Laʻau

Kapisi Glory: suʻesuʻeina le taimi

Kapisi o se fualaau faisua, e lauiloa mo se taimi umi. E foliga mai o Pythagoras lava ia na auai i lana filifiliga. O le a se mea e mafai ona tatou fai e uiga io tatou aso, pe a oʻo mai le saienisi i luma mamao i le fatuina o hybrids ma faʻaleleia atili uiga. E ui i lea, e tele ituaiga o kāpeti, lea e tele tausaga na fiafia ai i le lauiloa. O le tasi oi latou ua taua o le Mamalu.

Cabbage Glory ma ona ituaiga

O le aganuu masani o kapisi o le kapisi paepae, ua leva ona mafaufauina o se oloa a le atunuu Rusia, e ui lava o se fualaau aina mai le matafaga o le Sami Metitirani. O le Kapisi e matua le lelei lava, e oo lava i ituaiga fale tuai o loʻo tauva ma faʻaupuga fou ma o loʻo fiafia pea i se tulaga le manuia muamua. O se tasi oi latou o le lauiloa Slava ituaiga, e lua ituaiga, leai se lauiloa nai lo le igoa "igoa". O loo matou talanoa e uiga i le Mamalu 1305 ma le Glory o le Gribovsky 231.

O le Kapisi Glory o se mea matua tuai, ae o loʻo faʻaaloalogia pea.

O ituaiga uma e lua ua i ai se talafaasolopito umi, aua o le tausaga o le aofia ai i totonu o le Setete o le Malo ua toe foi i le 1940. O nei ituaiga e faatagaina e tupu i itu uma o Rusia. O le taunuuga e matala, o ituaiga uma o kāpeti o malo fiafia i totonu o le togalaau i faatoaga tumaoti ma luga o faatoaga. O le maualuga o le tofo o ituaiga uma e lua ma lo latou faaaogaina lautele i le kukaina e lauiloa. Ae o isi uiga e eseese.

Mamalu 1305

E aofia ai le tele o ituaiga o fualaau aina, mai le vaitaimi o le tele o fatu laau i le amataga o le tomai faapitoa e pasia mai le 101 i le 132 aso. Ua maitauina le fiafia o uo. O le laulaʻau laʻau. O laulaau e laʻititi, taʻamilomilo, faʻatasi ai ma le laʻau lauulu, lanumeamata poʻo le lanu-lanumeamata. O le fogaeleele o loʻo faʻafefeteina, o loʻo ufiufi i le vaivai poʻo le faʻamalosia o le vevela. O le ulu taʻamilosaga poʻo le faʻataʻamilosaga laititi e laʻititi lona lapopoa ma e laʻititi mai le 2 i le 4.5 kilokalama. O le poker i totonu o le umi, o le pito i fafo e puupuu. Gaosiga o oloa 570 - 930 kg / ha. O le maualuga o le gaosiga e 1250 kg / ha. O le vailaʻau e teteʻe i le siama leseiosiosis.

O le Cabbage Glory 1305 e sili atu ona teteʻe i paʻu o le mucosal

Glory Gribovsky 231

Ogatotonu o le vaitau, ae o le faʻatautaia o tomai faʻapitoa e 2 vaiaso muamua atu nai lo Slava 1305. O le faʻamavae mulimuli o le ulu e oʻo i le 100 - 110 aso. E ufiufi le ulu o se laumei laʻitiiti ma maualuga le laʻau e ufiufi se ulu laʻititi ae malosi. Ole maualuga e 2.2 - 4.5 kilokalama. O laulaau e lapotopoto, laʻititi i le lapopoa ma se laititi o le lau. Pa vali lanumeamata po o le lanumeamata. O le fogaeleele o le 'eleʻele e faʻafefeteina, o loʻo ufiufiina i le malosi o le faʻamalosia o le gaʻo. Poker i totonu o le umi umi. O le faailoga o le gaosiga o oloa o le 658 - 891 kg / ha. Le maualuga maualuga o faamaumauga o le 1026 c / ha. O le gaosiga o oloa gaosia e tele - 91 - 97%. O le ituaiga e le lelei i le eleele.

