Laʻau o manu fasi lapisi

E faapefea ona tupu lapiti mo aano o manu

O le taʻaloga masani lauiloa e uiga i "e le gata o asoa, ae lua pe tolu kilokalama aano o aano o manu" na leiloa lona aoga. O le lapiti e matua galo mo le mauaina o paʻu, ma mo le maua mai o le meaʻai masani. E leai se mea e manaʻo ai le aisa o lapisi e pei o le aano o aano o manu, o le mea lea i lenei tusiga o le a tatou taulai atu i aano o manu.

Le lelei o le fausiaina o lapiti mo aano o manufasi

Faʻatoagaina o manu feʻaveaʻi e maua ai le malosi.

E le o se mea e ese ai, aua e tele naua le lelei o le faʻasolo mai o le lapiti:

  • i se taimi puupuu, o lapiti e mafai ona maua lelei le mamafa;
  • oa latou meaʻai e eseese ma taugofie;
  • latou te le mautonu i le anotusi;
  • latou te tausia malosi;
  • E le mafai ona e faʻatau atu naʻo meaʻai, ae paʻu foi.
Ia faamasani lelei ma sui sili o laumei lapiti.

O le a le mea e sili atu ona lelei i le fausiaina o aano o manufasi

E le o tupu uma tupu ola vave ma maua le mamafa. O le isi, tatou te tuʻuina atu se lisi o ituaiga o lapiti e lauiloa i le au faifaatoaga, matou te faailoaina le mamafa o le mamafa o se tagata matua ma le pasene o manu mama i le fasiga:

  • Californian - 5 kg, 60%;
  • Niu Sila - 4.5 kg 70%;
  • Burgundy - 4.5 kg, 60%;
  • Silver - 5 kg, 60%;
  • Grey Giant - 7 kg, 80%;
  • Soviet chinchilla - 5 kilokalama, e tusa ma le 60% (mafai ona ausia 63%);
  • White Giant - 5.5 kilokalama, 83%;
  • Flandre - 5-8 kilokalama, 80%.

E faapefea ona fuaina lapiti mo aano o manu

E na o le tausiga lelei, o se taumafataga talafeagai ma tulaga talafeagai o le taofia o le a fesoasoani e maua ai le mea aupito sili ona leaga.

E te iloa? O le lapisi o le lapiti fanau o le 24 pusa.

Filifiliga ma le faatulagaina o sela

E sili ona lelei le vaʻaia i ni tino faapitoa. E mafai ona latou nofo toʻatasi pe faʻanoanoa faʻataʻavale. O le potu ma lapiti e tatau ona matutu, lelei le faʻaleleia, ae aunoa ma ni kopi. Afai e iai nila i luga o le auala, e tatau ona e mataala muamua pe faapefea ona puipuia i latou mai le malulu i le taumalulu.

O le tele o le "nofoaga ola" ua fuafua ina ia tofu le tagata ma le 0.5 i le 0.7 mita le avanoa. O le puipui pito i luma e mafai ona faʻasalalau, ma o le mea e totoe - "tutuli", e faia i laupapa.

O le maualuga o le taumafanafana mo le ola o lapiti e mai le 10 ° C i le 20 ° C. Faatasi ai ma le uumi o le tausiga o le maualuga o le vevela (pe a ma le 35 ° C), e mafai ona gafatia le tino pe a oti. E masani lava ona tupu lenei mea pe a oʻo i le vevela maualuga e leai se vaalele, e mafai ona felafoaʻi manu ma faʻamalolo o latou tino. I le faaopoopo atu i le vevela, o le vevela i totonu o le potu ma meaola e tele sona sao taua i le fausiaina. Laʻau maualuga - 60-70%. Afai e vevela le ea, ei ai le faʻafaigofie o le tino o le manava, ma susu tele o loʻo i ai se tulaga lamatia o se malulu.

Faitau atili e uiga ile auala e filifili ai se fale mo lapiti ma le auala e te faia ai oe lava ia.

Fafagaina o meaʻai ma le pusa pusa e tatau ona mausali i totonu o le pusa ina ia oʻo i le taimi e liliuina ai le lapiti, e le toe faʻafeiloaʻi. E manaʻomia foi ona faʻatapulaaina le mafai ona aʻe i totonu o le fafaga.

