Laʻau

Laʻau o laufanua: totoina o le tagata lava ia ma le tekonolosi i le laufanua

O se togalaau ili i totonu o la matou togalaau e le o se taimi ua leva, e foliga mai e manaia, matagofie ma mataʻina, o le mafuaaga lea e mananao ai le toatele o tagata nonofo i le mafanafana ma tagata o fale tumaoti e faʻapalaina se togalaau i luga o la latou saite. Soo se tasi e mafai ona ia faia se togalaau ili ma o latou lava lima, ae le manaʻomia ni tupe faʻapitoa e fatu ai. O le matagofie o sea ituaiga togalaau e faavae i luga o se tuufaatasiga o laupepa o le iliili ma lala laau ma laau mamago. O le laumei o se tala lelei mo laau uma e ola ae ma le le totoina. O sui o le aiga fefaʻasoaʻi e foliga matagofie i totonu o se togalaau. E mafai ona sui faʻaupuga o laau i totonu o se togavao, mai lea taimi i lea taimi e faʻafou ai foliga vaaia.

Laasaga ma lea laasaga o le faia o se maatusi o le kalave

O le taualumaga e faapenei:

  • I le taimi muamua, e tatau ona e filifilia se nofoagalea e te manaʻo e faʻaogaina ai se togalaau. Afai e leai se avanoa i luga o le 'upega tafaʻilagi, e mafai foi ona faia i se vaega o le 1-1.5 sq.m.
  • Matou te faia ni faʻatatauga o tau ma saunia mea e faʻaaoga.
  • A uma ona filifilia le nofoaga ma faʻatau mea, e tatau ona e saunia le palapala. Lafu oneone e sili ona talafeagai mo le faia o se togalaau, e ui lava e mafai ona faia i soo se mea. O le saite e tatau ona faailogaina, faʻaalia lona tuaoi - e tietie i pine, toso le maea. Ona ave lea o se palapala eleele o le 10-15 cm mai le palapala. E tatau lava ona taulai atu i le aveeseina o vao ma aʻa. O vao e masani lava o se popolega tele pe a tausia se toga maʻa. A maeʻa ona aveese le palapala palapala ma vao vao, ona tuʻuina lea o le faavae i le susu ile 7-10 aso, o le taimi lea o le a ola ai vao vao ma e mafai ona faʻaaogaina tumau.
  • Ona tatau ai lea ona eli i luga le saitefaaopoopo le faʻafefe o le paʻu i le palapala - vermiculite, faʻalautele le oneone oneone, oneone paʻu. O le mea lea, o le ae faʻafefe le eleele ina ia aveesea le susu o le susu mai aʻa o laau, lea o le a totoina i lenei vaega. E mafai ona faaopoopo faʻamaʻi kulimi ma peʻa i le palapala ina ia maua lelei ma totoina laau totō.
  • E manaʻomia le faʻapipiʻiina o le eleele ma ufiufi i geotextiles. O le Geotextiles o le a puipuia ai le vevela vao ma tausia foi le fasi kalaupapa mai le sagging.
  • O le taimi nei e mafai ona e momoe lau ili. E lua ni filifiliga e mafai ona fai iinei: ia totō laau, ona faʻatumu ai lea o se laulau o iliili poʻo ni maa nutililii, poʻo le faia muamua o se mea e teu ai muamua, ona totoina lea o laau. O le filifiliga muamua e sili atu le faigofie, e ui o le toatele e filifili le filifiliga lona lua. O le laufanua i le togalaau e le na o le pau lea o mea e mafai ona faʻaaoga. O le lapisi e talafeagai lelei mo sea togalaau, o lona lanu lapotopoto ma le lanu grayish o le a foliga lelei e faasaga i tua o laʻau o loo siomia ai le togalaau. E le faʻaaogaina maʻa tetele pe a faia se togalaau.
  • Foafoaga o vaevaeina o tuaoi. O le a fesoasoani i ai paʻu e faʻasaoina tuaoi o le togalaau, a le o lea, o aʻa o isi laau toto o le a iu lava ina ulu atu i le saite, ma o le a faʻamamaina le mataʻu o le maelega mai le timu.
  • Totoina laau. Afai e te filifili e totō laau pe a uma ona faʻatumu i lauiliili, i nofoaga ua atofaina, e tatau ona e eli i lalo le palapala o iliili, faia se pu i le vevela, faʻaloloto, ma totō le laau. Ona aveese lea o ni mea e le tatau ai ona fafagu, ma ia faaeteete lelei le iliili.

O le auala lenei e foliga uma ai:

O se faʻataʻitaʻiga lea o le fuafuaina o tau o masini taʻavale eletise; o tau e talafeagai tele. E foliga mai e te le faʻaogaina le geogrids - naʻo pe afai e te galue i luga o se tau

O tamaʻi lapoa o se filifiliga lelei mo se togalaau iliili. I lenei tulaga, o se auala maa na faia i luga o le ufiufi autu ma o se ala savali na faataatia ina ia faigofie ai ona faimalaga i le togalaau

O le tuaoi e mafai ona faia i le palasitika, uʻamea, piliki poʻo le faʻaaogaina o se maa

Ina ia mamanuina le togalaau, e mafai ona e faʻaaogaina kalaupapa sinasina ma tele-lanu. E lua ni lanu e faia ai mamanu mataʻina

E faʻapefea ona filifili fua saʻo?