Cabbage Slava Gribovskaya 231 - o se mea lelei ma le le lelei

Foliga vaaia o le ituaiga Slava

E foliga le kapisi. O le mamalu e manaia. O le laulaʻau laʻau. O laulaʻau e laʻititi le lanu, lanumeamata lanumeamata, e ufiufi i se paʻu laititi. O le pito i lalo o saluʻumi, veins nutrients e faʻamalamalama lelei. O le ulu e faataamilo (o le lautele o le 25 cm), faʻalelei, faʻafefete. O le tipi ua i ai se lanu paʻepaʻe. O le tuai fafo e puupuu atu nai lo totonu. Pauna mamafa mai le 2.5 i le 4.5 kilokalama. Afai e te talitonu i punavai, o nisi taimi e 6 - 7 pauna sikoa.

O le Kapisi Glory ei ai sona foliga matagofie ma se tofo lelei.

Feʻau

Soo se ituaiga e ese mai isi i se seti o uiga. I le ituaiga Slava o le tulaga lenei:

  • o le ituaiga e aofia ai le vaeluaga o togavao - mai le fatu germination i le tulaga masani o le ulu, 100 i le 130 aso pasese;
  • faʻaalia le maualuga o le gaosiga - mai le 1 m2 mai le 10 i le 12 kilokalama o oloa e aoina;
  • faʻafeiloaʻi le faʻafefe i luga o mamao, lea e faʻaaogaina ai le Mamalu mo le faatauina atu o fualaau faisua. Ae i le taimi lava e tasi, o le tausia o le faʻatinoga o le aofaʻiga - e oo atu i le 3 masina (maualuga seia oʻo i Ianuari);
  • E matagofie le tofo. Vailaʻau manogi, fugalaau faʻamalosi - o se meaʻai tele i fuamini vitamini;
  • i le kukaina o lea faʻaaoga e avea o se oloa lautele. Ae e tusa ai ma le au tautua, O le Mamalu o le vasega aupito sili lea mo le teu.

O le Kapisi Glory e matua ese lava le lelei i le fugalaau

Le lelei ma le le lelei

White kabeʻau Slava faʻamaonia atoatoa lona igoa mitamita, ona e tele naua mea lelei:

  • puipuia i le vevela vevela - malulu ma le vevela;
  • E ui lava i le malosi o le susu o le susu, e mafai ona faʻafefe taimi malogo;
  • o loʻo i ai le puipuiga lelei, e sili ona malosi i le siama;
  • ona o le maualuga o lona suka (e oʻo atu i le 10%) o loʻo i ai sona tofo lelei;
  • ulu o kāpeti e le mafai ona taʻe;
  • ei ai uiga taualoa tau pisinisi ma foliga vaaia;
  • o le laau e le faigofie i se tulaga tele o vaevaega.

Ae, o le mea e leaga ai, e iai foi ni mea le lelei. Ae ui i lea, latou te aliali mai ma le faaeteete:

  • ulu ulu e faia i le le lava o le malamalama ma le vevela i fugalaʻau;
  • i le tulaga o le le tausisia o tulafono o le tekinolosi mea taufaatoaga, e mafai ona aafia le mamalu e ala i le kāpeti keel, paciosis vascular ma maua fusarium.

Vaega o le totoina ma le tuputupu ae

O le Kapisi e totoina Slava e faia i auala masani e lua - fatu ma fatu. O le a tatou vaʻavaʻai taitoatasi.

Motoga o le totoina

O lenei metotia e lauiloa, e ui lava i le mea moni o le taimi e alu ai. Faʻatoʻa totoina le kāpeti e ala i le totoina o fai togalaau i totonu o le itulagi o le faiga o mea taufaʻatoʻaga matautia, ae aua le faʻamagaloina i le itu i saute.

O fualaau toto, i le manatu o le tele o fai togalaau, ua sili atu ona faatuatuaina. E mafai ai ona e:

  • vagana ai mea e maua i le fatu;
  • maua se seleselega vave ma mautinoa;
  • aua le faʻavaveina laʻau.

