Laʻau

Eremurus po o le lavelave: o mea uma e uiga i le laau

Eremurus poʻo le Shiryash o se laufanua faʻapitoa lea e aofia i le falepanoa o Asphodelaceae o le aiga o Xanthorrhoeaceae. O le ituaiga e aofia ai le 60 ituaiga. Faʻaliliuga mai le Latina, o le igoa o le faʻailoga o lona uiga "Desert Tail".

O le "Shirish, sisiva poo le srysh" ua tofia mo le gafatia o aʻa o nisi eremurus e gaosia ai le gum arabic glue. O le laau na muamua faamatalaina i le 1773 e se tagata suʻesuʻe Rusia ma tagata malaga P. Pallas. O uluaʻi fualaau aina na gaosia i le amataga o le seneturi lona luasefulu ma o loʻo galue pea le galuega e faʻalautele ituaiga eseese o lenei laau.

Faamatalaga ma foliga o eremurus

O le rhizome ua totoina, e pei o se apogaleveleve po o se anone, e tele lona lautele. O le tele o laulaau o le laina, o le talo, e tusa ai ma masani latou te iloa ai igoa o le ituaiga.

O Eremurus o se laau sili ona matagofie o le meli lea e tosina ai iniseti faatasi ai ma le mata o le moli po o le lanu mumu i le amataga o Iuni. O le tele o taimi, o fugalaau o varietal ituaiga ma hybrids o loʻo maua i luga o le faʻatau.

Ituaiga ma ituaiga o eremurus

Ituaiga / Aʻoga

Maualuga / FaʻamatalagaFugalaau
Altai1.5 m

O faʻamau o fugalaau e faʻatonuina i luga o se tau.

Green ma samasama.
AlbertaFaʻasalalau vaʻa 60 cm maualuga.Grey.
Bunge pe vaapiapi2 m

O laulaau e vaapiapi, e lanu i lanu, o le fua e aofia ai fugalaau laiti, 60 cm.

Auro
BukharaPaʻu 1.3 m, pusa fatu fatu.Paʻepaʻe paepae poʻo le lanu piniki
Himalayan2 m

Inflorescence 80 cm.

Paʻepaʻe, ufiufi i lanu mumu.
Maofa1.5 m

Faʻamau laʻau ma ni foliga se tolu.

Yellowish.
KaufmanLalaga i le paʻepaʻe paʻepaʻe, o le 70 cm, le lautele 7 cm.Paʻepaʻe ma se lanu kulimi ma se lanu samasama samasama.
KorzhinskyPipi 50 cm.Yellow-red.
Poto puupuuInflorescence 60 cm.Paʻu piniki mumu, pupuu.
Crimean1.5 mPaʻepaʻe.
Na feosofi le susu1.5 m

Vaʻa faʻalauteleina e aunoa ma le paʻu i lalo, e alu sina lauulu.

Whitish.
Malosi po o Robustus2 m

Pipi 1.2 m.

Lulu mumu po o le papaʻe.
Olga1.5 m

Pepa o Bluish, 50 cm lemu.

Moliuli pe papaʻe.
TubergenLaʻau tele.Lanu samasama.
Echison1.7 m

O le uluai fua mai i totonu o ituaiga.

Paʻepaʻe ma le piniki.

Faʻafetai i le tele o galuega faʻaleleia, o ituaiga o eremurus ma lanu eseese ua gaosia. I luga o le maketi a Rusia mo le faatauina atu, o le tele o vaega o le Ruyter.

VaʻaiFugalaau
Cleopatra poʻo le nila o CleopatraPink.
Tagata e faia tupeYellow.
ObeliskSnow paʻepaʻe
OdessaLanu samasama ma se lanu enaena.
AlofaPalu papaʻe.
SaharaLanu pinisi ma veliuli lanu violē.

Eremurus (lyatris) e masani ona paʻepaʻe, ae o le aiga Asteraceae.

Eremurus: tulaʻi ma tausi

O Eremurus e le mautonu i le alu ese, ma o lona mafaufau lelei e toe gaosia lelei.

O Eremurus o loʻo tulaʻi mai i le nofoaga tatala

Fugalaau e totoina i luga o se fugalaau tumau i le faaiuga o Setema po o le amataga o Oketopa. Filifili nofoaga susulu i le suavai lelei, lea e mafai ona vavae piliki, faʻalautele lau, pebbles ma tutusa.

Ua saunia le nofoaga i luma atu. O le alavai e 5 cm le maualuga o loʻo faʻafefeteina i se tamai palapala o palapala, e aofia ai le faapalaga ma eleele eleele. O le salalau o aʻa, ua tuu i luga o laau ma ua ufiufi i palapala. O le loloto o le totoina o le rhizome e 5-7 cm, o le toto toto e 25-30 cm, i le va o laau toto e 30 cm.

O se tulaga tāua mo le fugava vave o loʻo faʻatapulaʻaina le totoina o laau. Faatasi ai ma le tele o mea taumafa, latou te fausia ai le lanu lanumeamata i le afaina o fugalaau.

I le totoina o le rhizomes i le va o le delenki, o le mamao o le 40-50 cm e totoe mo le lapoa, 25-30 cm - mo tamaiti laiti, o le laina o laina e seti pe a ma le 70 cm. A maeʻa lena, o loʻo lelei le palapala.

