Laʻau

O se auala e le masani ai e ola ai kukama i totonu o le fala: faʻapefea ona maua se seleselega lelei?

O le faʻaaogaina o metotia e le masani ai i le faʻaleleia o fualaʻau eseese e masani ona fesoʻotai ma le manaʻoga ina ia maua ni faʻamatalaga lelei, e faʻaoga ai punaoa oi ai i le sili atu ona lelei. A oʻo ina totoina kukama i pale, o loʻo faʻasaoina muamua e le faifaatoaga vaega taua oa latou fuafuaga. Ae e le na o le pau lea o le aoga o le metotia, e tele isi mea lelei, e sili atu lona taua i le iloa atili auiliiliga.

Faʻamatalaga o le metotia, o ona lelei ma faʻafitauli

O se auala e le masani ai le totoina o kukama i totonu o le falala ua leva ona faʻaaoga lelei i Saina. Mo fai togalaau Rusia, o le auala e fou lava, e ui lava, o le faʻamasinoina e iloiloga, e toʻatele ua uma ona faʻaaogaina ia latou eria. O le mea lea, e mafai ona totoina ituaiga o kukama o soo se taimi e matua ai, ae o le tele o taimi e faʻaaogaina ai le metotia e maua vave ai fua. I le tele o punaoa, o le fuainumera o fua na maua i le taimi o le galue i le lua-selau-lita le gafatia e faatusatusa i le fua i luga o se togalaau masani masani ma se vaega e 2 m2. O lenei taunuʻuga e ausia e ala i le faateleina o le tele o le tau. Ae o loʻo i ai foi iloiloga lea e matauina ai o le totoga o loʻo tupu aʻe i totonu o le fala e leʻo tele. E mafai lava ona tupu lenei mea i le le faʻaeteete ma le faʻaeteete poʻo le solia o tulafono o le auala.

O le auala o le totoina o kukama i paʻu ua avea ma tagata taʻutaʻua i le va o tagata Rusia

O le auala ua faamatalaina ua i ai se numera tele o tulaga lelei:

  • Lavea avanoa i luga o le 'upega tafaʻilagi, faʻapea foi le mafai ona faʻaaoga nofoaga e le mafai ai ona e totoina se mea, mo se faʻataʻitaʻiga, papa maʻa.
  • Mo le vave o le taumafataga, ua faatelevaveina le taimi, ona talu ai ona o le aʻafia o le kiona, o loʻo i ai le avanoa e vave totoina ai.
  • Mo le umi o togavao e fua mai ai fua i luma o fulufulu, o le taimi e fua ai fua e faʻalauteleina - o le muamua vevela muamua o le palapala o le a le afaina ia i latou.
  • O togafitiga ma le seleseleina togafitiga e faʻamalosia - leai se mea e tatau ona punou ai i latou. Kukama e le paʻi i le eleele ma e le afaina. I le taimi o le seleselega, o fualaau aina e lelei ona maua, e manino lava ona iloa i laulaau.
  • O le paluga lelei i totonu o le tane e faʻamauina ai le gasologa lelei ma le mafai ona faʻalelei i totonu o le taimi atoa o le tuputupu aʻe o kukumba; i totonu o sea palapala, o loʻo aʻafia ai aʻa.
  • E mafai ona faʻaitiitia le faʻaleagaina o faʻamaʻi ma mea leaga.
  • O le lamatiaga o le faaleagaina o laau i le taimi o le malolo ua faaitiitia.
  • A maeʻa le vaitau, ona liua lea o mea o loʻo faʻaogaina i le paʻu e avea ma se mea e leai se mea e maua i humus, lea e mafai ona faʻaaoga i le lumanaʻi.
  • O nei mea lelei uma e taua tele, ae o loo i ai foi se mamalu o se uiga matagofie: afai e manao ai, e mafai ona avea le palu ma se togalaau teuteu, pe a valiina ma fuafua e tusa ai.

