Laʻau

Myrtle laau - o le aoga o le myrtle i totonu o se fale mautotogi

O le myrtle laau o se laau lea e tele tala e faamatala ai ona foliga i le lalolagi. Fai mai se tasi oi latou: ina ua tuliesea o ia mai le parataiso, na ave e Atamu se lala laau i le eleele ma tupu mai ai se laau o le myrtle lea e pei o ia o se togalaau palataiso.

O le a le myrtle? O le laau na maua lona igoa ona o le maualuga o mea o suauu taua, o le uiga o le upu Eleni "myrtle" o le "pulupulu" po o le "mea manogi."

Myrtle o se laau poʻo se vao e lauiloa i ona foliga matagofie ma le manogi manogi, e mafua ai le fiafia tele i totonu o faifaatoaga ma tagata fiafia i le ata o bonsai.

O le solo i le malae vaalele e na o totonu lava o laufanua mafanafana, e faapena foi i Rusia le totoina o le myrtle i totonu o le fale.

O le amataga ma foliga mai o le myrtle

O le laufanua o myrtle (Myrtus) e taʻua o le Metitirani. E aʻafia i le aiga o Myrtaceae.

O ona ituaiga vao olaola ola i Italia, Farani, Sepania, Eleni, Aferika i Saute. O le laau e mafai ona maua i atunuu o Amerika, i Ausetalia, Asia, ma Azores.

O le myrtle laau na tupu aʻe i se sitaili e masani ai

O le laau o se sui o le laʻau faʻavavevave-o le tuputupu aʻe faaletausaga e le sili atu i le 15 cm.

I le vaomatua, o lenei laau e oʻo i le 5 mita le maualuga. Myrtle e pei o se fugalaau fale e masani lava ona oʻo i le 60 cm, e masani ona oʻo i le 1 mita le maualuga.

Myrtle o se laau faʻamalosi i le atoatoa, o le mea e le talitonuina lau lanu lanu-lanu ma tamai veins e aofia ai le suauu taua ma se manogi matagofie.

Fugalaau fugalaau e faaputuputu i pupu pupuu o inflorescences e mafai ona fai ai ni fuga pe ola toʻatasi.

I le mea o fugalaau i le tautoulu, o fualaau lapotopoto e aliali mai, e masani ona lanu uliuli. O nisi taimi o fua o lanu samasama ma le papaʻe. I totonu o fatu o fatu o foliga le lelei, e mafai ai ona e totoina se laau fou.

Le matagofie o le fugalaau e ofoofogia

O le fugalaau laititi laiti e lima ona paʻu-paʻepaʻe papaʻe ma moli auro o loʻo i ai se manogi manaia.

Ituaiga ma ituaiga o myrtle laau

E i ai mai le 20 i le 40 ituaiga ma sili atu ma le 100 ituaiga o myrtle. O le tele oi latou ua ola i togalaau aina i le tele o atunuu o le lalolagi.

Myrtle - tausiga ile, pe faʻapefea ona toe fua pe afai e matutu

Mo le tuputupu ae i le fale, latou te masani ona faʻaaogaina se ituaiga - myrtle masani, o le sili ona le lelei o latou.

O uiga ia e tosina ai le laau e sili ona teuteuina, manogi, mea e faʻamalolo ai ma le mafai ona totoina se laau talo.

Laʻau laurtle (Сalyculata)

O le myrtle o le laulaau o se vao vao e oʻo i le 1 mita le maualuga. O le igoa lauiloa o Kassandra.

O le pale o le solo, e saʻo saʻo. E i ai ni fua laʻititi i lālā. O lau e laiti, faʻapipiʻi i petioles pupuu. O fugalaau sinasina-paʻepaʻe e faʻaputuina i gaioiga o le racemose inflorescences. Faʻailoga i le fetuunaiga i le taumalulu malulu o Rusia. O se nofoaga e sili ona fiafia mo le tuputupu ae o sphagnum bogs. O le faʻamoemoe o le olaga e oʻo atu i le 50 tausaga.

