Tuputupuina tipu

E uiga i le tausiga lelei ma le totoina o kapaila

Broccoli Ua leva ona lauiloa mo ana meaʻai. E fautuaina Broccoli mo tagata e maua i le maʻisuka ma tagata e iai ni faaletonu o le fatu, ma o le tele o le folic acid ma le fiber e avea ai ma oloa e sili ona taua mo fafine maʻitaga.

E faʻapefea ona totoina a latou lava fua

A o lei totoina, o le mea muamua lava e te manaʻomia e filifili ai le filifiliga o mea eseese, ona mulimuli lea i le sauniuniga o fatu o le broccoli. Ua faia lenei mea e puipuia ai faʻamaʻi ma faʻaleleia le faʻamalosi.

E faʻapefea ona saunia fatu aʻo leʻi totoina

Filifili fatu tetele ma maloloina, afifi i le gau ma tuu i le vevela (50 ° C) vai mo le 20 minute ona malulu lea mo se minute. Saunia se vaifofo o le paluga pati ma le apoic acid: i le kalama i le lita o vai. Taofi fatu i totonu mo le 12 itula.

Toe faia le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le vai (1 sipuni i le lita o le vai) mo le 6 itula. Fufulu fatu i le vai tafe ma fuafua i le pito i lalo o le pusaaisa mo le aso, ona vevela lea.

Faʻavae ma faʻafefiloi palapala

E mafai ona lūlūina fatu o Broccoli i totonu o se atigi fafie. Tuʻu pusa lapoa mo tipu. E tatau ona taatia le taʻele i lalo (fasi fasi puafiti, pebbles).

Ina ia saunia se eleele lelei, ave le peat, turf ma le oneone i vaega tutusa, faaopoopo i ai se tamai lafu fafie: o le a faatamaoaigaina ai le palapala i microelements. O le aso ao lei luluina, faʻagasolo le palapala ma se faʻafitauli malulu o le manganese (puipui o le vae uliuli).

Lauina o fatu mo laau toto

Afai e te manaʻo e selesele le sili atu ma le tasi le seleselega, ia lūlū fatu i 2-3 vaega ma le umi o le sefululima aso. I luga o le eleele, fai ni paʻu papaʻu e oo i le 1.5 cm ma se mamao o le 3 cm i le va oi latou. Laʻau, laʻitiiti loloto, fatu i se mamao e 2-3 cm mai le tasi. Fafasi i le palapala ma sasaa.

E te iloa? O le uluaʻi aganuu o le broccoli na amata ona totoina i le Malo o Roma i le 2,000 tausaga talu ai. E le gata na faaaoga e Roma le kapisi mo meaai, ae na faʻaaoga foi mo togafitiga faafomaʻi.

Tausia o fualaau

I le taimi lava e uma ona totoina ai fatu o le broccoli, pusa ma meaʻai, fuafua i se potu mafanafana ma le vevela o le 20 °. A maeʻa le totogo o laau, e tatau ona faaitiitia le vevela i le 5 ° ma tausia seia oʻo i le mea e gaosia ai le eleele.

Faʻasalaga faʻaalu i se aso, ae i le faʻalelei. Afai o le fualaau aina e le lava ma e le ola lelei, fafaga i se vaifofo: 20 g o le ammonium nitrate, superphosphate ma le potassium chloride i le 10 lita o le vai. Fertilize seedlings e mafai ona i ai pe a uma ona fausia le 2 lau.

O le totoina o seedlings o le broccoli o le afa o le taua; fufuluina fualaau aina i totonu o se fale koli. E le taliaina e Broccoli lenei faiga lelei, e tatau ona toe totoina faatasi ma se eleele eletise, ma le faaeteete.

Suiga i totonu o greenhouses e tupu 2 vaiaso pe a uma ona tupu le totogo. I totonu o le lauʻeleʻele lauʻeleʻele na totogo aʻe i laʻau cotyledon. I luga o le eleele lafoaia na totoina pe a uma ona aliali mai 6 laʻau maloloina.

E taua! 7-10 aso ao leʻi totoina i luga o le 'upega tafaʻilagi, faʻamaʻaʻa le fale, ma tuʻuina faitotoa o le fale lauʻeleʻele mo ni nai itula i le aso.

