Fua o le gaosiga

O le a le mea e fai i fualaau ma pe faapefea ona tausia i latou aʻo lei totoina i le tautotogo

E masani lava ona i ai i le Faatoaga se tulaga pe a uma ona faʻatau fua laau, ma mo le tasi mafuaaga poʻo le isi e le mafai ona totoina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o afu muamua na taia i le tautoulu ma le totoina e tatau ona tolopoina seia oʻo i le tautotogo. O le mea e lelei ai, o loʻo i ai auala e faʻasaoina ai fatu seivagana ua totoina. Faʻamaumauga o teu oloa ma tuʻuina atu i lenei mea.

O fea e teu ai fatu ao lei totoina

O le auala mo le teuina o laau toto e fuafua i itu eseese: o le taimi e tatau ai mo le teuina o mea totō aʻo lei totoina, tulaga tau fetogi, maua o nofoaga talafeagai, ma isi. Sei o tatou iloiloina nei metotia i nisi auiliiliga.

E te iloa? O se tasi o mea ofoofogia e fitu o le lalolagi anamua, o laʻau lauiloa lauiloa a Semiramis, e tatau ona taʻua o togalaau "Amitis" i le avea ai ma sui o le tamaʻitaʻi Amiana, o Amitis, mo le tupu o Nepukanesa Nepukanesa II na faatonuina i latou e fausia. Semiramis foi e tusa ma le luaselau tausaga talu ona fausia nei togalaau.

I le popo

O le faʻaaogaina o prikop e mafai ai e oe ona faʻasaoina vaomatua i le taimi atoa o le taumalulu seia oʻo ina totoina O le prikop lava ia o se fagu. E tatau ona eliina i se nofoaga mago lelei. Mo le mea talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, pateta poʻo patara tomato. E manaʻomia ona faʻalautele le vaʻa i le itu i sisifo ma sisifo. O le loloto o le vaeluaga o le afa mita. O le umi e faalagolago i le numera o laau totō e faʻapipiʻi - e tatau ona saʻoloto i totonu o le vaʻa. O le puipui i matu o le auvai ua faia i luga, i le itu taumatau. O le itu i saute e tatau ona totoina pe tusa o le 45 °.

O fanua uma ua veleina ua lafo i luga o le itu i matu o le auvai. Laʻau ma le peat e faʻafefiloi i totonu o le eleele, e ave i fafo mai le fagu. Afai e talafeagai, o sauniuni e sauniuni mo le taumalulu: aveese lau vao ma lala aʻa.

A maeʻa lenei mea, e mafai ona faataatia laau i totonu o se fagu. O loʻo tuʻuina atu i ogalaau i le itu i saute, o loʻo sosoʻo malie le itu, o aʻa o le a agaʻi i matu ma pito i saute. O se faaputuga ma fualaʻau o loʻo tuʻuina i totonu, o loʻo sausau, ae le o le atoa, ma pe a ma le 20 cm le muaʻi fofola ma saunia le palapala.

I lenei fomu, o le prikop o loʻo totoe aʻo leʻi amataina le malulu malulu, o lona uiga. i po uma e tatau ona pau i lalo ifo le zero le vevela ole ea. Afai e iai ni pulu, o le a sasaa le eleele o totoe i totonu o le vai, ma i le faagasologa o le faaopoopoina o le palapala, e tatau ona sasaa palapala o le palapala i le vai ina ia faapipiiina le palapala. E tatau ona fausia se faaputuga i luga aʻe o le uamea, lea o le a fesoasoani e aloese ai mai le faaputuputuina o le vai omea i totonu o le tautotogo.

E taua! Faatasi ai ma lenei metotia o le taumalulu o laau toto e le mafai ona ufiufiina i laʻau laʻau, vaovao, sawdust. E le manaʻomia e le prikop ona afifiina i ata tifaga poʻo mea ufiufi, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le fafaguina vave o laau. E fautuaina e faʻapipiʻi le kiona i luga o le popo.

I lalo o se malulu papa o le kiona

Afai i le taumalulu o loʻo faʻapipiʻiina le ufiufi o le kiona, ona mafai lea ona teuina ia laau i le kiona. Muamua, ao lei pa'ū le pa'ū, o loʻo teuina i se potu e le manava, ma o loʻo faʻasaina ai i latou i se ie susu (sili atu i le velap) ma se ata tifaga.

A pa'ū le kiona i le tele o le aofaiga (e tusa ma le 15 cm le ufiufi ua fautuaina), e mafai ona faataatia laau. O aʻa o le fatuina o loo totoina i totonu o se taga o le vela, ua tumu i se paluga o leisi ma le peat, ua nonoa lenei taga i le pito i lalo o le ogalaau. O lala filemu. O le laau atoa o loʻo afifiina i le polyethylene ma faʻapipiʻiina i se lipine. O le tanu o le laau e tatau ona i ai i totonu o se paolo paʻu o le togalaau, lea e le pau ai le la ma e le afaina ai le kiona.

