Laʻau

Kaluzhnitsa i le faʻasologa o le laufanua - tuputupu aʻe ma tausi

Kaluzhnitsa o se tasi o laau sili ona matagofie, o le makaina o le amataga o le tautotogo ua leva ona faatalitali i ai. Faafetai i le faigofie o le tausiga ma le tetee atu i le kiona, o le vao mafiafia ma fugalaau susulu "susulu" o le a avea ma se teuteuga o soo se vailaau.

Kaluzhnitsa i le natura

O fugalaau susulu e masani ona tupu i luga o auvai

O le Kaluzhnitsa o se laʻau faʻamaina mai le aiga ranunculaceae. O le tele o ituaiga o meaola e faʻasaina, aʻa o le aano ma le uaea, e faʻaputuina i se fusi, ae o loʻo i ai laau totō ma se meaʻai lauolaola. O lau o le kaluzhnitsa o se lanu lanumumu lanumeamata, atoa ma susulu, e mafai ona avea ma foliga fatu-fatu po o le fatu, e pei o le taulaga. O fugalaau e masani lava o lanu lanu samasama o saturation eseese, e oo atu ile taʻi 4 i le 8 cm. I le fua, o le multifoliate, e oʻo atu i le sefulu fatu e le faʻafuaseʻi ona malepe i le amataga o le taumafanafana.

Kaluzhnitsa e fiafia i eleele mama, o lea o nofoaga o lona tufatufa lautele o faletupe o vaituloto, o mutia susu ma fuga. O lenei tulaga na faataatia ai le faavae mo le igoa o le laau, na maua mai le upu Rusia tuai "Kaluga" (puddle, swamp). E maua i le Europa o Rusia, Sasaʻe Sasaʻe, Siberia ma nisi o itulagi o Asia Tutotonu.

Faʻaaoga meatotino ma faʻailoga

Talu ai ona o le tele o ana vailaʻau, o le kaluga o loʻo i ai mea eseese:

  • toe faʻaleleia;
  • faʻamalosi;
  • anti-inflammatory;
  • antimicrobial;
  • faʻamaʻi;
  • manuʻa faʻamaʻi;
  • anti-febrile;
  • antitumor.

Mo togafitiga faafomaʻi, o laʻau o le laau ma lona sua o loʻo faʻaaogaina, ma vailaau e maua i luga o latou faʻavae. I le taimi lava e tasi, e manatu o se vailaʻau oona, ma o le faʻamaʻi lava ia e mafai ona oʻo atu ai i le tele o aʻafiaga leaga (tiga o le manava, manava, vomiting, faʻaleagaina o le mucous membranes). O le mafuaʻaga lea e faʻaaoga ai le faʻaaogaina o se auala o togafitiga masani e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi.

E pei ona faʻaaoga i le mamanu o le laufanua: manatu ma ata

Ona o le vave amata ona fuga (i le masina o Aperila-Me) ma le laulauina o lau laau e puipuia ai uiga lelei i le vaitaimi o le tau mafanafana, e masani ona faaaoga e le au tafafao fanua le kaluzhnitsa e teuteu ai paka, togalaau, moega ma fugalaau. Ae o le nofoaga e sili ona lelei mo lenei fale o laau o vaʻavai o vaʻaia: vaʻaia, vaitafe, vaipuna, vaituloto ma teuteu teuteu.

Muamua ma matagofie tele, o le kaluga o le a totoina i totonu o ato mo fuālaʻau vai e tafe saʻo i luga o le vai. Ina ia aua neʻi faʻafefe le vai, e tatau ona tuu i lalo pito o ato atoʻa, ona tumu ai lea ile palapala. Mo le taumalulu, ua totoina laau ma eli i le togalaau.

Ina ia foliga lelei i le matafaioi o le teuteuina o faletupe o se vaituloto, e taua le matauina o ni tulafono:

  • tuu le calendula ina ia oʻo i le taimi e fufulu ai, e le lilofia pe poloka foi e isi laau;
  • fugalaau e mafai ona totoina i luma o le kaluzhnitsa, lea o le a faaauau pea le "baton" o le totoina pe a uma;
  • ina ia matagofie ma felagolagomaʻi ia laau vavalalata o le tasi ma le isi, e taua tele le filifilia o fuainumera e amanaʻia ai le tutusa o uiga ma taimi vavalalata.