A o leʻi totoina, ia mautinoa e faʻapipiʻi fatu. Aua le faʻasaoina ma tuʻu ai na o mea tetele, mai mea laiti o le a leai lava se uiga. O le isi laasaga o le sauniuniga o fatu.

  1. Mo le 15 i le 20 minute, o le fatu ua faʻafefiloi i le vai vevela (pe tusa o le 50 ° C), ona oʻo lea i le 1 i le 2 minute e tuʻu ifo i le vai malulu. O lenei faiga o le a faʻapalaina ai fatu.
  2. O le isi 12 itula e sosoo ai, o fatu e tatau ona faia i se vaifofo paleni. Ua saunia mai le 1 lita o le vai ma le 1 g o le pata o le potassium. A maeʻa ona fufulu i lalo o le vai tafe, o le fatu laau e faʻamago i se tulaga o laufanua.
  3. Mo le faʻamalosiina, o le fatuina o fatu e tuʻuina mo le aso i totonu o le pusaaisa, i luga o le fata pito i lalo, pe afai o le vevela o loʻo i totonu o le 2 ° C.

Toto fatu fatu laʻau muamua aʻo leʻi totoina, tuʻu le tele

O faʻatulagaga uma ma fatu e faigofie ona fai pe afai e te tuʻuina i totonu o se taga faapitoa e faia i le fuga poʻo le gau. O le tagata lava ia, i ia tulaga ou te faʻaaoga ai se meaalofa meaalofa e faia i le organza lea e leai se lolomi.

O le taimi mo le totoina o le Glory seeds mo tipu o le aso muamua o Aperila. Filifili se aso saʻo sili atu e faʻavae i luga o le tau i lau eria. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le itu i saute e mafai ona e lulu fatu mai le aso 25 o Mati. O fualaau e tatau ona totō i se nofoaga tumau i le 30 o ona tausaga, pe afai e 4 i le 5 lau.

O mea e te manaʻomia e toto ai fualaau i le fale

Cabbage Slava e le fiafia tele i le pikiina, o lea ia fautuaina e saunia ni pusa eseese mo le totoina o laau. Pepa kulimi o le filifiliga aupito sili lea e tumau ai - e leai se mea e tatau ona faʻataʻamilo faatasi ma le faʻafefiloi o le palapala (ae vave ona faʻamalolo papa maʻa, e tatau ona amanaia lenei mea).

Afai o le ae le pala, ona fatuina lea o fatu o kapeti i fualaau

E ui o le pikiina e iai ona lelei. E talafeagai pe afai e tatau ona totō laau toto i le eleele, ma e le faatagaina lenei mea e le tau. O le kapeti laʻau na faia i le faʻatopetope e faʻagesegese le alualu i luma, avea ma sikuea, ma se malosi malosi.

Faʻamatalaga ma faʻasesega o le pikiina - vitio

O le faʻafefiloi o eleele mo fualaau e manaomia ai le vavalalata, lelei, vaʻalele lelei ma le vai. Afai e te filifili e ave le fanua mai le togalaau, ona e alu lea i le lamatiaga ole maua o vai vaivai ma mamai, talu ai i lenei eleele o le a faʻaitiitia le tele o meaʻai, ma faʻaleleia ai pathogens. Mo le lūlūina o fatu, taumafai e saunia se faʻafefiloi e aofia ai le eleele turf ma le rotus humus, e maua i le tutusa tutusa. Ina ia faʻaopopo le agavaʻa, faʻaopopo le oneone (ae le lelei). O se mea lelei e tatau ona i ai fafie, o le a avea ma puipuiga lelei o le vae uliuli.

E fautuaina e vaʻaia le paluga o le eleele i soo se auala e mafai ai - fulu i totonu o se ogaumu pe sasaa foi i se vaivaiga vaivai o le potassium. A maeʻa lenei mea, e mafai ona tumu le palapala i totonu o pusa tuʻulaʻau - atigipusa mo tipu, ipu taʻitasi, ipu o paʻu.

