Laʻau

Dogwood vao ma le cotonear - totoina ma tausi

O le tele o faifaatoaga faifaatoaga latou te talitonu sese o dogwood ma cotonear e tasi ma le laau e tasi, na o igoa e ese si ese. E mamao lenei mea mai le mataupu, o lea la, ao le i totoina vao, e tatau ona e malamalama io latou mea tutusa ma eseesega, faapea foi ma le mataupu o le tuputupu ae o ituaiga taitasi.

Dogwood

Dogwood (Cornus mas) - o se laau i le ituaiga o laau talatala ma laau.

Dogwood

O le igoa Türkic-tautala: o le upu "kyzyl" o lona uiga o le "mumu".

Amataga

O le nofoaga tonu lava na amata mai ai e le o iloa, ae o se tala anamua ua lauiloa, e tusa ai ma le faavae o Rome, Romulus, i le taoina o se tao i le eleele, ua filifilia se nofoaga mo le lumanai o le fausiaina o le aai. O le tao na aʻa ma maua ai le uluaʻi fualaau dogwood.

Tului. E leai se tasi e faʻamaonia lenei mea, o le tele o Romulus "na lauiloa" mo le fasiotiga o lona uso o Remus ma le igoa o le aai i lona mamalu. O ponaivi o le laau sa maua i nofoaga o tagata o le vaitaimi o Neolithic. O loo i ai se talitonuga Kerisiano o le satauro lea na faasatauroina ai le Faaola na faia i ni taifau. E leai lava se talaʻaga faasolopito poʻo se tala faʻasolopito.

O faifaatoaga i le ogatotonu o Rusia o loʻo i ai le masalosalo o le mafai ona totoina se mea i saute. E leai se aoga. O laugutu Asia e le itiiti ifo le ogaoga. O vailaʻau faʻamalosi ma fualaau aina o le Faatoaga Faatoaga Lautele o le Rusia Academy of Sciences i le 1950 na faatoa faamaonia ai lenei.

O ituaiga vao e maua i soo se mea i le Caucasus, e le masani ona i ai i le itu i saute o Rusia, faapea foi i Moldova, Iukureini, Central ma Asia Minor, Saina, Iapani, Amerika i Matu, ma totonugalemu ma itu i saute o Europa. Faatoaga laau toto i soo se mea o mea e talafeagai mo i latou.

O Dogwood o se laau laʻau e mafai ona oʻo i le maualuga ile 2 i le 6 m. O ona lauʻau e paʻu enaena, o laʻau e foliga mai o loʻo i luga o latou.

Dogwood fugalaau ma fualaau aina

O se lanu mumu sesega ma lanu eseese o loʻo tauaveina fua o le tele o ituaiga. O le taatele o fua samasama (mafaufau albino), lanu viole, ma toetoe lava a uliuli.

Fualaau o Dogwood

O le foliga e ese foi, atonu e eseese i itulagi taitasi. Faatasi ai ma i latou, o le mea taatele:

  • ellipsoidal;
  • faʻapitoa;
  • uʻamea.

O le fua o se paluga faʻatasi ma se mea inu suamalie. O le tofo e suamalie ma e manaia, o nisi taimi o sina mea itiiti. O le mamafa o le pi e 2 ... 6 g; i ituaiga filifilia atonu e sili atu.

Aoga O se uiga uigaese: o le vaitau e amata aʻo leʻi oʻo lau laupepa (i se mea o Aperila) ma e tusa pe lua vaiaso. Puipuiga o le malulu, 15 ... 30 fugalaau bisexual.

Tuufaatasia, mea aoga ma faʻaaogaina

O Dogwood o se faleteuoloa moni o mea taua, e ese mai i gaʻololo ma gaʻo, e masani lava mo vine. I mea e aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, o le acid ascorbic, latou te sili atu nai lo le fua mai o vine, lea e manatu i le tulaga masani i lenei faailoga.