E i ai foi nisi le lelei o le metotia, ae e tele naua:

  • O se pusa talafeagai ma lana sauniuniga amata e manaʻomia.
  • O vavao i le va o vaimusu e fai si puupuu pe a faʻatusatusa i le masani masani o le galueaina ona o le faʻavaveina vave o le susu.

Filifilia seleni ma sauniuniga

E foliga mai, o tagata nofo uma o le mafanafana o le a mafai ona maua se vaʻa talafeagai i luga ole nofoaga. E mafai ona avea ma se paʻu uamea poʻo se palasitika, o se atigipusa laupapa e talafeagai foi. O piliki e le mafai ona faʻaaogaina i luga o le faatoaga mo lona faʻamoemoe faamoemoeina e talafeagai. Afai o le koneteina ua tuai, eleelea, e leai se pito i lalo, faatasi ai ma pu ma mea e gaogao ai, o le a avea ma o latou aoga, e pei o le ea ma le tafe o le masamu sili atu o le a mautinoa. I paʻu palasitika, o le a talafeagai mo le puʻeina o pu. Ole voluma e mafai ona ese: mai le 100 i le 250 lita. O paʻu e lua-lita sili ona lauiloa.

Mo le totoina o kukama, e mafai ona e faʻaaoga soʻo se paʻu tuai, e aofia ai le uʻamea

Faʻaleleia eleele

E manaʻomia ona e tausia le faʻatumu o le tane i le tautotogo po o le amataga o le tautotogo. I le aotelega, e tolu laulau o mea eseese ma gaioiga e tuʻuina i totonu o le paela. O le tele o latou taʻitasi e tusa ma le tolu o le gafatia. Lisi e aofia ai vaega nei:

  1. O le vaega pito i lalo e aofia ai otaota ma otaota otaota. I le pito i lalo lalo o lala laau, alo o saito po o le mata, suauu kapisi - o laau tetele e tumau pea ona faia se galuega e tafe ai vai. Ona faataatia lea o laulaau paʻu, vao, vaovao, vao, fufuluina o fualaau faisua ma fualaʻau, faapea foi ma isi otaota taumafa. Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le siakiina o le biomass i totonu o humus, e mafai ona togafitia le uluai laasaga ma paiotiso (Compost, EcoCompost, Baikal EM ma isi). O le pito i lalo e sili ona saunia i le tautoulu. I le tautotogo, o ona vaega e solo, ma avea o se mea lelei mo le totoina o kukama.

    Muamua, ua tumu le palu i meaʻai ma otaota.

  2. O le manua fou e lelei mo le ogatotonu. I le taimi o lona matua, e tele le vevela ua faia ma ua faateleina le faʻaleleia o le afi, lea e talafeagai pe a tupu ae kukama i le amataga o le matua. Afai e leai se meaʻai, faʻaopopo mea laiti (vave ona pala) vaega o le vaega muamua, faʻafefiloi ma se vaega itiiti o eleele lauusiusi poʻo humus.
  3. O le vaega mulimuli o se paluga kulimi, lea e aofia ai le palapala, compost (poʻo humus) ma le paʻu i tutusa tutusa. Nai lo o le paʻu, e mafai ona e tuʻuina i luga o le vao vaovao poʻo le vao vao. Ma le faʻaleleia atili o le eleele aeration, e mafai ona e faʻaopopo le vermiculite, lea e masani ona faʻaaogaina e avea o se vaega o le mineral i le fuaina o fua. O lona mafai gafatia ma le faʻamalolo o le susu e fesoasoani tele e tausia ai le lelei o le eleele. E mafai foʻi ona e faʻaopoopo i ai 1-3 sipuni tele o le faʻaaogaina o meaʻai minerale i le faʻafefiloi maeʻa. O le pito i luga o le faavae lea o le ai ai le aʻa e tatau ona i ai ile 25 cm.

O mea o loʻo i totonu o le tane e faʻamaligiina i le 30-40 lita o le vai mafanafana ma e mafai ona tu i le le itiiti ifo ma le 15-20 aso, i le taimi o le a faʻalelei ai le eleele. O le mamao mai le maualuga o le eleele ua toe faʻaleleia i le pito i luga o le paʻu e tatau ona tusa ma le 20 cm, pe afai o le eleele e oʻo i le loloto, e tatau ona faʻaopopo.