Tausi tausiga

Ushastiki mea e le lelei, ae o loʻo i ai tulafono faigofie, e tusa ai ma le latou soifua maloloina ma le mafanafana o le ai ai i se tulaga lelei:

  • E taua tele le tele o vai e maua i taimi uma. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia le tupu mai o faʻamaʻi pipisi. Fua faʻatatau - afa le lita i le tagata matua. O le i ai o le vai i le meaʻai e mafai ai ona sili atu le lelei o meaʻai. I le taumalulu, e sili atu le vevela o le vai i le vevela vevela;
  • ina ia aloese mai le mumū i luga o paʻu, e tatau ona faʻaauau (pe a faʻaleagaina) e sui ai le otaota i totonu o sela;
  • faʻaumatiaga i totonu o siaki e tatau ona faʻatinoina a itiiti mai faalua i le masina. Faʻamatalaga Formalin (2%) poʻo ni fofo faapitoa e mafai ona faʻaaoga.

Vaʻava

O tui e fesoasoani e tausia le soifua maloloina lelei i le lafu o lapiti. O faʻamaʻi faʻamaʻi o loʻo tuiina o myxomatosis ma le vailaʻau o le lapiti (vgbk). I le tulaga o faʻamaʻi pipisi i nei maʻi, o le lapeti o le a faʻaaogaina atoa (o le tino pe a ma le 100%), talu ai ona o le faʻamaʻi o loʻo tuʻuina atu e ala ile vaalele.

O le tui muamua mo le vgbk e tatau ona faia pe a oʻo i le 45 aso o le matua (a itiiti ifo i le 6 vaiaso). Afai o le tui ua pasi lelei, ona sosoo ai lea ma le isi aso i le tolu masina. Mulimuli ane - i le ono masina.

O le tui mo le myxomatosis e faia i le tautotogo mo le taimi muamua. Mo le faʻatulagaina o lapiti ua oʻo i le 4 vaiaso le matua. Afai e leai ni aʻafiaga leaga, ona toe tui lea pe a maeʻa le 4 vaiaso. Mulimuli ane - i le ono masina.

E taua! E na o se manu soifua maloloina atoatoa e tuiina.
O loʻo i ai se tui atoatoa mo faʻamaʻi uma. Ole tui muamua e faia i le ono tausaga. Le lua - i le 2 masina. Mulimuli ane - i le ono masina.

Vitio: Lapataiga o le Rabbit

Sili atu le fafaga mo le tuputupu ae vave

O le taumafa o lapiti e tele lava ina ese ma e laʻititi laʻititi e fuafua i le taimi o le tausaga.

I le taumafanafana

O vaega autū o taumafa taumafanafana o fualaau aina ia, fualaau faisua ma fua:

  • mutia (sili ona mamago, leai se seleselega) - mea totino, uila, falaoa, vavae, upega, ma isi;
  • lau o fualaau aina ma vao;
  • fuālaʻau 'aina mata poʻo le kuka (fufulu mama ma fufulu);
  • fualaau aina fou ma fualaau faisua;
  • meaai mamago (legumes, cereals).
Matou te fautua atu ia te oe e faitau pe ono mafai ona avatu ni beets, falala, pikiakini, peas, wormwood, opu, zucini, falaoa, lalala, suauʻu iʻa, susu ma susu i lapiti, ma ia iloa po o fea lālā e mafai ona tuʻuina i lapiti.

I le taumalulu

I le taumalulu, pe a leai se mutia ma fualaau aina, e sui le taumafataga o fulufulu ina ia le aveesea mai ia i latou vitamini ma minerale:

  • vaovao, vaovao;
  • meaai mamago (e tatau ona faateleina le aofaiga);
  • lala o laau oona (ia tumu le vitamini C).

Laupapa ma masima e tatau ona tuʻuina atu i le gasologa o le tausaga e maua uma ai minerale. O le suiga mai se taumafanafana i se taumafanafana e tatau ona faifai malie. Faaopoopoga i le 50 kalama o le greens, ausia se kilokalama i le tagata lava ia mo le 20 aso. Pe a sui i se taumafanafana, e tatau ona faʻaitiitia le tele o le mutia.

