Laʻau

Hydrangea Levana (Levana) paniculata - faʻamatalaga

O le matagofie matagofie o le Levan e mafai ona teuteu ai soʻo se togalaau poʻo togalaau lata ane. Fugalaau paʻepaʻe papaʻe ma se manogi matagofie o le a faafiafiaina oe ma fatuina se lagona faʻafiafia.

Talafaasolopito o le amataga o le ituaiga

E tusa ai ma taunuuga o le tele o mea na faʻaleleia, na ola aʻe Levana hydrangea i Amerika i Matu i le silia ma le 70 miliona tausaga talu ai. O se fugalaau na folasia i Asia e tusa ma le 25 miliona tausaga talu ai. O fatu o lenei laau e le masani ai ona matagofie na aumai i Europa e le tagata lava ia na aoaoina i le aʻoga D. Bartram i le faaiuga o le 18 seneturi.

Mo faʻamatalaga! I luga o le Initaneti e mafai ona e maua le igoa o le vao i se mea sese - Lepanona hydrangea. Tusi sao e ala i le "e".

E faʻafefea ona susulu vave le hydrangea Levan

Faʻamatalaga o le panicled hydrangea Levan

Hydrangea Bombshell paniculata - faʻamatalaga

Faʻasalaga Hydrangea Levan e faʻaalia i vaega nei:

  • O le ituaiga o Levana e aofia ai laau toto e vave ona ola. O se laau matua e oʻo i le maualuga o le 2-2.5 mita, ae e mafai ona tupu e oʻo i le 3 mita;
  • mamana malolosi ma se lautele lautele o pale ma malosi malolosi;
  • o lau e lapopoa, lanumeamata lanumeamata, ma le oʻo mai o le autumn ua latou liua lanu viole.

Faʻalogo lelei! Laʻau lala i le taimi o le tuputupu aʻe tuputupu aʻe o loʻo tumau mausali lo latou foliga ma e le punou i lalo o le mamafa o inflorescences. Faʻafetai i lenei mea, e le fefefe le vao i matagi ma e le manaʻomia le lagolago poʻo le nonoa.

Hydrangea Tim Van Leeuwen color description o mea nei:

  • i le amataga o le taumafanafana, umi (e oo atu i le 50 cm le umi) faʻaleagaina mea e faʻaogaina i luga o le kesi e amata i luga o vaovao;
  • i latou taʻitasi tetele (5-7 cm le lautele) fugalaau fugalaau-fugalaau fugalaau;
  • latalata i le autumn, o fugalaau e manaia pe lanu piniki;
  • i foliga, o fugalaau e talitutusa ma apalaluga lautele o le papaʻe;
  • fuālaʻau lauolaola e amata mai ia Iuni i le aso muamua o Oketopa;
  • fugalaau e malosi malosi le meli, lea e sili atu ona matagofie.

E mafai e le laau toto ona taofiofia le faʻaitiitia o le vevela o le ea i le -35 ºС. Peitai, e ui lava i le malulu, e tatau ona ufiufi laau vao mo le taumalulu, a leai o le a aʻafia le aʻa ma o le a mate le laau.

O lenei vāega o le faʻasao faʻalavelave e faʻaleagaina e ala i meaʻai ma siama, o le mea lea, e manaʻomia ona togafitia i sauniuniga faʻapitoa.

Laʻau laititi e fuga

Ina ia mafai ona e fiafia i le matagofie ma le manogi o fugalaau o hydrangea mo le tele o tausaga, e le tatau ona e naʻo le vaʻaia lelei o le faʻatoaga, ae filifili foi se nofoaga talafeagai mo le totoina, saunia le palapala ma tausisia vaega uma o le totoina.

Filifiliga nofoa

Panicle Hydrangea Candlelight - Faʻamatalaga

Mo le totoina o le hydrangea, o le itu i sasaʻe poʻo le itu i saute o le saite e talafeagai, pe a susulu mai le la i le taeao po o le afiafi, ma i le ao o le ai ai le laau i le paolo. E matua fiafia lava Hydrangea i le susu, o lea e taua ai o le vaega o loʻo ola ai o le susu lea i taimi uma, ae aunoa ma le osooso.

Faʻaleleia o fanua

Levan hydrangea e fiafia i le vaʻavaʻa, eleele faʻamalolo ma laulelei. Afai o le palapala o le alkaline, e tatau ona amata ona faʻamalosi e tusa o le masina aʻo le i totoina. Mo lenei mea, paʻu, mealagogogo, palafe o solo ma peʻa e talafeagai.

Taua!Aua e te totoina hydrangea i eleele eleele, aua o le a tuputupu ae le laau ma e mafai foi ona oti.

