Laʻau

Faʻaiuga Peni: Faʻatauga Eseese ma Tuputupu Faʻatupulaia Fautuaga

O fatu pi mo le faʻatoʻaga a Rusia o se fualaau fou. Ae ua vave ona ia maua le lauiloa. I le faaopoopo atu i le faigofie o le galueaina, o lenei mea e faafaigofieina e ala i le matagofie o lona tofo, o le avanoa e masani ona faaaoga i le kuka, soifua maloloina ma le maualuga o le gaosiga. E oʻo lava i se faʻatoʻaga togalaau e mafai ona tupu se aganuu i luga o lana lava fuafuaga. Ae o loʻo i ai ni faʻaaliga o lona faʻatoʻaga, lea e aoga le iloa muamua.

Faʻamatalaga o le fale, o ona faamanuiaga

O le pi (aka asparagus) pi - o se tasi o laau tuai aupito sili ona matutua na totoina e le tagata. O le lauʻeleʻele o le tele o ona ituaiga o Amerika Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute, ae na lauiloa i Ancient Egypt, Saina. Sa masani tagata Europa i aganuu i le 16 senituri, ina ua maua le konetineta i le isi itu o le Vasa Atelani.

Sa masani masani Bean i tagata soifua mo le silia ma le afe tausaga

Mo se taimi umi, sa faʻaaogaina pipi lanumeamata e pei o se fale teuteu, teuteuina o togalaau ma greenhouses. Taumafai na amata na o le XVIII senituri. E le gata i lea, o lenei mea na avea o se avanoa taua o le faifeʻau. I le taimi lava lea e tasi, na sau ai asargus pi i Rusia, lea na lauiloa o "fuga Farani."

Ua tupu fatu pi:

  • Bush. O se laau faʻamaonia e le manaʻomia se lagolago. E faʻafefeina ai le sili atu o le vevela. Leai se lagolago e manaʻomia. Fiafia faauo.

    O le pi pi o le laau laititi maualalo

  • Toto. O le Liana o le umi o le 2.5-3 m. Mo le tuputupu aʻe, o le a mautinoa lava e te manaʻomia se lagolago. Faʻaaoga tele i le mamanu. Faʻailoa i le tele o gaioiga ma le umi o le fuaina. Faʻaitiitia le avanoa - e tele lava ina tupu aʻe.

    O le totoina o pi pi e mafai ona faasaoina ai avanoa i luga o le togalaau, aua e tupu tele lava

O fugalaau o lanu lanumeamata e masani ona sinasina pe lanumeamata, laiti. O ituaiga teuteu o loʻo valiina i lanu eseese o le lanu mumu, lanu viole, lilac, ma le violet ua fafagaina e ala i le fausiaina. O le foliga, umi, lanu o palu ma pi e eseese tele foi. E mafai ona toetoe lava a laugatasi, ma faataamilomilo, tuusao ma faafefeteina. O lanu sili ona lanu e lanumeamata, samasama, lanu viole. E le masani ona paʻepaʻe, piniki, fatu pi.

O pi piula (sei vagana ai nisi o mea teuteu teuteu faapitoa) - ae le o le vaaiga sili ona mataʻina

O le eseesega tele i le va o asparagus ma le cereal poʻo le tatuʻuina o le mafai lea ona 'aina uma popo e aunoa ma le aveeseina o pi. Latou te le o iai se 'pepa' paʻu 'ma ni filo malolosi i totonu. Ae na o lenei mea e faʻaaoga i tamaʻi laiti. A oʻo i le tele o mea, latou te le toe talafeagai mo meaai.

E 'ai faʻatasi faʻatasi ma paluga asparagus, o loʻo i ai i lenei pepa e faatauina atu i faleoloa

O pi pi o se vaega o le tele o ipu, o se vaega taua o Amerika i Saute ma meaai Mediterranean. O pipi fasi kuka e faʻapipiʻi i soupisi, salati, stews, boiled, stewed, beans steamed ma sa avea o se ipu falaoa mo ipu o aano o manufasi, iʻa, moa. Mai fualaau faisua, e lelei tele i le broccoli, le falelola, eggplant, ata pepa, kāloti, tamato. Ma faʻatasi foʻi ma fuamoa, fulufulu, pulou.

O pipi lanumoana e le na o le soifua maloloina, ae e matua lelei lava.

O pi asparagus e le o se manaia lelei, ae o se mea sili foi mo le tino. E pei o laumei uma, e mauʻoa i fiber digestible faigofie ma protein. E taua e le Vegetarina o se sui atoatoa mo meaʻai a manu. E mauoa i pusa ma elemene. O le tele oi latou o le potassium, magnesium, calcium, iron, zinc, phosphorus, ma vitamini - A, E, C, kulupu B. E mafai ona aofia ai fatu pi i totonu o le lisi mo i latou e mulimuli i se taumafataga, ma le manao e aveesea le mamafa. O loʻo i ai le meatotino o le faʻamautuina o le gaʻo gaʻo ma maualalo i kalori (na o le 23 kcal mo le 100 g).

Asparagus bean pods, faʻaopoopoga i le lanumeamata masani, e mafai ona valiina i ni lanu e le masani ai.