I se nofoaga malulu

O fualaau e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa, pe afai, ioe, faatagaina le tele o meafaigaluega ma o le a le mafaufau i lenei faʻaogaina o tagata o le aiga. Ina ia faia lenei mea, ua afifiina le laau i le 2-3 laulau o le masi susu, ona tuu saʻo lea i se taga palasitika.

Leai se mea e tatau ona nonoa ai lenei taga, a le o lea, e mafai e se fale ua gaosia ona gaosia. O le malulu sili ona lelei e teu ai ile 0 ° C ... + 2 ° C. O lenei metotia e talafeagai mo naʻo se taimi e teu ai taimi pupuu, e le sili atu ma le tolu vaiaso.

Nai lo o se pusaaisa, e mafai ona e faʻaogaina se pusa tioata po o se loggia. Sauniuniga mo le teuina e tutusa lava ma le faʻaaogaina o le pusaaisa. Afai e faatauina mai laau toto i se aʻa o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le eleele, ona fai lea mo le teuina, e tatau ona e tuʻaina le ata puipui i le tele o nofoaga. Afai o se paluga o le eleele e matutu, e tatau ona susu sina sina, ae le tele se vai. I lenei fomu, e mafai ona ola le laau i le lua i le tolu vaiaso. I le tulaga o le teuina i totonu o le pulou, o loʻo totoina fualaau i ni paʻu palasitika ma faʻafefete i le mafanafana susu.

Matou te fautua atu e te faitau e uiga i auala e fausia ai se faletalimalo, o se puʻe ma faʻamafanafana ai.

Tuʻua saʻo. E le mafai ona fusifusia afifi e puipuia ai le faaleagaina o le laau. E faaopoopo atu i afifi, pusa e mafai foi ona faʻaogaina mo le teuina i totonu o le potu. O fualaau e tuʻuina i se tulaga saʻo ma ufiufi i le oneone susu po o le susu susu. Mo le taimi atoa o le teuina, o le suimui e tausia susu.

O le vevela lelei mo le teuina i le pulou -2 ° C ... + 2 ° C. E sili atu ona lelei le puipuia o le vevela poʻo le vevela, o le mea lea e manaʻomia ai le pulea o le vevela ma le thermometer. Afai e matutu le pu, e mafai ona e faʻaleleia le maualuga o le ea e ala i le tuʻuina o se fagu pusa ma vai i totonu. Ae ui i lea, o le maualuga o le maualuga o le suamalie, e sili atu i le 60%, e matautia mo le toto ma mafai ona faʻaumatia i latou. Mo le teuina o mea totō i totonu ole potu aoga, e pei o se fale taʻavale poʻo se fale taʻavale, o pusa e faʻaaogaina. E tumu i laʻau o vao po o vaomago ma o loʻo totōina laau i se tulaga saʻo, afifi i ata.

E le tatau ona latou fesootai ma puipui o le atigipusa, ma o le mamao aupito mamao i puipui e tatau ona itiiti ifo ma le 10 cm le pito i luga ma le pito i lalo o latou ufiufi e tele ni papa o mea e teu ai pe na o mea tuai. O le saogalemu atoatoa o mea totō uma e totoina ma lenei auala e teu ai e le faʻamaonia.

O nisi o faailoga o le atinaʻe ua maeʻa ona faʻatau i luga o le faʻatauina o laau, ae o loʻo vave lava ona totoina i latou i le eleele tatala. I lenei tulaga, e mafai ona faasaoina laau e ala i le totoina i totonu o se fagu. A o leʻi totoina, o loʻo aʻafia aʻa o le fatu i le vai mama mo le 12 itula, pe a uma ona totō le fale i totonu o se pusa e iai le gafatia e 2-3 lita.

O le pusa o loʻo i ai le laau e tuʻuina i totonu o se potu malulu, puipuia mai le susulu o le la - e mafai, e fai ma faʻataʻitaʻiga, se faapaologa matala po o se vanu vevela. E tatau ona laʻititi le faʻaleleia ma le fafagaina o laau toto, ina ia le faʻaosoosoina ai lona tuputupu vave vave. O le faʻaleleia o fanua e masani lava ona faia ia Me. E tatau ona manatuaina o lenei faiga o le totoina o le laau e faʻavaivaia pea ma o le a manaʻomia ai se tausiga faʻaeteete i se taimi lata mai.

E te iloa? O le tele o fualaau o aso nei, o le lanati, ma fatu o le fatu o togalaau aina na amata ona totoina pe a ma le tolu afe tausaga talu ai. Ae o aganuu masani na amata amataina mai i se taimi mulimuli ane. O le mea lea, e iloa mai punaoa o togalaau e uiga i fualaau aina ma togalaau gooseberries, o faʻamatalaga muamua ia i latou ua le o iai.

