Laʻau

Cherry Baby: laiti, yes o le pine

Eseesega eseese o cherries O pepe ua ola i luga o togalaau aina ma luga o faatoaga ona o le tele o fualaau suamalie ma le faapalepale o le palealii. O le au faifaatoaga poto o le Itumalo Black Black Earth ma o le Volga e masani lelei i se fualaau aina o fualaau o fualaau aina ma fualaau aina.

Faailoga o le vasega

Varietal hybrid O le pepe na fafagaina e le au faʻatoʻa o le Faʻataʻitaʻiga Saratov i le 1995 ina ua laasia se uʻamea o cherries ma cherries (Duke) ma fatugala cherry cherry anamua.

O le uumi muamua e sili ona maualuga pe a faatusatusa i ituaiga vao - e oo atu i le 3 m, e le sili atu nai lo le 2-3 fua o le fatu ma le fua o fua o fualaau o cherries. O le anufe lanumumu a Duke e vave ona tupu, e tu i fafo atu o isi ituaiga e ala i le tele o fualaau aina e oo lava i luga o le mama o le tausaga talu ai, e oo atu i le 10 vaega o inflorescences e tupu i le tasi ovary. O le fatu e tino ma e matua suamalie lava. O nei uiga lelei e faʻapipiʻiina faʻatasi i totonu o se laau toto.

O fua e maua ai le tofo lelei, e lelei ona feaveaia, e puipuia le laau i le lamala, faʻafeiloaʻi le maualalo o le vevela.

Taua! O le pepe ei ai lona igoa - Saratov pepe.

O le kulupu o loʻo i ai fua faʻatoʻaga (e oʻo i le 25 kg i le laau) i totonu o Rusia Tutotonu ma le itu i saute. I le latalata atu i le Urals ma le Transbaikalia, o le fuaina mai o fua mulimuli ane nai lo le itulagi o Black Earth. O se taunuuga, 5-15 kilokalama mai le tasi laau totō.

I le Sasaʻe Mamao ma Siberia, faʻafetai i le maelega o le au fai togalaau, Pepa e maua mai fua e oo i le 8, o nisi taimi e oo i le 12 kilokalama i le vaitau. Ae ona o sea taunuuga, o le a tatau ai ona saʻo le fausia o le pale i le auala e faʻaogaina, lea e tupu aʻe ai lala ma faʻasaoina mai le malulu ma le malulu.

O le kulupu e faʻapitoa ai uiga o vegetative ma le tofo o cherries ma cherries. E foliga mai o se laau lau o le lapopoa, e oʻo i le 2-2.5 m. O le pale paleni e faigofie lava ile moldable ma e le manaʻomia ai le tele o teuteuga i le tautotogo. O le laau e amata ona fua mai i le 2-3 tausaga. O fua na amata vave, i le ogatotonu poʻo le faaiuga o Iuni (faʻalagolago i le itulagi).

Le aoga o le pepe pepe:

  • malulu puipuia;
  • faʻasaʻo i le lamala;
  • e le manaomia le masani ai ma le masani ai lava o laʻei;
  • vave;
  • e maua ai se faʻatoʻaga lelei i vaitau vevela vevela ma vevela.

Afai e le i ai ni nai laau faapelepele mo le totoina, e le tatau ona totō le pepe Saratov. A aunoa ma le au palota, e le fua mai le peleni. O le faʻafitauli sili lea o le eseese - o ia lava e faʻaleleia, E manaʻomia le faʻasolosolo i luga ole felaʻaiga ole fua (o ituaiga eletise e pei o Turgenevka poʻo Lyubskaya cherries e tatau ona totō latalata ane) E leai se manava o le drupe i luga o le pononcle, e mafai ona faʻamaligiina fua pe a matua lelei - o se isi mea itiiti o le paʻu.

Berry cherries O pepe e talafeagai mo le faʻamaisa ma le faʻasaoina

O le seleselega o le a tamaoaiga, ma o le a maua ai le tele o le suka i le mea e tupu ai se nofoaga lafoaʻi e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga mo le totoina, e leai se mea lata mai o le vai. E le fiafia le omea i le omea ma le oneone oneone itiiti. I le tulaga o eleele lafulemu, o le a mate le laau.

Totoina o pepe pepe

Mo le totoina, filifili se nofoaga lafulemu puipuia mai matagi mai le itu i sisifo po o le itu i saute o le togalaau. E le tatau ona totō i eleele maualalo lea e faʻaputu ai le papa, ma i luga o tumutumu avanoa e tatalaina. O le tuufaatasiga o le eleele e sili ona fiafia i le oneone ma le faaopoopoina o le humus, manava ma le gaogao, o le filifiliga aupito sili mo cherries o le elemene le taua.