Totoina o se togavao talavou

Faʻamasinoga

E sili atu le totoina o le hydrangea ile matala i le amataga o le tautotogo, ina ia mafai ona tupu malosi ma maua aʻa i se nofoaga fou ao leʻi amata le tau malulu. E sili ona lelei le faʻaleleia i le taeao po o le afiafi, pe a le o malosi le lā. A o lei totoina, e aoga le tausia o fualaau aina i le eleele susu po o le omea, o lea o le a le minoi aʻa, ma o le a le mou atu le laau.

O le faʻaleleia o le faʻagasologa o laʻasaga taʻitasi:

  1. O le aso ao lei totoina, o laau totő i le eleele eli se pu ma se limite o le itiiti ifo i le 70 cm ma sasaa ni pakete vai se lua ina ia mafai ai ona lelei le palapala.
  2. Faatumu le lua 1/3 ma le fuga o le vao, togalaau aina ma peat. E ave uma i le tutusa tutusa. E mafai foi ona e faaopoopo atu i ai le 100ml o le urea.
  3. Tuu le fatu i totonu o le pu ma salalau aʻa.
  4. Latou te faʻatumu le pu i le eleele (e taua le aua le faʻalolotoina le ua o le laau) ma le povi i autafa o le ogalaau.
  5. O le totōina o le laau ua tele le vai (o le a alu 5-10 lita o le vai i le vao).
  6. Ina ia lelei le tausia o le susu, o le poloka poloka e mulimulitaʻi. E pei o se mulch e alu i le vaomago, vaomago po o peat maroke.

O le togavao i fafo fafo

O vaega o le totoina o le faatauina o le hydrangea

Faʻalumaina Hydrangea Grandiflora (Grandiflora) - faʻamatalaga

A e totoina se faʻatauga faʻatau i luga o le eleele, e tatau ona e usitaia ia fautuaga:

  • i ni nai aso ao le i toe totoina, e tatau ona matuai faasusuina le laau;
  • toe totoina o se fugalaau mai se fagu i le eleele avanoa, e te le manaʻomia le aveeseina o le elemene tuai ma selesele aʻa;
  • E tatau ona faʻaopoopo le eleele togalaau i le pu na saunia, faʻafefiloi ma le mea sa i totonu o le fafie, o le mea lea e vave faʻafetaui le laau i se nofoaga fou;
  • ao faagasolo le vaitaimi o fetuutuunaiga (pe a ma le 2-3 masina), e tatau ona fafagaina le vao i fugalalaʻau ma mea faʻalaʻau ile tasi taimi ile lua vaiaso.

Faʻalogo lelei!E mafai ona ola tutoatasi ia laau o Hydrangea mai le taina. I lenei tulaga, o le a sili atu le umi nai lo le faleoloa.

Hydrangea e faʻapipiʻi mai le ulo i le palapala

Faʻapenaina o le Levan hydrangea

Panicled Hydrangea O le Levan e mafai ona faʻamalosi e ala i le vavaeina, vaevaeina o le togavao ma le taoto.

Laʻau

Le auala o le faapipiiina i laʻasaga:

  1. I le taimi o le seleseleina o le tautotogo (Aperila-Iuni), o loʻo tipiina ma tipi i le taumatau le taʻi 10 tausaga le matutua. E taua le tolu o laʻau o fatuga na totoe.
  2. Mai le pito i lalo o le vaetogo, o laʻau uma ua aveeseina, o togafitiga e faia ma se stimulator o le tuputupu aʻe aʻa.
  3. Tanu i le 2/3 i le tuufaatasiga o le oneone ma le paʻu (i le fua faatatau o le 1: 2).
  4. Mo le vaitau faʻasolosolo, o fale e ufiufi i se ata tifaga. A maua aʻa, e aveese le fale.
  5. O laʻau e fufuluina ma faʻafefeteina i aso uma.
  6. Mo le taumalulu, o fualaau e seleseleina i se nofoaga malulu, ma pe a oʻo mai le tautotogo, e totoina i latou ile eleele.

Taua!Na o na laau ia e tutupu mai ai lala ola e mafai ona totō i eleele matala. Afai e aliali mai i luga o pupu, e manaʻomia ona pikiina seia oʻo i le isi tausaga. O le taimi lava e malosi ai le seedling ma fuga mai fugalaau, o le a taʻua o le taumalulu-faigata. Ma aʻo lumanaʻi, i le vaitau o le taumalulu, e tatau ona ufiufi i se mea faʻapipiʻi poʻo se mea faʻapipiʻi.

Hydrangea Shank Levan

Vaeluaina o le vao

E mafai ona fai lenei metotia pe afai ua i ai i le saite se vaʻaiga matua matutua. I lenei tulaga, ua eli ma vaevaeina i ni vaega. E taua tele le i ai o se fatugao i luga o tufatufaga taitasi mo le alualu i luma. E le gata i lea, o vaega uma o vao o loʻo totoina i totonu o fanua tatala.

