Laʻau

Panicle hydrangea (paniculata) - ituaiga, totoina ma le tausiga ile eleele

Panicle hydrangea o se laau totō. Filifili se aganuʻu ona o lona tulaga le lelei, laʻau ma le vaʻaiga umi. E i ai le tele o lanu. O loʻo i ai le tele o ituaiga o hydrangea paniculata.

Faamatalaga o le panicle hydrangea (Hydrangea paniculata)

E faigata ona taʻu se sui o le aiga o Gortenziev. O le mea moni, i se mafanafana o le tau, e oʻo atu i le 10 m. O le panicle hydrangea o loʻo faʻamatalaina o se laau e iai ni mea tetele.

Hydrangea paniculata vanilla togi

Amataga

O Hydrangea e sau mai Saina, Iapani. I Europa na faʻalauiloa mai i le XIV senituri. E na o le tamaoaiga o tagata e mafai ona faatagaina ia ituaiga mea taua e toto i la latou togalaau. I le taimi lena, o lanu paʻepaʻe mūmū ma lanu mumu na totoina i totonu o togalaau. Tufatufaina e le hydrangea paniculata i Amerika i Saute ma North America. O nisi o meaola e tutupu i le Sasae Mamao.

Faʻapitoa

O suiga o Hydrangea e suia lanu i le tele o taimi i le gasologa o le vaitau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o muamua le paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e mulimuli ane liu piniki. I le tautoulu, e mafai ona mumu mumu, e iai lanu lanumeamata i le lotoifale.

Faʻatau ma faʻasoa

O mea taua o le panicled hydrangea:

  • pe a uma ona totōina, o fugalaau vao mo le 3-4 tausaga, o nisi ituaiga e amata ona fuga i totonu o le tausaga;
  • le mautonu i le vevela vevela;
  • o le vaomatua e foliga mai o se isi elemene o le faʻafanua, ae e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi aganuu fugalaau;
  • o le laau e fuga mai mo se taimi umi - mai ia Iulai ia Oketopa.

E le o toe i ai ni faaletonu i le pasemea. E mafai ona i ai ni mea e mafai ona maua i luga o le paʻu o nisi o ituaiga laau, e mafua ai ona le mautonu le vao.

Faʻalogo lelei! Afai o le hydrangea paniculata e tupu i se eria e iai pea le la, o le a amata ona susunuina ia mea.

Lanu samasama i le vaega o le fugalaau

O le faigata o le taumalulu

O le vao o le taumalulu faigata. E matua aʻafia lava i totonu o Urals ma oʻo lava i Siberia. Faʻapipiʻi le palatic hydrangea mo le taumalulu e le manaʻomia. Ua lava le fufuluina o le paʻu ma le paʻu. E tatau lea mea ina ia puipuia le aʻa mai le malulu.

O ituaiga sili ona matagofie ma ituaiga eseese o hydrangea paniculata mo le itumalo o Moscou ma le ogatotonu

Faatasi ai ma atuatuvale, e tele ituaiga eseese e tele mo le eria a Moscou. E vaevaeina i latou i vaega:

  • Aiga. E iai ituaiga eseese e pei o Kiusu, Butterfly ma Mustela. O le tele o ituaiga i le amataga o le fugalaau e paʻeʻe papaʻe.
  • Pink ma le fusi. O Vanilla Freyz muamua e i ai le paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e mulimuli ane maua ai se lanu manogi mama. Magic Candle i le amataga o le fuga o le paʻepaʻe ma le kulimi, mulimuli ane ua liu piniki. O le eseesega o Fairy Wings ei ai mea e le o se paʻu paʻepaʻe lea e liu piniki ma iu ai ina maua se lanu uliuli ulaula.
  • Pink ma papaʻe. O foliga o uiga ia o le faʻaogaina o ituaiga eseese Freize Melba, Aso Sa Freise.
  • Reds. O loʻo faʻalogoina inflorescences i le ituaiga Wims Red or Diamond Rouge (Diamond Rouge).
  • Yellow. O loʻo iai le vailaʻau o hydrangea eseese o Candalight ma Limelight.
  • Ituaiga o le taumalulu ma le faigata: Winky Pinky, Magic Candle. Latou te malulu i vaomatua ma le itu i saute o Siberia.
  • Faʻasologa o le laʻitiiti (dwarf). E aofia ai Bobo, Bombshell, Magic Mont Blanc. Aua e sili atu i le 1.2 m le maualuga.
  • Maualuga maualuga. Latou te oʻo i le maualuga o le 2.5 m. E aofia ai Grandiflora, Limelight, Dollar Auro, Paʻe.

