Laʻau

Dracaena Sander - o se mea teuteu lelei mo lou fale

"Mamboo o le Fiafia" poʻo le Dracaena Sander e ola lelei i tulaga o potu, ae e mafai ona e maua na o ni mea matagofie, lea e talisapaia e le au amateurs. O foliga faʻapitoa ma lautele avanoa e tuʻuina atu ai i le laau ni faʻataʻaiga muamua, ma i se taimi puupuu lava, e tosina ai le toʻatele oe mananao e teuteuina lo latou fale i lenei fale. E faigofie ona vaʻaia Dracaena Sandera pe afai e te iloa tulafono faavae.

Faamatalaga o Dracaena Sander

O le pota i totonu e foliga tutusa ma le masani, ae tele laulaʻau. E le manaʻomia tele taumafaiga. Dracene Sander ua lava le tausiga lelei: tele ma masani ona inu, malamalama lelei.

I totonu oa matou faleoloa, o Dracaena Sander e masani ona faatauina atu e avea o se "ofe o le fiafia" poʻo "Lucky Bamboo"

Le amataga o Dracaena Sander

Ae e le o le atigi lea na oʻo mai i Europa mai Saina ma Iapani i le amataga o le 19 seneturi. E ui lava i le mea moni e faapea o saienitisi ua sili atu ma le 100 ituaiga o lapisi e mafai ona ola lelei i tulaga Europa, ae le faaaogaina Dracaena Sander i soo se ituaiga o nei ituaiga. I le lautele, e le o se bamboo. O le mea moni, o le laau e aʻafia i le aiga asparagus.

O le aano o le tino o le eseesega tele i le va o Dracaena Sander ma bamboo

Eseese foliga

O le tele o le dracaena Sander e tosina mai i se uʻamea, lea e maua i le suia o le tulaga o le laau e fesoʻotaʻi ma le malamalama ma le tulaga faʻavasega.

E faʻapefea ona maua le 'auʻau uʻamea o Dracaena Sander

O tagata faʻapitoa e galulue e tuʻuina atu i le laau se foliga patino, faʻaaoga se pupuʻu vavalalata o le malamalama, lea o nisi taimi e suia ai le itu.

Faatonuga mo le tuputupu aʻe o dracaena sasini:

  1. O se pine e tuu i autafa o le au o Dracaena Sander.
  2. O le faataamilosaga o le pi o le a mimilo malie lava le uʻu.
  3. Ma o lea e foliga mai ai le 'au e pei o se fusi uʻamea, mai i luga o loʻo faʻamau i le uaea poʻo maea, e puipuia ai mai le siʻi aʻe.

Pe a faʻamalosi le ogalaau, o le a avea e le laau le foliga o se aulelei e faavavau

Faʻafefea ona ausia le foliga o le 'au "puaʻalele"

Faatonuga mo le tuputupu aʻe o dracaena Sander i foliga o se "faletalimalo":

  1. E toatolu pe sili atu fatuga laiti e totoina i totonu o se ulo.
  2. O laʻau o loʻo faʻapipiʻiina i faʻamaʻi, ma tuʻu ai sina va i le va oi latou ina ia maua ai e le laau ni avanoa e faʻamafa.
  3. I le faaiuga, o le lalaga e faʻamautuina i se maea poʻo se isi lava auala faʻaleleia. E mafai ona tumau sikula mai le uaea, o lea e sili ai le faʻaaogaina o laumei vaivai e pei o se lipine lapoa poʻo se polyethylene twisted i totonu o se fasi pepa.

E tatau ona asiasia le laau i lea taimi ma lea taimi ma, afai e tatau ai, tatala

Tuutuuga o le taofia

O le "Bamboo o le fiafia" o se laau e le lelei, lea e faigofie ona ola i le fale. Ae o ona uiga teuteu e matua talisapaia lava.

E lagona e Dracaena Sander lagona lelei i totonu ma oʻo i le maualuga e 1 mita. O laulaau ua feliuliuaʻi, e oo atu i le 23 cm le umi, ua i ai se lanu uliuli-lanumeamata. E le lelei le tuputupu ae, e le manaʻomia le togafitiina - o le laau e faʻafefeteina le ea mālūlū.

