Laʻau

Pink hydrangea - faʻamatalaga o ituaiga, totoina ma le tausiga i totonu o le laufanua i le togalaau

Pink hydrangea o se laau lamolemole ma matagofie e mafai ona liua soo se togalaau togalaau. O vaega o le laau e mafai ona totōina i le toetoe o itu uma o le atunuʻu. O lenei ituaiga o loʻo i ai ni nuances i le foliga mai ma le tausiga, e sili atu ona masani lelei i le taimi muamua.

Faamatalaga o le hydrangea piniki

O le vaomago o le hydrangea mālūlū o se vao o le aiga Deciduous. E masani ona faʻaaogaina teuteu sikuea, paka ma, ioe, togalaau (atunuu, nuʻu). E lua ituaiga o ituaiga o meaola - e pei o le laau-ma ua faʻanoanoa. I mea moni a Rusia, o le filifiliga muamua e masani ona totoina.

Pink hydrangea

Amataga

O le laau e masani lava i Asia i Sasae. O le numera tele o ituaiga o meaola e tupu i Iapani, Saina. Na aumaia i Europa i le XIV senituri - e teuteu ai togalaau o sui o vasega pito i luga o Egelani ma Farani.

I le amataga o le XVI senituri, na vaaia ai hydrangea i Rusia, ae na o le lua lanu - paepae, piniki.

Faʻapitoa

O le pulupulu pink hydrangea e susulu matagofie, faatasi ai ma le tele o inflorescences. Lafu laiti i le ogatotonu, tele i luga o itu. O lenei mea na mafua ai ona manaia le laau, e le masani ai.

Se mea manaia! O le totoina o mea e tutupu mai i le vaomatua e tasi e mafai ona ese mai le paepae i le piniki, ona o le gaioiga o se mea faapitoa - anthocyanin. E le gata i lea, i le eleele malulu, o fugalaau e mafai ona liliu atoa le lanumoana.

O le tele o taimi, e faʻaaogaina ai se ituaiga o laau. O laau toto e ola i le 1 mita le maualuga. O laulaau ei ai se lanu lanumeamata lanumumu, o le foliga e faʻaloloa, latalata i le vaʻa, taofi seia oʻo i le ogatotonu o le autumn (muamua fulufulu).

Pink hydrangea vao

Polokalame ma le Maliega o le Eseesega

O Hydrangea e taatele i le atunuu atoa. E i ai le tulaga manuia o le laau:

  • lautele lanu ma lanu;
  • e tutū i le taumalulu e aunoa ma le gafa;
  • vave faʻafouina (pe a mavae suiga o le vevela, teuteuina, isi taimi le lelei);
  • Vaʻavaʻai i iniseti, faʻamaʻi.

O mea le lelei e aofia ai le tausiga, manaoga o le eleele ma isi mea le lelei faʻapitoa i totonu o ituaiga eseese.

O le faigata o le taumalulu

North American ituaiga e foliga mai i le 80 o le luasefulu seneturi, ma alofia le vevela e oo atu ile -15 ° C. O meaola na susunuina i Europa i le -20 ° C. O fualaau faʻasaina e aofia ai:

  • Firefox Pink ("lanu piniki");
  • White Ball ("paʻepaʻe");
  • Blue Haven ("lanumoana lanumoana");
  • Red Sensation ("lagona mumu") ma isi.

O ituaiga ituaiga e talafeagai pe afai e mafai ona maua le vevela ile taumalulu. A le o lea, e manaʻomia se mea e faʻapipiʻi poʻo se nofoaga faapitoa.

Eseesega ma ituaiga o piniki piniki ma le puluuli hydrangeas

E tele ituaiga o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i le piniki. I le siosiomaga o Rusia, o ituaiga nei e sili ona lelei.

Kumiko

Blue po o le blue hydrangea - totoina ma tausi ile fanua

O le igoa aloaia o le ituaiga o Hydrangea macrophilla "Kumiko". O le laau teuteu teuteu o loʻo i ai laina saʻo ma pine, i pito o le tele o mea e tutupu i luga o le fogaeleele.

O le vālaʻau e faʻapitoa o le malulu (e mafai ona tu i le -18 ° C), ae e manaʻomia le faʻapitoa o le taumalulu i latū latū.

Faʻalogo! O lenei ituaiga o hydrangea, e le pei o isi, e feaveaʻi sina ata lafoia, o lea e mafai ai ona toto laau latalata i le fale, laau.

Bella Anna

O le eseese e eseese i le tele o inflorescences - e oʻo atu i le 20 cm (masani e tusa ma le 25 cm). E ola le laau i le maualuga o le 1.3 mita. O le vaitaimi o fuālaʻau malosi e oʻo atu i le tolu masina.