O ituaiga lisi o le pandled hydrangea o le sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga. Faʻaalia i taimi uma ia mea fou e matua aʻafia uma lava i itulagi o Urals ma Siberia.

Totoina o le palatic hydrangea i le avanoa tatala i le tautotogo ma le taumafanafana

Hydrangea Candelait - faʻamatalaga ma le fausiaina o ituaiga i totonu o le eleele

O le tuputupu ae o se vao i luga o le fanua e le faigata tele. Vaega o le filifilia o le eleele mo le panicle hydrangea, totoina ma tausia i le eleele avanoa mo ia, auala e vai ma pe faapefea ona fafagaina e tatau ona mafaufau i auiliiliga.

Totoina o le palatic hydrangea i luga o le eleele

Filifiliga ma sauniuniga o le nofoaga ma eleele

Mo le filifilia o fugalaau fugalaau filifili se nofoaga lanu. E mafai ona tupu i se vaeluagalemu, ae o le fugalaau o le a le umi ma matagofie. E tatau ona puipuia le nofoaga e tulaueleele ai mai le matagi. O le eleele e sili atu le suamalie o le suamalie.

O fea o togalaau e sili ona totoina i tafatafa ane

O le atuatuvale o le hydrangea e matua latalata lava i laau e ufiufi ai eleele. E mafai ona e totoina se fualaau aina i lalo o fualaau suamalie. O le vao e ola i le 1.5 mita, o lea e manaʻomia ai se avanoa faaopoopo. Fugalaau e sili ona manaia i luga o le eleele faʻamalolo e mafai foi ona latalata i laau talatala.

E faapefea ona toto

O le faagasologa o le totōina o laau toto i le eleele tatala e faapenei:

  1. O le nofoaga o le totoina i le lumanaʻi e faʻamalu ai aʻa o se isi laau, eli le palapala.
  2. 2 vaiaso mulimuli ane, latou eli se lua 70 cm le lautele ma 40 cm le loloto.
  3. E saunia muamua le mafutaga o le eleele, lea e faʻamaoaigaina i ni meaʻai suamalie, fugalaʻau.
  4. Latou te faatumuina i se pu. Ma, a maeʻa le 2 vaiaso, ona toe eliina lea o le eleele ma ua saunia le lua e tulaʻi ai.
  5. Ave se fatu laau ma tuu i totonu o lenei lua. Tui lemu le aʻa ina ia tumau pea le ua i le eleele.
  6. Toto le eleele ma faʻafeinu i le vai mafanafana, mulimuli ane latou mulch.

Tausiga o togalaau

A uma ona totō, e tuʻuina lelei le fale. E na o le pau lea o le auala e maua ai se laʻau matagofie o le ola lelei o vao o panicled hydrangea.

Faʻasa

Laʻau hydrangea - totoina ma tausi ile eleele

Le aganuʻuina o le fugalaau e fiafia i le susu - e tupu tele i le lamala. E tatau ona faʻafefe 1 le taimi i le 2 vaiaso, i le taimi malogo i le vaiaso. I le vaitau timuga, na o le tasi i le masina. I se tasi taimi, o le togavao e manaʻomia le 20 lita o le vai.