O le a lagona e le laau le mafanafana pe a mafai:

  • i luga o le tamaoaiga, e le o le mamafa o le palapala ma se vaega o humus;
  • pe afai o le eleele eleele e itiiti ifo i le 1.5 m;
  • i se mamao mai isi fualaau fualaau suamalie o le itiiti ifo i le 1.5-2 m;
  • i autafa o fale e puipuia ai le peleni mai matagi.

Puipuia o le laau e sili ona taua i le tautotogo ma le taumalulu ma i le tausaga muamua o le totoina.

O loʻo tulaʻi le nofoaga e tulaʻi ai ao le i oʻo i le taimi o le autumn, ua eliina ai, faʻafefiloi palapala ma paleni faʻapena - faʻafefeteina vao povi povi. I le 1 m2 o le a avea ma 3 pakete o mea faʻalepuleni, lea o le a faʻavaivai atoa i le taimi o le taumalulu. 100 g o le phosphate rock po o le superphosphate ma 100 g o fugalaau falai. Nitrogen-aofia ai sauniuniga e le saofaga ao le i totoina.

Mo le totoina, piki ni vine malosi ma se aʻa malosi, siaki aʻa mo le pala, lea e tatau ona aveese i le taimi. O le fatuga e le silia le 2 tausaga. E masani lava o lenei laau toto e tusa ma le 1 mita le maualuga ma ogalaau.

Faataitai le tautotogo ma le totoina o le autumn o cherries. O le taimi sili ona lelei e faalagolago i le tau. I totonu o le itu i saute, o laau e totoina i eleele matala i le ogatotonu o le taumalulu aʻo leʻi amataina le kiona, i se vaitau lelei o le vaeluagalemu - ia Setema. I Siberia ma Urals, ua totoina cherries i le tautotogo ina ia ola aʻa i le taumalulu.

Vitio: totoina cherries i le autumn

Afai e faatauina le fatu i le tautoulu, ma ua fuafua e toto i le tautotogo, latou teliina i le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, ia saunia se fulufulu ma se loloto o le 0.5 m i le eria e tafe ai le kiona. O le puipui i saute o le togavao e faia i le maualuga o le 30-40 ° ma tuʻuina se fatuga i totonu, faʻasalalau lelei aʻa. O lala e tatau ona feagai ma saute. E tele le vai e faʻafefe ma o loʻo aʻafia le aʻa i le itu itu. O loʻo faʻapipiʻi le eleele faʻamamaina i le selu poʻo nila e puipuia mai le malulu ma muse, mulimuli ane lafoina i le kiona. Eliina le laau pe a pasia le malulu, ma o se nofoaga tumau e saunia.

O le laau ua tanu i totonu o le eleele i se tulaga ma ua gaosia

I le tautotogo, ua totoina cherries i le taufaaiuiuga o Mati - amataga o Aperila, pe a liusua le kiona ma o le taufaamatau o le kiona ua pasia. A o lei totoina, siaki ma le faaeteete aʻa ma aveesea mai ma mama, ona tuu ifo lea o le fatu i totonu o se pakete i le vai ma se faatupu stimulants (mo se faataitaiga, Kornevin). O aʻa o le a tumu i le vai mo le tusa ma le 3-4 itula.

Faʻamasinoga faʻalelei:

  1. O se lua e tusa ma le 60 cm ma se lautele o le 80 cm e toe fausiaina muamua, mo le 1-2 vaiaso, ina ia faʻasaina e le eleele se mea laitiiti. E le fautuaina le faʻaloloto atili o aʻa, aua o le a faʻagesegese ai le faagasologa o le atinaeina o cherry, ma e laitiiti tele le totoina o le a mafua ai le faʻamagoina o aʻa ma le leai o ni meaʻai.
  2. Ua fautuaina e le au fai togalaau togafiti le tataina o le aʻa o se fatu laau i le paluga o le omea ma le manua, ma tuu ai mago mo le 10-15 minute. O le lagolago o le pine laupapa ua faʻapipiʻiina i le ogatotonu o le lua. O aʻa e faʻasaʻo i lalo ma i itu, o le poloka e tatau ona faʻatulaga faʻatasi i le palapala ma tumau i le itu i matu o le lagolago.
  3. E faʻafefiloi le palapala ma mea faʻapitoa ma mea faʻapitoa faʻamalosi: pe tusa o le 10 kilokalama o le paʻu moa poʻo le moa moa ua faʻapipiʻiina ma le 500 g o le fafie, ma faʻafefiloi ma le 100 g o le superphosphate ma 50 g le potassium chloride. O mea faaopoopo o le mineral e fefiloi ma le pito i lalo ole eleele; pe a uma ona tuʻuina le fatu i totonu o se lua, ona aʻafia ai lea o aʻa i le pito i luga ma se faʻafefiloi palapala ma isi mea faaopoopo.

