Laʻau

Guzmania: tulaga matagofie o falemaʻi matagofie fale

O le tuputupu ae o laau toto i luga o lau windowsill ua avea ma se tagata ua faateleina le lauiloa i tagata fai togalaau. Ma o sea matagofie e pei ona masani ai o le faamaualuga lea o soo se faletua. O foliga le masani ai o le laau o le tilotilo mata. O le tausiga o le a le faigata, o le mea lea e mafai ai ona ola le fugalaau i le fale e aunoa ma ni faafitauli. O le a teuteu ai totonu totonu, tuʻuina atu le malulu ma se foliga tulaga ese i lou fale poʻo le ofisa.

Faʻamatalaga ma ata o mea totino

Guzmania (poʻo le gusmania - e lua igoa e saʻo) o se malolo mai le togavao. E nofo o ia i Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute. Guzmania mai le genus Bromeliad, e tupuga mai i laau vao (epiphytic) (e le tupu i le eleele), o ola i luga o mauga, ogalaau ma paʻu o laau mate. O aʻa o le fugalaau e papaʻu ae malosi. Guzmania e aoina mai le susu mai le siosiomaga mai fafo.

Gusmania - o se laau sili ona mataʻina epiphyte

O laulaʻau ua faʻaloloa, faʻamalosolo, lanu meamata, e mafai ona i ai faʻamaumau umi poʻo faʻafefeteina, e faia ai se auala tele e faʻaputuina ai le timu. O ese (e toatele e fenumiai ma fugalaau moni) e masani ona valiina i lanu lanu e tosina ai iniseti eleelea: o fugalaau i luga o vao e matua laiti, e le vaaia. O loʻo faʻatuina e le fale se auala faʻapitoa mo le tele o seneturi, a leai o le aiga o le a faamataʻuina i le faʻaumatia ona o faigata i le fatuina o fatu. O nisi o meaola o le fugalaau ua tapunia fugalaau, i totonu o le palota e tupu tutoatasi ona o le vavalalata o fesoʻotaʻiga o sima ma pestle. E fuga le laau mo le tusa ma le sefulufitu vaiaso, ona oti ai lea. Ae ui i lea, aua e te fefe, e tatau lava ona e tausia le toe gaosia muamua.

O le ituaiga na muamua faamatalaina e le tagata suʻesuʻe Sipaniolo - tagata suʻesuʻe Anastasio Guzman i le 1802. O le laau e faaigoa ia te ia gusmania (tu i le Latina Latina).

Guzmania o se malo faʻafeiloaʻi i luga o faʻamalama uma, aua e faʻamamaina atoatoa le ea ma fesoasoani ai e faʻaleleia lagona. Fai mai o lenei fugalaau o se faailoga o le mana o alii, ma e maua ai foi le tele o le malosi.

E ui lava i lona amataga, o le faʻatulagaina e matua le mautonu i le tausiga ma e le mafua ai le tele o faafitauli e oʻo lava i se tagata e teu ai. O le mea autu mo ia o le tele lea o le susu ma le malamalama susulu.