O Dracaena Sander ua manatu o se laau malosi tele - i tulaga masani e matua faigata lava ona faʻaumatia, ma i totonu o le fale e totogo ai ma fiafia ai tagata e ona foliga mai fafo

Afai e ola le dracaena i le vai, e tatau ona sui ia le itiiti ifo ma le tasi i le lua vaiaso, ma e tatau ona tu le vai ia le itiiti ifo ma le tasi le aso muamua. I le taumalulu, e le salalauina le laau, ae solo i se ie susū.

I faleoloa, e le mafai ona faatauina dracaena i totonu o se ulo, ae i totonu o se ipu i le vai, ae fautuaina e toto i le palapala

E faʻatau foʻi Dracaena i faleoloa i "fasipolo" pe a tutupu mai le tele o gacaena i totonu o se ipu masani e toetoe lava o le tasi nofoaga ma o se mea manaia.

Sander Dracaena Care Rules

O mea taua ole tausiga ole tausiga e tatau ona mataituina:

  • e sasaa ai le vai mafanafana, faʻafefe, ma faʻafefeteina;
  • aloese mai le tele o vai i totonu o le ulo;
  • fafaga faʻatasi ma faʻamaʻi faʻamaʻi amata mai ia Mati;
  • taofi le laau i se nofoaga o loʻo lava ai le la;
  • faʻapipiʻi le totoina o lālā ola ma laulaau;
  • faʻafeiloaʻi pe a manaʻomia, ae ia le itiiti ifo ile tasi i le lua tausaga.

E le gata i lea, o mea i luga o tulafono mo le teuina o dracaena o le a aoga: //diz-cafe.com/rastenija/dratsena-kak-obrezat-dlya-vetvleniya.html

Vitio: tala fiafia e uiga ia Drazen Sander

Lauluina ma le totoina

O se laasaga tāua i le faʻatoʻaga o le Sander dracaena o lona totō lelei ma totoina.

Toto i le palapala

O faleoloa faʻatau atu le eleele faʻapitoa lea e fausia saʻo mo le gaʻo, ae e mafai ona e saunia oe lava.

O le faʻafefiloi e faia ile vaega ole 2 vaega ole eleele lau, 1 vaega ole turf ma le 1 le oneone. I totonu o ia eleele, o le a lagona e le laau le toʻa e pei ona mafai ai.

I totonu o se pama faapitoa e aunoa ma se galuega i luga o le fausiaina, o le laau e foliga mai o se laau masani o le pama, o le ogalaau e foliga mai ua malolo le taimi, ma o le pito i luga ua teuteuina i le vevela o laʻau teuteu

Aʻo leʻi faʻatumu le fagu i le palapala, e manaʻomia ona e tausia le faʻaleleia o alavai, lea e faʻaaogaina e pei o ni maa, vaitafe poʻo le sami, faʻalautele meaʻai ma isi mea. O lanu e oʻo i le 10 cm e mafai ona totō ile eleele. O fasi pepa i luga o le laau i le taimi o le faʻaleleia o loʻo faʻafefeteina i le carbon powered activated.

Tuputupu ae "sua o le fiafia" i totonu o le vai ma le gel

O le vai lea e ola ai Dracaena Sander ua saunia muamua ina ia mafai ai ona foia. O le vevela o le vai e sui ai e le tatau ona ese mai le mea o loʻo totō ai le fale ina ia leai se faʻafitauli faaopoopo. Malamalama lelei 21-25 ° C. Fertilizers, pe a tatau ai, o loʻo faʻamaʻi muamua i le vai.

I le taumalulu, o le dracaena o loʻo aofia i totonu o le vai e manaʻomia foi ona faʻamalamalamaina i se moli, ma i le taumafanafana e taumafai e taofia le vevela tele. I le sili atu i le 35 ° C, o le laau e amata ona liu samasama ma lau lau.