Faamatalaga faaopoopo. O lapisi ma pine e aofia ai mea oona. O lo latou faaaogaina e pei o le fafagaina o lafumanu e matua faʻasaina.

Variegata myrtle (Variegata)

E iloga i laulaʻau faʻafefeteina e faʻataʻatia i taga ma fusi o le amber hue, o lona susulu e faalagolago i le malamalama. Variegate myrtle lagona lagona lelei i fafo ma i totonu.

Pe a fatuina ni tulaga lelei, e amata ona fuga mai ma fugalaau fugalaau ma le paʻepaʻe paʻepaʻe i auro auro. Faʻaaoga e fai ai fugalaau fugalaau.

Fugalaau le masani i le myrtle swamp

O le faʻafeeseesea o se manogi manaia, e faʻaleagaina ai siama ma faʻafefe ai le carbon dioxide. E taua o se faailoga o le fausiaina.

Myrtle Hymen

Na maua e le vao vao le igoa e viia ai le Atua o le faaipoipoga, o le igoa lona lua o le Fiafia o le faatoanofotane. Faʻailoga le autalavou ma le lalelei. Ua fuafua tagata talavou e maua ni alii, tuu atu i isi lala o myrtle. E i ai ni laulaau lanu o le maʻa o le emerald i foliga o se laupepa. I le vao, e oʻo ile 5 mita le maualuga, e pei o se fale ile fale - e le sili atu i le 1 mita le maualuga. O fugalaau olaola teuteu teuteu o le faaipoipoga.

Faʻatoʻa faʻaleleia ituaiga elemene

Lemon Myrtle (Lemon)

E i ai le manogi o le lemon. I totonu o le vaomatua, o loʻo maua i le vasa vevela o le teritori o Ausetalia. E masani ona faʻaaogaina i le kuka mo le sauniuniga o sipuni, sau sau, laʻei ma meainu. O laʻau tipi ua faʻaaogaina e avea o mea manogi ma taimi faʻapitoa.

Myrtle Communis, poʻo le masani (Communis)

Mirt Communis o se aganuu teuteu. E maua i totonu o vaomatua matua o le Metitirani i tafatafa o vao. E foliga mai o se tamai laau vao e tusa ma le 5 mita le maualuga.

Fiafia! O lau paga nofofua o loʻo i ai i luga o pusi tetrahedral. Pulu toto i le kiona-paʻepaʻe, manogi sili ona manogi o loʻo i luga o pulumu pupuu.

Leafy myrtle

O se ituaiga o tupe maua masani. O le myrtle lapopoa laititi e iai lona aʻafiaga. Faʻaleaga siama ma pathogens. E faʻaaoga i le togafitiga ma le puipuia o:

  • fulu
  • tiga tiga;
  • sinusitis;
  • prostatitis;
  • gasegase gasegase.

E tupu i le 4 mita. O laʻau o le tetrahedral, o laʻau susulu i le faʻafeagai, e oo atu i le 5 cm le umi ma pito pito i luga. O fugalaau laiti e lima paʻu paʻepaʻe e ola i luga o le uumi. O ata auro e tu foliga tutusa.

Myrtle Alhambra (Alhambra)

Talia ma lona foliga teuteu. E fetaui lelei mo le ola i fafo ma avea o se fale toto. Faʻaaogaina e fatuina ai ni fatuga. E sili atu i le susulu, mea susulu.

Fugalaau papaʻe o le myrtle Alhambra

Fuga e tupu i le tautotogo. O fugalaau lanumumu-paʻepaʻe e laiti tele ma se manogi malosi. I lo latou nofoaga, o fatuga o fatu e foliga mai e foliga mai, e le pei o isi ituaiga, ei ai se lanu sinasina-sinasina.

Mirt Tarentina (Tarentina)

Faʻasologa o le faʻavae masani. E fuga tele i fugalaau paʻepaʻe papaʻe-paʻepaʻe e faʻaputuina i faʻalavelave.

