Eseese o kāpeti

O le a le mea e aoga ma leaga ai le pi

O le kapisi a Beijing e iloa e tagata uma o se faʻaopoopoga i salakeke, meaʻai ma e oʻo lava i ipu autu. Na sau mai ia i matou mai Sasae Mamao, ma maua i le lisi ma meaai.

E alolofa tele aiga i lenei ituaiga o kapisi mo le mea moni e mafai ona faʻaaogaina e pei o se salati, ma o se kapisi masani.

E te iloa? Beijing poʻo le kāpeti Saina e mafua mai i le faʻapitoa o lapisi o le aiga kapisi. E taʻua foi o le salati Saina. Mo le taimi muamua O le kapini piʻau o loʻo taʻua i le amataga o le 5 senituri TA. e pei o se suauu ma fualaau faisua.

O le tuufaatasiga o kabeʻau Beijing ma lona kalori

O laulaʻau laʻau a Beijing e maua ai se tofo faʻamalosi ma le suamalie ma fai ai se rosette poʻo se ulu o kapeti. O laʻau taʻitasi e faʻapipiʻi pe talotalo i pito ma o loʻo i ai se veli paepae i le ogatotonu. Le lanu o laulaau mai le samasama i le lanu meamata. O loʻo aofia ai le lactuka, lea e faʻamafanafana ai meatotino, faʻaleleia ai le gaogao ma le moe.

O le kāpuni a Beijing e ese mai isi fualaau faisua i lona fatuga. E aofia ai:

  • protein - 1.5-4%;
  • ascorbic acid;
  • vitamini C, B1, B2, B6, PP, A;
  • citric acid;
  • faʻatau.
Vitamin C, o le sili lea i le kapisi a Beijing, fesoasoani e faateleina le puipuiga ma le malosi o le tino i faʻamaʻi viral.

E aofia ai foʻi microelements: uʻamea, calcium, zinc, sulfur, magnesium, sodium, ma isi mea faapena. Caloric content of cabbage is 16 kcal, proteins - 1.2 g, gaʻo - 0.2 g, carbohydrates - 2.0 g. meaʻai ma vitamini lenei ituaiga kāpisi e sili atu i isi uma.

Faʻaaogaina o mea totino o le piʻau pi

O le kāpuni a Beijing o loʻo i ai mea aoga ma faʻailogaina. E tatau ona maitauina o le kapisi e faʻamalolo ai meatotino.

Ona o le tuufaatasiga o vailaʻau faʻasolosolo ma elemene aoga i Saina, o le kāpuni a Beijing ua faʻaaogaina e faʻamamā ai le toto, togafitia ai le maʻisuka ma isi faʻamaʻi.

E fautuaina foi mo le faʻamalauina o maʻi, e fesoasoani i le aveesea o mea mamafa ma gaʻo mai le tino, ma i tagata e maualalo le puipuiga ona o mea o loʻo iai i amino acids i totonu.

O suʻesuʻega talu ai nei ua faʻaalia ai e mafai ona faʻaaogaina le kāpeti e tau ai le kanesa.

E fautuaina le kuki tipitipi mo tagata e mafatia i le le atoatoa o le cardiovascular. E i ai sona aafiaga lelei i luga o le gastrointestinal system, e puipuia ai le taofiofia ma aveesea ai toxins mai le tino.

O loʻo maitauina le lelei o kāpuni a Beijing mo le mamafa o le mamafa. E mafai ona faʻaaogaina i meaai maualalo-calorie, aua o se punavai o puipuiga ma meaʻai. O le calorie lakapeti a Beijing e maualalo, ona o lenei mea, e fautuaina e le au fai meaʻai e faʻaaogaina i tagata o loʻo mafatia mai le meaʻai.

E toʻatele e fai mai o le 'aina o le kāpeti fesoasoani i:

  • ulu o le ulu ma le neurosis;
  • maʻisuka ma le maualuga maualuga;
  • atherosclerosis ma maʻi fatu;
  • maualalo le puipuiga;
  • maualuga cholesterol;
  • maʻi o le ate;
  • avitaminosis.

E taua! E sili ona lelei le 'ai fatu pi ma fualaau faisua fou, fuamoa, aano o manu, moa. E le gata i lea, o le kāpisi e faʻapipiʻiina ma ni fatu ma ni fatu. I lenei tuufaatasiga, o lona aoga aoga o le a faaluaina.