Tuputupu ae mai le taoto

I le tautotogo o le tautotogo, e togiina ai togi talavou taʻitasi i le eleele ma eli. E taua le tuʻuina o le pito i lalo ifo o le 20 cm i luga o le fogaeleele. E faʻamamaina fagu pe a faalua i le vaiaso. Pe a tupu aʻa, e vavae ese i latou mai le matua matua ma siitia atu i se nofoaga fou.

Laʻau togafiti ile tausiga

O le tausia o mea faʻapitoa e faigofie. Ae mo le togavao e faʻamalieina ai fugalaau fugalaau, e taua le mulimuli i tulafono patino o le tausiga.

Faʻasa

E matua fiafia lava Hydrangea i le susu o le eleele. E tatau ona faʻafeinu le laau i aso uma ma le 5-10 lita o le vai mo laau taʻitasi. Mo le faʻasusu, e tatau ona faʻaaoga pe faʻapipiʻi mo le lima aso vai. I le taimi o le vevela, e tatau ona faateleina le tele o le vai i le 15 lita i lalo o le togavao.

Faʻasaga mai le faʻafeinu

Laʻei pito sili

O laei sili e taua mo le vao, e faʻaogaina i vaiaso uma. Laʻau (suamalie vai ma manulele manu) ma faʻalavelave o minerale mo fua o vaovao e faʻaaogaina e pei o fugalaʻau. E faʻafeiloaia i latou taʻitoʻatasi, o le mea lea o le a faʻaleleia lelei ma totogo le laau.

Taua!Aʻo leʻi oʻo i le maeʻaina, e tatau ona faʻauuina le vaomatua i vai mama, o le a puipuia le aʻa mai le faʻamamago.

Teuteu

O le teuteuga e faia i le amataga o le tautotogo, vave pe a maeʻa uma le kiona. I luga o laau laiti, e teuteu uma mai i le maualuga o 2-3 paipa o tumutumu, i luga o laau matutua e tuua le tasi paga. A maeʻa ona teuteu, o le a tupu mai se fuʻa fou mai pu taʻitasi, i le pito i luga o le a oʻo mai ai se faʻalavelave. Aveese uma lala lamolemole ma vaivai, faapea foi ma aʻa e ola i totonu o le togavao. Ma, faatasi ai ma le teuteuina, o le gaosia o le vao e tupu.

Teuteuina o le hydrangea Levan

Vaega o le tausiga i le vaitaimi o le vavao

I le gasologa o le tuputupu ae o le hydrangea, e taua le fafagaina o le vao i fugalaʻau. Mo lenei mea, e sili atu le faʻaaoga o le faʻafefete o mullein poʻo le faʻamoega o manulele. E lelei foi le faʻafefeteina o falaoamata. I le taimi o le amataina o pupuʻu i le faaluaina faalua i le masina, e tatau ona faʻaaogaina mea faʻapitoa mo mea faʻapitoa. I le faaopoopo atu i ai, e taua le aua neʻi galo ma ia vave aveese uma auala ma taamilosaga lanu.

Tausiga laʻau vao

A maeʻa le moa, e tatau ona fafagaina i fugalaʻau faʻatasi ai ma le maualuga o fuamosa, o le a fesoasoani lea ia tuputupu ae malosi ao leʻi malulu le malulu. E tatau foi ona mulumulu le lio latalata-o le poloka i le vao, lea o le a puipuia ai aʻa mai le malulu.

Faʻalogo lelei!Mo le faʻaleleia atili o le susu aʻo leʻi oʻo i se taumalulu umi, e tatau ona faʻataunuʻu le fafagaina o vao i le oʻo o Oketopa.

Sauniga o le taumalulu

O le aʻa o le hydrangea e le o loloto loloto lalo o le eleele, o le mea lea, e tatau ona saunia le vaomatua mo le taumalulu ina ia aua nei gau i le taimi malulu. Mo le faia o lenei mea, o le vavao e vavalo ma le ufiufi le poloka poloka i se mafiafia papa o mulch. I laau talavou laiti, o lala uma lava o loʻo punou i le eleele, ma sausau i le eleele i lauusiusi po o laʻau matutu, ma ufiufi i se paʻu poʻo se ata matamata. O paranesi o tagata matutua matutua e le faigofie ona fusi i le eleele, o lea ua noatia ai i latou i se maea ma afifi i se ata o vao.

Afai e te usitai i fautuaga uma mo le totoina, ola ma tausia, o le ituaiga o Levana o le a avea o se teuteuga manaia o soo se togalaau mo le tele o tausaga.