Totoina o lala broccoli i luga o eleele

O le tele o fai togalaau e totō saʻo fatu i totonu o le eleele, e fiafia e totoina le kapisi o le broccoli i se auala leai se ola. O lenei metotia e faigofie, ae o loʻo i ai se faʻafitauli o le maualalo o le germination ma o nisi taimi e leai se seleselega.

Tului Ua leva ona taʻua Broccoli o le "Italian asparagus", e taulaʻi i lona amataga. O lea ua faamatalaina i le "Dictionary of the Gardener Philip Miller" (aso 1724). O faʻamatalaga muamua o le broccoli e le Falani e faasino i le 1560, ma sa taʻua e tagata Siamani o le "brauner Kopf", lea e faaliliuina o le "ulu enaena".

Taimi aupito sili ona tulaʻi

O le faamatuuina o fatu e faia i le afa lona lua o Mati po o aso muamua o Aperila. O fualaau na totōina ia Mati, muamua faʻafefe i totonu o le fale kiona, ona malosi, i luga o moega. Aperila o seleselega na gaosia i le taimi lava lea i nofoaga tatala i Me. O fatu laau e toto i le leva o le aoauli, ma filifili se aso puaoa mo le totoina.

Filifiliga ma sauniuniga o se nofoaga e tulaueleele ai

E fiafia Broccoli i le la ma le vevela, mo lona tulaueleele, filifili nofoaga matala matala. O le eleele mo le totoina o kapeti le kapisi ua saunia muamua. I le tau o le autumn, e matua loloto le eleʻele o le togalaau ma faʻaaogaina le faʻamalolo: ammonium nitrate 40 g, superphosphate ma le potassium chloride 30 g ia mea taitasi. E mafai ona e maua i le humus: 2 kilokalama i le sikuea mita. m. Salu palapala lime falaoamata i le dolomite.

I le tautotogo, faʻapipiʻi le faapalaga i le palapala: pakete i sikuea mita. 200 g o fafie laupapa ma le sipuniti o le Uria e faaopoopo i le pu na faʻaleleia mo le totoina, ona faʻafeinuina loa lea.

Lelei ma le leaga na muamua atu

O fatu pi, pata, pateta, palukiniki, aniani ma kukama o ni muaʻi muaʻi ulu mo le broccoli. E le tatau ona e totoina le kāpeti pe a uma le isi kapisi, beets, tamato, laʻau, susulu ma uila. E fautuaina le tuʻuina o le broccoli i luga o le togalaau o loʻo totōina ai pusa i luma atu o le 4 tausaga mulimuli ane.

Fuafuaga ma taualumaga ole tulaʻi

I le va o toga totoga e tuu ai le mamao o le 40 cm, i le va o laina - 60 cm. O lua e eli i se loloto e tutusa ma le maualuga o le fatu. O le vaʻaia na faʻalauteleina toetoe lava atoa, ma na o le pito i luga. Fafasi i le eleele, aua nei faʻatumu le fua o le tuputupu ae, ma aʻo le i totoina, faapipii i lalo le aʻa sili ona malosi - o le a fesoasoani lea e fausia ai se aʻa malosi.

Tausiga tatau: o nai mealilo o se seleselega lelei.

E i ai se faʻaaliga i le tausiga o le kapisi broccoli i le malae vaʻaia. I le vevela o le tau, e manaʻomia ona e faia se ufiufi. Ina ia fatufatu se atemosifia maliega e gaosi ai le kapeti, tuu ni pusa vai ile tafatafa ole moega, e mafai ona e fufuluina le laau.

Faʻasalaina ma mulumulu palapala

Faʻasagaina o le laau e faia soo ma tele pe a uma ona totō, aʻo aʻa i se nofoaga fou. Ona faaitiitia lea o le vai, ia mautinoa o le palapala e le malogo. I le taimi o le atinaʻeina o uluʻau kuka, o le faʻasaina ua toe faʻateleina.

O laau laiti e manaomia se mulch pe a uma ona totō e taofi le susu. E le gata i lea, o le mulch o le a puipuia ai le atinaʻeina o vao ma le vevelaina o aʻa i le palapala.

Toto ma vele le palapala

A maeʻa ona tosoina le vai, ona toe tatala lea, e tatau ona tumu le palapala i le okesene. O le susu i le eleele eleelea e sili atu ona gauai ma aumai ai meaʻai i aʻa o le laau.