Filifiliga nofoa

Talu ai o le kukama o se aga masani-alofa ma le vevela-agaalofa, o le nofoaga mo le nofoaga o tane tane e tatau ona filifilia lelei lelei ma puipuia mai le matagi. E sili le tuʻu i latou i le itu i saute poʻo saute sisifo. I itulagi ma vevela vevela, e le manaʻomia mo laau toto ona faʻaalia i le susulu o le la i le aso atoa. E sili atu ona lelei le tuʻuina o paʻu latalata ane i laau, lea o le a maua ai le malulu ile vevela. O paranesi e mafai foi ona avea o se lagolago faaopoopo mo le lalagaina o kukama. Afai e tuʻu pusa i tafatafa o le gasebo poʻo le pa, e mafai ona nonoa ia laau - o le a faigofie ma, i nisi itu, teuteu.

O le nofoaga mo le faʻapipiʻi o piluni ma kukama e filifilia lelei ma puipuia mai matagi malulu.

Kukama i totonu o le fala: faʻalautele le laasaga i lea laasaga ma se ata

I totonu o se pulu poʻo se isi atigipusa, e mafai ona faʻalautele ituaiga eseese ma mafai ona totoina hybrids. O fua o lo o faatauina atu i le faiga o le gaosiga ma i le masani masani. A o faagasolo le gaosiga o fale gaosi, latou te faia le faʻaleleia, faʻafefete (faʻalanua le paʻu e faʻaleleia le avanoa i meaʻai ma le susu), faʻapalapalaina ma faʻamalosi.

Pe a faʻapipiʻi, o le fatu o loʻo ufiufi i se fasi manifinifi o se paluga soluble vai, lea e ese lona lanu ma e aofia ai meaʻai ma puipuiga.

O fatu ua gaosia e mafai ona iloga i se atigi ese lanu, latou te le manaʻomia le togafitiga muamua, e pei ona faia e le gaosi oloa

E mafai ona e lūlū fatu kukama i totonu o se pusa 15-20 aso muamua atu nai lo le avanoa. O le faʻatoʻaga o loʻo faʻapipiʻiina (mo fatu e lei totoina, o vaega muamua e fa e le o iai):

  1. Muamua, o fatu ua fusi e vavae ese ai mea aupito sili ona lelei o le totoina. E mafai ona faia lenei mea i se tasi o auala e lua:
    • filifili ma le lima lima, e aunoa ma se mea leaga, fatu lanu lanu;

      E sili atu le lelei o fatu e mafai ona filifilia ma le lima

    • salu le fatu mo le 5-10 minute i le 3% o vaifofo o le sodium chloride ma faʻaaoga mo le luluina naʻo latou na sulu i le pito i lalo, fufulu ma faʻamago.
  2. Mo le puipuia o faʻamaʻi, faʻapipiʻiina fatu, ona o lenei mea e lua foi filifiliga:
    • Le lagolagoina i totonu o le 20-30 minute i le 1% o le fofo manganese. O lenei togafitiga e na o luga lava o le fatu e fasi ai le siama.

      O le faʻamaʻiina o fatu i se vaifofo o le manganese e faʻaleagaina ai faʻamaʻi pipisi na o latou luga

    • Ina ia faʻamalolo fatu mai faʻamaʻi o loʻo i totonu o le pepe, e pipisi i totonu o sauniuniga faʻamalosi (Fitosporin-M, Baxis) mo le 1-2 itula.

      Le faʻamaloloina o faʻamaʻi e mafai ona maua i totonu o le fatu fatu, o fualaau faʻapitoa e faʻaaogaina

  3. O le tanu e faʻaleleia atili ai aʻafiaga o fatu. Latou te tuʻuina i luga o se ie na tuʻuina ile pito i lalo o le palasitika poʻo le tioata, ma sasaa i le vai (sili ona timu). E tatau ona mautinoa o fatu e masani ona susu. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona ufiufi atoa i le vai. Faʻalaʻau mea totō mo le 1-2 aso aʻo leʻi tosoina le atigi. Ma mo le lafoaia foi, e mafai ona e faʻaaoga vaifofo o le Epin, Zircon ma isi vailaau tutusa. O le taimi e gaosia ai mo mea taʻitasi e eseese, o loʻo faʻaalia i faatonuga.