O lau lanu lanumeamata lanumeamata i lanu ma laumei manino, pe a uma le vaitau latou te mauaina se lanu samasama.

Mo se faʻamatalaga! O le vailaʻau e paʻu e uiga i le filifilia o le eleele, e fiafia tele i vaiinu, tatou te fiafia i tagata e faia fausaga.

Bella Anna

Fiafia Matagofie

O se ituaiga lapopoa o le hydrangea piniki ma le faasaienisi Hydrangea macrophylla Sweet Fantasy.

O le laau e oʻo i le maualuga e le sili atu ma le 1.2 mita. O le lanu sili ona lanu mumu ma mumu tumu i pito.

E fuga mai i luga o paʻu o le taimi nei ma vaitau e sosoo ai. E vave ona toe malosi pe a uma le taumalulu.

Hanabi Rose

Tulaga maualalo - maualuga le maualuga 80-100 cm. Faʻasalaga faʻalelei, oʻo atu i le diamita 25 cm. Petals e mālūlū vaivai i le lanu, sina pesi i le paʻi. E vave faʻapipiʻi pugālaau, faʻanoanoa ma fugalaau i luga o laina o vaitau o loʻo i ai nei ma tau mulimuli.

Pink pincushion

Hydrangea ituaiga laau. O le togavao e totoina, ma le tele o laʻau.

Pink Pincusion e susulu mo le tolu masina - mai ia Iuni ia Aokuso. E masani ona faʻaaogaina le teuteuina o paka, poloka. Ole maualuga ole inflorescences e le silia le 15 cm.

Mo se faʻamatalaga! O le teuteuga o le ituaiga o loʻo i ai le malulu o -25 ° C.

Vaʻa i fafo

O tulafono o le totoina ma le tausia o le lanu piniki i luga o le eleele e tatau ona faamasani i le taimi muamua - o le laau o loo mamafa i luga o le filifiliga o le nofoaga, e le taliaina ai le gaosiga masani.

Filifiliga ma sauniuniga o le nofoaga ma eleele

Hydrangea Grandiflora - faʻamatalaga, totoina ma tausi ile fanua

O le nofoaga o le mea muamua ma taua tele. O Hydrangea o ituaiga eseese uma e le mafai ona faapaleni le paolo (o nisi e faatagaina le paolo o se vaega - o se mea e le masani ai), o mea e tutupu tumau, o se taunuuga - ua le toe tupu ma fuga. O le eleele e tatau ona manino, ia lava le acidic. E mafai ona faaopoopo ni paʻu, 'aloiafi po o nila ile eleele le mautonu.

Faʻalogo! E le talia e le laau le susulu o le la - i totonu o ia nofoaga e le lava le susu o le fugalaau. O le mea lea, e taua le filifilia o se malamalama lelei, ae le o se mea manaia (mo se faʻataʻitaʻiga, i tafatafa o se ogalaau tele).

Ua saunia muamua le lua o le suavai - 50 * 40 * 40 cm. Ua faaopoopo faʻamaʻi (humus, oneone oneone, superphosphates ma isi).

Hydrangea totoina

O fea o togalaau e sili ona totoina i tafatafa ane

O Hydrangea o se laau lapopoa lapopoa, o le mea lea, e le tatau ona totō ni ituaiga taʻitasi i tafatafa ane (pe a leai se manaʻo e faʻafouina le mamanu o le saite i le tausaga). E taua tele le mafaufau e le gata o le lanu lanu o "tuaoi", ae o le tulaga tutusa tutusa - tutusa manaoga mo le eleele, taimi ma le tele o le suavai, isi mea. E masani ona faʻaaoga:

  • ferns - faʻatagaina oe e fatuina se mamanu lauulu matagofie i luga o le tele o tulaga;
  • fualaau oona, mea mamafa - ituaiga o meaola e le o aofia ai i le pito i lalo o vaalele;
  • mūmū vaivai - ia i ai laʻau mama, faʻaopoopo le susulu i le mea o loʻo i ai.

O isi filifiliga o mea manogi manogi, o 'au, lilacs, moemiti mums, hydrangeas ma le tele o isi. O le tuufaatasiga sili ona lanu e taua o cereals (hakonehloa, falisi, millet).

O afea ma pe faapefea ona toto

I totonu o le itu i saute ma le vaipanoa Moscow o le hydrangea na totoina i le tautoulu, i Siberia - na o le tautotogo.

I totonu o se pu na muai sauniuni, o se faaputuga puʻupuʻu ua fausia, o loʻo tuʻuina ai se fatuga - ua tufatufaina lelei aʻa. O le lua faʻaleleia ua ufitia uma lava i le tele o le fafaga.

