Laʻau

DIY stoneery: 17 manatu mo le faaliliuina ma ata

Rockeries, o le tuufaatasia o le matagofie o fugalaau ma maa, ua faateleina le mauaina o le lauiloa i le mamanu. O nei mea teuteu e sau mai Iapani, lea na auai ai matai i lenei faatufugaga. Na talitonuina o le togalaau papa e maua ai le toʻa ma le toʻafilemu. Na faasolosolo lava, na amata ona faʻaaogaina maa e teuteuina i le lalolagi atoa. Punaoa: 7dach.ru

O le a le ituaiga e filifili ai

O sitaili nei o togalaau papaʻe e iloga.

  1. Faʻaleleia fanua. Faʻaaʻoaʻo le faʻaalia o fala ma vao vao.
  2. Faʻaaliga. O i latou o se faʻataʻitaʻiga o le laufanua maulalo.
  3. Aoina. Na faia na o le totoina o togalaau.

Ina ia fiafia le rockery mo se taimi umi, ia e tilotilo totoa i le 'upega tafaʻilagi ma filifili le faiga.

  • Afai o le saite o le la, o loʻo i ai le alavai ma le laufanua vavalalata - lagona le saoloto e filifili soʻo se ituaiga.
  • Afai o le 'upega tafaʻilagi e sili ona manava, e sili ona lelei le fatuina o se lafulafu faatasi ai ma le gataifale maa ma laau mama.
  • E mafai ona e fatuina soo se papa maa i luga o le paʻu, ae a e filifilia laau, taofi i le vaomatua ia e lagona lelei i le paolo, mo se faataitaiga, ferns, atigivae ma isi.
  • I luga o se fasi fanua atoatoa, ia faia se foliga o se alpine vao poʻo le fausiaina o se mauga.
  • Afai o lau teritori o loʻo i ai se tafe maualuga - faʻatusatusa se mauga faʻatasi ma se ala savali, o vaʻalele e mafai ona tafe lelei ai se vaitafe.
  • I se nofoaga maualalo, faia se foliga o se vanu ma se mauga papa. O lenei metotia e maua ai le sese o le maualuga maualuga.

Ituaiga o rockeries

Manatu i manatu sili ona lauiloa ma mataʻina o togalaau papa.

Faʻatuga papa

O lenei ituaiga o loʻo faʻamatalaina i le lautele o le tele-terraces teritori, lea e tatau ona faʻamalosia i puipui tumau, faia i le maʻa masani ma fesoʻotaʻi i luga o ala laupapa. Mai laau toto, e lelei tele le filifilia o conifers ma faʻagasolo malie ona tutupu vao. O le fatuina o sea rockery e manaʻomia ai se tomai faʻapitoa.

Rocky hill

E i ai foliga o se mauga maualalo, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma le isi vaega o le teritori, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o se auala paʻu. E tatau ona foliga foliga masani.

Fanua laufanua

O se laupepa tele lenei. E mafai ona aofia ai le faafoligaina o maa, togi, vai vai, ala papa, ma isi. E manaʻomia ai se tele avanoa.

Vaʻa mamao

Afai o lau teritori o loʻo i ai se sopo masani, faʻapipiʻiina i le tulaga o mea matagofie, faʻaputu i puipui puipui o maʻa.

Fafaga

O sea rockery e mafai ona avea o se vaega o se fatuga tele, pe mafai foi ona avea ma solo. O loʻo faia mai i maʻa lapoa, faʻatautaia i le taimi. Pe a faʻapipiʻi ia mea, tuʻu ni meaʻai e totoina ai laau i se taimi mulimuli ane.

Hillside

O loʻo i ai le foliga mai o se vaʻai faʻataʻavaleina i pinesfines. Faaopoopo le ata o se kopi tele o laufanua alpine.

Vanu o le mauga

Mo le faia o lenei laufanua, o maa tetele e eli i totonu o le eleele e tutusa lelei. O auala o loʻo taatia i le togalaau. E tatau ona latou masani lelei. Mo le faʻaleleia o fanua, e lelei tele le tuʻufaʻatasia o dwarf conifers ma laau fetolofi.

Alpine lawn

O foliga autu o se nofoaga e talafeagai mo sea rockery o le alavai ma le puipuiga o le la. Mai laau totő, e mafai ona e faʻaaogaina na o na uiga o le maualuga o Alps - edelweiss, willows creeping, savifrages kapeta, ma isi.

Vaitafe vao

Mo sea ituaiga laufanua, o se faaitiitia natura o le toomaga e talafeagai. Ina ia faʻamalosia le pito i lalo, e mafai ona e eli ni maʻa tetele. O vaomatua o le vaomatua o le a maua ai le atoaga i le laufanua, o le a foliga lelei le galu.

Gorge

E lelei tele le fatuina i le va o tumutumu o mauga, o loʻo tuʻuina atu i maa, ma o loʻo i ai i le va o ni fatu laau e tafe ai papa.

Pa puipui

O lenei mea e masani lava o se lagolago i lalo. E mafai ona e faia se puipui o le maʻa. O laau papa e totoina i le avanoa i le va oi latou.

Suavai vai

Mo lona fausiaina, e sili ona lelei le ave o maa mai i le vaituloto, ua uma ona gaosia. O le pito i lalo o le vaitafe ua ufitia lelei i maa, ma o puipui o vaituloto e togafitia i le omea.

Laʻau

O le a fetaui lelei lava i luga o se vaega pisi. Ina ia faia, e tatau ona aveese le pito i luga o le eleele, lea e sasaa i autafa o pito, ma avea ma mauga. Fuʻu maa maʻa maʻa i le talafatai. Ina ia latalata i le pala, faia se ala savali faapitoa pe fausia ni alalaupapa laupapa.

Faʻafefiloi

O le matagofie o laau i le togalaau fugalaau e faamamafa e le tele o maa eli, lea e foliga mai e tanumia i fugalaau.

Iapani Iapani

O le fatuina o sea rockery o le a manaʻomia ai tomai ma tofo. O kulupu o maa e tatau ona pei o le faʻaitiitia o le natura, e tatau ona i ai ni matai ma se laisene i latou. I totonu o sea rockery, e mafai ona e fetaui ma le tino o le vai. E tatau ona e faʻaeteete i le filifilia o laau - e tatau ona fetaui lelei ma le laufanua.

Laʻau papaʻe

Ua faia i luga o maa tuff. E totoina faʻatoʻa fatu tetele luga o le maʻa. Pe a filifilia se ufiufi eleele, taofi i le faʻagesegese.

Aiga papaʻe papa

O sea rockery ua faia i totonu o soʻo se koneteina ma e teu i le fale. O fualaau e lelei mo laau toto.

Faatasi ai ma le mafaufau loloto o le faʻatulagaina o se togalaau papa ma le tausiga lelei, o le a fiafia ia te oe mo le tele o tausaga.