    A o lei totoina, o fatu e susunuina i le timu vai po o vaiinu vaiinu i le pito i lalo o le tioata.

  4. O le faʻamalosiina o fatu e faʻateleina ai lo latou tumau i aʻafiaga tau le siosiomaga. O fatu o loʻo afifiina i se 'ie susū ua tuʻuina i totonu o se ipu tioata ma teu i totonu o le pusaaisa mo aso e lua i le vevela o le 0- + 2 ° C, e puipuia ai i latou mai le faʻamamago.

    O le faʻamalosiina o fatu e faʻateleina ai lo latou malulu, e faia i le vevela o le 0- + 2 ° C

  5. O le aso ao le i totoina, o le eleele e matua maluluina ma le mafanafana poʻo le vevela vai. Faatasi ai ma le taua tele o le eleele faaopoopo le aofaiga tonu.

    O le aso ao le i luluina kukama, o le palapala i totonu o le falala ua matua malulu

  6. Ona amata lea i le totoina o fatu. O le loloto o le lulu e 2-3 cm. I totonu o le lua-lita-lita le meaai o le a lava mo le 4-5 laau. Tui fatu ma se pito (6-8 vaega) ina ia mafai mulimuli ane ona mafai ona e filifilia ni laau sili ona malolosi. Fai le numera manaomia o mea malolo, faʻatusatusa le palapala i totonu ma tuʻu fatu i totonu o lua.

    O le totoina o mea e tanumia i le 2-3 cm, totoina fatu e sili atu nai lo o le a ola i totonu o le fala

  7. O le atuatuvale ma fatu ua totoina i totonu o loʻo ufiufi i le eleele lelei ma fai sina siakiina ina ia leai ni mea e faʻaogaina. O le totoina o mea totō i le aso lava e tasi e le fautuaina ia faʻafeinu.
  8. O faʻatoʻaga e puipuia e ala i ata tifaga poʻo faʻamalo, faʻamautu fale i luga o le paʻu.

    Ua ufiufi le paʻu, puipuia o fualaau aina mai le oʻo atu i le maualalo o le vevela

O pamu faʻafuaseʻi i le vevela o le tau e afaina. Pe a oʻo i le taufaʻataʻu o le pa'ū i le vevela ma pasia le mafanafana o le tau, e aveese le fale.

Vitio: auala e toto ai kukama i totonu o le paʻu

Tausia Tulaga

O le tausiga o kukama ua ola i luga o le falala e sili atu ona faigofie nai lo le masani masani.

Faʻasa

Mo le tuputupu aʻe malosi ma le fuaina o fua, e manaʻomia e kukama le tele o le susu. Afai e le lava, e le tatau ona e faitauina se seleselega lelei. Ma faʻapea foi ma le le lava o le suāsusu, o fua e mafai ona maua ai se uiga oona. Meaʻai i totonu o le aʻa i le vai. O le faʻatulagaga saʻo o moega gaogao e fesoasoani i le vave faʻafefe o le susu. O mea o loʻo i luga o le paʻu e sili atu ona lelei nai lo le moe masani, ae faʻamaʻe vave foʻi. O le a manaʻomia e le togavao le faʻateleina o le suāsusu - e oo atu i le tolu i le fa taimi i le vaiaso. Mo laau taʻitasi, e tatau ona e faʻaaluina pe sili atu ma le tolu lita o vai mafanafana ma lelei. A uma ona faʻamalosi, e mafai ona mulumulu le palapala i nisi o mea faʻalaʻau e faʻasao ai le susu.

