Laʻau

Peony Julia Rose (Paeonia Itoh Julia Rose)

Peonies o se tasi o fugalaau sili ona matagofie o togalaau o loʻo faʻaaogaina e fausia ai le ata o le laufanua. Ona o lo latou le mautonu i le tausiga ma o latou foliga pupula, o loo latou mauaina le lauiloa i totonu o faifaatoaga o le atunuu i tausaga uma. O faʻatoʻaga e masani lava ona fua mai ituaiga fou, ma o le tasi o ia mea o Peony Julia Rose.

Hybrid Peony Ito Julia Rose (Olive Olive Itoh Julia Rose) - faamatalaga eseese, talafaasolopito o le foafoaga

Ito o se ituaiga o ituaiga o taloni. Na ia faʻaalia talu ai nei ma e le o iloa e le tele o tagata fai togalaau. O le aganuu na faia i le 1958 i Iapani e le faatupulaia Ito Toichi mai Tokyo. Na ia sopoia ituaiga o vao ma laau e pei o laau, e mafua ai le matagofie ma ni lanu samasama susulu. Ina ua mavae sina taimi, na amata ona latou fiafia i nei ituaiga o laau i Amerika ma ua amata ona galulue i le fausiaina o ituaiga eseese fou. O se taunuuga, na aumaia i latou i se isi vaega na faaigoa i le tagata na faia.

Peony Julia Rose

O faamatalaga fiafia. O Peony Julia Rose na faia i le 1991, ae i se taimi puupuu sa mafai ona salalau i Amerika atoa ma Europa.

Short description

E iai le malosi o le laau, lea e mafai ona oʻo i le maualuga o le 1 m. Cirrus o lau e tupu i luga o fatuga tele ma maua ai se uliuli lanumoana. Rosa Julia e amata mai i le amataga o Me seia oo i le amataga o Iulai. O le pulupulu o le pulumu e maua ai le lanu piniki ma e mafai ona oʻo atu ile 20 cm.

O faamatalaga fiafia. O peony buds e suia le lanu e faalagolago i le taimi o le fuga. I le taimi muamua, o se lanu piniki ma se moli moli, ma i le faaiuga e sili atu le malie.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Faʻapitoa o aganuu:

  • maualuga le malosi o le kiona;
  • o loʻo i ai le malosi o le teuteuga;
  • sa faʻaaogaina e faia ai seketi;
  • e iai le puipuiga i le tele o faʻamaʻi.

Ma le isi, o le aganuʻu e le lelei:

  • vaivai malosi;
  • vave puaʻa;
  • maualuga tau.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O fugalaau lalelei e foliga lelei i se togalaau e tasi i luga o le 'upega tafaʻilagi, ae o le au fai togalaau faʻapitoa e fatuina ni tuufaatasiga matagofie faʻatasi ma la latou fesoasoani. Mo lenei mea, e sili ona fetaui lelei laau toto teuteu teuteu. E masani ona totō vao matutua ma ogaoga i tafatafa o togalaau - i la latou kamupani latou te foliga lelei foi.

Faamatalaga faaopoopo. E ui lava i le vaitau vave o le fuga, faafetai i le laʻau lili, o Julia Rose e faʻaaogaina i le teuteuina o le laupepa i le gasologa o le vaitau.

Atinaʻeina o togalaau ma totoga

Peony Bartzella (Paeonia Itoh Bartzella) - faʻamatalaga eseese

O Peony Rose ua tupu i se auala e faʻaaoga mo isi sui o ituaiga.

Totoina i aʻa

I le faaiuga o le vaitau o le fuga, ua vavae ese aʻa mai le laau mo le totoina tutoʻatasi. Taualumaga

  1. Ua aveese mai Rhizomes mai le eleele ma luluina. Ua asiasia ma aveeseina e ala i le pala pe maso.
  2. O le pulu e vaevaeina i ni vaega mai le 1 i le 3 cm le lapopoa. E tatau ia i latou taitoatasi ona i ai ma le itiiti ifo ma le tasi le aʻa ma le tasi fatu.
  3. E tuʻuina i se taimi mo ni taimi se taimi i se vaifofo o le potassium.
  4. A maeʻa lena mea, ona lalagaina lea i totonu o le vao ma alu i le po.
  5. O le aso e sosoo ai, e mafai ona totōina vao i eleele mama.

Peony bulbs

O le a le taimi e faʻatau ai

O fualaau e tatau ona totōina i se nofoaga tumau e leʻi muamua atu i le lua tausaga mulimuli ane. O le a fuga mai Iulia i ni nai tausaga talu mai lena. I le avanoa, e totoina le laau i le tautotogo, tautotogo po o le autumn.

Filifiliga nofoaga

Mo le totoina o se peony, e sili ona lelei le filifilia o se nofoaga lelei ma le laufanua suamalie. I totonu o le eleele eleelea, o le a lagona e ia le le toʻa. E tatau ona puipuia le saite mai faʻataʻitaʻi ma ia i ai i se nofoaga e leai se la. O le ata atoa e le fetaui ma le laau. Afai e latalata le vai i luga o le eleele, ona lelei lea ona toto se peony i luga o le mauga.