Ua faʻamaonia le saienitisi e fesoasoani mai pusi lanumeamata, pe afai e te manaʻomia le faateleina o le hemoglobin i totonu o le toto, faʻaumatia 'cholesterol' plaques ', faʻamaonia le galuega a le manava, tootoo, gala. Afai e te faaaofia ni pi i le taumafataga i taimi uma, e aveesea le masima mai le tino (e taua tele mo le edema ma le sooga), toxins, ma le puipuiga o le tino mai aʻafiaga le lelei o radical free. E taua foʻi le tumau pea o le faʻalelei o le oloa. O fatu pi i le taimi o le galueaiina e le aʻafia ai mea leaga mai le eleele ma le siosiomaga.

E iai faʻamaoniga. O le faʻaaogaina o pipi e le fautuaina mo le vevelaina o soʻo se faʻamaʻi masani o faʻamaʻi ma gaogao. Ma ona o le maualuga o meaʻai o le oxalic acid - faʻapea foʻi ma urolithiasis.

O pi pi e masani ona faʻaaoga e fausia ai puipui ma "tagata lanu meamata"

O fatu pi e aoga tele mo tamaitai. Faatasi ai ma le faʻaauau i totonu o le taumafataga, ia:

  • aoga aoga i luga o le tino, le faʻaitiitia o le faʻateleina o le gafatia, o le faʻafitauli faʻalagona lagona o le PMS e sili atu ona faigofie ona talia;
  • Faʻasalaina le faʻafefe o le hormonal, lea e taua i le taimi o le maitaga ma le misa;
  • aafiaga lelei i le gataifale;
  • fesoasoani i le puipuia o le manava o le nifo, faaleleia le tulaga o lauulu ma fao;
  • O se puipuiga lelei o faʻamaʻi o le faʻalapotopotoga faʻapitoa;
  • faaleleia le tulaga o le paʻu (faʻafuaseʻi le mimiti o le afi, gaioiga o vaʻa paʻu e masani ona faʻasolo).

O fua o lanu lanumeamata ua leva ona talisapaia e tamaitai. O le Egypt Queen Cleopatra, o le sa taʻutaʻua mo lona lalelei ma le le faʻaaogaina o le autalavou, na faʻaaogaina e avea o se vaega taua o maso mata. I Roma anamua, o le paʻu na faia mai ia te ia e faamalulu ai, pisia ma lamolemole le paʻu.

Vitio: Pe faapefea ona lelei le 'Aisa o Asparagus mo le Tino

Eseesega e lauiloa i tagata fai togalaau

I le natura, e tusa ma le 50 ituaiga o aganuu. Ma sili atu nai lo na mea na faia e le au faipisinisi. Pe a filifilia, e tatau i se tasi ona amanaʻiaina e le gata o le faʻaalia o le laau ma le gaosiga, ae o le avanoa foi e atiaʻe ai i totonu o se vaega patino.

Mo le vaeluagalemu o Rusia ma Moscow

O nei itulagi o loʻo faʻaalia e se tau malulu ma le lelei. O pi pi o se itu i saute, ae le o le tele o laau toto. E mafai ona e totoina toetoe o soo se ituaiga, sei vagana ai mea fou.

E masani ona filifilia e le faifaatoaga ia ituaiga nei:

  • Le suauu suauʻu. Vasega amata amata. Laʻau latalata i le susu i le 50 aso. O le togavao e laʻitiiti i le telē, e oʻo i le 40 cm le maualuga. O fugalaau e paʻepaʻe, tele-lapopoa. O lapotopoto e lapotopoto, lanu samasama, ma se pusa faʻapitoa, e oo atu i le 22-25 cm le umi. O pi e sinasina-samasama, i foliga o se fatugaʻo. I le gasologa o le vaitau, ua aveese le 2.1-2.3 kilokalama / m². O le ituaiga e toetoe lava a le aʻafia i meaʻai ma fomaʻi, faʻafeiloaʻi lelei ma le faʻavaivai.

    Beans Oil King - o se tasi o ituaiga sili ona lauiloa i le va o fai togalaau Rusia

  • Sax e aunoa ma le fiva 615. O le maualuga o le maualuga o le laau e 35-40 cm. O pusa e oʻo i le tulaga faʻapitoa i le 45-50 aso. O fugalaau e paʻepaʻe paʻepaʻe. Pods e lanumumu-samasama, elliptical, puupuu (12 cm). O pi e samasama. O le laau e aafia lelei i siama faʻamaʻi, viruses. O le faʻafitauli sili ona matautia o faʻaleagaina o anthracnose. Laʻau e mafai ona tipi i le kiona muamua. Faatali pe tusa o le 2.5-2.8 kg / m².

    Sax bean e aunoa ma le fiva 615 ei ai se taimi umi e fua ai

  • Purple Queen. E ala i le matua o le matua. E matua faʻatusatusa le fale. O fugalaau e matua teuteu - lautele, lanu piniki. O paʻu e lanu viole, faataamilo, toetoe lava a le punou, e oo i le 20 cm le umi. I le taimi o kuka, latou te lanu meamata i lalo o le aafiaga o le vevela. O pi e foliga mai i le fatuga, lanu enaena, ma vevela lauiloa. I le vaitau, e 1.6-3 kilokalama o pi ua aveese mai le 1 mita. E le fefefe le ituaiga i le vai ma le malulu o le tau.