Laititi-faʻaleleia, e le sili atu i le 1.5 cm le uumi, e faʻaloloa i pito mafiafia, e tu i luga o petioles talatala.

O lenei sui o le fuga o loʻo ola vave. I le vao, e sili atu i le 5 mita; i totonu o le fale e oʻo ile 1 mita. E tali lelei i le susulu o le la, fafagaina masani ma faʻaleleia.

Myrtle Aferika (Myrsina)

O le myrtle Aferika e manatu sese o le aiga Mirtov, e ui lava o le aiga o Mirsinov (Myrsinoideae). E tutusa o latou foliga, ae a maeʻa suʻesuʻega, o lanu eseese o loʻo maua, o fugalaau e laʻititi ma eseese mai le myrtle.

O le igoa saʻo mo le faaluaina o Aferika Mirsina. Vaega o le tuputupu ae:

  • Aferika Aferika;
  • Saina
  • O le Himalaya.

Mirsin Afrikana Mirsinovyh aiga

E i ai ni laau o le myrtle, ma e pei o laau, e eseese, e manaʻomia ai le malamalama lelei.

O laʻau e mumu. O laʻau laititi laʻitiiti e lanu uliuli i le pito i luga ma le lanu meamata i le pito i lalo.

E i ai fugalaau fafine ma tane. O muamua e laiti ma lanu paepae, lanu mumu po o le paʻu piniki. Men's - i le lilac tone i le lanu mumu mumu.

O lanu violū ua faia i le tautoulu, o le tino i foliga o polo, e aofia ai le 1 le fatu. Latou te tautau i luga o lala mo se taimi uumi, faasaosao teuteu.

Myrtle le totoina pe a uma le fafaga

Myrtle na faʻatauina i se faleoloa e manaʻomia ai le gauai faapitoa. Soo se suiga o vaaiga e mafua ai le atuatuvale. Mo le myrtle, o le filifiliga tatau o le siosiomaga o le tulaga autu lea mo le tuputupu ae.

Totonu o fale e faʻamamaina le ea i totonu o le fale

O le laau e seti i le lua vaiaso vaiaso e faʻafetaui i tulaga fou. I le taimi lea, e tatau ona faia togafitiga mai meaola faalafua e ono iai se vailaau tuai.

Faʻalogo lelei! E tatau ona faʻatūina le pulupulu i totonu o se nofoaga e le nofomau, e lelei le vaʻaia, faʻaitiitia le inuina o fualaau faasaina i oloa, manu ma tagata.

O se faʻaopoopoga vave o se fuga ua faʻatau mo le lua mafuaaga:

  1. E masani lava, o le eleele e faʻaaogaina le mea totino aʻo leʻi faʻatau atu, e le ausia ai mea e manaʻomia ma e ono aofia ai ni mea leaga faʻaleagaina.
  2. Myrtle na faatauina i totonu o se pusa lapisi e le talafeagai mo le atinaʻeina o fugalaau.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

O lenei laau e le fiafia i ni ipu lapoa, e tatau ona toe sii i totonu o se ipu e tutusa ma le faleoloa ina ia faatumulia le avanoa atoa i totonu o le tane.

Taua! O le tele o le ulo e tatau ona fetaui i le aʻa o le myrtle.

E taua le saunia o le eleele mo le totoina, fuafua lelei le tuufaatasiga ma le fua o vaega. E sili atu ona lelei le eleele palapala. E mafai ona e faʻaaogaina le faʻafefiloi mo faʻalapotopotoga pe saunia le paluga oe lava.

E tele filifiliga mo le palapala.

Muamua:

  • sodoma - 1 vaega;
  • humus - 1 vaega;
  • fanua o peat ma oneone i tutusa tutusa - 1 vaega.

Lua:

  • oneone - 1 vaega;
  • humus - 2 vaega;
  • eleele eleʻele - 2 vaega;
  • sodoma - 2 vaega.

O le a faia se fanua lanu meamata.