Faiga lauiloa i lafumanu

  • Guzmania i aso nei ua silia ma le selau ituaiga eseese. Ae ui i lea, na o ni nai vailaau e ola i le fale.
  • Tempo. O lenei vaaiga e tosina mai ai lona eseesega: e le o le talaaga o le agavaivai, lau lanu lanumeamata, o se mumu mumu mumu e foliga mai lelei. O laulaʻau e faʻaloloa, susulu, o le soʻo e paʻu. Ole maualuga e tusa ma le 35 cm.
  • Ostara. O lenei mea o se uila. E lanu lauusiusi lanu meamata. E umi le 'au, o loʻo i luga o lanu mumu, o fugalaau paʻepaʻe e foliga mai i se taimi mulimuli ane, e vave ona mou atu. Le fiafia i le alu. Faʻasalalauina tufatufa i totonu o faifaatoaga
  • Reed. Masalo o ituaiga sili ona lauiloa i le va o tagata. O Rosette e lapopoa, o laulaau lautele, o le paʻu e susulu, mai le mūmū i le samasama. O fugalaau e laiti, kulimi-lanu, faʻaputuina i mea e leai ni mea-toto, e le fuga mo le umi. O le Reed guzmania e eseese: lanu viole, mumū, laiti, tauagafau, masani.
  • Minor - Rondo. O se laau lalelei matagofie, lanu lanumeamata, lafoaʻi solo, mumu, laiti, fugalaau paʻepaʻe, i le tele o fuainumera, aoina i mea e le lelei. O fuʻa e amata ia Fepuari.
  • Calypso. O se tasi lenei o ituaiga sili ona matagofie o le gusmania. O le fafo e tatala, e aoina mai lau lanu lanumeamata lanumeamata, o le gau ua maeʻa, o ona laulaʻau e agai agai i luga, maua se lanu mumu mumu.
  • Toto toto. O se mea iloga o lenei ituaiga o meaola o le totonugalemu o le pusa e i ai se lanu mumu mumu. O le taotoga tutotonu e masani lava ona tumu atoa i le susu. O le mea lea, o fugalaau o le laau o loʻo fetolofi i totonu.
  • Mose. O le pulou lava ia e puupuu lava, o le lapisi e aofia ai laulaau laiti e vali i le mumu po o le moli. O le taugata teuteu o lenei ituaiga o loʻo taoto i laulaʻau - o loʻo i ai la latou lanu violē.
  • Tasi tasi. E matua le mafaamatalaina, e le o se mea na tupu. O lenei ituaiga o gusmania e teuteu, laulaau uumi e valiina i tafaoga umi.

Faʻaaliga ata: ituaiga o gusmania

Laulau: tulaga talafeagai mo le tuputupu ae ma le atinaʻeina o mea i totonu o le fale

TaimiMalamalamaTotogiLuluFaʻasaFertilizer
WinterO le nofoaga o le fugalaau e le o se vaega faapitoa. O le mea autu o le puipuia lea mai le susulu o le la, lea e mafai ona tuua ai le mumu i luga o lau.Taofi ese mai maa, faʻamalolo i aso taʻitasi ma vai vai vevela.18-20 ° CFaalua i le vaiasoLeai se mea e manaʻomia
TautotogoLafoaʻi i aso uma19-21 ° CE faatolu i le vaiasoFaatasi i le masina
SummerPaolo mai le 11 i le taeao i le 4 i le aoauli.Lafo i na o le vevela o le tau, i le vevela i luga o le 25 ° C.21-25 ° CO aso uma i fafoFaalua i le masina
PauLafoaʻi i aso uma pe'ā uma ona faʻafesoʻotaʻi le susulu.20-22 ° CLua i le faatolu i le vaiasoLeai se mea e manaʻomia

E faʻapefea ona totoina pe suia le bromelia

O le tausiga o le gusmania e le faʻaalia ai le faʻafeiloaʻiga masani. E le manaʻomia e Guzmania se faʻatulagaga tutusa pe afai e manaia tele: o laulaau e lanu meamata, o aʻa e maloloina, o le tuputupu aʻe o faʻalauiloa e vaaia. O se mea e faʻaaogaina e manaʻomia na o le tulaga faanatinati - mo le toe gaosia, pe a faʻatulagaina tamaiti, pe suia le ipu, pe afai e moni lava. I lenei tulaga, o nisi nuances e tatau ona amanaia.

Soo

Guzmania o se laau epiphytic, o lona uiga o le mea e manaʻomia mo le mea e manaʻomia e sili ona māmā. I lalo o le natura masani, e tupu i luga o paʻu o laau poʻo luga o le vaomatua, ma fafaga i le malulu.

O le aʻa o le faʻatulagaina e naʻo le tuʻuina atu i le faavae, o aʻafiaga aʻa e toetoe lava a le mafai ona aʻafia.

Afai o loʻo matou talanoa e uiga i se faʻafefiloi o le eleele e fai e le tagata lava ia, ona tatau lea ona avea ma peʻa, oneone oneone, turf ma humus i vaega tutusa, lea e te manaʻomia e faʻaopopo ai le sphagnum ma le paʻu pine (pine). O le mea moni, e sili atu ona faigofie le faʻatau o eleele faʻapitoa mo bromelia i totonu o le faleoloa.