    A o faagasolo le vevela o le vevela, o le pi Purple Queen e sui a latou lanu violē lanu moana i se lanu meamata sili atu ona masani.

  • Laʻau auro. O se eseesega mai le aʻega, o vine e mafai ona ola e oʻo i le 4 mita. I le averesi, e 70 aso e tatau ona ola ai. O fugalaau e lanumumu-paʻepaʻe. Pods o le samasama auro, manifinifi, faʻafefe, umi (oʻo atu i le 25 cm). O pi e paʻepaʻe le kiona. O le masani masani i le taimi e 2.5-3 kg / m².

    E tu i fafo ni pi o le Golden nectar mo fua lelei

  • Le manumalo. Curly Beans Late Ripening. Laʻau e toto i totonu o le 85-90 aso. O fugalaau e tele, toto mumu. O le ituaiga e tu i fafo mo le tele o fuālaʻau. O loʻo faʻamaluluina paluga, toetoe a saʻo, e oʻo i le 20 cm le umi. O pi o le lilac, ma ni togitogi uliuli uliuli. O le tofo e mafaufau loloto, o le tele lava o lenei fatugo e totoina mo mea teuteu. Gaosia - e oo atu i le 1.5 kg / m².

    E matua tele lava Beans Winner ma e matagofie lona fuga, ae e le mafai ona ia mitamita i le gaosia ma le tofo uigaese

  • Bergold. Laʻau vavalaʻau, faʻatoʻa - vave vave. E manaʻomia le 60 aso e oʻo ai i le paʻu o le susu. O le vao e ola i le 40 cm le maualuga. Pods e lanu samasama, ma sina pupuu, e oo i le 14 cm le uumi. O fatu pi e lelei, o le paolo o le pata. O le ituaiga e fua tele, e aumaia ai le 2.5 kilokalama / mita pe sili atu.

    Haricot Bergold - o se laau faʻapitoa e vave ona matua

  • Le fati. Umi paʻu mafiafia. O le a avea le 70-75 aso e matua ai. O le Liana e tupu i le 3 mita le umi. O fugalaau e paʻepaʻe, ae le o tele. Ole lapopoa (25 cm pe sili atu), palafolafola, lanumeamata. Puni e pei o fatuga, lapoa, paʻepaʻe-kiona. I le gasologa o le vaitau, o le ituaiga e aumaia le 3.2 kilokalama / mita. O pipi na te le lava le vevela ma le susu.

    O le Beans Melody e itiiti ifo i lo isi ituaiga, e maʻaleʻale i le maualalo o le vevela ma le le lava o le susu

Mo Urals ma Siberia

O le tau o le Urals ma Siberia e sili atu ona ogaoga nai lo le vaega Europa o Rusia, o le palapala e susulu i le taimi nei. O nei eria e le o se mea e taʻua o le "vaomatua o le vaomatua". Mo le totoina, e tatau ona e filifilia vave po o le ogatotonu o le vaitau o fatu, e mafua mai i le teteʻe malulu.

O ituaiga nei o loʻo ola i nei eria:

  • Bona. Green pipi vave. E oʻo atu i le tulaga faʻapitoa i le 48-75 aso i le maeʻa ai o le totoina o fatu i totonu o le togalaau. Tui laau totino, laiti (18-26 cm). O fugalaau e paʻepaʻe le kiona, laiti. O paluga e paʻu lanumeamata, e fai sina pupuu pe saʻo, 13.5 cm le umi. O pi e paʻepaʻe i foliga o fatuga. O le vailaʻau e teteʻe i faʻamaʻi faʻamaʻi o pi. Pods e laʻititi lava (1.2-1.5 kg / m²), e mafua ona o le telē o le laau.

    Laʻau laiti e faʻatagaina ai le totoina o pi fatu pi i luga o le windowsill

  • Blue lago. O le pi, o le umi o le vine e le sili atu i le 1.5-2 m. O le fufuluina o fualaau aina e 50-56 aso. Mo piʻo pi, e vave lava. O fugalaau e lanumeamata-papaʻe, laiti. O laumei lanumeamata o Emerald ma se lanu oona, 14-16 cm le uumi. Pi pi-paʻepaʻe, e laʻitiiti lava pe a oʻo ina matua. Gaosia - e oo atu i le 2 kilokalama / m². Folau e seasea lava aʻafia i faʻamaʻi pipisi o le aganuu.

    O le Beans Blue Lake o loʻo i ai se puipuiga lelei tele

  • Mauritania Eseese mai le vaega o le vavave, ogatotonu o vaitau. E oʻo atu i le matua faʻapitoa i le 55-58 aso. O le laau e oʻo i le uumi o le 3 m. O fugalaau e papaʻe. O pipi e puupuu (12 cm), e matua manifinifi, toetoe lava saʻo. O pini e lanu uliuli i vela vevela. E lelei mea e maua, 2.3-2.5 kg / m². E faʻasaina e le laau se laʻititi maualalo le maualalo o le vevela, o faʻamaʻi pipisi uma lava e le faʻamaonia.