O le kulimi suamalie o le fua:

  • Carboxylic acids (aemaise lava rare ma taua amber).
  • Tannins faʻatasi ai ma mea faʻapitoa.
  • Nitrogen tuufaatasia.
  • Ole suāsusu taua.
  • Masini alkaline ma alkaline earth, zinc, magnesium, phosphorus, uʻamea, sulfur.
  • Vitamini A, C, P.
  • Polyphenols
  • Matagofie

Dogwood fuga

O le manogi o lenei laau i totonu o le togalaau lava ia e lafoai ai iniseti e le manaomia. O gaosiga o meli, e ese mai ai, o malo asiasi fiafia. E maua foi e le bacteria le le mautonu.

O mea faʻamalolo e faigata tele ona faʻamaualuga. O meatotino aoga e matua tele naua e le mafai ai ona taʻuina mea uma, o autu autu:

  • Laua ma o latou teuteuga o loʻo faʻamaʻi manuʻa, faʻamaʻi-inflammatory, urine, ma faʻataʻitaʻiga.
  • Faʻaaogaina o laulaʻau ma lālā e aoga mo le gout, anemia, o se maʻi faʻafesoʻotaʻi lautele.
  • O le faʻasusu o vine e faʻamalosi ai le gastrointestinal tract, e puipuia ai le manava.
  • O fualaau suamalie e fesoasoani e faatumauina le toto toto masani.
  • O le teuteu o aʻa e mafai ona faʻamalolo ai tiga o le rumati, sciatica.

I fuainumera o meaʻai, o le sanala e matua taua lava ma e tatau ai se vaega ese o le gastronomy. O fualaau mamago, mago e toetoe lava a taofia uma a latou mea aoga. O le malulu, pei o le toʻatele e talitonu, e oʻo lava ina faʻaleleia lo latou tofo i le aveesea o le eletise.

Fiafia! Faʻaaoga mea: faʻasao, jams, jellies, sua, sua, sauga, kuka ma aano o manufasi, moa, iʻa.

Meaola ma ituaiga

Ua vaevae Dogwood i le 50 ituaiga, lea ua tuʻuina i le 4 subgenera. Faatasi ai ma i latou e lauiloa i le lalolagi ma e lauiloa i le au faifaatoaga:

  1. Dogwood masani (tane). O se laau laʻititi e oʻo atu i le 5-6 mita dogwood o se laau ma vao (e oʻo i le 4 m).
  2. Dogwood e papaʻe. Laʻau e tusa ma le 3 mita le maualuga.
  3. Dogwood Kanata. Laʻau laiti e oo i le 20 cm le maualuga.

Alyosha

Se ituaiga muamua ma le lanu samasama samasama. Latou te tofo i le suamalie-suamalie, o latou tino e vaivai. E amata ona fua i le 3 tausaga talu ona totoina, i nisi o itulagi mai le 2. O le vailaʻau e teteʻe i faʻamaʻi ma faʻafeiloaʻi gutu faaumiumi.

Elena

Uluaʻi ituaiga o fualaau mūmū mūmū. O fua o le suamalie e fai sina malie, mulimuli i se mea suamalie suamalie. O le pulupulu o le fetus e eleelea ma e vavae ese ponaivi.

Kizil Elena

O le ituaiga e tele lava ina totoina mo faamoemoega o le gaosiga, suamalie, lapisi ma isi paluga ua saunia mai ai.

Nikolka

O se tasi o uluaʻi ituaiga o fualaau aina suamalie. O le pulupulu e vevela, e suamalie suamalie ma sina eleelea. O le laau e faʻafeiloaʻi le kiona e oʻo atu i le 32 tikeri.

Eleelea

O le isi laʻau muamua ma fualaau mumu suamalie. O le manogi mumu o le lanu mumu lanumoana ei ai lona manogi suamalie ma le manaia. E mafai e le laau ona faʻafefete ile gutu, e oo lava i fualaau e le faʻavaivai foliga i taimi muamua o gutu.

Suʻeina pe a uma le faʻatau i fanua tatala

O le faʻatau mai o laau e talafeagai i le tautoulu. O le filifiliga sili mo le totoina o le taimi o le tautoulu, i le taimi lava e amata ai le lau lau.

Dogwood totoina

Filifilia o se 'upega tafaʻilagi mo le faʻaputuina tumau - o le malulu, i nofoaga lafoaʻi e le maua ai le toʻa. O le totōina o laau e talafeagai ma le 3-5 mita mai le pa ma mai le tasi.