O le mea e fai mo le faʻatulagaina e tatau ona mama ma tatala

Pot

O le masini suauu e filifilia loloto, ae le lautele. I lenei tulaga, o aʻa e le pala, o le a latou atiina ae saʻo, ma maua ai le laau ma le lava meaai. E sili atu le filifili mo se tamai ulo, i taimi uma e fai ai alavai. Mo le mausali, e fautuaina e tuu se mea mamafa i le pito i lalo o le ulo.

Faʻaaliga ata: filifiliga talafeagai mo le gusmania i totonu

E talafeagai le faʻatulagaina o le totoina pe a uma ona faʻatau

O le tele o taimi, o tagata gaosi ma le totoa e togafitia ma le faʻaeteete le sauniuni muamua o le faʻatau atu o laau toto, saunia le pusa saʻo ma le mea saʻo. E le o taimi uma o le eleele. Vaavaaia iloilo le talafeagai o le palapala. Afai e foliga mai o le paʻu, ma o ni paʻu po o moa e mafai ona vaaia i mata le lavalava, o se fugalaau e le manaʻomia se gaioiga. I le tulaga pe afai e malu le palapala i le paʻi, e sili atu le lelei i le faʻatulagaina o mea e fai.

Pe a suia, aua neʻi faamanualia aʻa o le vavae. O le a tali atu le laau i lenei mea ma le faʻaitiitia o le tuputupu aʻe ma le atinaʻe, le naunau e fuga ma le faʻaalia o faʻamaʻi.

Tausia o Gusmania

Aua e te manatu o laau toto uma lava e manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa. Guzmania, e aunoa ma le faatupuina o ni faafitauli, o le a fiafia ia te oe i le matagofie ma lanu susulu.

E faʻafefea le vai ma pe faʻafefea ona faʻafefiloi

O le faʻagasologa masani e faʻaalia e ia lava i le fafaga. O lenei faagasologa e le tupu, pei o le tele o laau, i lalo o le aʻa, ae o le faatumuina o le vai i le vai. Ma o mea uma ona o le mea moni, i totonu o se natura masani, e masani ona aoina mai le susu mai le siosiomaga ona o ona laulaau lautele, lea e avea ma uluai fagu mo le faaputuputuina o vai. Afai o le ea i totonu o le potu e matutu, e tatau ona sosolo le fugalaau pe a ma le tasi i le aso.

O le suavai e tupu i lenei auala. Ave le vai inu i le vevela o le potu ma sasaa lemu i le ogatotonu o le pusa. I le faaiuga o le aso, ua tele le vai ua tafe. O le va o Aperila ma Setema. I le taumalulu, pe a paʻu le vevela i le 18 ° C, e faʻamaluluina le palapala i le aganuʻu, faʻalauiloa. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea i lalo o ia aiaiga o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atinaʻe o faʻamaʻi faʻaleagaina. E faia faʻataʻitaʻiga i aso uma i le tau vevela i le vevela o le tau (pe a timu - o isi aso uma).

I le natura, o le gusmania e ave le susu mai le ea, o le fafagaina i lalo o aʻa e le lava ma e le o taimi uma e tatau ai

Guzmania e liliuina i le vai mafanafana i aso uma (tusa o le 30 ° C). Ole vai malulu e le mafai ona faʻaaogaina mo nei faʻamoemoe - o le a aliali mai ni lanu pogisa i laulaau.

O luga o laei e taua tele i le tausiga o se laau. Fertilizer e talafeagai mo bromeliads. E fafagaina o ia e tusa ai ma faatonuga ma faʻavasegaina i se tasi taimi i vaiaso uma i le taumafanafana, ma i le tautotogo ma le autumn - tasi i le masina. I le taumalulu, e le manaʻomia le laei.

E sili atu le aua le faʻaosoosoina i le faʻaleleia o fuālaʻau ina ia aua le faʻaumatia ai se mea. I mea uma, e le o tagata uma e iloa e le faʻafeiloaʻi i le superphosphate fertilizers ma mullein.