O le tele o le togavao spud e togafiti le togavao mo le fausia o aʻa faaopoopo. O lenei mea o le a malosi atili ai le laau.

Afai ua aliali mai vao, e tatau ona aveese. Ia mautinoa o le faagasologa o le veleina e le faaleagaina ai le aʻa o le laau.

Laʻau sili ona lalagaina broccoli

A uma ona totōina, ona fafagaina lea o le kapisi, faia se mullein infusion (1 vaega mullein i le 10 vaega vai). I le faʻafefete, e mafai ona e faʻaopopoina se sipuni le atoatoa o urea.

O le fafagaina faalua e faia i le maeʻa ai o le 14 aso. E tafe le otaota (1 i le 4) i lalo o le aʻa.

O le lona tolu o taimi o le faʻamaʻiina o le laau i le taimi o le fausiaina o mea leaga. Saunia se fofo o le superphosphate: 2 tbsp. l 10 lita o vai, o le fofo ua lava mo le 10 laau.

O le laei mulimuli e faia pe a uma ona selesea le ulu.

Pe a faʻafoeina le faʻamalositino, mataʻituina le laau - e ala i ona foliga vaaia e mafai e se tasi ona malamalama po oa elemene na leai. Faatasi ai ma le le lava o le kuka o le kapisi e tupu le lelei, o lau laititi lalo e lanu samasama ma mago. Afai e itiiti le palasia, e suia lau lanu i lanu mumu, e faʻamamago o latou pito, ma e le maua le mamafa o kesi.

Seleseleina

E selesele Broccoli 3-4 masina pe a uma ona totoina laau. I le vaitau o le tau mafanafana, e mafai ona seleseleina nisi seleselega - a uma ona tipi le ulu autu, e faaauau pea ona ola le laau.

O le seleseleina o le broccoli e sili ona lelei i le taeao pe a tele atu suamalie i ulu. Leai se mea e te faatali ai mo le ulu e piki se lapoa lapoa, e sili atu ona maloloina ma sili atu ona lelei, ao lanumeamata.

Uluulu ulu e manaʻomia sina taimi umi e kuka ai seʻia maeʻa. Aoina mai o ulu lapopoa, e te le maua ai le tele o meaʻai.

O le uluai seleselega e mafai ona teuina mo le tusa o le vaiaso i le pusaaisa po o le malulu mo le taumalulu. Mulimuli ane - talafeagai mo le umi o le teuina i le fogafale poʻo le potu.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o le broccoli, pe faapefea ona taulimaina

Le faʻamaʻi sili o le kapisi - lanu uliuliaafia ai laau totō matutua. E mafai ona aofia ai siama i totonu o le eleele, ma tuʻu ese mai lona muaʻi. O le tauina o le faamaʻi e le talafeagai - e afaina ai le laau mai totonu.

Faʻalogo! O le tausisia o meaola o le gataifale pe a totoina i laau toto ma i nofoaga tatala o le puipuiga sili lea o maʻi o le broccoli. O le togafitiga o mea totō, o le filifiliga tonu o le mea muamua ma le faʻamalosia ma le faʻafefiloi o le laasaga muamua lea e faʻaputuina ai se fua tele, ola maloloina lelei.

E mafai ona aʻafia Broccoli e faʻamaʻi. Le aveeseina o le kapisi mai slugs, i luga o le moega e sasaa ai fuamoa oona.

Puipui le osofaʻiga a anufe o le lūlūina o fala o le a fesoasoani. Leleti i le va o moega o le a faʻafefe ai le paʻepaʻe paʻepaʻe ma le eleele, ma le dill - aphid. O le fasi pepa e ola latalata ane e le fiafia i caterpillars.

Ina ia faʻaumatia 'iniseti, e mafai ona e faʻaaogaina le tapaa, pepa poʻo le susu mai luga o tamato. Afai e le fesoasoani metotia masani, vaʻai i vailaau: "Aktellik", "Foksim", "Faanatinati" poʻo "Rovikurt."

A uma ona e faitauina le tusiga, o le ae iloa mea uma e uiga i le totoina ma le totoina o le broccoli. I le faʻaaogaina o fautuaga, o le a mafai ona e tuputupu ae i lenei aga aoga e aunoa ma se faʻalavelave.