O "soa" aupito lelei o Kaluga ua lauiloa o le fugalaau, Lungwort, Alpine galo-au-leai, mauga o le gata, ostrich, fale talimalo, saina Saina, mea manogi mumu.

Ata o Kaluga: ituaiga laau ma se faʻamatalaga

I le aotelega, e tusa ma le fasefulu ituaiga o meaola i le lalolagi, ae o le lima sili ona taatele o le taatele.

  • Marshmallow

O ituaiga e sili ona lauiloa, e tutupu i le natura ma i totonu o le fale e fuafua i se tamai vao, e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 45 cm. E i ai auala (e oʻo i le 4.5 cm le lautele) fugalaau o lanu samasama auro.

Swamp Kalugnica - igoa taatele mo le tele o ituaiga o Kaluga

Eseesega o marsig marigold, lea e ese mai i ata ma foliga vaaia o fugalaau, o:

  • Terry, ma fuga lanu samasama lapopoa (e oo i le 6 cm le lautele)

Terry kaluzhnitsa foliga manaia

  • "Patier" e togitogi i fugalaau lanu enaena;

Kaluzhnitsa Bartier e na o le pau lava le ituaiga e iai se lanu susulu

  • "Alba" - o se togavao ma fugalaau paʻepaʻe.

Kaluzhnitsa Alba o le a foliga lelei i totonu o se kamupani ma se fale talimalo ma se pulu lipano

  • O le Duodenum Kaluga o se vaomatua faʻatasi ma vao vavao, mamana malosi, oʻo atu i le 30 cm i le amataga o le fuga, ma oʻo atu i le 120 cm i le pito o le fatu o le fatu.

Duoden Kaluga e le mafai ona tetee atu i le leai atoatoa o se alavai

  • O le kaluzhnitsa e tele-petal. Tupu i le foliga o se laau faiva, lea e tupu vave vave, e oo atu i le 30 cm le maualuga. Fugalaau o se paʻu lanu samasama e mafai ona oʻo atu i le lautele o le 8 cm.

O le tele o le cannabis faʻatasi ai ma le faʻasusu faifai pea e mafai ona tutupu i nofoaga matutu.

  • Kaluzhnitsa o loʻo sisi. E ese mai laulaau lamolemole o loʻo faʻapipiʻiina i se petile umi (oʻo i le 30 cm). E sili atu le mama o le toto, e le faʻaolaina ai ni samasama samasama tetele tele.

O fugalaau fugalaau e faʻaaogaina i fualaau faʻatekono Tibet

  • O le kaluzhnitsa o loʻo felelei. O se laau toto o lona laufanua atoa e felelei i luga o le vai. E fuga i fugalaau laiti (e oʻo i le 4 cm).

Faʻalelei le kaluzhnitsa e fetaui ma vaʻavaʻa laiti

E faapefea ona toto se fugalaau mo vaituloto i lau eria

Aʻo le i amataina le totoina o vine, e tatau ona filifili le nofoaga sili ona lelei mo ia - o se saite ma eleele lelei ma lelei le susu, susulu lelei poʻo sina malu malu. O le laau e faʻasaʻo le vaitau taumalulu e tusa lava pe leai se fale.

Vaʻa i fafo

Kaluzhnitsa e mafai ona toto i le amataga o le tautotogo (ia Mati) poo le autumn (ia Setema), i se tasi o auala:

  1. Bush division. O le suamalie o le fanua na eliina ua vaevaeina i ni vaega ma totō i le eleele i le mamao lava e tasi (pe a ma le 30 cm). Ona faʻamalūina ai lea o le eleele, ma faʻapouliuligia ai le laau mai le itu i saute seia oʻo ina aʻafia, pe a maeʻa ona aveese le fale. I le avea ai o se tulafono, e mafai e le marigold ona gafatia lelei le gafa. Afai na totoina le laau i le amataga o le tautotogo, e amata mai i le masina o Aperila ua amata ona fuga mai i le masina o Me. E totoina i le tautoulu, e puleaina le tuputupu ae malosi aʻo leʻi amataina le malulu o le tau ma manumalo lelei.
  2. Fatu. A o le lūlūina, e tatau ona teuina muamua fatu i le vevela o le 10 ° C (1 masina), ona - 18-20 ° C (2 masina). I lenei tulaga, o le fualaau e amata i le na o le lua poo le tolu tausaga talu ona totoina;
  3. Laʻau. I le tautotogo, e tatau ona punou le laau i le eleele ma faʻapipiʻi i se matau, e itiiti le eliina o le ata. Ona faʻamalūlū lea o le eleele ma tausia pea le susu. O se fale fou ma ona lava aʻa e faia i le tautoulu, ma le tautotogo e sosoo ai e mafai ona totōina i se nofoaga tumau.