E mafai ona faaopoopo i ai le hydrogel i le eleele mo le myrtle, o le a tumau ai le susu. E tatau ona saunia mea mo le alavai, e fautuaina e faʻaaoga le perlite ma faʻalautele le ele.

Faamatalaga faaopoopo. E sili ona lelei le mataʻituina pe a faʻafefiloi le perlite ma le vermiculite ile eleele.

Tulaga sili ona lelei

I totonu o le fale, o se faamalama sill agai i sisifo po o sasaʻe o le a avea ma nofoaga talafeagai. O lenei faʻatulagaga o le a fetaui ma manaoga o le malamalama ma le vevela.

Faamatalaga faaopoopo. O le le lava o le malamalama o le a aafia ai le foliga vaaia: upega ualuga, laulaau laititi laiti. Faatasi ai ma le sili atu o le malamalama, o laulaau e lanu samasama ma eli.

O tusi o le myrtle e le fefe; Ina ia mautinoa le tafe mai o le ea fou, i le taumafanafana e aoga tele le fesiitai o le myrtle i le faapaologa po o le togalaau, faasolosolo malie ona masani i se nofoaga fou.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

O le totōina e fautuaina e faʻatino i le aso 2 po o le 3 pe a uma le faʻamaʻa, pe a faʻagogo le aʻa o le aʻa (e sili atu le faigofie ona aveeseina mai le masini).

Le faasologa o taga:

  1. Aveese ma le faaeteete le vao (sapling) mai le ulo.
  2. Afai e mafai, ia manino aʻa o le eleele.
  3. Faʻata teuteu ma teuteu ma faʻagogo.
  4. Tuu se alavai faʻavaivai i le pito i lalo o le ulo.
  5. Fafasi ile eleele ua saunia mo le myrtle ma se laulau 2-3 cm.
  6. Seti le fatu laau i luga.
  7. Faatumu le fagu i se paluga, faʻapipiʻi faʻatusatusaina le eleele i luga o le ogalaau.
  8. Suavai lelei, pe a mavae sina taimi e aveese le tele o vai mai le apa.

Suiga - aveeseina o le eleele tuai, teuteuina o aʻagogo

Taua! E tatau ona tumau pea le ū o le ua i luga o le maualuga.

O se tagata matua e totoina i le tai 3-4 tausaga, filifilia se potopotoga tele, o se fatuina o se tamaititi - i tausaga taʻitasi.

Ina ia aua neʻi faaleagaina aʻa, latou te faʻaaogaina le metotia o le fesuiaiga: ua faʻapipiʻiina i totonu o se isi vaʻaiga e sili ona suamalie faatasi ai ma paluga eleele, ma faʻaopopo ai se mea fou.

Myrtle faʻateleina

O le toe gaosia o faʻataʻitaʻiga e faʻatino i ni auala se lua:

  • faʻaaoga fatu;
  • toso.
Geranium i le fale - o fea e sili ai le tuʻuina i totonu o se fale mautotogi, i totonu o se fagu fugalaau poo luga o se fagu,

O se metotia e faʻaaoga ai le tipi e manatu e sili ona lelei, talu ai e mafai ona leiloloa uiga tutusa pe a maua se fale fou mai fatu.

Laʻau

O le taʻaloga e faʻatinoina ia Ianuari-Fepuari poʻo Iulai. I le aʻafia lelei o le aʻa, filifili ni taʻavale laiti ma le lautele e 6-9 cm le umi.

O le fasi keke e togafitia i se fualaau faasaina lea e faaosofia ai aʻafiaga o aʻa. Toto i le eleele, faʻafeinu. O le pusa e faʻapipiʻiina i totonu o se fale paolo, e ufiufi i le tioata poʻo le ata tifaga, lea e tatau ona faʻaalu i taimi uma mo le lele.

Taua! A maeʻa le masina, ona totoina lea o aʻa i totonu o ipu eseese ma faʻafeinu lelei.