    Beans Mauritanka - vaʻaiga faʻafefeteina

  • Fatima O fatu pi i le ituaiga o fetolofi e oo atu i le 3 mita le umi. O le taimi matua o pusa o le avefeʻau (55-60 aso). O fugalaau e laʻititi tele, papaʻe. Ole umi (sili atu i le 20 cm) le pulupulu, palamole, lanumeamata, e aunoa ma le punou. O pi e paʻepaʻe, faʻatasi ma veins faʻaigoaina. Fualaau 'eseʻese tele - 3.2-3.5 kg / m².

    Fatima beans - ua toetoe lava o se faamaumauga o faamaumauga

  • Paloma Sredneranny togavao togavao. E tupu i le 45-60 cm le maualuga. O fugalaau e papaʻe papaʻe. O laumei e lanumeamata lanumeamata, ma sina pupuu, puupuu (pe tusa ma le 12 cm). O pi e papaʻe-lanumeamata, oval. E maualalo le maua (1.48 kg / m²). Ae o le ituaiga e le fefe i le mosaic virus, bacteriosis ma anthracnose.

    Beans Paloma - o se tasi o le tele o mea na ausia e le au Dutch Dutch breeders

  • Lototele tele. Uluaʻi vine vao, fatu laʻau-tele. Fugalaau e papaʻe le kiona. Laʻau faʻatasi ma sina pisa, lanu samasama, e oʻo i le umi o le 13-15 cm. O fatu e laiti, foliga faʻamau, ma vela vevela. O le fua o lenei ituaiga o le 1.8-3.3 kg / m².

    Faʻavave fatu pi Faʻalagolago i le faʻafefe o le tau i le taumafanafana

  • Malachite. Uluaʻi fua o pi. E ola le vao i le 35-45 cm. O fugalaau e paʻepaʻe. O laʻau e lapotopoto, e lanu meamata, ma se paʻu o le fesuisuiai o le mamafa, laʻititi (12-14 cm). O pi e paʻepaʻe, oval, medium-sized (sili atu le fuainumera aupito maualuga). O le ituaiga e aumaia le 1.5 kilokalama o pata mai le 1 mita.

    Beans Malachite - o se ituaiga vaʻaia faʻatasi ma laau vao

Mo le itu i saute

O asparagus pi e le fiafia i le vevela ma le lamala tele. A faʻaleleia i totonu o nei itulagi, e manaʻomia le suʻega talafeagai. E sili le filifilia mai ituaiga eseʻese o loʻo gaosia mo le totoina i le Metitirani ma le itu i saute o le Iunaite Setete:

  • Pencil Pod Black Wax. Italia eseese. Faigaluega i le 60-65 aso. O le togavao e oʻo i le maualuga o le 40 cm. Pods e pale samasama, toetoe saʻo, pi pi.

    Peni Pencil Pod Black Wax - o se tuufaatasiga tele o pulu samasama ma pi pi

  • Mascotte Farani vasega. Ole 50 -55 aso talu ona maeʻa. O pasi e laiti, e oo i le 30 cm le maualuga. Pods e puupuu (15 cm), lanumeamata, pi pi.

    O le pi mascotte o laau vao

  • Kentucky Blue Pole. O se ituaiga mai Amerika, matou te fiafia tele i faifaatoaga faifaatoaga iina. O le umi o le vine e oʻo i le 2.5 m. E manaʻomia le 65 aso e faʻatoʻa ai le fua. Uiga e ala i le faaumiumi ma le tele o fua. Lanu meamata lanumoana ma le lanu, 20 cm le umi, lanu meamata ma le paʻepaʻe. O le tofo e le masani ai, suamalie.

    O le Kentucky Blue Pole e tu i fafo ona o lona umi ma le tele o fua

  • Gold Mine. Bush Amerika Amini. O le laau e 45-50 cm le maualuga. E 55 aso le taʻi. O pulu auro o le samasama auro, na faia e pulumu. O le mea lea, o le fua o le seleselega e faateleina tele. O le tofo e taua lelei lava. O ia pi e fiafia i le fiafia e oo lava i tamaiti.

    Oʻu auro Ou te lauiloa e ala i fualaau suamalie ma fualaau ese

Vitio: Aotelega i le Vaevaega o Vai

Toto fatu ile eleele

O fatu pi ua totoina i le eleele ma fatu. O le totoina o laau e le o faʻatinoina. I le taimi muamua, o le aganuu i saute e faʻapipiʻi - ia mautinoa e faʻatali seʻia oʻo i le loloto o le 6-8 cm le mafanafana seia oʻo ile 12-15ºС. I totonu o le itu i saute o Rusia, e mafai ona totoina i le faaiuga o Aperila, i le Moscow Region ma itulagi ma le tutusa o le tau - i le sefulu tausaga mulimuli o Me. I totonu o le Urals ma Siberia, o loʻo tulaʻi atu i le afa muamua o Iuni. O le maualuga o le taumafanafana mo le aganuu o le 20-25ºС.

O fatu pi e le ola ai i le vevela le lelei, e oo lava i tamaiti laiti. I sina tulaga taufaamatau o le malulu, o laau ua totoina o loo ufiufi i le lutrasil, spanbond, ma isi mea faapena.

