Beetroot

E faʻafefea ona kuka vave ma lelei le kuka

O le beetroot o se oloa e le gata ina salalau tele i totonu o tatou latitudes, ae e matua aoga lava ona o lona maualuga fiber content, o se seti atoa o elemene ma vitamini (A, B, C), faapea foi ma meaola oona ma amino acids. E faʻaaogaina e avea o se fofo mo se osofaʻiga, faʻaleleia le endocrin system ma fatugaʻo, e aoga i meaai ma e tatau mo fafine maʻitaga. O isi mea manaia o lenei faatoaga o aʻafiaga o lona tetee tele i togafitiga vevela. E iloa e faapea i le sauniuni o fualaau faisua ma fualaau aina e sili atu le aoga o vaega aoga uma. O le faʻamatalaga e moni, ae le o pepa. O se faʻatusatusaga o fualaau faisua fou ma meaʻai ua faʻataʻitaʻiina o le eseesega i le faatinoga e le taua. O lenei mea na mafua ai ona avea le aʻa ma se punavai taua o vitamini, aemaise lava i le taimi malulu.

O a beets e filifili mo le kukaina

O le tele o maketi i aso nei ma faleoloa e lautele, ae o nisi taimi e mafai ona e vaʻai i ni meaʻai e maua ai paluga fefiloi ma le 'aiga' ai, faʻanoanoa pe vevela fualaʻau 'aina ile faʻatau. E le o se mea faalilolilo o le le lelei o mea aoga e mafai ona faʻaumatia ai soʻo se ipu.

Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona matou tausisi i tulafono e tolu mo le filifilia o se fualaʻau:

  1. Beetroot e laʻititi le laititi ma laʻititi. O aʻa tetele e mafai ona na o le meaʻai fua.
  2. O le lanu pogisa o se faailoga lelei foi. E oʻo lava i se laulau e leʻo 'eseʻese le lanu o loʻo i ai se lanu matagofie. Ae o le lanu piniki o se faailoga manino lea o se fualaau aina suamalie.
  3. O le paʻu e tatau ona lamolemole, lamolemole ma saoloto mai le faaleagaina. Manatua: e tusa lava pe itiiti le leaga o se oloa e avea o se nofoaga e ulufale ai mo siama.
E taua foi le iloa o le paina o aʻa o le aʻa, o le tele o le taimi o le a fai ai le kuka. Ma o le olaga ola o lenei fualaau faisua i totonu o le pusaaisa o le 1 masina.
Siaki i ituaiga siliva lelei.

Vaʻaiga masani e kuka ai fua

O le masani masani o le fufuluina o fualaau faisua, e tusa lava po o le a le ituaiga, e masani ona tutusa:

  1. Fufulu oloa. E mafai ona tatou mama, e mafai ona tatou kuka i totonu o le peel.
  2. Faʻaofi i totonu o se fagu vai malulu ma tuʻu i luga o vevela vevela.
  3. A maeʻa le suavai, faʻaitiitia le vevela ma kuka mo ni nai itula seʻia oʻo i le kuka. Tausiga e tatau ona manatu o le vai e faʻapipiʻi fualaau faisua.
E taua! Po o le a lava le auala e te filifilia, ia mautinoa ia tuʻu ni beets i le vai malulu i le pito. Faatasi ai ma isi mea, o le a mafai ai ona aveese vave le peelita ma vave.
Pau le eseesega i le kukaina o beets - o se faagasologa umi o kuka, pe a ma le 3 itula i luga o le afi. I le ala, afai e te tuu le fualaau faisua i totonu o le vai ua uma ona kuka, o le taimi e kuka ai o le a faaitiitia i le 1 itula ona o le eseesega o le vevela.

Faʻafefea ona vave kuka beets

Matou te ofoina atu ia te oe se fua mo le sili atu le teuteuina vave, lea e itiiti ifo ile afa itula.

