Gau pala

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi meaʻai o melons, o faafitauli autu o le tuputupu ae

Meloni atonu e ese le eseese fungal, siama siama ma viral, lea e tau atu ai i le faaitiitia o fua o le gaosiga ma le fua o fua. O ituaiga meaola faalafua o loʻo fafagaina i luga o le laau o lenei laau e mafua ai foi ona afaina ai. O le mea lea, o le iloa e uiga ia i latou e talafeagai. O aso nei matou te vaʻai i faʻamaʻi taatele o melons ma le auala e togafitia ai i latou, ma talanoa foi e uiga i mea faʻavevela o melons ma auala e faʻafefe ai.

Maʻi faʻamaʻi, metotia o togafitiga

Melon faʻamaʻi i greenhouses ma le malae vaʻavaʻai - o se aofaiga tele. Laʻau mai ia i latou ua mamae, avatu se seleselega leaga, pe na ona oti. O punavai o faʻamaʻi o fatu, otaota, palapala, vao. Ma ina ia mafai ai ona taofia faʻamaʻi ma maua mai ai gau, e tatau ona togafitia laau i se taimi talafeagai e faʻaaoga ai metotia talafeagai.

Se mea manaia! O le fomai sili o Avicenna na faʻaaoga i le togafitiga o le malulu ma le gout i ona maʻi mama ma fatu melon.

Anthracnose

O laʻau o le lauloni 'oloʻo ufiufi i lanu paʻu lanu moana po o piniki, lea pe a mavae sina taimi e faʻatuputeleina le lapoa. I luga o paʻu ua afaina, ua faia ai ni pu, o lau laʻau ma le vevela. O fualaau oona e afaina ai ma le pala. O fua o le maʻi ua leaga ma pala vave.

O le mea lea, e le afaina ai anthracnose, e tatau ona aveese faʻamaumauga o le seleselega mai le moega i le taimi, faʻapipiʻi i vaomatua lelei, vaʻaia o le vai, faʻamalo le palapala, totoina o masi ma le 1% vai poʻo le pollinate i le elefesa uʻamea.

E taua! O ia togafitiga e manaomia le tolu i le fa, faatasi ai ma le va o le 10-12 aso.

Melon ascohitoz

Fungal, o faʻamaʻi sili ona leaga i le faʻaleagaina o aʻa o le meloni. I le amataga, e foliga mai e iai ni mea e tele (pycnidia), ma o le a faasolosolo malie lava ma e ufitia uma le ua. O le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le vevela o mea totō ma le faʻaitiitia o fua.

O le faʻamaʻi e mafai foi ona aafia ai laulaau, gaʻo ma fua. O fatu o le fua ua afaina o le a avea ma mea faamalūlū, uliuli, ona malogo ai lea. O le mea e afaina ai e pogisa ma malepe. E mafai ona teu le galo i luga o toega o laau mo le lua tausaga.

O le faamai e mafua mai i le tele o le malulu o le ea ma palapala ma le maualalo o le vevela. Faʻataʻitaʻiga: o le tosoina o le seleselega, seleselega lelei o le toto, aveeseina o laau, soli le eleele, faamamaina o vaega mamaʻi o le laau, fufuluina o fugalaau kuka, togafitiga o laau ma le suavai Bordeaux.

White spot (septoriosis)

O se maʻi faʻamaʻi lea e aliali mai ai ni lanu paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o le laau. O le ogatotonu o vaega e faʻapogisa pe a uma ona fua le fua.

O le maʻi e fiafia i timuga timuga. O le siama e mafai ona teuina mo se taimi umi i totonu o le palapala, i luga o fatu ma fatu laau. Faʻataʻitaʻiga: mataʻituina le fua o le faatoaga, faʻaleleia le galu o le tautotogo i le eleele (25-30 cm), faʻamamatia faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamalolo ma le 1% bordeaux vai.

Laʻu aʻa

O le tele o aʻafiaga i lenei faʻamaʻi ua faʻavaivaia ai laau vavae. O aʻa ma aʻa o laau talavou e avea ma enaena ma iu ai lava ina mamae. I le iuga, o le cotyledons ma laʻau ua maeʻa ma ua mate le laau. O lau o le tagata matutua matua e lanu samasama ma vaivai. O aʻa ma le vaega pito i lalo o le upega e avea ma enaena.

Faʻataʻitaʻiga: fua o le seleselega, aveeseina o vao leaga, faʻaitiitia pea le palapala, faʻamamaina lelei, faʻapalaina o fatu aʻo lei totoina i le 40% formalin mo le lima minute.