O se nofoaga mo se moega e tatau ona manaia i le la, puipuia mai faʻataʻitaʻiga. O le mea mulimuli e faapitoa le moni mo le aʻeina o ituaiga eseese - o latou gaʻo e sili ona faigofie, faigofie ona gau. O ia laau totō e sili atu ona tuʻuina i lalo o le paolo nai lo le mea na totoe i se ata.

O le nofoaga mo lanu lanumeamata ua filifilia ina ia susulu i le la, ae i le taimi lava lea e puipuia mai le matagi

E le masani ona faʻafefeteina pi pi, mea e sili ona lelei ile eleele, ma lelei le vai ma le ea (loam, oneone loam). E le talafeagai uma oneone oneone ma oneone mama, faapea foi ma nofoaga e latalata atu ai le vai i luga ae o le mita.

Humus - o se vailaau masani e faʻaleleia le faʻaleleia o le eleele

O le moega ua saunia i le tautoulu. I ni nai vaiaso aʻo leʻi totoina, ua vaʻaia le palapala, faʻaaogaina le faʻalaʻau paluga (o lenei elemene elemene mo vine asparagus e taua tele).E talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, fafie o le laupapa (0.5-0.7 l / m²).

Wood ash - o se punavai masani o le potassium ma le maika

A maeʻa le Legumes ma le sunflowers, e mafai ona e toto fatu pi asparagus i le moega lava e tasi e leʻi muamua atu i le 3-4 tausaga mulimuli ane. O isi tagata na muamua atu ia te ia. O tuaoi lelei mo le aganuu - beets, Palu, ituaiga eseese o kapeti, pateta. Ae o aniani ma seleni, i se isi itu, e taofia lona tuputupu ae.

Kapisi o se tuaoi lelei mo fatu o asparagus, pe a ola latalata ane i laufanua lafulemu, e mafai e mea totō uma ona faia e aunoa ma le fauina

O sauniuniga muamua o fatu e manaʻomia. Muamua e vavae ese i latou.

O mea e sili ona lelei e totoina ai ma lona sauniuniga tatau o le ki lea i se seleselega i le lumanaʻi

O le isi laasaga e faʻamafanafanaina. O fatu vevela e teuina mo aso e lua i luga o se paʻa poʻo 12-14 aso i luga o se fagu susulu malamalama ile la. Ona susunuina lea o pi pi asparagus mo le lua i le tolu aso i le mafanafana (30-35 ° C) le vai mo le germination, suia i aso uma. E manaʻomia le faʻafefeteina o le vai, punavai, timuga. E aoga le faʻaopopoina o nai mataua o se meaola e ola ai e faʻaleleia ai le germination ma faʻateleina le puipuiga o le tino (Epin, Kornevin, Zircon).

O fatu fatu fatu pi e faʻafefiloi i le vai malulu

Le faʻamalositino faʻamaeʻaina le faagasologa. O le auala sili ona faigofie e faʻamaʻi ai mo le 4-5 itula o le faʻafefeteina o pi i totonu o se vai mālūlūlū o le potassium pāpā. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o loʻo faʻaaogaina ai soʻo se mea e ola ai le ola (Alirin-B, Maxim, Baikal-EM, Bayleton). O le faʻavaivaia o le taimi i lenei mataupu e faʻaititia i le 20-30 minute.

Tali o le gaosiga o le potassium - o se tasi o mea e sili ona lauiloa ma taugofie

O nisi o fai togalaau e fautuaina vave ae leʻi totoina mo ni nai minute e togi ai fatu o vine asparagus i se vaifofo o le apocide (2-3 g mo le 10 l). I lo latou manatu, o lenei mea o loʻo i ai se aafiaga lelei i le gaosiga o le lumanaʻi ma puipuia ai laau mai le tele o faʻamaʻi.

Vitio: sauniuniga o fatu pi mo le totoina i totonu o le togalaau

O fatu e tanumia i le palapala e le sili atu ma le 7 cm. O fatu pi asparagus ua tuʻuina i laina, i totonu o se siaki siaki. O le mamao i le va o vaomatua e 25-30 cm, i le va o laina - 35-40 cm. Mo ituaiga o aʻea, e faʻaititia le va i le 15-20 cm, ua totoina i le laina e tasi.

O fatu pupu vavalalata e tupu vave vave

Ua lilo le vaʻai i le faʻafefiloi o le oneone ma le humus. O le togalaau e faʻafefe lelei. Aʻo leʻi amataina, ua faʻamalosi i se mea ufiufi poʻo se palasitika. O le germination o pipi lanumeamata e lelei, i le maualuga o le 90%. E le tatau ona e faatali mo le umi o foliga mai o le totogo. E masani lava, i se mafanafana talafeagai (tusa ma le 20 ° C i le aso), o le faagasologa e faia ile 6-8 aso.