Tausiga o togalaau

Pink hydrangea - pe faʻapefea ona tausia le vaimama mdrangea i le togalaau

Pink hydrangea e manaʻomia se paleni taumafa ma le tausiga. I le noatia ma le fai fuafua i manaoga uma ma tulafono, o le a tuʻuina atu e le laau se laʻau susulu ma susulu.

Faʻasa

O le vao e masani ona faʻafeinu - e oʻo i le 30 lita i vaiaso uma. Aʻo lei faia le faʻatonuga, ua toe eli le eleele - e tusa ma le 5-10 cm.

I le faaopoopo atu i le faʻamamaina o le palapala, e tatau ona fufulu le laʻau mai le fana.

Fertilizer ma le faʻasusu

E taua tele le tuʻuina atu o mea taumafa faaopoopo mo na o laau totō. E faʻaaogaina falalaʻau minerale i taimi uma o tautotogo - e manaʻomia le potassium sulfate. O le taimi lona lua - i le taimi na aliali mai ai pamu, ona oʻo lea i le tautoulu.

Lauina ma le totoina

O le saʻo o le mulch o le a tumau ai le susu i le palapala, ma o le taimi e tatau ona galue ai o le a maua ai le aofaiga talafeagai o le okesene i aʻa. Mo le mulching hydrangeas talafeagai:

  • anufe paʻu (o le i ai o le faailoga "faʻamaonia" poʻo le "faapalauina" e taua);
  • kofe kofe - faʻamaʻi le palapala, e mafai ona e alu i se falefefe poʻo le kofe;
  • moa;
  • Pine pine ma isi.

E taua le mafaufau o nisi ituaiga o mulch e faʻaitiitia ai le elemene o le palapala, lea e aafia ai le lanu o le tumutumu. E masani ona faia le taofiga i se mamao o le 50-60 cm faataamilo i le togavao. Paʻu - e le sili atu ma le 10 cm, ina ia le faʻaleagaina le aʻa.

O le faʻaleleia o hydrangeas e faʻatagaina ai oe e taofi le susu i le palapala

Teuteu

O le teuteuga autu - o le faʻavaeina o se vao - o loʻo faia i le amataga o le tautotogo (iʻuga o Mati). E tatau ona togafitiga faʻatekonolosi ma se vaifofo ma le faʻamaʻi.

Tulafono taua:

  • e le taliaina le vavaeina o paranesi lima;
  • o le tau e tatau ona susulu, manaia;
  • Hemp, e tatau ona togafiti i le togalaau poʻo ona sui.

◊Oti i lalo ifo o le malulu. Afai ua matua le togavao, e le mafai ona e tipi uma lala i le taimi e tasi, e sili atu ona lelei le faamaea o laasaga.

Sauniga o le taumalulu

O le tele o ituaiga o vailaau piniki e manaʻomia le malulu faʻapitoa mo le taumalulu. O auala autu:

  • fufuluina faʻatasi ma laulaau po o le vao;
  • le fausiaina o "atigipusa" mo laau taʻitasi mai laupapa poʻo upega, luga ma le polyethylene poʻo isi mea e ufiufi ai.

Faʻalogo! I le amataga o le tautotogo, e le fautuaina e tatala vave laau - afai e maua le fulufulu, e fufulu ese (e le afaina ai le vao).

Tofiga

O le auala pito sili ona faigofie o le faʻatau lea o laau toto i ni tagata faʻapitoa. Faʻasologa o le tau, le leai o se mea e manaʻomia. O Hydrangea e mafai ona faasalalauina faʻapitoa i auala nei.

Fatuina o fatu

O fatu toto e le manaʻomia muamua togafitiga, vave totoina i totonu o fagu (pusa, ma isi). Moisturize le eleele, aua le tanumia fatu, ufiufi i se ata tifaga po o se tioata. O fua muamua e tupu mai i le averesi pe a mavae vaiaso e tolu.

Laʻau

O le auala sili e toe gaosia ai le piniki mikone e ala i le faapipii. O le taimi talafeagai o le faʻavaeina o tumutumu (ogatotonu o Iulai). Faaaoga se laau lanu meamata - o se vaega o le aʻa ma laulaau ma tumutumu.

Faʻalogo! E seleseleina selemole mai vao laiti. Afai o le 'upega tafaʻilagi o "laau tuai", e muamua ona teuteuina le "faʻasaina" le teuteuina.

Laei o hydrangea i le fale

Bush division

O lenei metotia e faʻaaogaina naʻo le taimi o le gaosiga o laau. E faʻatagaina e vavae ese vine o ituaiga uma o le hydrangea (sei vagana ai le atuatuvale).