E mafai ona e fausia se laau Kerisimasi moni mai Dracaena Sander

Fautuaga mo le tuputupu aʻe Scave dracaena:

  1. Ina ia mafai ona tupu lelei le toto ile fale, e tatau ona ia faia se malamalama lelei ma tulaga vevela.
  2. Dracaena Sander e toetoe lava o le vevela, ae o le a sili atu ona lelei le maua i le 16-21 ° C.
  3. O le malamalama e tatau ona susulu, ae ia mafaufau i le mea moni o laulaau o le laau e vaivai ma susunuina ni mea e mu mai le susulu o le la.
  4. Afai e te fuafua e tuu dracaena i luga o le windowsill, ona le o le itu i saute. Pe a feagai uma pupuni i le itu i saute, e sili atu ona lafoai le windowsill ma tuu le laau i autafa.
  5. I le taumalulu e le tele ni aso susulu, o le a manino lava e le lava le malamalama, o lea latou te faʻaaoga ai eletise mo le faʻalauiloaina. E le fetaui lenei moli afi mo lenei mea, ma o le puna o le malulu malamalama o le a saʻo. E sili atu foi le faʻaogaina o fugalaau faʻapitoa e mamanuina e faʻamalamalama ai laau totō.

O Dracaena Sander e tele se avanoa, ae o isi laʻau tetele e le o tuʻuina i tafatafa ane o ia

Faʻasa

Dracaena Sander e fiafia i le ogatotonu - lelei, o le eleele e tatau ona susu. Tele ma le lava le vai e leaga. I le faʻatinoga, e foliga mai o se sua lelei lelei faʻasusu i le vaiaso, pe afai o le laau o loʻo i totonu o se ulo ma le palapala.

Afai e teuina i totonu o le vai, e tatau ona suia le vai i lea taimi ma lea taimi, e faʻaaoga ai na o mea na totoe mo le aso e tasi. E fautuaina e faia lenei mea ia le itiiti ifo i le tasi i vaiaso uma ina ia le maua ai se manogi o mea manogi.

E mafai ona e faʻapipiʻi sina mea faʻapitoa i le vai fou, ae ia fai ma le faʻaeteete, talu ai o le faʻalavelave o le a aʻafia ai le laau - e vave ona faʻaaogaina le mea e tatau ai mai le vai.

O le laau e iloa lelei le mafanafana o le "timu", ua lava lea e faia ai lenei faiga faʻa-tasi i le masina, e tatau ona vevela le vai. E taua le faʻamautinoa o le vai pe a maeʻa le faʻavaivai e le faʻapipiʻiina i le avanoa i le va o lau, lea e ono mafua ai le pala o le laau. O le faʻataʻitaʻiina o vaiinu lelei e lelei mo le taumalulu, i le taumafanafana e faaluaina le faʻateleina o le fa, ma aemaise lava aso vevela e faʻafeinu i aso uma. O le faʻamaualalo faaopoopo o le ea e faʻataʻamilo i le laau e le manaʻomia.

O tulaga masani o le susu i totonu o le potu - 30-60% e talafeagai lelei mo le manuia o le galueaina o dracaena

Laʻei pito sili

Ina ia faʻaauau le tuputupu aʻe o le Sander dracaena, faʻaaogaina le laei pito i luga.

Feeding Sander dracaena, lea ua totōina ile eleele

O se laau e totōina i le eleele e manaomia ai taimi faʻapipiʻi luga, aemaise lava mai le tautotogo. I le taimi lea, e mafai ona e fafaga faʻatasi i le masina, i le taumafanafana o le faʻateleina o taimi. Ae e manaʻomia le faʻaititia o le aofaʻi o le faʻalaʻau pe a ulu le laau i le vaega o le tuputupu ae malosi. O le a lava lea e ave ai le tasi vaetolu o le tulafono masani lea o loʻo faʻaalia i luga o le afifiina o le faʻaaogaina.

E faigofie ona filifili fomaʻi mo le dracaena, e mafai ona e faʻaaogaina fualaʻau o minerale lautele, faʻatau atu i faleoloa, faʻatasi ai ma sina faʻaopoopoga mea faʻapitoa

Feeding Sander dracaena, lea o loʻo i totonu o le vai

O se laau e masani ona "ola" i le vai e manaomia tele meaʻai, ae e taua le faʻaeteete ae aua le faʻafefe. O laulaau o le laau e faigofie tele i meaʻai e sau mai le suʻeina. E sili atu ona lelei le faia o le togavao ma le faʻaopoopoga o fomaʻi i le taeao, pe a uma le faʻataʻitaʻiina o le faʻaleleia o vai inu mama. E le tatau ona faʻatinoina le afu ma le laulaau i le taimi lava e tasi, e sili atu ona lelei le suia o ia.