A totoina fatu, ia maitauina le vaeluaga o vaomatua - o le tele o lologa i le togalaau e masani ona faaosofia ai le atinaʻeina o faamaʻi

A e totoina lanu meamata lanu meamata, e tatau ona e filifili mamao pe o le a le foliga o le lagolago. E mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻu i tafatafa o se pa, o le puipui o se fale poʻo isi fausaga, ia faʻataʻamilo solo i le gasebo. O isi filifiliga o se moli paʻu o loʻo tuʻuina i le va o pou ma moa lapoa poʻo se ituaiga o fale e faʻaogaina ai pou, o laupapa taʻitasi poʻo ni paipa, o arcs e faia i le uaea umi. Aua le faʻatatau i laau manua - o laau totő, e aunoa ma le amanaia o le mamafa o le seleselega, e tele ma tele. O le taimi lava e oʻo ai le pi i le maualuga o le maualuga, "fesoasoani" i vine e ala i le afifiina i latou i le lagolago. O le tele lava o taimi latou te le mafai ona maua ai se tulaga faʻavae i luga ia te ia lava.

Lagolagosua mo pipi vine asparagus e matua tatau lava, ma umi le umi

Vitio: totoina fatu pi asparagus

Isi tausiga ma le seleseleina

Pīni lanu meamata - o se laau e le faʻaleagaina i le tausiga ma e mafai ona "faʻamagalo" le fai togafitia le poto masani i ni mea sese i tekinolosi. Ae e taua tele mo lenei aganuu e masani ona veleina moega. Tuaoi ma vao vao, e le faʻafeiloaʻi faʻapitoa. O aʻa e latalata i le palapala ile amata amata ona maua ni vaivaiga paleni. Viliina o ituaiga meaola pe a tupu le liana i le 2-2.5 mita le umi. O lenei mea e maua ai le faateleina o le gaosiga. A uma ona faapipii le pito i luga, e toe faʻafeiloa meaai mai le lanu lanumeamata i pusa. E le gata i lea, e sili atu ona faigofie ona faʻapipiʻi.

O le faaputuga o vao o asparagus e fesoasoani e faamalosia ai ma atiina ae ona aʻa

Aua neʻi faʻatagaina le eleele e faʻamago. O fugalaau ma ovaries o lanu lanumeamata vave ona tali atu i lenei mea, ma amata ona malepelepe i luga. Aʻo lei oʻo ile uluaʻi ovaries, e faʻafeinu i aso uma poʻo isi aso uma, e pei o le pito i luga o le meaʻai o loʻo faʻapala. Ona manaʻomia ai lea o le aganuu e sili atu ona tele ae e masani ona fafaga. O vavao i le va oi latou ua faateleina i le 4-5 aso, o le masani - mai le 1-1.5 i le 2-3 lita i le laau. Ina ia taofi le susu i totonu o le eleele, e mulimulitaʻi i le humus, paʻu o le paʻu, ma le mutia vao.

O le faʻasalalau o se tasi lea o galuega autu o le faʻatoʻaga mo fatu o asparagus

Laʻau vao e faʻafefete faʻalua i le taimi o le tuputupu ae, faʻaseʻe - faatolu. O le lalaga pito sili e faʻaaogaina i le taimi o le faʻateleina o pulupulu, pe a uma le fua muamua ma mulimuli ane i le isi 2-2.5 vaiaso. E fautuaina le faʻaaogāina o meaola masani - faʻaogaina o le ofu laupapa, laumei lanumeamata poʻo laʻau laʻau. Afai o lanu lanumeamata e manino lava o loʻo i tua i le tuputupu aʻe ma le atinaʻe, faʻaopopo le superphosphate (15-20 g i le 10 l). I timuga timuga, e mafai ona fefiloi ma se lita o le vao ma e tufatufa i totonu o le moega i se pepa malogo.

Nettle infusion - o se faʻalavelave faʻapitoa masani

E uiga i elemene, e sili atu ona lelei le vao o asparagus i le le lava o le manganese, boron ma le molybdenum. I le taimi o le tuputupu ae 2-3 taimi e aoga ai le faʻaleleia o laau totō ma le palapala ma se vaifofo vai (1-2 g o le potassium pati, boric acid ma le molybdenum sulphate i le 7-10 lita o le vai).

O le seleseleina o pipi asparagus e le mafai ona faʻatagaina e sili atu. E aveeseina palu ao lei fulafula, i le tulaga o le susu (latou te punou, ae le momoe). O pusi i le taimi nei e oo atu i le tele o le fatu saito. I le averesi, 10-12 aso e pasia mai le taimi na faia ai ovaries. A le o lea, o le a faʻamalosi, mago, e 'ai uma lava e le toe mafai, e le na o le tofo ae o faʻamaonia foi e matua mafatia.

I ituaiga togavao, o le fualaau aina e sili atu ona lelei, o le seleselega e mafai ona seleseleina i le 2-3 talisuaga. Fualaau suamalie i totonu o le 6-8 vaiaso (o nisi e oʻo atu i le malulu matua muamua), e aveeseina palu ia le itiiti ifo ma le tasi i le 4-5 aso. O le seleselega vave e faʻaosoina ai le faagasologa o le faia o ovaries fou. O le taimi sili mo lenei mea o le vaveao.