  1. Fufuluina fualaau faisua, tootoo e le o oti.
  2. Tuu i totonu o se fagu vai vai ma kuka mo le tusa ma le 20 minute.
  3. Faʻaliliu vave fualaau faisua i se isi atigipusa i vai malulu ma alu ai iina mo le 10 minute. Ua faia!
Ona o le eseesega o suiga o le vevela, ua sili atu le saoasaoa o beets sauniuni nai lo le kuka faifai pea. I le auala, e mafai ona e faamaluluina le aʻa pe sili atu pe afai, pe a uma ni ipu kuka, tuu i totonu o le pusaaisa mo le 15-20 minute.
Aoao pe faʻapefea ona totoina beets i le malae vavalalata e ala i le totoina o fatu, ma pe o le a le eseesega i le va o pusi suka ma le faga.

Ae ui i lea, o loʻo i ai se auala e kuka ai se fualaau faisua vave atu:

  1. Tatou te fufuluina ma fufuluina fualaʻau aʻa ma faʻatumu i le vai 3-4 tamatamailima i luga aʻe o le pi.
  2. Matou te faia se afi malosi ma aumai i se faʻala. Pan i taimi uma e tatau ona i lalo o le tapuni faʻaala.
  3. E tusa ma le 15 minute tatou te kukaina i luga o le vevela.
  4. A maeʻa lena, tuʻu i totonu o se fagu ma tuʻu i lalo o se vaitafe vai malulu mo le 10 minute.
O le auala vave lea e kuka ai beets. Ae ui i lea, o meaʻai i totonu o le oloa o loʻo tumau pea le taua.

Vitio: auala e vave kuka ai beets

E te iloa? Faʻaopoopo mea eseese i le faiga o kuka, e mafai ona tatou maua se aafiaga ese. O lea la, faaopoopo le 1/2 tsp. vineta i totonu o le ulo, o le a taofi pea e le beets o latou lanu paʻu matagofie ma e le pisia uma ipu i le kuka. O le a tutusa le aafiaga o le sua o le lemon ma le suka. Ae mo le masima, masima e le afaina ai le tofo o le mea oi ai le lumanai ona e alu ese mai i le faagasologa. Ae o le aʻa malosi o le a faia le mea e mafai ona faaopoopo ma faaopoopo, e faalagolago i lona faamoemoega.

Auala e kuka ai beets i totonu o le microwave

O le faasologa o faatinoga e faapenei:

  1. O laʻu fualaʻau. Ae mo le paʻu, o le filifiliga e a oe, e mafai uma.
  2. Tatou te tuiina le aʻa o le aʻa ma se vavae i nofoaga eseese mo le lelei atili o le gaogao o microwave.
  3. Tuu le beets i totonu o se fagu tunu poʻo se pepa palasitika masani ma tuʻu i le ogaumu.
  4. Faatasi ai ma le mana o le umu o le 800 watts, o le taimi e tao ai le tusa ma le 10 minute.

I lenei auala, e le faʻaaoga le vai, talu ai e mafai e microwave ona ulu loloto i totonu o le oloa e aunoa ma ni tupe faaopoopo. E mafai ona e taoina e le gata i le microwave, ae i totonu foi o se ogaumu masani. O le faasologa o gaoioiga e ese mai le fua muamua na o le le tatau ona faʻaaogaina le taga poʻo le lima. Taimi o le tao i le ogaumu - tusa o le afa itula ile 200 ° C. Ia manatua o le taoina uma i le muamua ma le lona lua o fua e maua ai le suamalie sili atu nai lo le taimi o le kukaina po o le seleseleina, ae peitai, o le vitamini C e toetoe lava a vavalalata.

Vitio: auala e kuka ai beets i totonu o le microwave

Auala e kuka ai beets i se fai kuka taofi

Afai e te tu i le ogaumu mo le tele o itula - e le mo oe le faamoemoe, o le a sau le suauu māmā e laveai. E lelei foi le auala e ala i le fesoasoani o lenei fesoasoani i le umukuka e le mafai ona na o le kukaina, ae tao foi poo le kuka.

Faitau foi e uiga ile auala e aoga ai beets.