Ina ia faʻamamaina le faʻafefiloi o le palapala, ua lava lea e sasaa ai i se vaivaiga vaivai o le potassium

  1. Faʻasusu le paluga o le eleele i fagu. Fai ni togitogi ma se loloto e le sili atu ma le 2 cm. Fatu i fafo atu 1.5 - 2 cm. O le mamao i le va o le togalaau e 4 cm. Taʻu se fasi 'eleʻele o le palapala ile luga.
  2. Afai ua e saunia se pusa eseese, ona totoina lea o le 2 i le 3 fatu i totonu, e teu totoina i le palapala.
  3. Tuu le pusa pusa i totonu o se nofoaga lelei. Ina ia faatumauina le maualuga o le vevela o le germination i le 18 - 20 ° C, ia ufiufi le fagu i tioata po o se ata vali. Aua nei galo e faimalaga ina ia le mafai ona maua mai e le tupe maua, lea e mafai ona faatupuina ai le maualuga o le manogi.

Ina ia faatumauina le vevela e tatau ai mo le totoina o fatu, tuu se taga manino i luga o le fagu

Tuputupuina o fualaau aina i totonu o se lau

O le greenhouse o se avanoa sili lea e lafoai ai siata windows. O le vevela o le vevela e mafai ai e oe ona tupu lau laau i tulaga lelei.

O fatu e togafitia ua totoina i le taimi lava lea e tasi mo le galueaina o fale. O le eleele ua saunia muamua, sili atu i le tautoulu. Ia mautinoa e aveese otaota uma o laau - i totonu o se kiona, o faʻamaʻi e tupu i totonu ia i latou e avea ma taufaamataʻu tele i fualaau. Mo le eliina, faʻapipiʻi manu (3 pakete i le 1 mita) ma fomaʻi o loʻo i ai meaʻai e tatau ai mo kapisi:

  • gaʻo
  • paluka
  • fuamoa;
  • magnesium

I totonu o se kiona, e taua le faatumauina o le masani e le gata i le vevela ae faapena foi le susu. Faatasi ai ma lona siitaga, o pine e masani lava ona paʻu, ae o le mea e sili ona matautia mo laau mamago o ni faʻamaʻi pipisi, lea e tupu vave vave i le mafanafana ma le faʻamafanafana. Ina ia aloese mai lenei faʻalavelave, faʻaleleia le fale i le ao i le pito i lalo ma matau le pule vai.

Greenhouse - o se nofoaga lelei e tupu ai tipu tipu

Togalaau Tausi

Laʻau faʻapipiina gaosiga e tupu vave vave. E masani lava pe a uma le 3 i le 4 aso, ona aliaʻe ai lea o pine muamua, ae aua e te fefe pe afai latou te le totogo i le taimi lenei. O nisi taimi o fatu e mafai ona nofo i le eleele mo se vaiaso atoa. Ina ia mafai e laau ona atiina ae malosi ma ola maloloina, latou te manaʻomia se tausiga faʻapitoa faapitoa.

  1. O le feaveaʻiina o le pusa i le mea e sili ona mālūlū e fesoasoani e aloese ai mai le vevela tele o fua. O le vevela i le aso e le tatau ona sili atu i le 16 ° C, ma i le po - 8 - 10 ° C. I ia tulaga, ia teu fua mo le vaiaso.
  2. Afai e te totoina se laau i totonu o se pusa masani, ona filifili lea, fai pe a oo i le 10 - 14 aso (fua o le lapisi cotyles ma le lautusi muamua). O nisi punavai e faailoa mai ai i le faagasologa o le taualumaga, o le pito o le aʻa e tatau ona tuiina. Ae e leai ni fai togalaau. A maeʻa le faʻagasologa, ia teu fua mo le 3 aso i tulaga lelei - o se potu pupula ma le vevela e oʻo atu i le 18 ° C. Ia faasolosolo malie, aumai le faailoga i le 13 - 14 ° C i le ao ma le 10 - 12 ° C i le po.
  3. Afai e totoina laau i ni ipu eseese, ona sosoo ai lea ma foliga vaaia o laʻau moni 2 - 3, filifili le fatu sili ona malosi. Toto le malologa i lalo o le aʻa.