    O aʻa faʻamalosi e faʻasaʻo saʻo

  4. O le pito i luga ole eleele i totonu o le lua ua faʻatulagaina, o se laau talavou ua nonoa i se lagolago. O le ua o le ogalaau o loʻo totoe i le maualuga o le 3-4 cm mai le eleele, i le aluga o le taimi, o le eleele i totonu o le lua o le a faʻavae ma o le a paʻu le fatu.

    O Cherry e tatau ona mausali ma tumau mausali i le eleele

  5. O le kulina ua tele le vai, e faia ai se togalaau mo le susu. O le eleele i totonu o le lua e tatau ona i lalo ifo o le palapala o le 'upega tafaʻilagi, ona faʻaputuina lea o le palapala i totonu o le vateatea ma faʻafefe.

O le ogatotonu o le aʻa o le mulched with sawdust or straw straw, this will help keep the moisture and prevent the formation of a crust. O le vai e sosoo ai o le a manaomia i le taimi o le fualaau aina ma le lelei, ma i se taumafanafana matutu, e tatau ona faʻafeinu le laau i le 2-3 isi taimi ma se vaeluaga o le 2 vaiaso.

Tulaga Tutupu

Tekinolosi faʻatoʻaga e aofia ai mea na tutupu:

  • fafaga;
  • laʻei pito i luga;
  • veleina ma vavae ese;
  • teuteuina
  • puleaina o manu.

E ui i le mea moni o le ituaiga e puipuia i le lamala, e manaʻomia le suāsusu masani mo le taimi muamua pe a uma ona totō mo le lelei atili o aʻa, i le vevela, vevela aso i le vevela maualuga, pe a sasaa fua. Afai o timuga e tupu i le taimi e fua ai, e tatau ona itiiti le faʻafefeteina o le vai, ae ia mautinoa e vaʻaia le eleele ma aveese vao i le lio tafatafa.

Ina ia faʻamalosia le aʻa ma le okesene ma le susu, o le eleele o loʻo siomia ai le ogalaau e vaʻaia lelei ma vele

O le faʻaleleia o le pitonuʻu vavalalata faʻatasi ma vaomago, sawdust, pine ma nilala vaovao e afaina ai le alualu i luma ma le faatumauina o le susu. 2-3 taimi i le vaitau ua fautuaina e siitia le mulch ma faʻamalo le eleele, o lenei mea e taofia ai iniseti mai le faaputuputuina ma puipuia ai le faʻaleleia o le eleele i luga o le laau.

O le lalagaina o taimi e taua tele mo le tupu lelei o laau. Ua filifilia uma faʻamaʻi o meaola ma mineral, faʻapitoa ona filifilia ma fuafua i tausaga o le laau. O le pito i luga pito i luga i le tautotogo e aofia ai le gaʻo. E mafai ona avea ma urea po o le ammonium nitrate. Aʻo leʻi tupu le laʻau, faʻapipiʻiina le laei, o le mea lea e faʻavaivai ai elemene i le vai (10-15 g i le lita e 10-lita) ma faʻafefe le eleele i tafatafa o le ogalaau.

A uma ona faʻamalosia le lio i le poloka faʻamaʻi faʻamalolo, ona fautuaina lea o le fai togalaau e toe inu (1-2 pakete vai) ina ia sili atu le tufatufaina o le fofo ile eleele.

Nisrogen ma phosphorus fertilizers e fautuaina ina ia faʻaogalua i le vaitau

A maeʻaeʻa, ona fautuaina lea e faʻaaoga fugalaau faʻasaina. O se tasi o filifiliga o le palapalū pala, lea e tufatufa i le fogaeleele. Laʻau po o moa moa, faʻafefe i le vai, faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le efuefu laupapa e faʻaleleia ai le tuputupu ae o le fana ma faʻateleina le numera o ovaries. O le tuufaatasiga e maua mai i le faʻafefeina o le tasi vaetolu o le manure po o le moa ma le moa ma le suavai tumau. O le paluga ua tauanau mo le 7-10 aso. O le mea e mafua ai le faʻafefeteina e faʻafefe (1 lita i le pakete vai) ma faʻafeinu i le fua faatatau o le 10 lita o le suamalie i le 1 m2.

