Fua o le gaosiga

Vaovao "Glyphos": faatonuga mo le faʻaaogaina

E tele taimi e faigata ai ona taulima vao. Ma afai o nei vao vao, o le faʻaumatia oi latou e toetoe lava a le mafai: o aʻa o laau totō e mafai ona alu le mita i le palapala. Afai e te le aveesea se vaega o le aʻa, o le a toe tupu le laau. Ae mo se tagata fai togalaau o loʻo i ai se fesoasoani tele - o le Glyphos herbicide. Sei o tatou vaai pe aisea ua matua lauiloa ai i le sili atu ma le 50 atunuu, o le a le mea e aofia ai ma le auala e faʻaaoga ai.

Faʻavae ma le tuʻuina atu

O le tuufaatasiga o lenei vaovao e aofia ai glyphosate isopropylamine salt. Avanoa "Glyphos" i le tulaga o se vaifofo vai.

Ua afifiina i luga:

  • 0.5 l (mo le faagasologa 10 eka);
  • fagu i le tufatufa (120 ml) mo le 3 eka;
  • 50 ml fagu - mo le gaosia 100 sikuea sikuea. m;
  • afifi palasitika mo tamai vaega.

Faʻaaogaina le fusi

"Glyphos" e faʻaaoga pe a aveesea vao, o lona ola e tasi pe sili atu tausaga. "Glyphos" o loʻo faʻaaogaina i luga o le vaʻavaʻa, laumei, offetail, oona feʻaveaʻi, tamaʻi vao, plantain, tane paʻepaʻe, moega moe, burdock ma le tele o vao leaga.

E taua! "Glyphos" o se gaioiga faʻaauau faifai pea.
E faʻaaogaina: pe a totoina ni togalaau, pe a uma ona seleseleina, pe a faʻaaogaina fanua fou, i le taimi o le totoina o togalaau, mo se faataitaiga, pateta (faʻapipiʻi mai i le 3 aso o le germination), pe a fausia se vao i le masina ao le i toto fatu, i luga o auala, meaola faalafua i laau togalaau ma vine.

O fualaau oona

O vaovao o loʻo i ai masini eletise maualuga, ma faʻafefe foʻi vai. O lenei mea e maua mai ai le malosi o le faʻamalosi o fualaau faasaina, lea e le faalagolago i le lelei o le vai ma le tau. E le gata i lea, o le "fasiotiga vao" e matua faʻalauteleina. O le mea lea, o le tau o le felauaiga ma le teuina o "Glyphos" ua faaitiitia. O le tuufaatasiga o fualaau faasaina e mautinoa ai le maualuga o le lelei. E faʻafefiloi lelei lelei i vailaʻau faʻasaina i le sulfonylurea ma le ova o le phenoxyacid. "Glyphos" e matua aoga lava i le tau faasaga i vao leaga o le vao, e aofia ai vao, o aʻa tetele, faapea foi ma le tau faasaga i meaola o le vao.

Faʻatinoga o gaioiga

O le tuufaatasiga o le "Glyphos" e aofia ai le tasi o masima o le glyphosate, le herbicide fesootai. O le vaovao e salalau i totonu o le tino o le laau, o lona uiga, e alu ese mai laulaau i aʻa o vao ma poloka le biosysehesis o le phenylalanine, e taofia ai le gaogao o le horizma ma le suaina o le dehydratase.

O le alu i luga o le laau, o le vaovao e amata ona gaoioi i aʻa o le meaola. O le "Glyphosate" e puipuia ai le tuufaatasiga o amino acids, o se taunuuga, ua mate le laau.

I fafo, o lenei mea ua faʻaalia o le mea moni o le vao e liua samasama, o le tino i totonu o le vao ua leiloloa, ua amata ona magoto le laau.

O togavao ei ai le aafiaga tutusa i luga o laau: Arsenal, Hurricane Forte, Tornado, Roundup, Ground, Zeus.

Sauniuniga o fofo galuega

O faatonuga mo le faʻaaogaina o lenei vailaʻau mo le puleaina o vao e faʻaalia ai le ala e faʻaalu ai "Glyphos". O le fagu ei ai le vailaau faʻasaina e aofia ai le fua fua ma le pulou. E tasi le vaevaega o le fuataga e tutusa ma le sefulu mililiters. O le pito i totonu o le tapuni e fa mililiters, o le aofaʻiga atoa e sefulu mililiters. E faia lenei mea mo le faigofie o le fuaina o le aofaʻi saʻo o lenei vaovao.

O se fofo e saunia e faalagolago ile ituaiga o laau. Mo le faʻaleagaina o vao vao i le 1 lita o le suavai suamalie 12 ml o vao. Mo le maliu o tausaga taʻitasi - 8 ml o le "Glyphos" e tatau ona faʻaitiitia i le 1 lita o le vai.

Tatou te le manaʻomia ona vele pe faʻafefe le palapala i tafatafa o vao leaga ao le i faia.