    Mo nisi faʻatoʻaga, e tatau ona e tuua le fatuga sili ona malosi

  4. Mo laau toto, o le moli e sili ona taua mo le tuputupu ae. Afai e le lava le malamalama, e tosoina totoa i se manoa. Ina ia aloese mai lenei mea, o le faʻamalamalamaga faaopoopo ma se moli susulu mo le 12 itula o le a fesoasoani.
  5. E talitutusa foi le taua o le masani lelei o le susu o le masini. Aʻo lei oʻo mai ni meaʻai, ia faia le faʻamamāina mai le fana fana. A oʻo mai le fua o le laau - faʻafefe i le va o togalaau ina neʻi paʻu le vai i luga o laau. O le palapala e tatau ona faʻaleleia lelei. Afai na tele lou lolovaia o le palapala, ona faʻagogo lea o le oneone e fesoasoani ia te oe, lea e tatau ona vaʻavaʻa i le va o togalaau. O le faʻamaluina poʻo le faʻaleleia o le suavai o le a faaleagaina ai laʻau mamago. Afai e te tu i laau toto i se nofoaga malulu, ona mafai lea ona e faʻafeinu 1 taimi i le 5 i le 7 aso.
  6. Amata ona fafagaina fatu i le matua o le vaiaso poʻo le 10 aso. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga mea faʻalaʻau poʻo se vaifofo o le ammonium nitrate, superphosphate granular (20 g taʻitasi) ma le paluga chloride (5 - 10 g) i le pakete vai. A maeʻa le 10 - 12 aso, ia faʻaalu le ofu lona lua pito i luga, pe a uma le 2 vaiaso poʻo le 20 aso - le tolu.

Totoina o fatu i le eleele

1.5 i le 2 vaiaso aʻo leʻi totoina, e tatau ona faʻamaʻaʻaina fatu. O le tausia o fualaau i le maualalo o le vevela e saunia ai i latou mo ni nofoaga faʻasaina, ae e le lava lea. Amata i le lele i totonu o le potu, ona ave lea o fualaau i totonu. Fai i le taimi muamua i le aoauli, sili atu i se aso vevela. Faʻateleina lou taimi i le auala.

Lena mo tulaga fou e tatau ona malosi le toto, 15 cm le maualuga ma ia 5 - 6 lau. Pe a ma le 2 itula ao lei totoina, e manaʻomia ona faʻaleleia lelei ia laʻau talavou ina ia faʻamausali ai le ufiufi eleele.

O le faʻamalosiina o fualaau i le 5 i le 6 laulaau ua saunia mo le toe totoina i se togalaau.

Ona o le malulu malulu, o le mamalu e mafai ona totoina i le eleele tatala pe a tumau le vevela i le aso i le 8 - 10 ° C. Ina ia aua le faʻamalosi le tulaueleele, e tatau ona e tausisi i le fuafuaga lenei:

  • i le va o laau toto - 50 - 60 cm;
  • i le va o laina - 60 cm.

I nofoaga malulu, e sili ona totoina muamua laau toto i lalo o mea e ufiufi.

Saunia vave le palapala. O le faagasologa atoa lava e tutusa ma le taimi e ola ai i totonu o se kiona.

  1. Faʻasologa o laina i le taimi tatau e faʻaaoga ai pine ma maea. I se mamao maoti mai le tasi ma le isi, eli ni lua o le a faigofie ona faʻaaogaina le aʻa o laau toto.
  2. Liligi 1 teaspoon i totonu o pu taitasi. urea ma le 2 tbsp. l superphosphate. Faʻafesoʻotaʻi lelei le fusi i le eleele.
  3. Ona sasaa lea o vai e fai ai se kulimi kulimi i le malologa. I totonu ma toto le kapisi laititi. Faasolosolo malie le tau ma lou lima e faʻamalosi.
  4. Ona fufuluina lea o le pu ile eleele malulu e puipuia ai le vave faʻamagoina o le eleele.