O faʻamanuiaga o le kapisi a Beijing mo tamaitai e maitauina: o lona faʻaaoga e fesoasoani e faʻaʻumiʻumi ai le talavou, ma o le paʻu e sili atu ona ola, o le lauulu e mama ma maloloina. E masani ona faʻaaoga e tamaitai le kāpeti mo maso ma masini.

O le fufuluina o sipeti o le a faʻaleagaina ai na oi latou o loʻo i ai le mumū o le tino. E le fautuaina le Kapisi i soʻo se ituaiga i tagata o loʻo mafatia i se ulutala poʻo le colitis.

E mafai ona ou suʻeina le kāpeti

A oʻo mai le maitaga i le tino o se fafine e sui. Masalo ao leʻi oʻo ile maʻitaga na faʻasaʻoina e se fafine le tasi oloa poʻo le isi oloa, ma i le taimi o le maitaga o le uiga ma le tali atu i ai na matua ese lava.

O le mea lea, e fautuaina le faʻaaogaina o meaʻai, e aofia ai le kāpeti, ma le faaeteete, mataʻituina le gaioiga a le tino. Afai o mea uma e masani, ona mafai lea ona saogalemu le oloa i totonu o le meaai.

E sili le lelei ona 'aina le paka Peking fou, ao faagasolo le faʻagasologa o nisi o mea aoga ua leiloloa. Ona o lona tuufaatasiga, o le kapeti a Beijing mo fafine maʻitaga o le a aumaia ai le tele o faamanuiaga. E fautuaina e tagata tomai faapitoa e faʻaoga le 200-300 g e faalua i le vaiaso.

E taua! Aʻo leʻi faʻaaogaina, o le kāpeti e tatau ona mulumulu ma fufulu i le vai inu e aloese ai mai mea e 'ai. O le tino o se fafine maʻitaga e matua nofouta lava, ma o le faʻafitauli faaopoopo e le manaʻomia e ia.

E mafai ona paʻu le Cabbage Hurt

O le kapeti Saina e maua uma ai penefiti ma faʻaleaga. E i ai aʻafiaga mai lona faʻaaogaina.

O nisi tagata e faitio ina ua uma ona faailoa atu le kapeti ia latou meaai:

  • afaina ma le afaina;
  • vaivai ma tiga i totonu o le manava;
  • mimiti

E mafai foi ona tupu afaina o le tino. I uluai faailoga o le maʻi, e tatau ona lafoai le oloa ma faʻatalanoa se fomaʻi.

Atonu o se faailoga lea o le le atoatoa o le tino poʻo le faʻaogaina o le tino i gaʻo o le gastrointestinal tract. E le o fautuaina foi le kapeti a Beijing mo gastritis. O le vailaʻau o iai i totonu e ono faʻaleagaina ai le faʻamaʻi.

I le tele o atunuu, o le kapeti Saina e lauiloa, aua o le tele o mea moni e iloa ai o le kāpeti e maua ai le tele o faamanuiaga. Pau lava le mea e tatau ona e faʻaaogaina, ma afai e masalosalo, talanoa i se fomaʻi.

E faʻafefea ona 'aina le kapeti Saina, taumafaina le salati i vaega eseese o le lalolagi

E toatele e fiafia i le fesili i le auala latou te 'ai ai pepeti Peking. E masani lava ona faʻaaogaina e pei o le salati salala, e faaopoopoina laʻau i soupe, itu ipu, piʻo ma faʻagogo. I Saina ma atunuu Asia, o le kāpeti e masani lava o le kvass ma e taua o se meaʻai i le lotoifale.

I Europa, o le kapisi a Beijing e faʻaaogaina i fuamoa o le sami. O laʻau kapeti e faʻaaogaina mo le kukaina o fualaʻau ma soupisi o manu. I le Iunaite Setete ma Kanata, ua faʻaaogaina foi le kapisi a Beijing e saunia ai ituaiga meaʻai, salamu ma vasega muamua.

E te iloa? I Korea, ua avea le kapeti pii ma taʻaloga a le malo o le kimchi. O se sauerkraut sauerkraut ma mea manogi.

Mai le kapisi e mafai ona e kuka kuka, borscht, okroshka, hodgepodge ma isi ipu. O i latou uma o le a ese le fou, le fiafia ma faʻaalia lo latou tofo i auala fou.