E te iloa? O aʻa taua e mafai ona oʻo i le mita le loloto!

Tuutuuga ma metotia o le faaaogaina, taumafa

I le sikuea 20 sikuea e manaʻomia le 1 lita o le fofo. E le mafai ona teuina le fofo galuega. Used "Glyphos" mai le amataga o le tautotogo seia oo i le faaiuga o le seleselega. E mafai foi ona faʻaaoga pe'ā uma ona selesele fualaau aina ao lei amataina le taumalulu.

O le auala e faaaoga ai "Glyphos" e faigofie: E faʻaaogaina e pei o le susunuina o laulaʻau vao. Afai e te lūlūina faʻafuaseʻi se laau totō, e faanatinati e fufuluina le vaifofo i le tele o vai. Ae o lenei mea e tatau ona faia faanatinati ina ia le maua i totonu o le laau le vailaʻau oona.

Aafiaga o aʻafiaga

A maeʻa ona faʻaalia i le "Glyphos" ona amata lea ona mou atu i totonu o le 4-10 aso. E iu lava ina mate le vao i totonu o le masina talu ona oʻo atu i se vailaau faʻasaina.

Manua ma le saogalemu

Aua o le eleele "Glyphos" e le afaina: vave vave ona solo i lalo o amino acids, carbon dioxide ma phosphates. Ae ui i lea, i totonu o se fanua e mauʻoa, e mafai ona faaputuputu. "Glyphos" e mafai ona fusifusia i vaega eleele, ona e faʻavae i le glyphosate. O lenei gafatia e atiina ae le tele, le itiiti ifo o le maikalama i le lalolagi, sili atu le palapala ma le itiiti ifo ile pH.

O sina vaega ole mūmū e taʻitaʻia ai le fusifusia o molelaʻau alalaʻau i le vaomatua. O lenei fualaau faasaina o se tauvaga o fuluufi mo le fusia o molikiti o le eleele. O le fualaau faasaina e naʻo na o meaola e le o nofoia.

Leai se mea e tatau ona totoina ai fatu o laau toto i le taimi lava e uma ai ona totoina le fanua "Glyphos". O lenei vaovao e maualalo le gaioiga i eleele vaʻaia: o fualaʻau e leʻi togafitigaina ma lenei vailaau e tineia ai manu faalafua e le mafai ona aafia ai.

O togalaau faʻasaina e puipuia mai osofaiga faʻapitoa, i le la, faʻapea foi i le siosiomaga o le vai. E faʻaleagaina i lalo o le gaioiga a le la ma le microflora. Ae ui i lea, o le iʻa "Glyphos" e le faʻaputu.

Afai e oʻo foi le vao i totonu o le siosiomaga o le vai, ona tele lea i se auala faʻafuaseʻi: e fufuluina i totonu o le vai mai vao leaga pe a faʻaaogaina (tele taimi e aunoa ma le iloa) i le taofia o togavao. O le fualaau faasaina e mafai ona sili atu i le lua i le tolu kilomita. O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina ona o meaola ninii.

E te iloa? E iai vao e mafai ona faʻaaoga pe faʻaaogaina e tagata mo togafitiga faafomaʻi. Faatasi ai ma na mea o ni meaʻai, sela, plantain, clover, quinoa, matagofie, sosolo, lulu le vao ma isi.
O le fua faatatau o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i le vai e itiiti ifo nai lo le palapala.

Mo manulele, o le otaota e le o se mea matautia.

Mo laau toto, o le vailaʻau e matautia. Ae naʻo pe afai e faʻaaoga i le aʻa poʻo laulaau: mai le eleele e le toe ulu atu i le laau, aua e fusifusia i le palapala. Ae ui i lea, mai laulaau, o le herbicide e oʻo i aʻa ma faʻaumatia.

Mo iniseti o se fualaau e le oona.

Mo manu ma tagata, toetoe lava a leai se toʻila. Ae e tatau ona e aloese mai le mauaina o fualaau faasaina i mata ma mucous membranes. O le faʻaona o le tagata e iloa ai o ia lava i le foliga o le ulu, gaioiga ma le vevela, ma le faʻaleagaina o le paʻu.

E taua! Afai e te lagona ni faʻamaʻi o le oona, ia fufulu vave le fualaau faʻasaina ma le tele o vai.

Taimi ma taimi e teu ai

O le ola ola o le fualaau faasaina e lima tausaga mai le aso o le gaosiga, ae naʻo le teu lelei. E tatau ona teuina le vailaʻau i se nofoaga matutu lea e lelei le faʻaleleia, i le vevela o -15 ... +40 ° C.

Glyphos o se fualaau oona e faaaoga i le silia ma le limasefulu atunuu i le salafa o le lalolagi. Taumafai i ai, ma tausia lau togalaau sili ona e fiafia i ai o le a sili atu ona faigofie ma faigofie.