Laʻau

Callistemon lemon: faataitaiga o fale tausi

Valaistemon - o se laau matagofie matagofie o le vaomatua, e fuga mai i fugalaau mumu o se foliga manaia - i le foliga o se pulumu. O le teritori o Callistemon o Ausetalia, ma o le aiga o Myrtle. I le tagatanuʻu moni, o nisi faʻamatalaga e oʻo atu i le 14-15 cm, i totonu o le potu mea e sili atu ona lelei le lapoa. Ona o fugalaau e le masani ai, ua taʻua ai foi le laau o le "Bengal candles" po o "lanu mumu". O lala o le lala laau e toetoe lava mai le aʻa, i le taimi e sili atu ona maualuga le pale, lea e eseese i le maualuga.

Callistemon e lauiloa mo ona faʻamalologa, talu ai o laʻau o le vao e faʻamalosi ai suauu taua, ma faʻamaloloina ai le potu ma faʻaleagaina ai microbes. O tagata ei ai a latou fale o lenei laau matagofie e tuputupu ae e itiiti lava le malulu.

Faamatalaga o ituaiga autu o callistemon

Fugalaau Callistemon e sili atu ma le 35 ituaiga. E le naʻo latou taʻitasi e talafeagai mo le totonugalemu o totonu. O meaola nei e fautuaina e avea o se fale fale:

Ata Pipi Callistemon

  1. Callistemon lemon. Pe a tapunia le laulaau, o le laau e faʻafefeteina le manogi o lemoni, o le mea lea o lenei ituaiga "mumu mumu" na maua lona igoa. O se laʻau faʻalaʻau suamalie e oʻo atu i le 2-2.5 mita le maualuga. O lau o le vao, o le lanumeamata lanumeamata ma se moli susulu, e i ai se foliga faatafuna. O le fuga o le callistemon citrinus callistemon lemon i le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e tupu ia Iuni ma faʻamaunuʻu mumu-fugalaau. E i ai le tele o ituaiga o lanu eseese, o le sili ona lauiloa oi latou e faigofie ona maua i faleoloa puao:
  • Laʻau moli - fuga i fugalaau lanu piniki;
  • Burgundy - faʻapitoa o le lanu o le uaina;
  • Demens Rowena - o se togavao o le ola tuputupu ae, e susulu i le mumu ma le mumu "Bengal moli", e oo i le faaiuga o le fugalaau latou te lanu piniki;
  • Mauve mist - teuteu lanu violē uiga ese teuteu le vao;
  • Burgundy - o le uaina o le uaina;
  • Little John o se laau faiva, e faigofie tele mo le faʻatoʻaga i totonu;
  • White Anzac - fugalaau ma fugalaau paʻepaʻe susulu, ma le tausiga lelei, o lenei ituaiga e mafai ona oʻo i le maualuga o le 1.5 mita i le fale.

Foliga vaaia o Callistemon Lemon

  1. Callistemon o le faʻauʻu poʻo le lalagaina. O se lala, laʻau maualuga, e oʻo atu i le vao 7 mita le maualuga. O le foliga o le rodistemon e lauitiiti, lanu-lanumeamata ma lanu mumu-violē. O se vaega o le lalaga telefoni e pei o laʻau i lalo o le fugalaau fusi i totonu o se mama. O le tele o taimi, o le faʻatoʻaga a Kapeteni Cook e tupu aʻe i se siosiomaga o le aiga.

Callistmon rod-shaped pe lalagaina

  1. Callistemon e mumu. O se ogaumu umi e pei o se laau e oʻo i le 4 mita le maualuga. O laulaau meli redonemonone e lamolemole, faʻaloloa (e oʻo i le 7 cm), o laumei e mumu mumu ma ola auro.