Fuga mai Dracaena Sander

O le vaitau o le fuga o dracaena e faʻatasi ma le taimi mafanafana

Tausia i le taumafanafana, pe a amata ona fuga mai le dracaena, faʻaputu i lalo i le tele o vaiinu ma luga. O le laau o le a mautinoa lava le "faafetai" i fugalaau paʻepaʻe matagofie ma se manogi manaia. Ma o fua lanumumu o le a avea o se mea teuteu matagofie o pusa i totonu. E leʻo faʻaalia le vaitaimi tuʻufaʻatasia o le laau.

Laulau: faʻamatalaga autu ma le auala e faʻaleleia ai

FaailogaMafuaʻagaLe mea e fai
O le pito i luga o le lanu samasama, ae taofi pea le gafatia.Se tele o le calcium i le palapala poʻo le vai.Faaitiitia le faigata o le vai. I le fale, e mafai ona faia lenei faʻataʻitaʻiga faapitoa mo le faʻamamaina o vai poo eletise eletise.
O foliga e foliga mai e leai se ola ma e maumau ai le lalelei.Silasila i luga. Spider mite.Fufulu lau o le laau i le vai. Le faʻaaogaina o se laau mai se siaki.
Faʻasalaga o lau.Le lava le magnesium ma le uʻamea.Meaʻai a le Micronutrient.
Lea foliga e iloagofie i le manino.Le lava o le vevela.Fertilizing i le faʻamaʻi faʻamaʻi.
Laʻau ua paʻu.Le lava po o le tele o le susu. Isi mafuaaga: masini vevela vevela, pupuʻu, mea faʻamaʻi.Faʻagasolo mai faʻamaʻi pipisi i se tasi o fualaau faasaina: Aktara, Fitoverm, Actellik, Fufanon e tusa ai ma faatonuga. Afai e talafeagai, ia toe faʻapipiʻi le mea totino pe toe fetuunai le fagu i se isi nofoaga.
Lafoa le pala ma vego.Le lava le susu.E lelei le saturate o le palapala i le susu, faʻafefe le laau mai luga, toe vaʻaiga i se mea malulu.
Lanu samasama ma paʻu.Faʻateleina le faʻamaina ma le leaga.Siaki le susu o le palapala, malamalama, saʻo ma le tele o laei pito i luga.
Lea faʻafuaseʻi ona paʻu.Malosia ona mafua mai i le faateia.Faʻaitiitia le aofaʻi o le malamalama, ia lava le suāsusu, aua le faʻafefe le ipu.

Pests

O Dracaena i le fale e seasea aafia i meaola faalafua, sei vagana o tulaga o tausiga e le fetaui ma ia. O fili moni o le fiafia o bamboo o moli mūmū mūmū ma moa mealy.

E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i auala e taulimaina ai faʻamaʻi ma meaola faalafua o dracaena mai le meafaitino: //diz-cafe.com/rastenija/bolezni-i-vrediteli-draceny-kak-raspoznat-problemu-i-borotsya-s-nej.html

E mafai ona taofiofi le paʻu i le iniseti, ae sili atu le faigofie ona faʻatau se fale fou

Toe gaosia o Dracaena Sander

O le tele lava o taimi, o Dracaena Sander e faʻaolaina i le tipiina ma le tipi, ma fasia ni manulele se lua ma le maa e tasi. I le tasi itu, latou te maua mea mo le faʻaleleia, i le isi itu, latou te tuʻuina atu i le laau se foliga teuteu.

Faatonuga mo le fausiaina o Dracaena Sander:

  1. E tipi le fasi laau i vaega mai le 5 i le 10 cm. E sili ona lelei le aufaʻilautusi. Faʻaauau le galuega ma togalaau faʻapitoa.
  2. Tuu se alo o le itiiti ifo i le 7 cm i le tele, a leai o le a le mafai e le fale ona taulimaina le atuatuvale. E toe faʻafouina le totoa saʻo ma toe liliu ma avea ma se laau matagofie.
  3. Laʻau masani Dracaena i se ala saʻo, faʻalautele ile eleele - 2-3cm.
  4. O le eleele e latalata i le malologa e faʻasusu i le oneone. O loʻo i totonu o le oneone oneone lea e aliali muamua aʻa. I se auala faʻavave, e mafai ona maua ni laau totō tutoatasi mai le tasi vavaega i le taimi e tasi.