Komepope mosaic

O le siama lenei o le siama. Faailoga o faʻamaʻi: lanu lanumeamata-lanu samasama samasama i luga o laʻau laiti, paʻu vevela ma le pala, tubercles ma bulbs i le va o veins, lea e maua ai lau laititi foliga foliga, laʻau tuai ua mate, fua mai fua o le laau, o le fua o fua o fua, laau e vave faʻaitiitia i le tuputupu aʻe, vaʻa e faʻavae i luga o aʻa.

O le siama e mafai ona teu i luga o aʻa o vao ma tuʻuina atu i isi laau totoina o le aphid apour. O le siama o le fatu e seasea ona auina atu.

Faʻataʻitaʻiga: matau le fua o le faatoaga, mafanafana fatu aʻo lei luluina, faaleagaina laau mamaʻi, faʻaaogaina seleulu ma naifi latou te tipiina ai laau i se vaifofo o le palamati (5%), aveese vao, ma tau ai ma gwip aphids.

Mealy dew

Masalo o se tasi o faʻamaʻi masani masani o fualaʻau o le melono o le paʻu paʻu. O laʻau ma lau o melons e ufiufi i fasi paʻepaʻe paʻekeke (e oo i le 1 cm), ae o le taimi e mafai ona latou ufiufi ai le laulau atoa. O laulaʻau e lanu enaena, laʻau, mago ma mago.

Faʻataʻitaʻiga: Faʻaaogaina o le totoina o melons ma le 80% sulfur powder i le muaʻi faʻaalia o le maʻi (100 sqm m 400 g) ma le umi o le sefulu aso, ma le togafitiga mulimuli e faia i le luasefulu aso ao lei seleseleina .

Downy mildew (perinospora)

O le faʻafitauli lenei o melons, lea e masani ona aafia ai laulaau o se laau i se taimi vave. E foliga mai o lanu samasama-lanumeamata, lea e sili atu le tele o le taimi e tele ai. I le pito i lalo o laulaau, i le maualuga ma le maualuga o le eleele, o se faaputuga lanu violē (sporification o le namu) ua fausia.

Lapataiga: faʻamaʻosaʻoina o fatu o le kuluni ao le i luluina. Ina ia faia lenei mea, faʻamafanafana i latou i se vai vevela (45 tikeri) mo le lua itula. E mafai foi ona e faia togafitiga o fatu faʻatasi ma le 1% o le vaifofo o le paluga o le palatini, faʻaaogaina i totonu o le fofo mo le luasefulu minute.

O le totōina ma aʻafia ai melons e mafai ona fufuluina o se vaifofo o le urea (i le 1 lita o le vai 1 g), 1% Paleni Bordeaux (1 l i le 10 sq. m.) O togalaau e togafitia ma Topaz ma Oxyh ma le umi o le sefulu aso.

Faʻafiafia lanu

O se maʻi leaga lea e fiafia i le susu ma le malulu o le tau. O tamaʻi ovaries o melons e avea ma suavai, ma vave ona ufitia i le lanu uliuli o le fuga ma le fulufulu.

E tumau pea le gaʻo i le palapala mo le silia ma le lua tausaga. O le maʻi e tupu tele i le vevela o + 15 ° C. A vevela i fafo, o le a faʻagesegese le maʻi.

Lapataiga: veleina ma le faʻaeteete, asiasia ma aveese faʻamaʻi ma afaina, ma faʻapipiʻi fua o laau pe a maeʻa ona aveese faʻamaʻi maʻi, lau ma fua.

Suauu i le tali lenei: i le 10 lita o le vai 1 g o le sulkatela sulketi, 10 g o urea, 2 g sima sulfate.

Fusarium oe

O le faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e aafia ai le vaeluaga ma le tuai o ituaiga o melons, faʻaitiitia ai fua ma faʻaititia ai le fua o le fua. O tagata mamaʻi o fualaʻau felafolafoaʻi o melons e maualalo-suka, e le lelei tele mea manogi ma manogi ma le lelei le teuina.

O le faʻamaʻi e aliali mai pe a uma ona lua pe tolu laulaau moni e aliali mai i luga o fualaau, faʻapea foʻi ma le taimi e fua mai ai fua. Vavave vave vave laau toto, ma susulu lau laʻau ma ufiufi i lanu paʻepaʻe. O maʻi mamago e mate pe a mavae le 7-10 aso.

Lapataiga: tausisia ia tulafono o le totoina o fualaau aina, aveese otaota laau, vao, laau mamago, vai tele laau toto, eli i luga le eleele i le autumn, afaina fatu ae lei totoina i le 40% le vai vai mo le lima minute, totoina melons i luga o moega, faamaluluina ia masini .