A o lei totoina, ua saunia se lua, e loloto le 80 cm ma lautele le 0.8-1 mita. Ua faataatia le Humus i le pito i lalo o le pu ua fefiloi ma meainu mafolafola, ua sasaa ifo i luga o le vai, ua sasaa i le vai, ma ua totoina se dogwood - o se laau teuteu. I totonu o le laau, o le palapala ua sasaa ma faapipiiina, pe a uma ona tafe.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

E pei o laau uma, dogwood (laau poʻo le vao) e faʻalauteleina i le tele o auala. O le taatele o le vegetative. E na o laulaau lanumeamata e le sili atu ma le 5 tausaga le matua e talafeagai mo le faʻatoʻaga. O loʻo faʻapitoa foi, ae aʻafia aʻa, o le mea lea, ina ia mafai ai ona faʻaalu le taimi ma le malosi, e sili ona lelei le faʻaaogaina o lālā laiti.

E seleseleina ata i le taeao, 15 cm ia taʻitasi. E tatau ona tofu ma le itiiti ifo i le lua paipa o laupepa. Ua aveeseina le paʻu pito i lalo, ua tuʻuina i lalo mo le tele o itula (a itiiti ifo ma le 6) i totonu o le solution heteroauxin.

Taua! I taimi taʻitasi, e tatau ona siaki le totoina ma le sasaa.

A maeʻa lena mea, e totoina i se vaega itiiti i le oneone ua saunia (e fufulu muamua). I le isi itu, o le utaina o loʻo ufiufi i le polyethylene, ae tatau ona i ai le avanoa i luga aʻe o le vavae.

Dogwood Care

E faigofie ona tausia le laau. E tatau ona vela i tafatafa o se togavao poʻo se laau. Afai e talafeagai, faʻafefe (1-2 taimi i le vaiaso).

Dogwood (o se laau poʻo se vao) e tatau ona fafaga faalua i le vaitau. I le tautotogo (i le amataga o le vaitau tuputupu ae) e tatau ona fafagaina i fugalaisa e aofia ai le tele o le nitrogen, i le tautoulu - potassium.

4 Dogwood Care

Ina ia aloese mai le faʻaalia o meaola faalafua ma faʻamaʻi i luga o laau vao po o vao, faʻapea foi le tuʻuina atu i laau o se foliga teuteu, e tatau ona taʻi taʻitasi i le tausaga. Fai lelei Dogwood i le peritomeina i le tautotogo ma le autumn.

Fale faʻasaga - mea teuteu teuteu

Barberry shrub - ituaiga, ituaiga, totoina ma le tausiga

O le talipupuni o se laʻau faʻamafanafana e teuteuina le togalaau i le tausaga atoa, i le tautotogo ma le taumafanafana e fiafia i fugalaau matagofie ma susulu, i le autumn ma fualaau mumu.

Amataga ma foliga vaaia

O le talipupuni e foliga mai e pei o le quince, o lea na faaigoa ai le igoa Cotoneaster (o lona uiga o le "quince-like"). O le aiga e silia ma le selau ituaiga eseʻese eseese o le cotoneier. I le vao, e maua i Aferika ma Europa. O le toʻatele o tagata nonofo i le mafanafana, faʻafefeteina i vao, maua mai vao ma faʻamoemoe lelei se seleselega lelei o fualaau 'aina ma se paʻu e amata ona susulu matagofie i le maeʻa ona matua.

Samoa

Irga e mafai ona ausia se maualuga e 3-6 mita. Lapoʻa, lignified, maua se lanu uliuli o le paʻu. O laulaau o se lanu lanumeamata lanumoana e vevela ma e susulu lava.

O fugalaau e laiti ma e aoina i ni fatu laiti o 15-20 fugalaau, o nisi taimi 25. O le vao e amata ona fuga seia oʻo mai lau laau i luga o laau.

Fale teuteu

O le Cotoneaster (irga) e iai i laau lau. Ua ia faamaonia o ia lava o se laau e mafai ona faʻaaoga mo fale e faʻaogaina ai fanua ma fale mafanafana. E tele taimi e faʻaaogaina mo le totoina o faʻatoʻaga togalaau poʻo mea nofofua (e pei o se mea e maua ai le eleele).