Mea e teu ai

Teuina o togalaau eseese (ia avea ma fualaau lelei, togavao po o vine) ei ai ona lava uiga. O le a tatou taumafai e malamalama i ai.

Coniferous laau

O nei laau toto e le mafai ona teuina i totonu o le potu. Ae, afai e faʻatau atu i totonu o se atigipusa (ma e masani ona tupu), e mafai ona e aʻafia i totonu o le togalaau e aunoa ma le aveeseina mai le koneteina, i se nofoaga e puipuia mai le matagi ma le la. I le taimi lava e tasi, e tatau ona fufuluina le palapala i luga o aʻa ma le peat mo le lelei o le faʻamafanafana.

O le pito i luga ole fatu e tatau ona ufiufi lelei ma se mea e ufiufi ai. E i ai le isi filifiliga lelei mo le teuina o laau faʻasalalau. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina ai se fale faʻataʻavalevale poʻo se falemaʻi. O le tekinolosi o sauniuniga mo sea teuina o loʻo faamatalaina i luga. Na pau le faaaliga e taofia ai - e le manaʻomia ona afifi le pale o le laau.

Fualaau aina

O le nofoaga sili e teu ai fualaau aina o le pulou. O le auala o loʻo faʻamatalaina auiliili i luga, ma e leai ni uiga patino i le teuina o nei laau totō.

Ia faamasani lelei i foliga o le totoina o fualaau o le peleni, apu, cherry, pi, plum, pi, cherry plum, quince, apricot, lanikoni ma le mumū mauga mauga.
Aʻo leʻi tuʻuina i totonu o le pulou, e tatau ona aveese laulaʻau peʻafai e tuʻuina i luga o fualaau. O auala faʻapitoa e teuina ai fua o laau e pei o le prikop ma le tuʻuina i totonu o le kiona e faʻaaogaina lautele foi.

Laʻau

O mea taua o le togavao faʻamalosi e fetaui lelei ma metotia o le teuina o fualaau aina. Ie O nofoaga pito sili ona lelei o le pu, prikop ma le kiona.

Vine

O auala sili ona lelei e teu ai fualaau aina vine o le prikop ma le potu. Afai e faʻaaogaina se prikop, o le vine vine e faʻapipiʻi faʻatasi i laʻau o loʻo tuʻuina i totonu o se faʻamau (mausali). Aʻo leʻi faia le aʻa, e fautuaina e faʻaaoga i se vaivaiga vaivai o le potassium. O lenei metotia e masani lava ona faia pe afai e tele naua mea.

Atonu o le ae manao e faamasani i ituaiga sili ona lelei o vave, malulu-mama, nutmeg, laulau, paʻepaʻe, piniki, vine vailaʻau.

E taua! Afai e alu le vine vine i totonu o le meli mo se taimi umi, e mafai ona latou solo mama. I lenei tulaga, aʻo leʻi teuina mo le teuina, e fautuaina e fufulu i vai mama mo le aso.

Rose

O le auala e sili ona lelei e teu ai mo roses o le pokop. I tulaga ogaoga, pe afai ua ala mai le rose i luma atu o le taimi, faaaoga pusa i totonu o potu malulu, e pei ona faamatalaina i luga.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le totoina o rosa mai le atigipusa, pe faapefea ona toto se rosa i luga o se taifau, pe faapefea ona tupu se rosa mai se fugalaau, pe faapefea ona tausia se rosa i totonu o se ulo, pe faapefea ona toto rosa i ni afifi.

Fautuaga aoga mo tagata fai togalaau

Pe a faʻapipiʻi laau totō e tatau ona mafaufau i nisi o nuances:

  • pe afai o meafaitino e manaʻomia mo le teuina o fatu, e pei o le vao, oneone, ma isi. afai e malulu, e sili atu le faʻafefe i latou i vai inu;
  • e mafai ona faaputuputuina se vaega o seisi i luga o laau totō o loo teuina i lalo o le kiona - o le a laveaiina ai le kiona i le taimi o le tau;
  • o le pito sili ona lelei mo rosa o le susu o le oneone, ae le o le vao;
  • e puipuia ai le prikop mai le oona, e mafai ona e ufiufi i se upega mama.

O lea la, e lava le tele o auala e teu ai laau toto, e le gata mo sina taimi ae mo le vaitaimi atoa o le taumalulu-taumalulu. O le mea sili lava o le filifilia lea o le auala sili mo se ituaiga o laau totino ma tausisi i tulafono pe a tuʻuina i latou i le teuina, talu ai e faigofie lava. O le malamalama i nei metotia e sili ona taua pe a amata ona totoina laau ona o le tau, lea e tupu tele lava.