Vaitaimi

O le fugalaau o le taimi sili lea ona lelei i le ola o le timmania, ae faanoanoa foi, aua pe a uma ona mate le laau. O le matagofie matagofie e fuga mai mo le tusa ma le 17 vaiaso. Nai lo lea, o lenei mea e fiafia ai le mata, ma fuga fugalaau fugalaau i ni nai aso pe a uma ona aliali mai. E masani lava i faleoloa e mafai ona e faʻatau ua uma ona fugalaau. O le fesili pe o le a le umi ua i ai i lenei setete pe o le a mafai ona tausia le fanau mo le olaga mulimuli ane.

A maeʻa ona mou atu, e tatau ona tipiina le puipui i le pito i lalo. Ua faia lenei mea ina ia, muamua, e le toe faʻaaogaina e le laau le malosi i mea le talafeagai, ma, lona lua, ia tuʻuina atu se foliga matagofie.

O Guzmania e na o le fa tausaga o lona tuputupu aʻe ma lona atinaʻe i lalo o tulaga lelei mo ia.

E faʻapefea ona fuga se laau

O le a le mea e fai pe a le manaʻo le laau e fuga? E foliga mai o tuutuuga mo ia o le mea aupito sili lea, ma mo nisi mafuaʻaga e le maua ai se limo. I lenei tulaga, e tatau ona e:

  1. Ina ia maua se vevela malosi i le vevela i le 27 ° C mo ni nai aso - e mafai ona e ufiufi i le cellophane, ona faʻaititia lea i le 24 ° C.
  2. Tunu faʻi ma apu i totonu o se pesini, tuu i tafatafa o le kuluma ma ufiufi le fausaga atoa i se ato. O le mea moni e faapea o fua e faʻamalosi ai mea faʻapitoa e faʻavaveina ai le faʻatoʻaina, faapea foi ma aoga aoga i le amataga o le fuga. A o leʻi faʻaalia mai le vaʻa, e leʻo maeʻa le afifi, ae o fua o le a suia i lea taimi ma lea taimi ina ia le amata ai le pala.

O faʻalavelave masani ma le umi o le vaitau o le fugalaau e vaʻaia e le isi malolo malolo - pachistachis. Faitau atili e uiga i ai: //diz-cafe.com/rastenija/pahistahis-uhod-v-domashnih-usloviyah.html

Vitio: tausi ile tausiga i le fale

Taimi e malolo ai

Guzmania e leai sona taimi malolo. O se laau e fuga lauolaola lea e fuga mai i le taimi e tasi, pe a uma ona oti, ma tuua ai ni laau laiti. Pau lava le taimi: i le taumalulu, e le fafagaina le fugalaau ma faʻaitiitia le faʻavave o le fafaga. E fautuaina e toe fetuunai le fagu i luga o le faamalama i saute, i le nofoaga sili ona susulu. I le taimi lava lea e tasi, e le faalēaogāina le faʻaleleia o aso taitasi.

Laulau: Guzmania Care Mistakes

LaʻasagaO taunuugaFaʻafefea ona puipuia
Malu le eaO laʻau e faʻataʻavale, mimiti, o a latou faʻamago e faʻamago, o le laau e alu i se foliga tigaFaʻailoaina i aso taitasi le togavao
Tele eleeleO le laau e amata ona mou ese mo le leai o se mafuaaga, o laulaau e lanu samasamaE tatau ona faʻaaogaina na o se mea faapitoa, malamalama, mafolafola eleele mo bromelia, o le i ai o le sphagnum i totonu o le pesini, ma, sili atu, o le ufiufi o le paʻu o le laau e faʻatagaina
Suavai maluluO foliga mai o faʻamaʻi faʻamaʻi, o laʻau e mago ma veleMo le faʻaleleia o le vai e faʻaaoga vai i le vevela pe a ma le 24 ° C, mo le faʻamamaina: 30 ° C
Taofi le susulu o le laSunburn. O lanu o Brown e aliali i luga o lau.Taofi le susulu o le la mai le ulu atu i le laau, ufiufi le ie puipui i le vevela o le tau mai le 11 i le taeao i le 4 i le taeao.
Televave faʻasaPau o aʻa, oti o se laauFetuunai le faiga faʻavaʻai e tusa ai ma fautuaga
Tapuni vaiMaea i Whitish i lauSeti vai mo le itiiti ifo ma le 24 itula ona o le maualuga o le malosi

E le gata i lea, o fua o laau toto e fua tele i medinilla. E mafai ona e suʻe pe faʻapefea ona avatu ia te ia se tausiga lelei i le fale mai meafaitino: //diz-cafe.com/rastenija/medinilla-kak-obespechit-ej-dostojnyj-uxod-v-domashnix-usloviyax.html

O faamai ma meaola faalafua o guzmania

E pei lava o soʻo se fale, e mafai ona faigofie ona faʻatoʻilalo manuʻa ma faʻamaʻi eseese. E taua tele le tali atu i le taimi i le tulaga oi ai nei.