Vaitaimi - tautotogo (faʻatasi ai ma le vevela o le vevela, ae leʻi tupu aʻe). Muamua, e manava le vaomatua, ona eliina lea. Ua fufulu aʻa mai le eleele ma vavaeese.

Tuʻu

O le metotia e faʻaaogaina i le amataga o le tautotogo, seia oʻo i le faʻavaeina o piʻo. Galuega o Galuega:

  1. Spud le vao, faʻasaʻo le eleele.
  2. Tusi ni faʻamalo, ma e le silia le 2 cm.
  3. I totonu taʻitasi taʻoto taʻitoʻatasi, fufuluina, ae tuu le pito i luga i le luga.

Faʻalogo! O le mea lea e le mafai e 'aʻa ona' 'alo ese', o loʻo faʻasusuina i le eleele pe faʻapipiʻiina i laupapa. I le taimi o le tau mafanafana, o le fufuluina o pine e faʻafeinu, maua ai le eleele mama.

E faʻafefea ona suia le lanu o le piniki mdrangea

O petals o se laau e mafai ona suia lanu ona o nisi o vailaʻau faʻasolosolo - e mafai ona sinasina le paʻepaʻe, ona lanu moana. Aiga auala e sui ai le lanu o mea faʻaletonu:

  • fafaga i le masima alumini ua faʻamamaina, acid citric - e faʻatagaina oe e maua lanu lanu moana ma lanu moana (o le mea sili ona vaivai);
  • faaopoopo le falaoamata o le dolomite, lime - suiga lanu mai le paepae i le piniki.

I le tulaga muamua, o le elemene o le eleele e faateleina, i le lona lua o loʻo faʻaitiitia, o le palapala ua sili atu ona maualalo.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

Afai e leai se mativa o le laau, e le lava le fugalaau pe le o iai foi, e tatau ona siaki le maualuga o le malamalama, o le tele o le faasusuina, o le tulaga o aʻa (ua faasaina ona ola loloto atu i le 10 cm). O le vave e faamasino pe a na o le hydrangea na o le toe gaosia.

Aisea e fuga mai ai le piniki piniki? Mo le hydrangea piniki, o le elemene o le palapala e taua tele - o se tulaga taliaina o le 6.5 pH (le faʻaituau). I lalo o le togavao, e mafai ona e faʻaopoopoina se penisini mafiafia e pei o le palapala, o le palapala ma le tulaga le tutusa o le eletise. Afai o le palapala e manino, o le a avea le lanu ma mea masani.

Maʻi masani ma faʻatau

O faʻamaʻi e faʻaalia mai i tulaga le lelei - o le la, ma le faʻavaveina poʻo le le faʻamaina, paleni o minerale faʻaleagaina. O faʻamaʻi autu:

  • chlorosis (le lava meaʻai, lime oversaturation);
  • avanoa (sinasina, mai ogaumu);
  • laʻau paʻu mago (vevela tele, malosi maualuga vai);
  • fuga lanu pogisa (mai le susunuina o fomaʻi vao).

Fungal rot (sinasina, gutu), peronosporosis, paʻu paʻu ma isi mea e mafai foi. Vaʻaia Hydrangea - tulaga faʻasalalau, togalaau (aphids, spider mites, gall nematodes, slugs).

I le tulaga o le faʻamaonia o le faʻamaʻi, faʻaogaina ai le fiva. Afai e osofaia osofaʻiga faʻapitoa, o loʻo iai faʻasolosolo i luga o vao, e tatau ona e faʻatau ni iniseti.

Le faʻaaogaina o vailaʻau piniki i le mamanu

O Hydrangeas e masani ona avea ma elemene totonugalemu i le mamanu o poloka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Lady Frize o loʻo faʻaaogaina i mixborders. Ia amanaʻiaina e le gata i le fetaui lelei o laau totō, ae faapena foi le tulaga lautele. O laau pisa e fetaui lelei mo le mamanu o le laufanua i le ituaiga Rusia, ma e totoina foi i tafatafa o vaituloto.

Mo puipui, e tele ituaiga o hydrangea o loʻo faʻaaogaina, e faʻapipiʻi ai i latou e ala i le teu i le tele o loʻo manaʻomia. Vaʻai vao e matagofie pe afai o le vao lalata ane e lalelei ma lanu.

Pink hydrangeas o laau laʻau ma vevela. E tatau ona ave le tausiga lelei. Ae o le amanaʻiaina o fautuaga a tagata tomai faapitoa, o le a oʻo atu i le teuteuina o le 'upega tafaʻilagi ma ni togalaau faʻapitoa mo le tele o tausaga.