Aiga Tausi

O fai togalaau faʻapitoa e talitonu o le tausiga o le callistemon i le fale e manaʻomia ai le faʻalavelave faʻapitoa, talu ai o se laau totogo ona o lona natura o le vevela e fiafia i le mafanafana ma le malamalama. I Rusia, e faʻatupulaia i totonu o fale, fale mautotogi, greenhouses poʻo se fale faʻasaʻa vevela.

E faʻapefea ona tupu lemonia eucalyptus i le fale

I le itu i saute, e mafai ona tupu le telefoni i luga o le lauʻeleʻele i le taumafanafana, ae i le amataga o le tau malulu e tatau ona ave i le potu.

Faamatalaga faaopoopo. Callistemon e matua manaʻomia le ea fou, aemaise ile vevela. Afai e mafai, e tatau ona e alu i lea taimi ma lea taimi le laau i le terrace poʻo le togalaau.

Callistemon tausiga e manaʻomia mea nei:

  1. Malamalama O ituaiga uma ma ituaiga o aganuu ese e matua fiafia lava i le malamalama ma le onosaia lelei o le susulu o le la. E mafai ona tuu se laau teuteu i tafatafa o se faamalama i le itu i saute, o le a le mafai e le togalaau ona paʻu mai le susulu o le la. I lalo ifo o le malamalama, o le "mumu mumu" atonu e le totogo. I le tau malulu, e mafai ona foia le faʻafitauli o le le lelei o le malamalama e ala i le tuʻuina atu o isi mea faʻapipiʻi;
  2. Faʻasa. Callistemon e tatau ona faʻainuina i le vai i le vevela o le potu, e tatau ona puipuia muamua ina ia mafai ona faʻamamā le chlorine. E masani ona manaʻomia le faʻaleleia o masini, aua o le tele poʻo le leai o se vai e afaina ai le matagofie ma le soifua maloloina o le fugalaau. O le manaʻoga mo le faʻafeinuina e mafai ona faʻamoemoe i le tulaga o le palapala i totonu o le ulo, e le tatau ona matua susu pe malogo. E taua le tausia e le aunoa o laʻau o le vao: ia faʻamama le pefu mai le masini mo se fuālaau fugalaau.

O se mea manaia. O laulaau o lenei fugalaau e mafai ona liua agai i le la. E fesoasoani lenei mea i le laau ia taofia pea le susu e ala i le vevelaina o le lau.

  1. Laʻei pito sili. Mo le tuputupu ae vave ma le lelei o le fugaina, e fautuaina e fafaga le callistemon 2 taimi i le masina ma ni fualaau faisua maaleale. E sili ona lelei le faʻatau o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa mo fua o laau toto.

Taua! Fertilizer e tatau ona faʻaaoga i na o le taimi o le tuputupu aʻe ola. I le tautoulu, taofi le fafaga.

  1. Teuteu. A maeʻa le fugalaau, e tatau ona vavae ese vave uma lava o paʻu. E le gata i lea, o tausaga taʻitasi e manaʻomia ai le aveeseina o pupuvaʻa vavave lea e tutupu le saʻo i totonu o le pale. I le lumanaʻi, o nei gaʻau, pe a le aveeseina, o le a taofia ai le tuputupu ae o le vao ma vete ai ona foliga. O le teuteuina o loʻo faia i luga o laau e oʻo i le maualuga o le 50 cm;
  2. Lulu O le faigamalo lelei o le vevela o le ki lea i laau toto. I aso malulu i le tautotogo, e tatau ona faia ni mafanafana mo le tausiga o fale tifaga i totonu. I le autumn, e tatau ona faʻaitiitia le vevela. Callistemon e tatau ona taumalulu i se potu malulu, ae susulu le potu.

Faʻalogo lelei! O le eseesega i le va o le tau malulu ma le vevela tulaga e tatau ona le itiiti ifo i le 5-6 tikeri, pe leai callistemon o le a le malolo, ma o lenei mea o le a aafia ai lona foliga mai ma mea aoga.