Fertilizers ma le faʻasusu

Afai i le faagasologa o le totoina o se fugalaau e totoina ai se paluga kulimi ua uma ona faaopoopoina i le totoina o le lua, ona faatoa amata lea ona faaaoga fomaʻi pe a uma le 2 tausaga. I vaitau eseese, o le laʻei pito i luga e eseese:

  • I le tau mafanafana e mafai ona avea ma mafaufauga mai povi, solofanua solofanua po o moa moa. Urea po o le sulfate sulfate ua filifilia mai fugalaʻau.
  • I le taimi o le vevela, e faʻaaogaina fomaʻi oona i le potassium ma fuakalama. O laʻei faʻapitoa e mafai ona faatagaina.
  • Ia Setema, latou te faamaluina le eleele ma le paluga o le humate. I le vaitau timuga, latou te togafitia ai se vaifofo o le vailaʻau Radiance 1.

Faʻalogo lelei! I totonu o le 6 m mai le nofoaga o le tuputupu aʻe o le vao, lefulefu, penisina, le falaoamata lolomita e le mafai ona aumaia i totonu o le eleele, talu ai o le palatic hydrangea aʻa ua salalau lautele.

Lauina ma le totoina

Sawdust e faʻaaogaina e pei o mulch. E mafai ona e 'ave le paʻu o laau, vaʻavaʻai vaʻai, meataalo pasi. Tilling is carried out 3 times per season. Faʻalauteleina i le 7 cm, aʻo aveeseina vao.

Teuteu

E manaʻomia le mea e tupu. O le laau e totoina i se mea maualalo, ma ituaiga vao i le tautotogo i le taumafanafana 3 tikite. I le taimi o le tau mafanafana, o pine uma (sei vagana ai le autu) e togiina le 1-2 taimi. Latou te faia foi se pale pe a oʻo atu le vao i le sili atu i le 1.5 mita.

Panicle hydrangea teuteuina fuafuaga

Sauniga o le taumalulu

Faʻalētonu pe faʻaleagaina - e totōina ma tausi ile eleele

E pei ona taʻua muamua, e le talafeagai le ufiufi o le fale mo le taumalulu. Ua lava lea e sosolo ai i totonu o le ogalaau ma le sawdust, humus poʻo le faʻaaogaina o le coniferous litter. O pusi tausaga ua mavae ua aveesea, ma o isi vaega o loʻo fusi i maea ina ia latou le pauu i le eleele ma malepe i lalo o le mamafa o le kiona.

Tofiga

E mafai ona faʻalauteleina le hydrangea i le tele o auala. O le mea sili ona taatele o le ola mai fatu, faʻalautele e ala i le tuʻuina, tufatufaina o vao, tipi.

Fatuina o fatu

O fatu laau toto e seasea faʻalauteleina e fatu, talu ai e faigata le faagasologa ma e le o le vave vave foi i le taimi. Faatau fatu pe aoina mai pe a uma le fale. Faʻavae faapitoa mai le ogatotonu o le faʻafitauli. O fatu e laiti, ae e talafeagai mo le toe gaosia. Ona faia lea o le faagasologa o le germination:

  1. E tuʻuina se cotton i luga o se siva. Mai luga, o fatu e tufatufaina i luga. Ona ufiufi lea i se kopi lona lua.
  2. Liligi i se vaifofo faapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, Epin) mo le lelei o le germination.
  3. Latou te tausisia le puleaina o le vevela o le 15-20 ℃. Hatching fatu o le a amata i le vaiaso.

Ma le isi, o fatu fatu e ola pea e tumau pea e lulu i totonu o se atigipusa ei ai sina palapala eleʻele. Latou te le tanumia. Fafaga i le oneone. O le pusa e tatau ona ufiufi i se ata tifaga ma faʻamalo mai lea taimi i lea taimi. A uma le masina, ona totoina lea o laau i totonu o se ipu loloto volumetric. I totonu o lenei mea o le a faʻaalu ai le hydrangea o le a faʻaalu i le 2 tausaga muamua. O se taunuuga, latou te nonofo i se nofoaga tumau.