E i ai se auala lelei e tuʻuina atu ai le faʻaopoopoga o le susu i laau. O le pito i lalo o se fagu paʻu ua vavae ese, ua tapuni le ua i se tapuni ma o ni pu e faia faataamilo i le lapisi ile 2-3 mm. O le fagu ua tuʻu i le eleele ma le ua i lalo, ma tuʻu ai ni nai inisi i luga ae o le palapala. E sili ona lelei lenei mea aʻo faʻatumu le fala. E tatau ona i ai pea le vai i totonu o le tane, lea o le a faasolosolo lava ina alu i totonu o le palapala ma tausia le suavai talafeagai.

O le faʻaopoopoga o le susu i aʻa e mafai ona maua i se pipi tiogo na eli i le eleele e aunoa ma se pito i lalo

Laʻei pito sili

E ui i le mea moni e faapea i le taimi o le sauniuniga o le eleele o se paluga lelei e tuʻuina i totonu o le tane, e tatau ona fafagaina kukama e ola i totonu o le fala. Talu ai o le nofoaga o mea taumafa o se tasi laau e le tele tele, e mafai ona i ai se faaletonu o minerale ma elemene. Ina ia mafai ona malolosi ma malolosi ia laau toto, e tatau ona latou maua se aofaiga talafeagai o le nitrogen i le taimi o le tuputupu ae o le lanumeamata lanumeamata ma aʻo le i fuga. I le taimi lea, e manaʻomia lou fafagaina o kukama ma se vaifofo o le urea (tasi le sipuni i le pakete vai), faʻaalu le tasi lita i le faʻalaʻau.

A amata le fua, ona manaomia lea o mea taumafa ile lua vaiaso. O le filifiliga pito sili ona lelei o le suia lea o ituaiga o minerale ma mea masani o le fafaga, o lona tuufaatasiga e mafai ona faapenei:

  • O se sipuni sipuni o le nitrophosphate ua faʻafefeteina i le 10 lita o le vai, o le lita o fofo e faʻaaoga i le vao.
  • E mafai ona faʻaaogaina fugalaau faʻatoʻa i ituaiga e lua:
    • povi povi (1:10) po o le povi povi (2:10) e faʻaosoosoina mo le 10-14 aso, ona faʻamaluina lea o le lita e 1 o le faʻafefetega faʻafefeteina i le 10 lita o le vai ma le 1 lita o le fofo ile faʻalaʻau.
    • I le toesea o manulele ma le povi, e mafai ona suia lelei i latou e foliga mai o ni mea e lanu meamata. O vao, moa vao e tumau pea i le vai mafanafana mo le 10-12 aso ma fafaga cucumbers ma le sua sua. E talitonuina o le faʻaaogaina o nei mea e le o lalo ifo o le humus.

I le avea ai o se fugalaʻau faʻasaina, e mafai ona e faʻaaogaina se fua o le mutia mowed

Aoaoga

O totino e ola i totonu o le falala e tatau ona lelei ona fatuina, ma o le gaosiga foi e faalagolago i lenei mea. E lua metotia o le faʻavaeina, lea e fautuaina ina ia faʻalagolago i le manaʻoga mo le faʻavasegaina o laau totō. Latou te foliga faapenei:

  1. O le faʻapipiʻiina o vailaau e faʻavasega ai le tagata lava ia e taʻitaʻia ai i le tasi mea. Mai le sinusina o laʻau muamua e lima, o laau ola uma (fugalaau ma laasaga) e tauina. Faatasi ai ma le tuputupu ae o laasaga e lima, fugalaau ma le ovary ua tuua i totonu oa latou sinusina, ma ua aveeseina laasaga e tulaʻi mai. Pe a oʻo le aʻa i le maualuga o le mita e tasi, e iai ni laasaga e totoe e fai ai ni itu pito. A maeʻa 3-4 laʻau ola i luga ia i latou, faʻapipiʻi luga, lea e faʻaosofia ai le faʻavaeina o isi laʻau faʻalautele.
  2. Varietal kukama pollinated e bees e masani lava ona pei o se vao. Mo le faia o lenei mea, fusi le pito i luga pe a aliali mai le laʻau moni 5-6, lea o le a mafua ai le tuputupu ae tuputupu aʻe o le fanau tamaititi. A maea le fausiaina o le lima o laulaau i luga o laʻau taʻitasi, o le pito i luga aʻe o ia mea e aveesea foi. I luga o laʻau e 10-12 o le faʻatonuga lona tolu, o le a faia malosi ai ovaries. Talu ai o le tele lava o fugalaau fugalaau o loʻo faʻapipiʻiina i luga o laʻau, latou te tuua le vao e tasi mo le palotaina e aunoa ma se pine - o le a maua mai ai fugalaau leai ni mea, o le puna lea o le pollen.