Totoina ma totoina laau toto

Pctly pear cactus: faʻataʻitaʻiga mo le tausiga ma le faʻalauteleina o laau toto

Callistemon Fugalaau Poto

Mo le totoina o se mea manaia matagofie, o se faʻafefiloi palapala, lea e faʻatau mo le totoina o vavao, e talafeagai.

Malosiaga eleele manaomia mo callistemon:

  • Vaʻaia le vai;
  • Neutral pH;
  • Friability;
  • E manaʻomia se alavai faʻavaivai i le pito i lalo o le ulo.

E tatau ona totoina le laau mo le tolu tausaga muamua o le olaga i le tautotogo. O ogalaau matutua e totoina i le taimi e tasi i le 3 tausaga poʻo le taimi e faʻatumu ai le pu o le ipu i aʻa i sina taimi muamua atu, ae fautuaina e faafou le pito i luga o le ulo i tausaga taʻitasi. E sili ona lelei le totoina ia Aperila, i tulaga ogaoga, e le sili atu nai lo aso muamua o Me.

Faʻatauga auala

Fugalaau a Brugmansia: faataitaiga o tausiga ma metotia o le toe gaosia

Callistemon e lua ala e faʻalauteleina ai: fatu ma vavae.

Fatu

O nai manu laiti manuleleina se laau toto. Ma, ia Setema-o Oketopa muamua, o pusa pusa e amata. E mafai ona e aoina le fatu oe lava pe faʻatau i se faleoloa fugalaau.

Call sownmon ua totoina mai fatu e pei ona taua i lalo:

  1. O fatu na aoina ua faataatia i luga o se mea susu;
  2. Ma, o le totoina o se mea itiiti lava e faʻaaogaina;
  3. Moisturize;
  4. O le fagu e iai fatu e ufiufi i se ata tifaga, o ni pu laiti e faia i totonu mo sina vaalele laiti, ina ia le totoina ai laau;
  5. E faʻamamaina le palapala e ala i le faʻaleleia pe a manaʻomia.

O le a aliali mai ni ata i totonu o le masina. O le taimi lava e tupu ai lenei mea, e tatau ona vave aveese le ata. Fualaau aina pe a uma ona aliali mai muamua laʻau muamua e lua i luga o ipu taʻitasi. O laau totő e tupu tele lemu ma fuga na o le 5 tausaga. O le tausiga o laau toto e aofia ai le matauina o le puleaina o le vevela (20-22C0) ma le faʻaleleia atili o le tino.

Laʻau

Callistemon e mafai ona toe gaosia i lenei auala e faʻasaoina uiga o le matua matua. E tatau ona vavae ese le tipi mai le pito i luga, aʻo e puʻeina le 3 po o le 4 inumaga. O le aʻafia o le tipi e tatau ona faia i le faʻafefiloi o le eleele i tulaga vevela i se maualuga maualuga o le susu.

Faamatalaga faaopoopo. O le vevela o le atigipusa mai lalo ma le togafitia o le aʻa i le biostimulants o le a faʻavavevaveina ai le aʻafia o gaʻo.

Callistemon e masani lava e le maʻi, ae mafai ona avea ma meaʻai manaia mo meaola faʻamaʻi. O fili sili ona matautia mo le laau o se apogaleveleve mite ma le paʻu. O le toilalo e mafai ona iloa e ala i le aliali mai o le upega tafaʻi ma le liliina o lau. E tatau ona fufulu uma laulaau ma tatu i lalo o se vai mafanafana, ona fufulu lea i se paʻu susu. Ona sosolo ai lea ma ni iniseti faapitoa.

E talitonu tagata totō fugalaau fugalaau o le i ai o le callistemon i totonu o le fale e tuʻuina atu ai le toʻa i lē e ona ma faʻalauteleina le taua o le tagata lava ia. I le faaopoopo atu i ai, o le laau o loʻo i ai mea aoga ma se foliga matagofie. O ē e ona le a latou le faʻavauvau pe a latou tuʻuina se fugalaau manaia i lo latou fale.

Vitio