O asparagus pi e tatau ona aoina i le taimi, a le o lea, o le a le tele le tofo ma manuia

E le afaina fualaʻau Asparagus mai meaola faalafua. O le mea aupito sili ona afaina i ai e mafai ona mafua mai i slugs, e le o se mea e le fiafia ai le fiafia i laau laiti ma palu. O a latou osofaʻiga tele lava e seasea lava; o togafitiga faʻaleaganuʻu e lava lea e puipuia ai le tulaʻi mai.

Vitio: O Nuances of Care Care

Tuputupuina fatu pi lanumeamata i le fale

I le leai o se togalaau togalaau, e mafai foi ona ola aʻe pi pi i luga o le faapaologa. Ma e le gata o le vao, ae o le aʻe foi i ituaiga eseese. E mafai ona avea ma se teuteuga matagofie. Ae e sili atu le lelei o le tuʻuina atu o le fiafia i fatu pi - ua matua, ua tupu le fua. O ituaiga lelei o le faapaologa o Bona, Blue Lake, Neringa, Lototele. Vaʻa violetta, Uu auro, O fugalaau e sili ona matagofie.

O fatu pi e aofia i laau o le pumoomoo: e alofa o ia i le malamalama, ae le sili atu ma le 12 itula i le aso. E le manaʻomia e faʻamalamalamaga faʻalauiloa i le tautotogo ma le taumafanafana.

O aʻa o asparagus pi e le lelei, ae le o le atiaeina. E le manaʻomia e ia ni atigi pusa loloto. Lava se fugalaau fugalaau masani ma se lapisi o le 2-3 lita mo se togavao ma le 30-35 lita mo se liana. O le mea autu lava o le meaʻai e lava lelei. E sili ona lelei le faʻafefiloi o laufanua faʻatoʻaga masani poʻo le eleele atoa mo totonu o laau toto ma humus i le ratio 2: 1. E le gata ina maua ai le fua o le fausiaina, ae faaitiitia ai foi le elemene o le palapala. Ina ia puipuia faʻamaʻi, faʻapipiʻi sina masima mafiafia po o se malala ua faʻaaogaina.

Germinated fatu ua totoina i totonu o ipu i le afa muamua o Me. Laʻau o le a fuga i le tusa ma le masina ma le afa, ma amata ona seleseleina togalaau pe a maeʻa le 2-2.5 vaiaso.

O fualaau pipi e masani ona faasūsūina, ae faʻaitiitia, e pei ona magoto le ipu. A maeʻa foliga mai o le lua lona lua o laʻau moni, faʻafefeteina le vai, toe amata i le taimi e aliali mai ai pupu. E le sili atu i le tasi i le lua vaiaso le faʻaaogaina o fualaau. E mafai ona avea lenei mea ma mea e faʻaogaina ai le fafie po o meafaigaluega faʻapitoa mo totonu ole vaomatua (e aunoa ma le gaʻo, ae i ai le maualuga o le potassium ma le phosphorus).

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

O fatu pi e faigofie ona tupu, tau lava ina ia latou le pauu i lalo o frosts. Afai e te fiafia i fatu o asparagus, totō faʻatoʻaga ma vavao. O le a e filifilia le togavao i le ogatotonu o le taumafanafana, ma faʻatalanoa - i le afa lona lua o le taumafanafana ma i le tautoulu. E le fefe o ia i le timu timuga o le tau i luga o le eleele, ma o le a e aoina i le tautoulu, seia oʻo ina opoina o ia i se malosi malosi. E sili atu le manaia o pi pi, e tolu mita i le tolu, e mafai ona e fausia se tafaoga, e tamoe i luga o le pa poʻo le itu i sasae o le gasebo. E matagofie uma ma lelei. O se fiafiaga le aoina ma kukaina - o pea e mama i taimi uma, tele, e te le manaʻomia ona e punou.

Lada1406

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=18933

E leai ni fatu o fatu pi asparagus e manaʻomia - ia na o le fufuluina o fatu i le afiafi, totō ua fulafula i le taeao i le eleele. Ma e leai se tasi na 'ai se mea mai ia te aʻu - Ou te manatu o le mea lea ua i ai se fesili o le pulea o manu. Afai na e 'ai ni pi, o le a latou' aina uma isi mea totō. E tupu na o le lelei. I le aso, o le vevela e tupu pe a ma le 10-15 cm.

Toli4ka

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=18933

O fatu pi e matua manaia, maloloina ma manaia! E eseese ia pi - o solo ma felafolafoaʻiga, asparagus ma saito, faatasi ai ma lanu eseese, o lanu paʻepaʻe, lanu samasama ma le lanu violē ma le lanu violē. O tulaga tuputupu ae, e ui i lea, e masani lava e le eseese i soo se auala, sei vagana ai le mea moni e manaʻomia e le au fesuiaiga lagolago. Ua totoina fatu pi i le fuafuaina o fualaau pe a uma ona toe taliu mai. E fefe o ia ia i latou. E taumafaina Asparagus ma seleseleina i pusa. Mo tausaga uma ou te ola ai pi, e leai ni togafiti faʻapitoa. Na o le faʻafeinu i taimi o fatuga, tuputupu aʻe, fuga, faʻatulagaina ma sasaʻa pipi. Aʻo faʻatoʻa aveeseina le fua o le falala suamalie. Na te le afaina lava se mea, e leai ni meaola faalafua sa matauina.