Vitio: o le faia o kukama i totonu o le paelo

Garter

O se tasi o filifiliga pito sili ona faigofie o le faʻapipiʻiina lea o se laupapa laupapa e lua mita poʻo le uʻamea i le ogatotonu o le tane taʻavale ma ni ufiufi se lua i le pito i luga, e tu i luga. E mafai ona e faʻaogaina 3 poʻo le 4 faʻasolosolo felafolafoaʻiina, ia e fausiaina ia 6 po o le 8 'ave. I le pito o le paʻu, o loʻo lafoina ai pine i totonu, lea e fusifusia ai le masini ma faʻamau i le satauro. Pe a 5-6 laulaau moni e aliali mai i luga o vao, o loʻo noatia i le twine. O fusi, pipii atu i le maea, o le a tutupu ae ma o le a latou manumalo i le koluse.

O loʻo i ai se isi auala masani e puipui ai.Lua arcs o le uamea po o le palasitika, lea e fausia ai se faavaa, ua faapipiiina i luga o se koluma. Pe a tutupu ae kukama ma manaʻomia se pa puipui, e fusifusia i latou i arcs. O le maualuga o sea lagolago e le tele tele, o le a tautau i luga o pito o le fala. O le puipuia o laau mai le manua i se pito mataga, e mafai ona e faapipiiina ai se paʻu paʻu tuai.

I le avea ai o se lagolago mo kukama i totonu o le paʻu, e lua arcs e mafai ona faʻaogaina i se isi itu

Vitio: fua tele o kukama i totonu o le fala

E faapefea ona selesele

Ma mulimuli ane, na aliali mai le cucumbers ua leva ona faatalitali i ai. Ina ia faʻapipiʻi saʻo i latou, e tatau ona e mulimuli i fautuaga nei:

  • E sili le ave kukama i le vaveao ao e manaia. Ma e mafai foi ona e faia lenei mea i le afiafi, pe a seti le la.
  • Ina ia mafai ai e le ovaries ona ola vave, e tatau ona e aoina e le aunoa fua o fua. E sili atu le faia o lenei aso pe faalua i le aso.
  • O kukupi e tatau ona tipi i seleulu poʻo se naifi, e le mafai ona e toso, toso pe mimilo le aʻa - o le a afaina ai le laau.
  • O fua uma e le o ni fua (faʻamaʻi, faʻaleagaina, pisia) e tatau ona aveeseina i taimi uma.

O kukama e tatau ona aoina i aso uma ina ia vave ona tupu se ovary fou

Faʻamatalaga faʻatoʻaga

Sa ou taumafai e toto kukama i totonu o se paepae pe a ma le 20 tausaga talu ai, ae i le tasi fala, e leai nisi. I le gasologa o taimi, e tele le 200-lita fagu paepae na amata ona lemu ma na vaʻaia e loʻu toʻalua i latou i le afa. Valiina i lanu susulu. Na ou tilotilo i le 5 - 10 cm mai le eleele ina ia leai se vai. Na ia tuʻuina paʻu i luga o le auala i le va o kulūlaʻau, ina ia maua ai e le tau maualalo le paʻu mai le la. O paʻu na tumu i laʻau, mutia, lala, mea faʻalaʻau faʻasusu i le eleele, fanua lafulemu 10-15 cm i luga, 6-7 kukama i ai i fualaau poʻo fatu. E lua alcs e sosolo agai i luga mai le lagi, o loʻo tuʻuina atu i ai le kulama i le va o le kukrasil, lea na puipuia muamua mai le malulu, ona vevela ma mai le matagi. Sa lelei tele le seleselega, e leʻi faia foi se palu kukama. E 6 afa piliona i le aofaiga atoa. E 4 mea umi kukama Kuki i totonu o le fale koli. Connie F1, Masha F1, Mamenkin sili ona pele F1, Aʻai kukama F1 toto ni paʻu. O le a mautinoa lava loʻu faia i le 2016. E faigofie ona tausia ma sefe avanoa (moega). O le mea autu e le o le punou pe a vele ma selesele.