O le taimi sili e teu ai ma aʻafia ai le fou o le amataga o le tautotogo.

O le fatu ua totōina e faʻafefe i vai faʻafefete, lea e aofia ai ni sima e sili ona leaga. Ma o se tasi foi o sauniuniga o aʻa, lea e tele, e faaopoopo i le vai. O le aʻafiaga masani o aʻafiaga aʻa o Kornevit. Mo le dracenaceae, e sili atu le faʻaaogaina o potopotoga tetele ma ni pu ma se masini faʻavaivai i totonu. Faʻapenaina o le "bamboo o le fiafia" e ala i gaioiga o le mea sili lea ona aoga i itu uma.

E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga i metotia o le faʻasiliina o dracaena mai meafaitino: //diz-cafe.com/rastenija/dratsena-razmnozhenie-btdomashnih-usloviyah.html

Vitio: faʻalauteleina o Dracaena Sander e ala i cuttings

Fatuina o fatu

O lenei faagasologa o le a foliga mai e sili atu ona faigata ma faigata, e ui o fatu o Dracaena Sander e mafai ona faatauina mai i soo se faleoloa. Ae o le a tatau ona latou matua aʻafia - o se galuega faigata. Mo le lelei o le fatuina o fatu, e manaomia le maualuga o le susu, lea e faigofie ona faatumauina, mo se faataitaiga, i totonu o se pusa palasitika e ala i le tuu o fatu i luga o se ie susu po o se ie.

Lafoaʻiina o le tino e faʻataunuʻuina i le 1% o le faʻapalapala o le potassium i aso taʻitasi (vaivai le lanu piniki), tausia fatu i totonu mo le 20 minute

O le nofoaga e tatau ona mafanafana, faaopoopo le vai pe a manaʻomia.

O le taimi lava e amata mai ai le tupu muamua, e totoina ai laau toto i le eleele mama, lea e mafai ona e faʻatau pe saunia oe mai le turf ma oneone i le ratio 1: 1. E tanumia i le sili atu i le 1.5 cm. O tioata ma totoga totō e ufiufi i se ata i luga ma tuu i se nofoaga mafanafana ma le tele o malamalama. E tasi i le aso, e tatalaina le ata e faʻamalosi le ea. E matautia tele le tafeina o laau laiti i le tele o vai - o le suavai e tatau ona matagofie ma matua vela.

I totonu o ipu, e mafai ona ola le vacaena tipu mo le tusa ma le 4 masina. A latou oʻo atu i le maualuga o le numera tutusa o le centimita (4-5), e mafai ona e faʻapipiʻiina i totonu o ipu, ma ia sili atu le tausiga lelei o laau teuteu teuteu o le a ola mai ia i latou.

Faʻatonuga o le Sander Dracaena

O le tikeri o le teuteu e faalagolago i mafaufauga o lē e ona le laau. O le mea moni o le dracaena e aofia ai togitogi i luga o le pito i luga o le ogalaau. Ua faatulagaina i se siosiolio. O le mea lea, e mafai ona e faia se faʻavae i soo se nofoaga, ma o le a amata ona tupu mai se lala faaopoopo. O lenei meatotino o le dracaena lea e mafai ai e oe ona maua ni mea matagofie teuteu mai ai. Ma afai e te faaopoopo atu i le teuteuina o le faʻaaogaina o uaea poʻo lipine e toe faʻasalalau ai le tuputupu ae o lālā o loʻo i ai, o le a faʻaleleia atili ai mea teuteu.

Mai le Dracaena Sander e mafai ona e faia se vaʻaiga matagofie tele-level cascade

Dracaena Sander, e sili ona lauiloa o le "Bamboo of Happiness", e lagona le lelei io tatou fale. E mafai ona tuʻuina atu i ai ni foliga ofoofogia. O tagata uma e asiasi mai ia te oe o le a maofa i lona matagofie.