Laʻau ma vao

E totoina totō i vaega poʻo tagata taʻitoʻatasi, o le a latou teteʻe atu i tua o kalave, ma aua neʻi fefaʻasoaaʻi, i lenei tulaga o le togalaau e foliga mai e le mafaamatalaina.

I totonu o le togavao, o laʻau faʻamalo ma lauʻau e foliga matagofie - o le lalaga o le tagi, olati, birch, ash ash. Verifical conifers - spruce, thuja i sisifo, faʻaleleia le siosiomaga i totonu o sea togalaau. Olela o eseese lanu, o foliga o le conifers teuteuina le togalaau. O laau iti, vine ma le cotonear e talafeagai, o loʻo i ai se foliga manaia o le pale ma lau, fualaau mumu ma laʻau o le a sili ona lelei i le togalaau i le tautoulu.

O luga o le 5 laau ma lau laau lanu mumu: //diz-cafe.com/ozelenenie/derevya-i-kustarniki-s-krasnoj-listvoj.html

O poulaupapa o Cossack juniper e mafai ona tu i le tuaoi o le togalaau. Faʻasaga i tua o alalaupapa, o le togafiti a Iapani faʻatasi ai ma ona laʻei lapotopoto ma le faʻapipiʻiina o mea faʻapitoa, o le Saxifrage, lea e tutusa lelei le fugalaau ma laʻau, o le a oti lelei.

Bushes o le barberry ma le laulauina o laʻau e suia ai le togalaau, ma susulu atili

Tip. Mo se togalaau ili, e lelei tele le filifilia o laau totoa ma foliga laʻau lauolaola, o laau ma laau e iai se uluaʻi foliga o le pale. Pebbles poʻo le iliili o le a na o le faamamafaina o le faʻaalia o nei laau totō, o le faʻatoʻaga ma le matagofie o le togalaau.

Faʻaaliga faʻapitoa

O le togalaau o le a teuteuina i crocuses ma alpine edelweiss, galo-aʻu-leai, tulips vao, fugalaau lanu mananaia lanu mananaia lanu o vao vao. Ia Me, o le a fiafia tagata popoto i mata.

Bushes o alpine asters, e lauiloa e pei o satumba, o le a avea o se teuteuga o lau togalaau ma kalaupapa i le autumn.

O le a avea foi ma aoga aoga i le filifilia o ituaiga sili ona lelei mo le faʻaogaina o fanua i le togalaau: //diz-cafe.com/ozelenenie/mnogoletniki-na-leto.html

O ituaiga uma o maa laau (laau e ufiufi ai eleele) e fetaui lelei lava pei o laau mo le togalaau.

I totonu o se togalaau teuteu e le talafeagai le totoina o laau uma. E mafai ona e faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaputu i luga o ipu tetele, geraniums. O le mea lava lea e tasi o le a tupu lelei i totonu o le fagu, ma afai e te manaʻo e sui le tulaga, e mafai ona tuʻuina i lalo isi mea totino ma laau i se isi nofoaga mai lea taimi i lea taimi.

O lenei togalaau ua teuteuina foi i laau totino i ipu uʻamea - geranium, petunia. Latou te fuga ma le matagofie, ma e mafai ona tuʻuina le pusa i soo se mea

O se tasi o tulafono autu i le taimi o le fatuina o le kalave o le mea lea e le tatau ona tele naua laau toto, a leai o le a leiloloa le uluai manatu o le fatuina o se togalaau.

O laau Coniferous, laau ma laau toto o le a fesoasoani i le tuu o faʻamautu autu o le faʻatoʻaga o le togalaau, ma o laau afu ma fualaʻau e faʻamaeʻa ai.

O iinei, pe a teuteuina le togalaau, na o conifers na faʻaaogaina. Na lelei lava, e le gata i lea, o sea togalaau e matagofie i soo se taimi o le tausaga

I totonu o le togavao, e mafai ona e faʻaogaina laupapa fola laupapa pe tuʻu se ala o maa lapopoa lapopoa pe vaai i tipi - e faigofie ona savali i luga, ma, i se faaopoopoga, o nei mea matagofie teuteu.

E mafai ona e aoao atili e uiga i auala e faia ai auala i le atunuu ma ou lava lima mai meafaitino: //diz-cafe.com/dekor/dorozhki-na-dache-svoimi-rukami.html

O se auala ofoofogia na faʻaaoga e faʻaaoga ai iliili, teuteu mata ma tipi

I se tulaga aoao, o le fatuina o se togalaau iliili o se galuega e mafai ai e tagata uma ona manuia. Le manuia!