A o aʻafia le totoina, e masani ona faia le suavai - pe a maeʻa le 2 i le 3 aso.

Totoina o laʻau tipi i le eleele - vitio

Tuputupu ae i le ala e leai se ola

O lenei metotia e masani ona faia i le itu i saute. O le faʻatosinaga o le luluina o loʻo faia mai le ogatotonu o Aperila ia Me. O le mea autu o le taimi lea e le pa'ū ifo le malulu o le ea i lalo o le 4 - 6 ° C. O le mea lelei, o le vevela e tatau ona i totonu o le 10 ° C. Afai e lapatai mai le au vaʻavaʻai e mafai ona faʻamafanafanaina, ia ufiufi moega i fatu faʻamafa.

Filifili se nofoaga lelei mo le lūlūina o fatu ma toe faʻaleleia ituaiga eseese o le Slava, talu ai o le kāpeti o se tamaitai talavou alofa. E tusa lava pe laitiiti sina malulu e le manaomia. Ina ia atiina ae se fualaau aina atoa, e tatau i le kāpeti ona maua le malamalama mo le 13 itula. O le eleele, e sili atu le loam, lea e aofia ai le tele o vaega o humus.

O le malamalama lelei e taua tele mo kapeti

E taua tele le iai o le eletise i le palapala. A leai, o le a afaina le kapisi ma o le a maualalo le fua. Ina ia faʻaitiitia le eletise, e mafai ona e faʻaogaina fafie fafie, lea e faʻasaina foi le palapala.

Filifili nofoaga na tupu ae leʻi tupu lenei mea:

  • dahlias;
  • vao vao;
  • pateta
  • leki;
  • kukama
  • Tomato

E le manaʻomia le totoina o kāpeti i le nofoaga e lua faalua. O le eleele e tatau ona malolo mai lenei fua mo le itiiti ifo ma le 3 tausaga.O le tausisia o ia tulaga i vaega laiti o le faafitauli, o le mea lea e aoga tele le faia o le totoga soofaatasi poʻo le totōina o le Mamalu i le taimi lava e uma ai le seleselega muamua o lanu - letusi, aniani lanumeamata.

Latou teli le eleele i le tautoulu, faʻafeiloaʻi meaʻai manaʻomia. O le tataina o le eleele e tatau ona tatau! I le paʻu, eleele e leʻi faʻamamaina, o ulu o kāpeti o le a le tupu lelei.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

  1. Faʻasaga le 'upega tafailagi i se rake, faʻafefeteina palu o le eleele.
  2. Faailoga ia moega i se maea ma pine o loʻo taʻavale i autafa. Fuʻu se uʻu papaʻu i lau pusa. O lo latou loloto e le tatau ona sili atu i le 2 cm.
  3. Faʻasala le togalaau i le vai mafanafana.
  4. Afai o fatu ua uma ona pipiʻi ma pipifana, tuu i latou i le 50-60 cm.
  5. Toto le fatugogo fatugogo, ona o le mea moni o le a le mafai uma ei latou uma ona tupu. Ona vevela lea e tatau ona faia, ave ese laau vaivai mai le togalaau.
  6. Faʻasusu fatu ua totōina i luga ma le eleele vevela ma taomi lemu i lau pama.

O le Kapisi fatu e latalata i le palapala

Ou te le masani ona lafo ese laau vaivai; ou te tuuina atu ia i latou se avanoa lona lua. Aʻo leʻi liu, ou te faʻaleleia lelei le togalaau, ona eli lea o se fatu fatu ma totōina i totonu o se pusa eseese. Ou te toe faafoi atu le laau ua uma ona ola i le togalaau. E le mafai ona ou fai atu ou te faasaoina uma laau i lenei auala, ae o le toatele oi latou e iu lava ina olioli faatasi ma le fua.