Sapalai palapala ma eleele mo le totoina

Pe a ma le 30 aso ao lei totoina, eli se lua i le eria. O se alavai faʻavaivai, humus, oneone ma le faapalaga ua sasaa i totonu. Ua fautuaina e le au fai togalaau togafitiga le faaopoopo o faʻamaʻi faʻamaʻi iina. O loʻo aʻafia le aʻa i mea leaga ma tuʻuina mo ni nai itula i Kornevin. A maeʻa lena, ua sauni le fatu fatu mo le totoina.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

Toto se laau pei o lenei:

  1. Kili se pu e 60x60x80 cm.
  2. Ua tumu i le tele o le omea, humus, oneone, compost ma fuluʻi. O nei mea uma ua fefiloi.
  3. Mai le pito i luga, o le palapala faʻafefiloi ua sasaaina i totonu o le lua ma totoe mo le masina.
  4. A maeʻa lena mea, ona totoina lea o le peony, ma faʻamamaina lelei le palapala.

Taua! I le vaitau muamua, o se peony atonu e le fuga. E masani lava ma e leai se mafuaaga e popole ai.

Totoina o fatu mo le fausiaina

O pailani peonies e le aoina fatu mo le totoina. A o tuputupu ae i lenei auala, o le a le taofia e se fale fou meatotino o le fugalaau tina. I lenei tulaga, o fua o Julia Rose e taugata tele.

Tausiga o togalaau

Peony Buckeye Belle (Paeonia Buckeye Belle) - uiga o le galueaina

O lenei ituaiga o peonies e matua mataʻutia lava. Ina ia mafai ona fuga fugalaau ma fuga, e tatau ona mulimuli i tulafono faavae mo le tausiga.

Faamatalaga faaopoopo. O le toʻatele o tagata e faʻafememeaʻi lenei peony i se rosa, ae o loʻo i ai tulaga eseese o tulaga tuputupu aʻe.

Faʻaiga ma fafaga

Suavai le laau i vai mafanafana ma suamalie. E tatau ona faia lenei mea i le tele o taimi, ae aua le soona faia, aua o le susu tele e mafai ona afaina ai le fugalaau.

E tatau ona fafagaina Julia Rose e le silia ma le faatolu i le vaitau. O le taimi muamua e tatau ona faia lenei mea i le tautotogo, aʻo leʻi amataina le vaʻaiga.

Faʻasaina o se laau

<

Lauina ma le totoina

O le faʻaleleia o le aʻa aʻa e mafai ai ona e faʻamautu le umi. Ina ia mautinoa le maua o le ea ma le vai i aʻa, pe a uma ona faʻamusu, e tatau ona tatala le palapala.

Faʻatau togafitiga

E ui o le peony Julia Rose e maualuga lona tetee atu i faʻamaʻi, ae o loʻo fautuaina pea e togafitia i fomaʻi ma iniseti e avea o se puipuiga.

Fugalaau toto

Peony Monsieur Jules Elie (Paeonia Monsieur Jules Elie) - pe faapefea ona tupu ma tausi
<

Ona o le laʻau ma le laʻau tele, ua faʻaaogaina le laau mo le teuteuina o le togalaau togalaau.

E amata ona fuga mai pupuu i le tau faaiuiuga o Me, ma amata i le amataga o Iulai. Faʻalagolago i le tau, aso e ono fesuiaʻi. O tulaga faʻapitoa mo le vavalalata i le vaitaimi o le vavave e le manaʻomia. Ua lava lea e masani ai ona faʻaleagaina mea leaga.

O le a le mea e fai pe afai e le fuga le peony

O mafuaaga autu e le fuga mai ai Iulia Rose o sese i le totoina ma le le tausia lelei o le laau. E tatau ona siaki pe ua saʻo le filifilia o le nofoaga mo le togavao, tusa lava pe lava le susulu o le la. A leai, o le peony o le a suia.

Peony tausi pe a uma ona fuga

Po o le a lava le taimi e tupu ai, e maua ai e le laau lona lauolaola.

Suiga

O le fesiitaiga o se peony i se nofoaga fou e tatau ona naʻo le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi. O lenei faiga e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le vaeluaga o pusa.

Teuteu

O fatu o Peony e tipi i le tautoulu. I le taimi lava e tasi, o latou ma laulaau ua uma ona aveeseina, ma o mea tipi ua togafitia i le manala. E tatau ona faia le faʻataʻitaʻiga pe a maeʻa le amataga o le kiona muamua.

Trimming aganuu teuteu

<

Sauniga o le taumalulu

O vao matutua i se vaitau lelei e mafai ona ola i le taumalulu i lalo o le ufiufi o le kiona. O laau laiti e manaʻomia se malutaga faaopoopo. E mafai ona e faia mai paranesi paranesi pe mai soʻo se mea lalaga. Faatasi ai ma le amataina o le vevela, e tatau ona aveese le fale, a leai o le ai ai se lamatiaga o le pala.

Nofoaga mo le taumalulu

<

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

Peony Julia Rose e puipuia i le tele o faamaʻi, o lea ua lava ai le togafitiga i fomaʻi mo faamoemoega puipuia.

O iniseti, o le mea sili ona lamatia i le fugalaau o: aphids, whiteflies, scutes, ma ants. E tatau ona taulimaina i latou i vailaʻau faʻapitoa. A e totoina se laau, e tatau ona e gauai i le palapala. Afai ei ai se mauga latalata ane, e sili atu ona filifili seisi nofoaga.

Peony Julia Rose, e ui i lona fiafia, ua mafai ona maua le lauiloa i le au fai togalaau i le salafa o le lalolagi. O ona fugalaau susulu ma le susulu o le a mafai ai e oe ona sui le mamanu faʻafanua o soʻo se nofoaga o togalaau.