Laulau: Meaola matautia o le bromelia

PestFaʻamatalagaO le a le mea matautiaAuala e tau ai
ShieldO se iniseti laitiiti e ufiufi i se paluga o le ele e puipuia ai mai aafiaga o le siosiomagaE fafaga i luga o le suka
  • Lafoaia ma le faʻaaogaina o le fofo o le iniseti e tusa ai ma faatonuga.
  • Faʻasusu i se vaifofo o Karbofos (faʻasolo e tusa ai ma faatonuga) faʻatasi ma se paʻu o le cotton, aveese uma leoleo ma le lima. Galue i totigilima.
MealybugO se iniseti laitiiti e pei o se faʻaoga, e ufiufi i se paʻepaʻe paʻepaʻeE fafaga i luga o le sua o laau laiti, laulaau, tumutumu
  • Saunia se fofo solution: 20 g suauu i le 3 lita o vai. Faatasi ai ma se laumei o le cotton ua tuu i le vaifofo, aveesea uma anufe ma o latou paʻepaʻe paʻepaʻe mai le laau.
  • Lafoaia le toto ma soʻo se tasi o vailaau faʻasoesa, tuʻufaʻatasia e tusa ai ma faatonuga: Aktara, Fitoverm, Calypso, Faʻamatala.
Spider mite2 mm manulele po o se iniseti mumu, e pei o le ea maluluE fafaga i luga o le sua o le laʻau, faʻamalosi le laau i ni pusa, ma faʻapena ona faʻapipiʻiina le gaioiga o le photosynthesis
  • Fufuluina uma iniseti ma pusa paʻu i lalo o se vaitafe vai vevela (pe a ma le 30 ° C).
  • Fufulu le laau atoa ma se omomi ma le fasimoli tagamea, ona fufulu lea.
  • Lafoaia ma iniseti: Actellik, Fitoverm. Fufulu e tusa ai ma faatonuga.
AphidsO le iniseti pito itiiti, e le mafai ona iloa e le mata, lanumeamata poʻo le lanu enaena, e fausia ai nuʻuE fafaga i luga o le suka
  • 20-30 g o le galati oloti poo le sipisi i le 1 lita o vai. Faʻamalosi se aso, ona e lūlū lea o le laau.
  • Insecticides: Fitoverm, Aktara, Spark. Fufulu e tusa ai ma faʻatonuga, vaʻaia le toto.

Faʻaaliga ata: meaola faalafua o guzmania

Laulau: faʻamaʻi uiga

Le faʻamaʻiMafuaʻagaTauaPuipuiga
Sooty mushroomAphids e tauaveina lenei maʻi afaina + le maualalo le vevela ma le tele o le susu
  • Saunia se fofo solution (20 g mo le 3 l). Faʻamau i lalo se sipuni i le cotton ma 'aveʻesea le mea e teu ai.
  • Aveese laupepa mamafa.
  • I tulaga ogaoga, faʻaaogaina le sikoa Skor, Confidor, Decis.
  • Fafaga suavai.
  • I le maualalo o le vevela, faʻaitiitia le susu i lau o le laau.
  • Aveesea aphids ma se iniseti, e pei o le Actara.
Laʻu aʻaTelevave masima, mamafa, palapala le leleiE le tatau ona faʻatagaina le taamilosaga o aʻa o le mea totino: e matua leaga lava, e vave ona mate vave le laau. I le avea ai o se tulafono, e le mafai ona toe faasaoina se fugalaau.
  • Faʻaaogā le laʻau moli fautuaina mo le beliaelia.
  • Aua nei galo e uiga i moa sphagnum.
  • Fetuunai le faiga faʻavainu.

