lala laititi i se vaifofo faʻapitoa, lea e mafai ona faʻatauina i nofoaga o togalaau poʻo faleʻoloa.
  • I le amataga o le tuputupu ae o le vaitau, e tatau ona sosolo se laau i se vaifofo o le suauu sulfate i se fua faatatau o le 100 g / 10 l. E mafai ona faʻaogaina le fungicides Horus 75 WG, Topsin-M, ma mo le faʻamoemoega o le puipuiga, togafitiga ma tapenaga sauniuni pe a amata ona toe faʻamaʻi fugalaau ma toe foʻi mai i le 10 aso.
  • E tatau ona faia se faʻaogaina lelei o lālā faʻavaivaia ma faʻaleagaina i le tau vevela ma se meafaigaluega lelei. Aua nei galo e taina nofoaga o tipi pe a uma ona teuteu i le togalaau.
  • E tatau ona faʻamamā ma faʻaumatia laʻau paʻu ma toega o vine i se taimi talafeagai, siaki ma le faaeteete le paʻu laau.

O le ituaiga e seasea ona aliali mai i le tele o iniseti faaleagaina. O nei lauiloa mai Mei, siaki peleni, sapwoods, caterpillars ma isi. Afai e itiiti ni laau i totonu o le togalaau, e mafai ona osofaia faʻamaʻi mea faʻapitoa, ma aoina mai ma le lima ni "tagata ese" e le manaʻomia. I le popofou o le tautotogo, e mafai ona e faʻatulagaina manulele e toso mai ai lima fesoasoani-starlings i lau togalaau, e 'ai uma ai tagata matutua ma May.

Taumafai e faʻaaoga vailaau i tulaga ogaoga. A maeʻa lau fugalaau, e mafai ona liliuina le laau (e tusa ai ma faatonuga):

  • Galue;
  • Filifiliga;
  • Faamaonia.

I lenei tulaga, o vine e mafai ona faʻaumatia na o le tasi le masina talu ona maeʻa.

Pusa Ata: Cherry Pests

Faʻamatalaga e uiga i Cherries

E te fiafia i fua tetele ma lapoa o cherries? Filifili ituaiga sili ona lelei - Toy, Scrabble and Remembrance ... O i latou uma e tele-fua. Miracle Cherry, Sister grade, Toy, Meeting, Night and Big Black. O le mea lautele, pe o le a lava le mea e fai mai ai se tasi, i laʻu filifiliga ou te toe foi atu i le DUKs - tuai o siela lapoa, i totonu o lona toto ei ai sina peleni pele.

Ryna

//www.forum.kwetki.ru/

E i ai foi aʻu ituaiga eseese o le Vladimirskaya, ma ou te fiafia i ai, ae o le sauniga e sili atu ona suamalie, o le fua o le fatu e maualuga ma o fua e tele. Oʻu afafine e le o ese mai lenei ituaiga i le taimi o fualaau aina.

beljashka

//chudo-ogorod.ru/forum/

Ou te fiafia i le ituaiga. O se mea masani lenei. E oo lava i luga o laau antipka, e sili atu nai lo le lua mita le maualuga, ae e lelei foi le AFL-2, ae o le a le mea o le totoina o se natura masani i luga o se fasi laau?

O le ituaiga e lelei mo tagata uma, ae toetoe lava leai se tasi na vaai i le 15 g o fua. O lenei mea mai le vaega o faʻamalolo o le Faʻafitauli 136 g. I le taimi atoa i le talafaasolopito atoa. O le tele o fualaau e oo atu i le 10 g, ma e tele lava.

ilich1952

//forum.vinograd.info/archive/index.php?t-351-p-11.html

O peleti e lauiloa i le au fai togalaau aʻafia ona o le tele o latou lelei. O le malamalama talafeagai i le tuputupu ae o se laau o le a fesoasoani ia te oe e maua ai se seleselega lelei o fua suamalie ma suamalie i le lumanai.