O le elemene autu o le irgi o fua mumu ia e le pau mai le tipi mo se taimi umi. O le isi avanoa o laulaau, aʻo latou lanumeamata i le gasologa o le tausaga. Faʻafetai i fua ma laʻau, e foliga mai e teuteuina le taamilosaga ile tausaga taʻitasi.

Meaola ma ituaiga

O le tagata talitane e iai le tele o ituaiga o ituaiga, o nisi o ia mea o loʻo i luga o le laufanua, o isi e puipui. E tofu i latou ma sona lava uiga matagofie.

Fualaau aina

Taatele

O ituaiga meaola matagofie, e mafai ona oʻo i le 2 mita le maualuga. O ona laulaau e ese mai, lanumeamata lanumeamata. Fugalaau e le mafaamatalaina, lanu piniki, e aoina i mea leaga. O fua e pei o laʻau mumu laiti e pau i le faaiuga o Setema.

Pressed

E le o se laau umi, e ola na o le 30 cm le maualuga. O laulaau e laiti, i le taumafanafana latou te lanu lanumeamata, e oʻo i le autumn latou te lanu viole. O fugalaau e laiti, maua se lanu piniki, latou te nonofo mo le 1-2 i le taimi atoa o le pana. A maeʻa, o fua e avea ma mumu lanu mumu, e iai sina laʻititi, e na o le 5-7 mm.

Faʻafouina o le Cotonaster

Faʻaaliga

Sogreen sui o le aiga, e mafai ona oʻo i le maualuga e 45 i le 55 cm. Laʻau, tuputupu ae, amata ona paʻu i le eleele. I luga ia i latou, 1-1.5 cm o lanu lanumeamata ua faia, ma ua i ai se foliga faataamilo. E oʻo atu i le autumn, latou te suia lanu i se lanu violē. Faʻafeiloaʻi ma lona fugalaau pupula (fugalaau lanumumu-mumu), faʻafeiloaʻi ma le faʻavaeina o fua mumu.

Suʻeina pe a uma le faʻatau i fanua tatala

E le o iai ni manaoga faʻapitoa mo le faʻaleleia o fale, e mafai ona totō i soo se mea, ae e sili atu ona lelei i totonu o le paolo. A o lei totoina, ua saunia se pu ma le loloto o le 0.7 m ma le lautele o le 0.5 mita. O se kulimi palapala o le peat, humus ma le lalolagi ua faataatia i lona pito (1: 1: 1). O le faʻafefiloi ua faʻamaligi i le vai, ma ua totoina le togavao i totonu o se lua.

Aoga O mea e manaʻomia mo le totoina ma le tausiga e faʻamaonia: faʻafeinuina masani, faʻafeiloaʻiga i luga o le taimi masani ma fugalaau faʻapitoa, faʻafefeteina o lauulu ma le faʻasaina. E faigofie lava ona faʻafefeteina e le faletalimalo se lamala, ae e sili atu le aua le faʻatuai i le suāsusu, ao amata ona lafoaia laulaau mai le le lava o meaʻai.

Tofiga

O le tamaʻi talipupuni e faʻamalosi vegetatively, mo lenei, o laulaʻau lanumeamata o le 10-15 cm ma le 2-3 laupepa e tatau ona faʻaaogaina. O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le gaioiga o le a sili atu le tele o le taimi, ma o le saoasaoa o le ola e sili atu le maualalo. O le taimi sili mo le fausiaina o le masina o Aukuso.

Mo le totoina o mea totō mo le faʻaleleia, o se meaʻai e saunia mai le oneone ma le peat. E tuʻuina le peʻa i le pito i lalo, e sasaa i luga le laulau lapoa o le oneone mama. Faʻasalalau e ufiufi i se ata tifaga. E ala i le tautotogo, e tatau ona mauaa aʻa.

E lua vaovao matagofie o le a atili ai ona susulu le togalaau ma sili atu le toʻa. E ui lava i le tutusa o laulaʻau ma fualaau aina i nisi o ituaiga, o le eseesega sili ona lelei o le mafai ona tupu: o le cotonear ua paʻu i le eleele, o dogwood o se togavao saʻo.