O le isi filifiliga mo laei ma laei folia o ni sauniuniga faigata na faatauina mai i faleoloa faapitoa. Latou te gaosia ma fafaga le peleni e tusa ai ma faatonuga. Faʻataʻitaʻiina faʻamaʻiina i lalo o le eliina poʻo le faʻamautuina i totonu o le poloka poloka. A maeʻa ona fua, e fafagaina le Pepe i le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻasamaʻi ma mea faʻalelaʻau (fuga vao ma le mutia). A maeʻa le seleseleina, faʻaititia le aoga e faʻaitiitia ai le eletise palapala. I le taimi o le tautotogo, e faʻaaogaina ai le faʻaputuina o le fugalaʻau, faʻasalalauina i latou i le mea atoa o le tuputupu ae o le laau, sosoo ai ma le eliina o le eleele i le loloto o le 10 cm. I le tau o le autumn, e le aofia ai sauniuniga o le vevela.

O nisi tulafono mo le faʻamaʻiina:

  • O fualaau 'aina e tele lava ina le lava le uʻamea ma le vailaʻau, o le mea lea e togafitia ai laau faʻasima kulimi ma faia urea (urea);
  • fafaga o le pefu o le cherry (1.5 kg i le 1 m2) faʻatamaoaigaina le palapala ma masini;
  • o le vaivai o le koniteko e totogi e le penisina.

O le isi togafiti i le tausiga o se vaovao o le teuteuina, e aunoa ma se fua o le seleselega faaletausaga e faigata ona faamoemoeina. I le taimi lava e totoina ai, e faʻapuupuuina le fatu ma vavae ese ni vavae skeletal. I le tausaga lona lua, ua vavae ese ai tanu tetele, pe a manaʻomia, faʻapuupuu e le 1/3. E taua le fausiaina vave o le pale o le laau. Afai e tatau ai, o le fufulu mama e tipi uma le paranesi, ae le o le sola ese. O le tausaga e sosoo ai o fua o fualaau aina suamalie o loʻo faʻapipiʻi i luga o laʻau, o le mea lea e le mafai ona vavaeina i se isi itu.

O le teuteuina o le vaitau e faʻaalia i le maeʻa ai o le fua faʻateleina o le vevela ua faʻamautuina:

  • O le tele o taimi, o le teuteuga e faia i le tautotogo i le faaiuga o Mati - i le amataga o Aperila, ua aveeseina lālā e le talafeagai, malogo, ma mama.
  • I le taumafanafana, e talafeagai le tipiina o lālā ona o le vevela tele poʻo le taimi e aliali mai ai muamua faailoga o faʻamaʻi.
  • O le teuteuina o le Autumn e sili atu ona mama, aveesea mai le pala, maʻi mama ma mama.
  • I le taumalulu, e faasaina le teuteuina.

I le 5 tausaga, ua toesea ai taʻavale e 4-tausaga, talu ona faʻaitiitia le numera o ovaries. O na teuteuga o le a faʻaleleia le gaʻo ma faʻaititia le faapaleina o le pale. O le laau tuai o le a toe tupu ma o le a fua lelei.

Cherry Baby i luga o se fasi fanua

O se faʻatauga o se mea totino e iai ni aʻa faʻamalosi ma se fusi ua faʻapipiʻi poʻo se paranesi e iai le ola ola, lea e mafai ona faʻaleleia uiga lelei o ituaiga uma e lua.

Eseesega o le Pepe i luga o se fatuga mai se fatuga (aʻa) fatuina o le pepe o loʻo faʻaalia i tulaga lelei e pei o:

  • tetee i tulaga leaga o le siosiomaga;
  • toetoe o le leai atoa o aʻa o aʻa;
  • vailaʻau faʻasolosolo o mea totino.

O se pepe i luga o se dbarf rootstock e mafai ona fua mai se fualaau aina e sili atu i le aofaiga atoa o le laumei lanumeamata o le laau i le voluma - o lenei mea e ese ai le eseesega o laau toto mai le uumi. O le faʻatauga faʻapitoa foi le faʻavaveina o le taimi faʻatali mo le faʻatoʻaga muamua. O le faʻaogaina o le totoina ona o lona faʻatusatusa ma le mafai ona lelei le faʻaleleia o laau ma le tausiga o laau e faʻaopoopoina ai foi le lelei. I le faʻaopoopoga, o le faʻatauga e i ai sina aʻa, e le fefefe le vai i le eleele; ma se pale pale e le mafai ai ona lalaina paʻu i lalo o le mamafa o vine.