E sili ona lelei le faia o le totoina o arasi i le afiafi, pe a le toe i ai se la, o le a sili atu - i le timu.

Faʻasa

O le mea moni, i le isi itu o le vaituloto, o le kaluga lava ia o le a faʻaumatia le aofaʻi tatau o le susu

Kaluzhnitsa e manaʻomia le susu i taimi uma, aemaise lava i le vaitau o le tuputupu ae malosi. O le mea lea, e tatau ona e inu i taimi uma, i le taimi lava e amata ai ona faʻagogo le eleele i lalo o le vao. I le taumafanafana, susu, pei o se tulafono, e sili atu ona masani. O lenei mea o le a mautinoa ai le faateleina ma le suamalie o laulaau o le laau, e tusa lava pe a uma ona tupu aʻe e le mafai ona aveesea lona malosi.

Fertilizer

O le Kaluga o loʻo faʻaaogaina le faʻaogaina o meaʻai i totonu o se tasi o auala nei:

  • i le amataga o le tautotogo, faʻaaogaina le faʻamalositino i le pito i luga ma se paʻu papaʻu;
  • i le afiafi o le taumalulu, mulimulitaia le eleele faataamilo i le togavao ina ia faʻafefe ai le suavai vai "tuʻuina atu" mea aoga uma i le rhizome.

Tausia muamua ma pe a uma le fuga

Mo le tele o fugalaau, e manaʻomia ona faʻalanua ma vaevaeina vao i le taimi

O lenei laau e matua le lelei lava ma e manaʻomia ai le leai o se tausiga. O gaoioiga taua e aofia ai mea nei:

  1. Muamua ma le taimi o le fugalaau, ia mautinoa o le palapala e masani ona susu. E taua lenei mea ina ia ola malosi le laau, ma fugalaau e susulu ma "suamalie";
  2. Faatasi ai ma le amataga o le fuga, ia faʻamaʻaina le laau faʻatasi ma se sui o le mineral e faʻamalosia ai le gaosiga o le gaosiga ma le manaia o pusa;
  3. I le taimi lava e uma ai le fuga, faʻapipiʻi mea e faʻamautinoa ai le tuputupu ae ma le matagofie o lau lanu meamata;
  4. Vaevae ma toe totoina vao vao.

Tuputupu ae tuputupu aʻe ma a latou fofo

O le tele lava o taimi, e feagai ai fai togalaau ma faafitauli tetele e lua:

  • Paʻu paʻepaʻe mumu po o le mumu i luga o laulaau, faʻaalia i le tulaga o le paʻu paʻu po o le ele. E masani ona tupu lenei mea ona o le maualuga o le vevela i le taumafanafana. O le togafitiga o laulaʻau ma le vai Bordeaux (o se vaifofo o le paʻu sulfate i le susu o le lime) o le a fesoasoani e taulimaina le faafitauli.
  • Vaʻavalea pe leai foi, atonu e mafua mai i le lāmala. I lenei tulaga, e tatau ona toe totoina le laau i le mea e sili ona leaga, ma afai e le mafai, e masani ona tele suavai seia toe maua le malosi ma amata ona tupu ma fuga. O le isi mafuaʻaga mo le leai o se vaʻaiga atonu o le leai o se malamalama, lea e manaʻomia ai foi le totoina o laau.

Ona o le mea moni e faapea o le kaluga o se mea matagofie tele, matagofie ma le malulu, ua avea ma mea sili ona fiafia i ai i totonu o faifaatoaga. O le tuufaatasia lelei ma le tuʻuina o ituaiga meaola eseese, e mafai ona e teuteuina ma le le fefe e le na o fugalaau ma tuaoi, ae faapea foi ma faletupe o ni tamai faatanoa vai.