Mai fatu

O se pusa papaʻu ua tumu i se paluga susu o le peat ma le oneone i se fua faatatau o le 1: 1. Lafoaia i se vaifofo malie. E oo lava i le tufatufaina atu o fatu ile luga, e ufiufi i se manifinifi manifinifi o le tuufaatasiga o eleele. Ufiufi le koneteina i tioata poʻo ata. Seti i se nofoaga manaia ma le vevela e oʻo i le 19 ° C. O faʻapolopolo e masani ona faʻamalolo ma, pe a manaʻomia, faʻafeinu. O foliga vaaia e foliga mai i le 1-2 vaiaso.

Faʻaolaina o fualaau

A uma ona fausia ni laʻau moni se lua, ona toso lea i totonu o koneteina ua tumu i paluga eleele mo myrtle. O le totoina o fualaau toto e amata i se taimi pe a uma ona totoina.

Myrtle Care

Myrtle o se fale fale e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa i le fale, ae, e pei o isi laau toto, e manaʻomia ona faia ni tulaga lelei mo lona ola.

O le faʻamalamalamaina o se tasi lea o mea sili ona taua i le atinaʻe masani. E tatau ona susulu le malamalama, ae faasalalauina. O le faʻalavelave oʻo atu i le susulu o le la e matautia mo ia.

Myrtle e tatau ona teuina i le vevela:

  • i le tautotogo ma le taumafanafana - 18-20 ° C;
  • i le taumalulu - leai se maualuga e sili atu nai lo le 10ʻUS.

O le ea fou ei ai lona aafiaga aoga i le tulaga o le fugalaau, o lea e fautuaina ai le televave o le potu e tupu ai le myrtle. E fiafia o ia i le malulu, e tatau ona sosolo laulaau i aso uma, aemaise lava i aso vevela. E tele le suālaʻau e manaʻomia i le tautotogo, i le taumafanafana ma i le tautoulu, e faʻamaʻaina le laau i le taimi lava e mumu ai le pito i lalo. I le tau malulu, e faʻaitiitia le vai, ae e tatau ona e mautinoa o le eleele e le mago. I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona faʻatagaina le malulu o le susu, lea e ono mafua ai ona pala. O le faʻavaivaia o le faʻafefeteina o le a mafua ai ona faʻamamaina e le gata o laulaau, ae faʻapea foʻi ma le faʻaʻau.

E le manaʻomia e Myrtle le tausiga faigata, e tali lelei i le faʻaaogaina o le fugalaau, o laei pito i luga e talafeagai mo le tuputupu aʻe ma le fuga.

Tulaga faʻatau

Mo le faʻaaogaina o le vai e faʻaaogaina ai le suamalie, e le itiiti ifo ma le aso, vai. I le vaitau o le tuputupu ae (tautotogo-taumafanafana-tautotogo) e tele le vai i le taimi lava e mu ai le pito i luga o le eleele. I le taumalulu, o le suavai e itiiti le malosi, e tatau ona e mautinoa o le palapala e le mago.

Taua! E le taliaina le suavai i soo se taimi.

O le toe faaolaolaina o le myrtle, pe afai o le paluga o le eleele i totonu o le ulo e mamago, o le laau ma le ulo o loʻo faʻatofuina i le vai. Ina ia faatumauina le malulu o le ea, o le pulumuina e faia mai le pamu moli e faʻaaoga ai le vai mo le fausiaina.

Laʻei pito sili

Mai le tautotogo i le tautoulu, e masani ona faʻaauau le faʻaleleia o mea taumafa faʻavaomalo i le vaiaso, e faʻaaoga ai fugalaau mo totonu o fale poʻo togalaau faʻapitoa. O fuālaʻau fuālaʻau e manaʻomia mo laʻau faʻaleleia, e manaʻomia laau oona mo le tuputupu ae lelei o laau. I le taumalulu, e le manaʻomia le laei.