Isi tausiga

O le Kapisi Glory, e pei o tagata uma o le aiga, e matua le lelei lava. O le mea lea, o le eleele i luga o moega e tatau ona faʻafeololo lelei. O taimi masani o le fafagaina i vaipanoa eseese e tele lava ina eseese. Aʻo le isi vaimatuaga e masani ona masani ai ile 8 i le 10 aso. Peitai e tatau ona amanaʻia le gaogao o le ea, aua afai e te suʻeina pe a uma timuga, ona faʻaumatia lea o le okesene i aʻa ona o le suavai. I vaipanoa laugatasi, i se isi itu, pe a le lava le vai, o le a mamae le laau, afai e ulu le ulu o kapeti, o le a le suamalie le fualaau faisua, ae matago.

Kapisi e fiafia i le susu, ae le faʻafefeina le suavai ma le lamala

Vai le kapisi i vai, o le vevela e le o lalo ifo nai lo le ea. O le afiafi e sili ona lelei, afai e te sasaa le fualaau faisua i le vevela, o le a sili atu le mafanafana o le palapala i le palapala, ma o aʻa o le a maua ai se mumu. Afai e te inu i le taeao, pe afai e mafai ona faia i ni nai itula ao leʻi amataina le vevela.

Mo ituaiga taumafataga o le vevela, lea e aofia ai le kabeina Slava, faʻafeinu i le taimi o le tuputupu ae o laʻau ma le faʻavaeina o le ulu o kapisi e taua tele. Le fua faatatau o le faʻaaogaina o le vai i le 1 mita - 15 - 20 lita.

Latou te fafagaina laau i le auala lava e tasi e pei o totō. I le taimi o le faʻavaeina o se ulu o kapeti, o le fofo o mullein e aoga - 1 lita i le pakete vai, 50 g o le pefu e mafai ona faʻaopoopo i ai. Ole aofaiga o le faʻafefiloi e lava mo le 5 i le 6 bushes. I le tali tutusa lava, e mafai ona e sasaa atu le kapisi i le 3 i le 4 vaiaso. O laei pito sili e tatau ona faʻaaogaina i na o eleele mama.

Aua nei galo e uiga i tulafono faʻaaoga lelei mo le tausia o se fualaau faisua e pei o le totoina o le laina, vavao vao ma togavao mulching.

Organics - o se auala sili e fafaga ai le kapisi

Maʻi ma meaʻai

Soo se faafitauli e sili atu ona faigofie ona taofia nai lo le taulimaina mulimuli ane. O le mea lea, o le puipuia o le ki i se seleselega lelei.

Laʻau faʻamalosi malosi e faʻapipiʻi le pulou mai faʻamaʻi. O laumei po o petunias na totoina i autafa o le togalaau ma i le ogatotonu, e le gata ina teuteuina le totoina, ae ia matataʻu ese foi le kapeti, lele, ma le pepe. E matataʻu tele ia Slugs i le pefu asu - e mafai ona salalau i le eleele i luga o laau.

O Marigolds e le gata ina teuteu le kapeti, ae puipuia foi mai meaola faalafua

Eseese Slava o loʻo iai le puipuiga lelei, ae o vaovao vao, o le inu tele ma le fafagaina tele e mafai ona faia e faasaga i tulafono. Ona le umi ai lea o le maʻi. Ina ia taofia lenei mea, ia faʻaalu le pefu i le pefu i le gafa. Ma ao le i totoina i luga o le togalaau, e tatau ona e togafitia togalaau ma le 1% o vaifofo o le vai o Bordeaux.

Afai e maʻi pea le kapisi, ona aoina lea ma faʻaumatia ia lau o loʻo aʻafia, ma a uma le seleselega, ia aveese 'au o le kapisi mai le moega. I le avea ai ma se tau faasaga i le faamaʻi, faʻaaoga fualaau nei:

  • mai le vae uliuli - Bactofit, Planriz, Fitoflavin;
  • mai aʻa - Rizoplan;
  • mai i le palapala leaga - Topa;
  • mai vascular bacteriosis - Planriz, Trichodermin.

Seleseleina ma teuina

O le fualaau faisua e oʻo atu i le faʻatautaia faʻapitoa i le faaiuga o Iulai. 2 vaiaso ao leʻi oʻo i le seleselega O le mamalu e taofi le faʻamamaina ina ia le faʻaosoosoina ai ulu o kapisi. O le seleselega i vaega tele e mafai ona faia i ni nai vaiaso.