E taua! E le mafai ona e tuʻuina le mutia susu, e le mafai e le vaega o meaʻai ona taulimaina le gaogao ma o le a mate le manu.

Lafoaia lapiti mo aano o manu i le fale

Fattening krolley o se auala e vave ona maua ai se tupe mama ma se manu fafagaina e itiiti se tupe teu. O le taimi o le fafagaina malosi e mafai ona tumau mai le 21 i le 45 aso, ae tele lava 30 aso e lava. Faatasi ai ma meaai lelei, i le gasologa o lenei vaitau e mafai ona faʻaopopoina le mamafa o le manu i le kilokalama.

O mea e sili ona lelei mo le gaʻo o Kalefonia, Niu Sila, Grey Giant, Burgundy, White Giant. O manu o nei ituaiga e sili atu ona mamafa le mamafa. Fafagaina e aofia ai le pipii i tulafono patino o mea taumafa, e le mafai ona e tuʻuina atu mea uma i le tele o mea. O lenei auala o le a maua ai le mamafa o le gaioiga i le tele o vaega ona o le musele, ae le o le gaʻo.

O le vaega muamua (sauniuni)

O le laasaga muamua e 7-10 aso ma e taulai i le sauniuni o le gastrointestinal tract o se manu mo le tele o meaai. I lenei taimi, faʻateleina le kalori i le faateleina o vaega. O le tele o fafaga o loʻo faʻatupulaʻia e le afa. I le taumalulu, e faʻaitiitia ai vaomago ma vao, e pei o le mutia e faʻamalosia ai aano. Ae e tatau ona faʻaaloalo i le paleni o vitamini ma minerale i fafaga, mo le tuputupu ae tatau.

O le laasaga lona lua (lima)

O le laasaga lona lua e tumau mai le vaiaso i le 10 aso ma e fesoasoani i le faaputuputuina o gaʻo. I le taumafataga e tatau ona faʻalauiloa atili ai meaʻai gaʻo (paluga, falaoʻo kuka i le susu atoa), faʻaopopo i le flax feed poʻo le fatu o le hemp.

O le tolu vaega (faaiʻu)

O le lona tolu o vaevaega o le faatumauina lea o le tele o le 'ai i le lapiti mo le 10 aso. O le faʻaaogāina o mea taumafa i le tele o mea e fesoasoani i le saoasaoa vave o le mamafa manaʻomia. Mo le faʻaleleia o le manaʻoina o meaʻai e faʻaleleia ai le 'aina o meaʻai (dill, cumin, pasili), faʻapea foʻi ma le masima.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i le ala e fasia ai le lapiti, faʻapea foi ma le iloa pe faapefea ona fai laei o le lapiti i le fale.

O le mea autu e taulaʻi i luga o le fafagaina, lea latou te faaopoopoina ai ni mea manogi lelei, o le tele o vaomatua po o vao e faʻaitiitia i le tele e mafai ai. O suiga i le va o vaega e tatau ona lamolemole.

E toafia e tupu ae pe o le a le matutua o lapiti e fasia mo aano o manufasi

I le a le matua e togi ai se tolotolo e filifilia e le tagata taʻitoʻatasi mo ia lava, e amata mai i le pepe e fanau ai. O lea la, o uluaʻi ituaiga (Californian, Niu Sila, ma a latou hybrids) e mafai ona fasia i le lua masina. E le aoga le tamaoaiga e tupu atili ai - latou te ola le lelei, ma latou te 'ai tele. O ituaiga o totoe e masani lava ona fasia pe a oʻo i le fa masina. E mafai ona e tausia meaola ma oʻo atu i le ono masina, ae o a latou aano o manu o le a toesea i le tofo pe a faatusatusa i tagata e 4-tausaga.

E te iloa? Ona o le gaioiga, le le pulea lelei o lapisi, na avea ai lapiti ma faalavelave moni i Ausetalia i le 19 seneturi. Sa latou 'ai uma gusi e faatatau i mamoe..
Lafoaʻi lapiti o se pisinisi e sili ona aoga. Afai e tui tui i se taimi talafeagai, tausia mama ma lelei ona fafagaina, ona oʻo ai lea i le lelei o le paʻu ma meaʻai a le aano e le umi.