I le taimi o le fuga

E taua le iloa pe faapefea ona tausia le myrtle i le taimi o le vavao. Mo nisi laʻau matagofie, o le myrtle o loʻo tuʻuina i totonu o se faʻapipiʻu faʻapipiʻi poʻo le faiga o le teuteuina e le aofia ai, o le faʻamafanafanaina faʻatasi ai ma fugalaʻau faʻatasi ma se mea e maua ai le phosphorus maualuga, e faʻaaoga, pe a maeʻa o le a foliga sili.

Faʻalogo lelei! O le fugalaau e masani lava ona amata i le tautotogo o le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana ma e toetoe lava 2 masina. I le taimi lea, o le tele o le vai mo le faʻavaivai ma le tele o faʻalauteleina o le faʻaleleia.

I le taimi malologa

Ua siitia le laau i le malulu, faatasi ai ma le vevela e oo atu i le 10 ° C, ae o se nofoaga susulu, o se faapaologa matagofie o le a lelei. I le taimi lea, o le laau e fafagaina i le tasi i le vaiaso, o le puleaina e le malogo le pito i luga. E le mafai ona e fafagaina le fugalaau pe faʻamafanafanaina le silia ma le 1 le taimi i le masina pe a mavae le 5 vaiaso.E manaʻomia le pulumu pe afai e faʻapipiʻi le ulo i totonu o se potu mafanafana. Faʻaputu le laʻau pe a vevela le fale. I le amataga o le tautotogo, o le a toe faaleleia le matagofie o le togavao.

Sauniga o le taumalulu

O le alualu i luma tuputupu ae i le taumalulu e lemu, e oʻo mai se taimi e malolo ai. I le mea lea, o le fale e saunia malie:

  • faaitiitia le vevela o le anotusi;
  • faaitiitia le tele ma le tele o le fausiaina.

Mo faʻamatalaga. E le faʻaaoga lenei mea i le itiiti ifo i le 3 tausaga le matua, e tuʻuina i se nofoaga mafanafana ma susulu.

E faʻapefea ona tipi myrtle

Ina ia fausia se pale matagofie, faaaoga le teuteu. E sili atu le faia o lenei mea i le amataga o le tautotogo pe a maeʻa foi le vaitau o le vavao. I le tau mafanafana, e mafai ona e aveesea ni nai lala faaopoopo. O le pale e oʻo i luga o foliga faʻafeʻau pe afai e le tipiina le laau. Myrtle toleni teuteuina lelei, e mafai ona tuʻuina atu i le laau soo se foliga foliga.

E lua auala e faia ai lenei mea:

  • teuteuina
  • pine.

Toto

E mafai ona ausia le pale, e sili atu ona faʻalauteleina, ae o le fuainumera o fugalaau e faʻaitiitia ona o le mea moni ua aveeseina fugalaau. O lenei metotia e mafai ona faʻaaoga i le tausaga atoa.

E itiiti le paʻu o le laau mai le teuteuina, e sili atu ona lelei le faʻatino i le tautotogo. O lapisi lapotopoto e fai ai se laau, o le teuteuina o popo apical o le a maua ai le myrtle o se laau vao.

Faamatalaga faaopoopo. Aʻo faʻatulagaina se tamaʻi laau, e le fautuaina e vavae le pale - e le lelei le atagia i lona atinaʻe.

Myrtle fugalaau, tausia i le fale e le mamafa tele. O le faʻalogo i ai o le a toe faʻalogo i le manogi manogi ma le matagofie o le pale.

I le faaopoopo atu i le matagofie o le fiafia, o le myrtle home fugalaau e tele naua uiga aoga ma faʻamalolo o meatotino. E taua o se faailoga o le toe fanaufouina, mama atoatoa, talavou, fausiaina, taʻutaʻua, faamanuiaina i le olaga, ona o lenei mea, mai anamua ua uma ona ofoina atu i meatotino mataga. I soo se tulaga, o lenei laau toto-DIY o le a teuteuina le fale ma fatuina se siosiomaga o le filemu ma le toafilemu i le aiga.