O se ulu malosi o kapeti e tipiina i se manoa maoaʻe ma agavale e faʻagogo i le paolo. Ona siaki ma le faaeteete ma aveese ia laʻau ua faaleagaina. Faʻapotopotoina atoa ma ulu malosi o kapeti e teu i se paʻu maualalo i luga o se laupapa laupapa pe faʻapipiʻi i atigipusa ma se paʻu i le nofoaga e teu ai. O se fale mago mago lelei ma lelei le faʻaleleia o le ea e atoatoa mo lenei faʻamoemoe. O faʻamatalaga sili ona lelei o le vevela (0 ° C) ma le faʻamafanafana (90%) faʻatagaina le faʻatoʻaga e teuina seia oʻo ile taumalulu. I totonu o nuʻu, o le auala e tautau ai e masani lava ona taatele. Ina ia faia lenei mea, latou te eli ese le kapisi ma aʻa ma tautau i le poker.

Eseese Slava e ese le matagofie ile fugalaau. O le mea lea, afai o le tele o kapeti e mafai, faʻafefete se vaega o le seleselega ma o le ae mauaina se oloa maloloina i le taumalulu.

E le afaina pe faapefea ona e teuina le kapisi, e tatau ona siakiina i lea taimi ma lea taimi, aveese lau laʻau pala

Faʻamatalaga e uiga ile kapisi Glory

Ma ua ou maua le mamalu i tausaga taʻitasi e aunoa ma le toilalo. Faʻafetai ... na o le fiafia!

Emame

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=423&start=375

Sa ou totoina le kapeti "Mamalu" i le aso 20 o Me, ina ia aoina mai ia Oketopa ma togiina. I le tausaga ua tea - na ou aoina le kaina masani ia Oketopa, ma i le tausaga lenei, ou te manatu, o le a ou le aoina mai se mea, o le kapisi o loo i totonu o le lua, e ui lava sa faia ma le le alofa i taimi uma. E na o le lua ulu o kapeti e mama, lea na tu i totonu o le vao mafiafia i le taumafanafana.

Zoya

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=6637&start=615

E matua lelei laʻu kāpeti i lenei tausaga. Mamalu ma le Meaalofa. O le mea e malie ai, e leai ni anufe, e ui lava ou te le faʻaaogaina se kemisi, ma i tausaga talu ai na ou 'aina ai uma - e leai se taimi ou te aoina ai.

Niki

//dv0r.ru/forum/index.php?topic=618.50

E i ai saʻu fesili taugata: na matou filifili e ave se kapisi lua mo le kukaina o kuki. Alofa i le vasega o le Mamalu. Ae o se luʻitau leaga lenei - e seasea maua i le faʻatau i faleoloa ma maketi o Krasnodar

Oleg Borisovich

//kmory.ru/viewtopic.php?t=3992&start=30

Mo au lava ia, na ou filifili i tua o ituaiga, mai le amataga 10-15 totoina Amata amata. Mai i le ogatotonu, o le faavae o le ituaiga o Slava ma ua lelei ona totoina, na totoina foi ituaiga eseese e pei o le Incomparable, Pobeda, Pudovaya, e le oo atu i le vaituloto, ae mo le 10 kilokalama. sili atu. O ituaiga tuai, ma o loo teuina pea, ou te totoina Kharkov, Snegurochka, Everest.

paionia 2

//forum.vinograd.info/showthread.php?p=116757

Cabbage Slava atonu o le ituaiga sili lea ona tatau i Rusia - e le lelei, faigofie ona tupu i fatu ma fatu, e maua ai fua lelei. Mo nei uiga, o le Mamalu o loʻo faʻaaloalo pea ma faʻaleleia. O le isi avanoa o le ituaiga o lona matagofie lona tofo. Ma e tusa ai ma le au tautua, O le Mamalu o le taitai le mautinoa o ituaiga eseese o kapisi mo le teuina.