O le auala sili ona aoga o le vaʻaia:

  1. O aʻu fualaau faisua, ae aua le mama ma aua neʻi tipiina fagu.
  2. Faatumu le ipu i le vai. Mai i luga matou te tuʻu ai se mea faʻafefe mo le vaʻa.
  3. Matou te tuu fualaau faisua i luga o le faasologa. E taua tele le suʻeina o aʻa o fua o le tele o le tutusa o le fua ina ia mafai ai e mea uma ona susulu lelei. Afai e leai, o fualaau tele e sili ona tele e mafai ona tipi i 2-3 vaega e faʻaititia ai le tele.
  4. Matou te manaʻomia le faʻaoga - "Steam". Afai e leai se tasi, "Cooking" poʻo "Soup" o le a faia. Taimi e kuka ai - 30-40 minute.
  5. Tatala le kuka taofi ma siaki le saunia o fualaʻau ma le vaitusi. Afai e tatau ai, toe faʻaleleia le mode mo le 15-20 minute.
Faamolemole ia matau o le taimi e kukaina ai e faʻavae i luga o le tapuni o le tapuni ma seiloga ua sauni le oloa. Afai o lau masini e faitau mai le taimi o le kuka vai, e mafai ona e faʻaogaina le oloa. E mafai ona e siaki le taimi i luga o le telefoni pe matamata mo inisiua.

E mafai foi ona e kukaina ni beets gagau ma le faʻaaogaina o se kuka taofi ma fualaʻau aʻa:

  1. Fufuluina fualaau faisua ma tuu i totonu o se fai kuka taofi i totonu o le paʻu ma fao. E sili atu le malosi ma maloloina i le taoina o le oloa atoa, ae e mafai ona e tipiina e faatelevave ai le faagasologa.
  2. Taumafai le faiga o "Fafaga" ma kuka fuālaʻau faʻi 40-60 minute. Manatua o le laʻititi o fua o aʻa, o le saoasaoa ua saunia.
  3. A maeʻa, siaki le sauniuni ma se tui ma, afai e tatau ai, amata le faagasologa mo le isi 5-10 minute.
I totonu foi o se kuka taofi lemu, e mafai ona e kukaina le kuka faatasi ma isi fualaau faisua: faʻafefete, fuga.

Vitio: auala e kuka ai beets i se multicolo

E taua! Afai e te tipiina aʻa, aua nei galo e faʻaopopo sina vinika ina ia le mumu mea uma.

Auala e kuka ai beets mo se ulugalii

O se tasi o auala e sili ona malu ma fualaʻau e saunia ai se oloa o le faʻapalapalaina lea mo se ulugalii. O le fua e le gata e aoga, ae faigofie foi:

  1. Lau, mama ma tatu le aʻa.
  2. Tuu le fasi pepa i totonu o se steam ma kuka mo le 20 minute.
Ae ui i lea, e foliga mai e le mafai ona kukaina se fualaau aina atoa. E le loloto le loloto o le suavai i le fualaʻau, ona o le a saunia i fafo, ma totonu totonu. E mafai ona e kuka beets mo se ulugalii ma faʻaaoga le multicolo, pe afai o le masini e iai sea galuega.

E faʻafefea ona kukaina fualaʻau mo vine vine

O se tasi o mea e sili ona e fiafia i ai i totonu o la tatou latitudes - salati salalau vinaigrette. O lona sauniuniga lava ia e faigofie tele, ae e tele ni nuances.

Meaʻai (6-8 servings):

  • 400 g o beets,
  • 400 g pateta
  • 300 g kāloti,
  • 200 g kukama totō,
  • 150 g aniani,
  • 1 le 'ai o peʻa pipi,
  • fuālaʻau masima ma masima e tofo.

Fua:

  1. O le laasaga muamua o le amata lea o le kukaina o beets, aua e sili atu le tele o le taimi nai lo isi oloa. Mo vinaigrette beets e mafai ona kuka pe tao.
  2. Palu pateta (pe a ma le 30 minute) ma kāloti (15-20 minute). Manatua o nei aʻa e totogo i taimi eseese, ona fufulu ese lea pe tuu se kāloti mulimuli ane.
  3. Fualaau faisua matala, paʻu ma tipi i totonu o poloka. Faʻapipiʻi foi i vavao kukama ma aniani.
  4. Matou te tuʻuina mea uma i totonu o le pusa e tasi, faʻaopopo peʻa, masima ma pata ma faʻafefiloi lelei. Ua faia!
E te iloa? Beetroot - o se tasi o mea e sili ona taatele i le lalolagi ma 'ai ai mai le taimi atoa. Ae ui i lea, aʻo leʻi amata ona 'ai e tagata le fualaau faisua, mo se taimi umi ua na o ni tumutumu na taʻua o le suamalie. E taua le faʻamamafa o loʻo i totonu o laulaau o lenei fualaau faisua lea o loʻo i ai le fua o le vitamini, o lea e le tatau ona lafoaʻia ai le gastronomic tupuaga o lenei tupuaga.
Manatua e tele fesuiaiga o le salati lauiloa. O lea la, o nisi kuka o se vine e aunoa ma ni pi po o aniani, ma sauerkraut, nai lo le pata atonu o le mayonnaise. Po o le a lava le filifiliga e te manaʻo ai, e tatau ona e iloa nisi fautuaga mai tagata tomai faapitoa. O lea la, e mafai ona e tuʻuina i totonu o le salati e le o kuka, ae tao tao beets. Faatasi ai ma kulama mafiafia / / kāpeti, o le a iai se meaʻai manaia. Le faia o se salati lanunai lo le mumu mumu, e mafai ona e faʻaogaina metotia e lua. Muamua lava, i le faagasologa o le kukaina e mafai ona e faʻaopopoina sina sina vineka i le apa, e tumau pea le lanu i totonu o le oloa. O le isi filifiliga o le tipiina lea o se mea lanu lanu pe a uma mea o loʻo totoe, tuu i totonu o se pusa eseese ma faʻafefiloi ma se vaega itiiti o le suauu manogi.
Fai vai suamalie, caviar, ma faʻagogo ma faʻagogo le beets mo le taumalulu.
Na te teuina ai ie tipi ma puipuia ai le tafe o le sua. Faatasi ai ma le kuka kulupu ma pateta e masani ona le tulai mai ni faigata. Afai e te kuka uma le pateta, e mafai ona e aloese mai le kukaina e ala i le togiina o le tasi i se naifi poo le vavae. O nei nai togafiti laiti o le a fesoasoani i le fatuina o se salati le saʻo.
E taua! Faatasi ai ma le tele o mea aoga aoga, ei ai aʻafiaga i le faʻaaogaina tele o le oloa. O le fructose ma le kulukose e mafai ona afaina mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Aua e te faalagolago i lenei fualaau faisua ma gasegase i le osteoporosis, ona o le pipi e taofia ai le ave o le calcium e le tino. O le limite lona tolu e mafua ai le oxalic acid i le tuufaatasiga, lea e le manaomia i le tulaga o faamaʻi fatu fatu, aemaise i urolithiasis.
E pei ona mafai ona e vaʻai, e tele auala e kuka ai beets, ma e le tatau ona faʻaalu le afa aso i lenei mea. Aua le misia le avanoa e faʻamalosia ai le tino i ni ituaiga o elemene, e ese le eseese o lenei oloa.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Ina ia mafai ona tumau pea le suamalie ma le suamalie o beets, ma ia mama le apa - e tatau ona fufuluina le beets lelei e aunoa ma le taina o se mea. Faʻamau i totonu o se fagu paʻu paʻu lua, nonoa faʻamaufaʻailoga. Aumai se ipu faita 3-4 lita, tuʻu se taga pusa i luga, ufiufi i le vai ma faʻapipiʻi mo le 2 itula pe a uma ona kuka i le vevela lemu, atonu e sili atu ona faalagolago i le tele o beets. Taumafai i ai, ou te manatu o le ae fiafia i ai.
Alofa
//volshebnaya-eda.ru/kulinarnyj-klass/kak-prigotovit/kak-bystro-i-pravilno-varit-sveklu-sovety-xozyajki/#ixzz4v7leQE6D

Ou te kuka beets i le microwave mo le 7-10 minute. O aʻu beets ma tuʻu i se afifi masani. Ou te faapipii i ai, tui i se nifo nifo i le tele o nofoaga ina ia le malepe le taga. Ma o mea uma lava. E leai se isi mea e tatau ona faia. Beetroot sauni e 'ai!
Olga
//lady.mail.ru/advice/530-kak-bystro-svarit-sveklu/