Bonsai e le tele se avanoa

Maʻi ma faʻamaʻi: o auala autu e foia ai le faafitauli

E ui lava i le tetee o le ituaiga i le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi, o le Pepe e faigofie ona oʻo i le anthracnose, e osofaʻia e se cherry sawfly ma aphids. Faʻalagolago i le itu o loʻo ola ai le aganuʻu, e iai:

  • moniliosis;
  • kleasterosporiosis;
  • siaki siama.

Mo le puipuiga, e tatau ona tatala lelei le eleele ile 2-3 taimi i se vaitau ina ia faʻaumatia ai'oti ma iniseti o loʻo nonofo i totonu o le lio tafatafa. I le autumn, e fautuaina e aveese le laʻau pala i le taimi ma aveese lala na aafia ai vaega i luga o le paʻu.

O le totoina o se tasi lea o metotia o le pulea o microsganic parasitic on cherries:

  • i le tautotogo, e togafitia togafitiga muamua ma pe a uma ona fuga i le vai Bordeaux ma le copper sulphate e tusa ai ma faatonuga e faasaga i le paʻu ma le tele o iniseti ua tafe;
  • E tatau ona faia le fufuluina o le Autumn ina ua maeʻa lau laʻau ma sauniuni uʻamea ma Inta-Vir - e aʻafia ai ni meaʻai na tuʻuina i lalo o le paʻu i le taimi o le taumafanafana ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le faʻavave o le taimi e faʻalagolago i le tau ma le tau. E tatau ona manatuaina o togafitiga faʻasolosolo e masani ona faʻaleagaina.

O cherupi Anthracnose e mafai ona taʻitaʻia ai le 70% o le seleselega

Ua iloa lelei e le au fai togalaau o le fufuluina o le paʻu o laau aina o le puipuia o faamaʻi ma le puipuiga o meaola. E mafai ona faia le faʻatinoga aʻo leʻi oʻo i le taumalulu ma le tautotogo. I le avea ai o se tulafono, e faʻamamaina i le kulimi, faʻafefe i le vai, poʻo le peʻa ua faia i le fale. Ina ia saunia se vaifofo, ia ave le 300 g kesi sulphate ma le 2 kilokalama o le lime po o le penisina, ia faaoso mea uma i le 10 l vai. I le faʻaaogaina o se pulumu mafiafia, e faʻaaogaina ai le tali i le paʻu o le aʻa. Ina ia ausia le maualuga o le aoga, e sili ona lelei lenei mea i le tau vevela.

O le puipuia o le laau mai nai tootoo ma haresi, o le ogalaau ua afifi i se afu poo isi mea "manava".

Faʻamatalaga

Cherry "Saratov pepe" tatou te saoloto, ma o oe o se isi mea e sili mamao atu i matu!

Resitala o le taumafanafana, fale i le vaega o Samara

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=14968&st=300

Ma sa ou totoina Baby i se auala e puipui ai e le fanua ia te ia mai le itu i matu, ma o le lanumeamata e ataata ma puipui mai matagi mai le itu i saute. O le mea lea, e faʻasaina e le Atua, ou te faʻamoemoe moni lava o le a mafai ona laveaʻi ...

Fale taumafanafana i le itumalo Laishevsky o Tatarstan

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=14968&st=300

O le pepe, e foliga mai, na matua afaina lava e se tasi - e le pei o aʻu peleli uma, o ia uma o vine. O vine e lapoa, ua vave ona vave - ia Iulai. I le lautele - ou te fiafia i ai!

Lena K.

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=107&start=105

Toe foi atu i le pele, ou te fia fai atu o le tausaga lenei na ou maua ai le uluai seleselega. Eseese pepe E lelei tele mo tagata uma, - o se peleti manogi tele, o laau e sili atu ona puipuia i coccomycosis ma monilia, e sili ona aoga, - mai le lua taʻi ono-tausaga e toetoe lava fa pakete, e matua taumalulu.

Ella

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=1148&start=435

O se tamai laau peleni O le pepe i totonu o le au faifaatoaga na te faia se paluga ona o se seleselega tele i lalo o soo se tulaga. O le a faʻateleina pe a fai e te filifilia le nofoaga totō totō ma totō isi ituaiga o cherries lata ane. E mafai ona mafai e se kulupu moa ona taofi i le 20 kilokalama o vine.