Tamara48, Moscow//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=6755.0

Sa ou totoina kukama i paʻu tuai mo le tusa o le 15 tausaga. O le auala lenei mo le paie. O mea uma o meaola e alu i luga o le fala, i luga o loʻo i ai se pakete o le solofanua solo po o le faapalaga (pe afai ei ai) + lua pakete o le eleele lelei. Ou te ofuina pito o le paʻu ma le gel "Taua Sili" - a leai o aneti e ai. Ou te lulu fatu laau mo aso malolo o Me. I le pito i luga o le paʻu o se mea e ufiufi ai, ou te faʻaogaina i tv t tuai, lea e avea o se gum. E faigofie tele le matamata i mea o loʻo tupu ai iina. Leai se mea e tatau ona tatala - nonoa. E mafai ona e vai e aunoa ma le aveeseina o le ufiufi. Pe a tutupu le kukama e ufiufi ma e mafai ona tau le tau, ona mafai lea ona e aveesea. Afai e malulu, ona tatala lea. Kukama o le a sii aʻe le ufiufi. Ona tupu fua saʻo ai lea o kukama, ufiufi le paʻu ma lau laau, lea e vevela i aso vevela mai le la. Ma le isi, o le faasusuina e tatau ona itiiti le taatele. Faatasi pe faalua i le vaiaso. Pe a toto fatu ile vaieli, faʻaopopo se laulau o le glyocladine (mai le aʻa). Ma ou te le fausiaina (lalelei), na ou tauaso i le lona fa ona o le o nei mea o hybrids.

Tatyana, St. Petersburg//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=6755.0

I le puipuia o paʻu. Mo mafuaʻaga faʻapitoa, ou te leʻi i le fale mo le 4 vaiaso. O oʻu uta uma na maliu i le taimi o le malulu o Iuni. Ina ua ou taunuu ma feoai faataamilo solo i le moega o matua matua, na ou tau atu i luga o se fala, lea na ou togiina ai ni fatu fatu o kukama i le mea na tupu ma nonoa faatasi ma se pulu paʻu palasitika ma se gutu laitiiti. O lea na ou aveesea ai lenei lutrasil, ma i lalo ifo, o le Jungle! 3 sasa manaia! Ma sa latou ola mo le masina e aunoa ma le fafagu! Ma sa mafanafana ia i latou i gutu! O le mea lautele, sa fiafia o ia!

Nadezhda N, Moscow//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=2254

Kukama i pale o loʻo ola, malie. I le tausaga ua teʻa na ou fiafia tele i ai na ou saunia ai paʻu e fa nai lo le lua mo lenei tausaga, ae na ou mafaufau, o fea oi ai le tele o kukama? Sa totoina e ia se petunia sili i le tasi, ma le nasturtium i le isi.

Elena72//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?f=20&t=2254&sid=bb5809deba7b4688a1f63be267a03864&start=15

O le auala e toto ai kukama i totonu o le paʻu e tele mea lelei, e tatau i tagata o le mafanafana ona gauai i ai. O le faʻafitauli o le leai o se avanoa i luga o le 'upega tafaʻilagi o loʻo foia, ma o le seleselega e mafai ona selesele muamua nai lo se togalaau masani. O le a tatau ona fai sina gaioiga i le taimi o le sauniuniga o pusa mo le totoina, ae mulimuli ane tausia o laau toto o le a sili atu le fiafia, ma o le taunuuga o le a aumaia ai le faamalieina.