Tului O tagata anamua o Aikupito sa galulue i le galueaiina o melons i le amataga o le 2000 TLM. Sa manatu Melon o se faailoga o le ola, fualaʻau ma le tamaoaiga.

Pests o melons, auala e taulimaina ai

Leai se mea e sili atu ona afaina nai lo faʻamaʻi, melons e aumai ai ituaiga meaola faalafua. E tatau ona faʻaumatia i latou i se taimi talafeagai.

Gourd aphid

O se iniseti susu o lanu lanumeamata, lanu samasama po o le lanu uliuli. Gourd aphid e mafai ona gaosia e tusa ma le luasefulu augatupulaga o laʻau ola i taimi taʻitasi.

O nei meaola faalafua o melons o loo i lalo ifo o laulaau, salalau i luga o le eleele atoa ma suʻe le sua mai le laulaau. O laau totő e aʻafia e guna talo, e lanu samasama, mumu ma vevela. Ina ia tausia le aphids i sina mea itiiti, ia fufulu le melo mai vao i le taimi.

Melo lele

O le fili sili lea o le tui o melonini. E mafai ona aʻafia i le 50% ma sili atu o le seleselega. O launiu e ola i le taumalulu, i totonu o le vaega pito i luga, i le loloto o le 15 senitimita.

O lago muamua o launiu na aliali i le amataga o Iuni. Lago lafoaʻi fuamoa i le aano o le fua, ma i totonu o le meloni foliga o le larvae, o loʻo faʻapipiʻi i le tino. O se taunuuga, o le fua e vave ona pala.

E taua! E mafai ona e iloa fualaau mamago e pu i le paʻu o le melonini, o lanu enaena.
I aso nei, e leai ni ituaiga faʻafefeteina o melon mo launiu. Ina ia puipuia E mafai ona togafitia togalaau o le melonini i le tali "Rapier" (lua lita o le tali i le hectare) poʻo le "Zenith" (250 ml).

Laʻau faʻapipiʻi e faalua i le vaitau: i le taimi o foliga o laulaau muamua ma i le vaitau o le vavave. O nei fualaau faasaina e talafeagai foi mo le faaleagaina o meaola faalafua. Ina ia faʻaumatia le pito i luga o le pito i tua pe a uma le aoina o fualaʻau, o fua uma e le 'aina e faʻataina faatasi ma le palapala.

Spider mite

O nai meaola laiti nei, ae sili ona matautia o meaʻai. Lanu samasama po o le lanumeamata samasama i le taumafanafana ma le lanumumu mumu po o le samasama i le autumn O tamaʻi tamaʻi vaʻavavevave e faʻasalaga i le palapala i lalo o laʻau pau, luga o laʻau ma vao.

O paʻu tumutumu e ola i lalo ifo o lau, i luga o pulupulu, ovaries ma vine. Latou te susuina le sua mai le laau, pe a maeʻa vaega o le laau lanu samasama pe mumu, ona mate ai lea o le laau.

Faʻasolo i fasi vaʻavavevele i le auala lenei: ao le i luluina fatu, palapala le palapala ile pisapisao, pe a aliali mai muamua laulaau moni i luga o le totogo, sasaina ia BI-58 poʻo Fitoverm, aoina ma faʻaumatia fua o fualaau aina, faia o le autumn, seleselega ma faʻaumatia vao.

Wireworms

O le totoina o melons e mafai ona osofaʻia e le moni (iʻu o kiliki paʻu) ma mea e le masani ai (anufe o iniseti mumu) o uaea, lea e sosolo i lalo ole vaega o lalo, o laau laiti e mate. E tatau ona aveese otaota o vao ma vao i se taimi talafeagai, talu ai o loʻo i totonu ia i latou le faaputuputu o le telefoni.

Fusi sikipi

E mafai ona ola tagata anufe Caterpillars i le palapala poʻo luga. Latou te faʻaleagaina le aʻa o melons, lea e masani ona oʻo atu i le oti o le laau.

Ia tau ma sikuea, e tatau ona e vevela vao ma totō mea e totoe, eli le eleele i totonu o le tautoulu, usitai i tulafono o le seleselega, ma faʻaaoga foi le fualaau oona Arrivo, lea e faʻaumatia ai le selu, mo le susunuina o laau mo le luasefulu aso.

E te iloa? Melon i Iapani o se meaalofa taugata.

Ina ia mafai ona maua se seleselega lelei ma le soifua maloloina o melons, e tatau ona aveese o latou maʻi i se taimi talafeagai ma faʻamaʻi faʻamaʻi.