Baba Galya

//www.forumhouse.ru/threads/30808/

O pini o se aganuu masani. E oo lava i lagi malulu e afaina ia te ia. Ae o fatu pi e ola manuia i le tele o tagata nonofo i le taumafanafana i se tau le lelei. Ina ia aoina le tele o lapume, filifili le ituaiga saʻo. E tele naua i latou - e iai lava ituaiga mea teuteu. O le tausiga o Bean o le a le o le taimi e alu ai.

Sineglazka

//www.wizardfox.net/forum/threads/vyraschivanie-fasoli.49226/

E tatau ona toto fatu pi pe a malo le lalolagi. E mafai ona avea ma amataga o Aperila ma le ogatotonu o Me. O le taimi lena e masani ai ona vevela le vevela, ona tatau lea ona totoina pi. Ma ao le i totoina, e sili atu ona lelei le totoina.

Kokojamba

//chudo-ogorod.ru/forum/viewtopic.php?f=62&p=9841

Aua nei galo, mo le atinaʻe lelei pe a tupu ni vine vine, e tatau ona e tatalaina le eleele ma aveese vao, ma ia aua foʻi nei galo e uiga i le faʻafeinu masani. I se tulaga aoao, o se aganuu sili ona taua, ma o amataga taitasi e mafai ona ola lelei.

Dart777

//chudo-ogorod.ru/forum/viewtopic.php?f=62&p=9841

E i ai se tasi auala faʻapitoa i le totoina o fatu pi asparagus: e taua le aua le misi le taimi pe a uma le pi ma e leʻi amata ona vevela pulu. O le mea lelei, e tatau ona aoina sao i lenei vaitau, lea e tumau moni i se aso pe lua. E i ai tala lelei mo i latou oe ua tuai: o asparagus beans e mafai ona 'aina i le auala lava lea e pei o isi, e ui e le o se mea e sili ona manaia e pei o pene asparagus i pusa.

C_E_L_E_C_T_I_A_L

//chudo-ogorod.ru/forum/viewtopic.php?f=62&p=9841

E leai se mea faapitoa e uiga i le tausiga o pi asparagus. Totoina i luga o le tuaoi o le fanua ma pateta, fafaga pe tasi pe faalua i le vaiaso. E fautuaina le aoina o pulu ao lanu meamata, i le taimi lava e teu ai. Lasalo o le a faʻaaogaina le malosi.

Berenice21

//forum.rmnt.ru/threads/sparzhevaja-fasol.104193/

O fatu pi e matua fiafia lava i le potassium, o totonu o fafie fafie. E mafai ona e fufuluina i le eleele, ma e mafai ona e sasaaina i totonu o se lua pe a toto. O fatu e tatau ona faʻamaluluina mo le faʻamalosi vave. O koluma mo le maualuga o le a manaʻomia le malosi, o laau masani mai le vao e le aoga - o laau matutua e mamafa tele, aemaise o ituaiga gaosi lelei. O aʻa o le vine asparagus e papaʻu, e le loloto ifo i le 20 cm, o lea e le mafai ai ona e faʻamago le eleele, ae e sili atu foi ona lelei le kuka. E i ai ituaiga eseese i luga o le faʻatau atu lea e maua mai ai se fualaau aina pe a mavae le 40-45 aso talu ona tupu totogo.

Realnews

//forum.rmnt.ru/threads/sparzhevaja-fasol.104193/

O asparagus pi o le pulu ma le pisi. O le seleselega e sili atu le maualuga. Ia mautinoa i le sogasoga ma le la. Faʻataʻitaʻi masani, o le gaosi ma gaosi e mautu. E sili atu le lelei o fatu e suʻe ai laau ua ola i lau eria.

Novic

//forum.rmnt.ru/threads/sparzhevaja-fasol.104193/

Asakagus pi e faigofie ona tupu. E fautuaina e sosolo fatu ae leʻi totoina pe totōina i totonu o eleele malulu. E mafai ona e lūlūina fatu mo le 20 minute i se vaifofo o le manganese, ona fufulu lea i le vai. Afai e alu maualuga tele, e tatau ona faʻaumatia. O le asparagus o le legumes ma o se fuālaʻau lelei, ona o siama o le nitrate e ola i ona aʻa, lea e faʻamamaina ai le palapala ma le okesene.

Nicoletta

//forum.rmnt.ru/threads/sparzhevaja-fasol.104193/

O fualaau lanumeamata (asparagus) ua ola i togalaau aina e le gata mo le seleseleina, ae na o le teuteuina foi. E mafai ona e tuʻuina o ia i luga o le pusa. O le au faʻatoʻa na te fafagaina le tele o ituaiga ma fugalaau ma pusa o ituaiga eseese ma lanu. Pe a fai se filifiliga, ia amanaʻia tulaga o le fesuiaiga i totonu o se tasi vaega, tuʻuina atu le fiafia i ituaiga eseese. O le tausiga o pi piʻamea e le tele se taimi ma taumafaiga mai le fai togalaau, o le aganuu e le lelei ma "tuʻuina i luga" faʻatasi ai ma mea sese a le tagata lava ia i tekinolosi.