Tausi mo eremurus i le togalaau

O le laau e le lelei i le galueaiina. I le popofou o le tautotogo, o le fugalaau e faʻasaʻoloto mai le malutaga, ona faʻaaogaina lea o fugalaau (40-60 g) ma le 5-7 kilokalama o le moa fasia po o le faapalaga i mita sikuea e fai ma laʻei pito i luga. A o leʻi fugaina, lea e tupu ia Iuni, ua lelei le vai.

Afai e pala le palapala, ia Me ua fafagaina i latou i le suauu oona (20 g i le sq.m.). I le faaiuga o le fuga, o loʻo manaʻomia le faʻamamaina. Afai o le tau vevela ua timu ma ua susu le eleele, e le faʻafefeina le vai. I le gasologa o le vaitau, o le palapala e tatalaina i taimi uma ma vele.

I le faaiuga o le fugalaau, eli ai vao ma tuu i totonu o se vaieli lelei mo se vaitaimi e le itiiti ifo i le 20 aso e puipuia ai mai le pala i le palapala susu. Afai e leai se avanoa e teli ai, ona faʻapipiʻiina lea o le puipuiga o le faamalu i luga o fugalaau ina ia le ulu ai le susu.

I le tautoulu, i lalo o le totoina, ua faaopoopoina le vailaʻau o le phosphoric i le aofaiga o le 25 g i le sq.m.

O aʻa ua mamago e le tatau ona tuu seia oʻo i le tautotogo. E tatau ona totoina i le paʻu i le eleele. O le faigata o le taumalulu o le laau e lelei tele, ae ao leʻi oʻo i le malulu, e ufitia eremurus i lau lauʻeleʻele pa'ū, peʻa mo le faʻasaoina atili. I le leai o se kiona, ia ufiufi lelei i lala laʻau.

Eremurus fausiaina

O le vavaeina o le fugalaau e faia i totonu o le mataupu pe a tutupu aʻe mea fou e lata i le totoga totō ma ua vavae lelei. Afai e faigata, toe tolopoina le toe gaioiga seia oʻo i le isi vaitau.

O le nofoaga o le valavala o le pusa e vavaeina ina ia mafai ai e le maota autu ona maua aʻa. Ona faʻafefeteina lea o fasi pepa i le efuefu e puipuia ai le pala. O le aiga atoa ua totoina i le eleele faatasi ma se vao seia oo i le isi tausaga.

Pe a tupu aʻe aʻa taʻitasi ma tipi, e mafai ona vavae le vao i ni mea eseese. O lenei vaevaega o laau e ono mafai ona faia i le 5-6 tausaga.

Fanauina o fatu

O le totoina saʻo o fatu ile eleele e le o se filifiliga lelei. E sili atu le saogalemu le tupu e ala i le lūlūina o fatu e mulimuli mai i le totoina.

I le faaiʻuga o Setema ma le amataga o Oketopa, o ipu e tusa ma le 12 cm le maualuga ua tumu i le eleele mama. E tofu fatu taitasi i le loloto o le 1 cm, ona taofi lea i le vevela o + 14 ... +16 ° C. E mafai ona tumau faʻamavaega mo le 2-3 tausaga. E tatau lava ona susu susu le kulimi.

I le amataga o tausaga, e le totoina ni laau toto, e tuua i totonu o potopoto e tasi mo le tuputupu aʻe ma le faʻamalosia. E teuina i se nofoaga lelei, pe a vevela lau, e faʻamamaina i totonu o le ufiufi.

Suavai i fualaau ina ia faigofie ona susu le palapala. Pe a faʻamafanafanaina, o pusa ma laau o loʻo afifiina i le sawdust, lala vavalaʻau, lau lauʻeleʻele, ma talu ai nei - faʻatasi ai ma mea ufiufi. Afai e malosi ma lapoa le vao, e totoina i totonu o le palapala. Laʻau totogo mai fatu e ola ae pe a uma le 4-7 tausaga.

Maʻi

Fugalaau e mafai ona osofaia e meaola faalafua ma faamaʻi.

PestFaʻataʻitaʻiga faʻatonutonu
SlugFafasi le eleele ile pefu o le tapaa, kiona, poʻo lapisi o moa.
TogavaoIna ia lafoaʻi le pusi, faʻamaligi le vai i le vai.
Aphids

Fufuluina fugalaau i fasimoli ma vai.

Insecticides (faʻafefiloi ma le vai):

  • Acarin (5 ml i le 5 l);
  • Galue (4 g i le 5 l);
  • Karbofos (6 g i le 1 lita).

Atonu e ono aʻafia le laau i faʻamaʻi.

FaailogaMafuaaga ma faamaʻiFaiga faʻavae
Brown ma le pogisa i laulaau, vaivaiga o le laau.Mama.

Togafitiga ma fomaʻi 1 taimi i le 2 vaiaso (faatasi ai ma le vai):

  • Fundazole (1 g i le 1 lita)
  • Vaiaso (1 ml i le 2-4 l)
  • Oksikhom (4 g mo le 2 l).
Fafano i meaʻai.
Le lapisi.
Mosaic o lau.Le faatoilaloina o siama.

Le togafitia.

Oliina ma faʻaumatia se laau.

Na fautuaina e Mr. Dachnik: faamatalaga taua e uiga i eremurus

I totonu o Asia Tutotonu, o aʻa o fugalaau ua mamago, ona nutimomoia ma ua saunia se patch. E tunu ma faʻaaogaina i mea taumafa, i le tofo latou te foliga tutusa lava ma asparagus.

I le kukaina, o laulaau o nisi ituaiga o meaola e faʻaaogaina foi. O vaega uma o le fugalaau fugalaau e faʻaaogaina mo le valiina o ie masani i lanu samasama.