Laʻau

I le taumafanafana, o seleseleina e seleseleina mai lālā laiti-lignified, i le tautotogo ma le tautotogo mai vaega lignified o le vao. Cherenkovka faagasologa:

  1. O le pito i lalo e tatau ona i le maualuga o le 45 tikeri. I le mamao o le 5-6 cm, o se mea saʻo e oti.
  2. I le po, o mea e seleseleina e seleseleina o totoe i se vaifofo malie.
  3. O le aso na sosoo ai, ua totoina, afa-loloto, i totonu o se ipu malamalama ma se meaʻai paleni sauni.
  4. Ufiufi ma se ata. Soʻo se 3 aso aerate. A mavae ni nai vaiaso, ona aveeseina lea o le ata ma fufulu le eleele.
  5. A maeʻa le 3 masina, ona totoina lea o laʻau i luga o le eleele.

Totoina o lala lignified o hydrangea paniculata

Faamatalaga faaopoopo! Mo le taumalulu, e mautinoa lava le nanaina e se tamaititi o le atuatuvale se atuatuvale. I le tausaga muamua latou te le taliaina le malulu.

Bush division

O le faʻatinoga ua faʻatinoina e pei ona taʻua i lalo:

  1. I le tautotogo e latou teli ai se laau.
  2. Vaevae le vao i ni vaega.
  3. E aʻafia aʻa i le malala e puipuia ai faʻamaʻi pipisi i nofoaga ua faaleagaina.
  4. O le togavao e totoina i se nofoaga tumau, i totonu o se pu na saunia muamua.

E le o toe mamao ae o le a aliali mai ni pa laau fou, ae o le togavao o le a amata ona ola ae mo le isi vaitau.

Tuʻu

Fai i le amataga o le tautotogo. Taualumaga i lea laasaga:

  1. Fufulu le eleele e lata i le hydrangea paniculata, maualuga le pito i fafo.
  2. Fai ni laʻau faʻamalo ma se loloto e tusa ma le 2 cm.
  3. O laʻau o loʻo taatia i "ave", faʻaputu ma ufiufi ile eleele.

I le faaiuga o le tau mafanafana, o le a tupu mai ai ni taamilosaga fou mai le vavae. O le taimi lava latou te oʻo atu ai i le 15 cm, e manaʻomia ona avea i latou ma spud. A maeʻa sina taimi, ona toe fai lea o le taualumaga. Ia Oketopa, e vavae ese le vavae ese mai le matua matua, ua laliina mo le taumalulu, ma i le tautotogo latou te totoina i le moega. A maeʻa le tausaga, faʻaauau le tulaʻi i luga o se nofoaga tumau.

Faʻapefea ona faia le palatic hydrangea taoto

<

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi: o lona uiga o le faʻafefe ia i latou

O le Hydrangea paniculata e puipuia i le tele o faamai. I le tau māgogo, atonu e ono aʻafia mai osofaʻiga o manu. E masani lava o aphids, snails poʻo pusi vaʻaia. Afai e mafai ona aoina fao e le lima, ona faʻaumatia lea o isi meaʻai, o loʻo faʻaaogaina se vaifofo o Vermitek, Acarin poʻo se isi vailaʻau faapena.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Panicle hydrangea e foliga maualuga i le togalaau, e tusa lava pe na te ola na o ia. E masani ona totoina ma isi laau. O isi laau i nisi taimi e faatulagaina i se laina, mo se faataitaiga, i luga o se pa poʻo se ala. Talu ai o le aganuu fugalaau e ola lelei i tulaga o le eletise o le gaosiga o le taulaga, e masani lava ona maua i paka, alalaupapa ma lalo o faapaologa o fale nofo.

Panicled Hydrangea - o se laau sili ona lelei mo se togalaau togalaau. E naʻo tausiga lelei e manaʻomia, ma o le a ia tali mai ma le matagofie o fuga mai ia Iulai ia Oketopa.