Ata faʻapitoa: faʻamaʻi o vaʻalele

Guzmania totoina i le fale

E mafai ona faʻaleleia fugalaau i ni auala se lua:

  • e ala i le vavaeina o le laasaga fou (fanau) o loʻo totoe pe a mavae le oti o le fale autu;
  • fatu.

Vaevaega

  1. E tatau ona faʻatali mo le maliu o le utera.

    A uma ona fuga, o le laina o le rosette

  2. Saunia se tamai pesini ma lona lautele pe tusa ma le 9 cm, faʻatumu i le 2/3 o le meaʻai ua fautuaina i luga ma le faʻaopoopoga o sphagnum.
  3. Aveese le standmania ma gaioiga mai le eleele ma faʻaeteete, ma se manoa maoaʻe (muamua le faʻamaʻaloina le ava), faʻasese tamaiti ma o latou lava aʻa: a leai o le a le mauaa le aʻa.

    Vaevaega e faʻapitoa i le i ai o tamaiti lava aʻa

  4. Faatofu le fatu i se isi mea ua uma ona saunia ma le palapala, fufuluina aʻa i le pito i luga ma se mea.

    E na o lauulu maloloina ma aʻa e talafeagai mo le totoina

  5. Ina ia sasaa le eleele (aua le faatumu!) Ma ufiufi i se taga palasitika, fai se fale-mumu. Aua nei galo le ea i aso uma.

    O le pesini i lalo o le ato o loʻo i ai mo ni nai aso mo le faʻalagolagoina o aʻafiaga o le faʻatulaga.

  6. A maeʻa le 4-5 aso, ave le ata ma tuu le fagu i totonu o le nofoaga sili ona susulu. Taofi ese mai le susulu o le la.

    Pots ma tumutumu laiti e sili ona lelei i le itu i saute, ae puipuia mai le la susulu

Vitio: faʻaleleia o fugalaau i le vaeluaina

Fatu

O lenei metotia o le faʻalauteleina o le vaʻaiga o loʻo i ai se nofoaga e tatau ai, ae e seasea ona faʻaaogaina e tagata e totogo vine.

  1. Laʻau na faatauina i totonu o le faleoloa, faʻapipiʻi i totonu o se vaivaiga vaivai o le palatini (lua tioata i le vai vai i le vevela o le potu), faʻamago.

    O le fufuluina o fatu e faia i totonu o se vaivaiga vaivai o le potassium, ae o le vai e tusa ma le 30 tikeri

  2. Saunia le eleele - o se faʻafefiloi o peat ma le vaitafe, oneone paʻu i le fua faatatau o le 1: 1.

    O le paluga palapala mo fatu e eseese i le tuufaatasiga mai le mea e sui ai laau matutua

  3. Faʻalautele fatu i totonu o le tane ma le paluga palapala e aunoa ma le moe.

    Guzmania fatu e manaomia le malamalama ina ia mafai ai ona tupu

  4. Latou te tuʻu se taga i luga ma tuu i totonu o le mea sili ona susulu, aloese mai le susulu o le la. O le vevela e tatau ona tusa ma le 23 ° C.

    E mafai ona fai le falemaʻi

  5. I le tolu vaiaso mulimuli ane, e aliaʻe pine muamua. Aua le aveesea le afifi mo le lua masina.

    A oʻo mai pine muamua, e le aveeseina le faʻapipiʻi

  6. A maeʻa ni nai masina, e totoina e laau laiti ni ipu eseese i totonu o se mea e sui ai le belialia.

    O laau totō ua feosofi i ni ipu laiti ma ni pu

  7. I le ono masina talu ona maeʻa, o le a tuʻuina totō i totonu o potopoto tumau.

    Laʻau talatalaina na totoina i se nofoaga tumau o le tuputupu ae - i ipu eseese

  8. O ia laau toto o le a fuga ae le o muamua atu i le 4-5 tausaga.

Florist reviews

Na ou alofa ina ua ou vaai i lenei fugalaau matagofie i le faleoloa. O le tausia o lea mea e le tutusa ma tagata uma: e le manaomia le vai ma faʻafefeteina le eleele, ae sili atu le sasaaina tuusaʻo i totonu o le laʻau, talu ai o le laau o le epiphytic, na te manaʻomia le eleele mo le faʻapipiʻi aʻa. Ma faʻainuina ile suavai vaivai, le iloa, a leai o se mea e pei o le fua o le a aliali mai ile laʻau vaivai. O le mea e ofo ai, i le ala, o le salalau atu lea i tau mo le faʻatulagaga: o se mea o le a e vaʻaia ai se afe, ma i se mea - mo le 60 rubles. I le auala, o laʻu laina lona lua, na faatau mai mo lena tupe taufaaleaga (Ou te le iloa pe aisea na latou lelea ai, atonu e laitiiti, ae manaia) - na o le tuuina atu o ni tamaiti laiti !!! E leai se tapulaa i loʻu fiafia ma le faʻamoemoe, aua o le mea na faʻatau muamua, malosi ma sili atu, ua uma ona mate, ae e le manatu e maua se fanau. Masalo o le mea moni o le mea itiiti i luga o le susulu o le la o loʻo tu, ma ou te suaina. O le mea lea ou te faaiʻu ai o le tuai o se mea vevela, e le o alofa i le faʻavaivai o le vai i totonu o le pusa. E fiafia le pulupulu, ae o le vai, pei ona latou fai mai, tasi taimi i le 10 aso, o le a ia teuina lenei vai i totonu o laupepa, ma ua lava lea mo ia. Ou te faʻamoemoe o tamaiti o le a faia e pei ona tatau ai, aua o se mea alofa le le maua o se laau matagofie ese!

Savannah//irecommend.ru/content/velikolepnyi-stilnyi-tsvetok

Guzmania o se fugalaau manaia tele, ou te manatu e le tatau ona fafagaina le tele o taimi, ou te siaki i luga o loʻu lava aafiaga, pe a uma ona mou, e tatau ona e tipi le fugalaau, ma a mavae sina taimi o le a amata ona totogo.

vitos//indasad.ru/forum/27-uchod-za-komnatnimi-rasteniyami/2065-guzmaniya

Na tuuina mai ia Guzmania pe a ma le 5 tausaga talu ai i le aso 8 Mati. Sa pei o ia o se fugalaau lanu mumu lanu mumu i le ogatotonu o se "vavaega". E tusa ma le lua vaiaso mulimuli ane, sa ou totoina se fugalaau mai se mea le tumau i totonu o se tamai ipu. Sa fuga mai Guzmania mo le tele o masina. Ona amata lea ona fuga le fugalaau ma e le o se mea e malogo ai, ae peiseai e "malolo". I le taimi lava e tasi, na o mai ai ni tamaiti, lea na i ai se taimi na ou tuu ai i ni ipu eseese, ona faasolosolo malie ai lea ona mate le tina. Ma o lenei - o se augatupulaga fou na tupu aʻe mai lena mea foai fua. O fualaau suamalie na liu lauusiusi, ola ae, "fulufulu". Sa ou faasusuina le fugalaau ao faasolosolo mai, ma mautinoa o le vai e tatau ona alu i totonu o le pusa, ma tatala ai le eleele i lea taimi ma lea taimi. O le mea e nofo ai le laau, e tusa ai ma aga masani, o le windowsill (itu i sasae). Mo le fa tausaga e leai se mea na tupu, na o ni lautusi fou sa faaopoopoina i nisi taimi, ona ... I le tautotogo, i le taimi o le isi vaiinu, sa ou matauina se mea o susulu i le loloto o le pusa - e leai se tapulaa i loʻu fiafia! Sa ou faatali! O le faagasologa o le tuputupu ae ma le fuga o le fugalaau i lona tulaga sili ona maualuga e tolu masina. O lona uiga, i le tau mafanafana, na maua tonu le pepa na ou vaaia ai mo le taimi muamua. Ona mo le isi 6 masina na ia malepelepe i loʻu faamalama, ona toe fai lea o le faagasologa o le tatalaina o tamaiti ma maliu.

Black i lalo//otzovik.com/review_3511785.html

E le masalomia lava, o le faʻatulagaina e faʻafefe, aua e faʻaaogaina i se tau vevela. O le laau o le ofoofogia o le matagofie o le a sili ona talisapaia le galuega a se tagata galue malosi, malie i mata ma aumaia le filemu, toʻafilemu ma le filemu i le fale.