Currant

Eseese o fuamini uliuli "Exotica": uiga, togavao agrotechnics

O se tasi o togalaau e sili ona fiafia i ai i le togalaau o le currant currant. Ae i le aluga o taimi, o ituaiga matutua ua matua faateleina le maʻi, ma ua maua ai foi se fuainumera itiiti o fualaau aina, o lona tele foi ua faaitiitia. E i ai se manaʻoga mo le totoina o ituaiga fou - e pei o, mo se faʻataʻitaʻiga, le ituaiga "Exotica". Sei o tatou tilotilo totoa i ona foliga ma saili pe faʻapefea ona totoina lelei lenei fuaʻau ma tuʻuina atu ma le tausiga lelei.

Tofiga

"Mama", o se tasi o ituaiga sili ona tele o fuamini uliuli, na fafagaina i le 1994 ao galulue faatasi le All-Russian Research Institute mo le Fausiaina o Fualaau Fualaau aina ma le Research Institute for Horticulture of Siberia. Na latou fatuina mai se fatu laau o le ituaiga "Dove", o se paluga o pollen mai ituaiga "Orloviya" ma le "Tearless". Ina ua mavae le tele o tausaga o suʻesuʻega, sa aumai i le Setete Setete i le 2001. O tusitala o lenei ituaiga o L. V. Bayanova, Z. S. Zolotov, T. P. Ogoltsova, ma S. D. Knyazev.

Faamatalaga ma uiga

O foliga vaaia o "Exotica" e maua ai se lagona manaia, faapea foi ona uiga lelei.

Laʻau

O vao o lenei fuamoa e matua mafiafia, ola saʻo, e i ai ni vaimama lanumeamata lanumeamata ma lapoa lapopoa e lima-lobed ma petioles o se paolo paʻepaʻe. O le pito o laulaʻau e siosiomia, susulu ma paʻu.

O pulumu fuamoa e laiti, saʻo ma mafiafia. O vine i luga o ia mea e mafiafia, 8-10 fasi. I fafo atu, o fuifui o currants e pei o ni fusi vine, lea e faigofie ma vave ai le faiga o le seleselega.

Fugalaau fugalaau e paʻepaʻe. O pulupulu e piniki, lapoa, nofo i luga o se puʻupuʻu puʻupuʻu, ia i ai se foliga foliga fua.

E te iloa? O le manogi lanu uliuli e le gata o vine, ae e lafoaʻi foi lala, ae o ituaiga paʻepaʻe ma le mumu e le faʻafefeteina le manogi.

Berries

O vine e manogi ma lapotopoto, o foliga faʻapitoa. Fai se paʻu manifinifi o le lanu uliuli ma le tofo suamalie. I le mamafa, fualaau aina e mai le 3.5 i le 5 g, ma o nisi taimi o fualaau sili ona pele e tele. O le manogi suamalie e matua maaleale ma faigofie. O le tofo o vine na maua ai le sikoa o le 4.4 i luga o le 5.

O mea o loʻo iai i le vitamini C i lenei ituaiga e maualuga maualuga - 197.1 mg i le 100 g o fua.

Faitau foi e uiga i le eseese o currants currants "Dachnitsa".

O nisi vaega o le ituaiga

E ese mai i le mea moni e faapea, o fua o lenei fua o fualaau aina e lapoa tele, o loo i ai le tele o isi mea lelei e fiafia i le fai togalaau.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

"Exotica" e malosi lona tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi nei:

  • paʻu paʻu,
  • septoria,
  • suauu columnar,
  • terry
  • siaki fatu.

E le lelei le puipuia o le currants i le anthracnose, o le mafuaaga lea e manaʻomia ai ona suʻeina i fuluʻi fatu pe tusa o le faalua i le vaitau - aʻo lei tupu ae pe a uma ona piki ni vine. O nisi tulaga lamatia o le aphid, ipu tioata, afi kosi, laʻau laʻau ma gaite. Ina ia taofia lo latou tupuga, e tatau ona togafitia togavao i le taimi o le tuputupu ae i le sauniuniga BI-58 (10 ml i le 10 lita o le vai).

Faʻafefe o le tau ma le malulu

O lenei ituaiga e matua mataʻutia lava ile lamala. Afai e vevela le taumafanafana, e manaʻomia e le fua fua le suāuʻu masani.

E taua! E le mafai e le laau ona faʻafefe le tau o le vevela. Afai e timu soo - aua le toe faʻaleleia le currants. O lenei mea e mafua ai le faʻaalia o faʻamaʻi ma fuga fua.

"Exotica", talu ai sa atiae i Siberia, e maualuga le malosi o le kiona ma e mafai ona tatalia le vevela e oo i le -26 ° C.

Muamua ma gaosia

O lenei ituaiga e aumaia ai se fua tele - 3.5 kilokalama o currants filifilia mai le vao. O le faʻapitoa faʻapitoa o vine i luga o le pulumu e mafai ai mo le masini e seleseleina. O le vave amata ma le maualuga e maua ai le matagofie i tagata fai pisinisi ma tagata fai togalaau masani. "Exotica" o se ituaiga vave, e mafai ona seleseleina le seleselega i le amataga o Iulai, ae o lona uiga ua amata ona fuga mai vave. O le malulu, lea e mafai ona tupu i le taimi o le fugalaau, e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o fua.

Malosiaga

E tusa ai ma le faitioga o le mafai ona feaveaʻi, ua fuaina lenei fua 3.8 i le 5. O le faʻatatauga e mafua mai i le mea moni e faapea, o laʻau e paʻu manifinifi. E masani ona ia momotu i le aoina, ma o lenei mea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le ola ola ma le leaga o le faʻamatalaga "Exotica".

Afai o le fua o le paʻu ua paʻu, o loʻo lelei ona feaveaia ma teuina mo se taimi umi lava. I le vevela o le 10-12 ° C currants e teuina mo le 10 aso. Afai oe teuina i totonu o se ato ma teu i le malulu, mai le 0 i le -1 ° С, e mafai ona e teuina mo le 1.5 masina. Faatasi ai ma se malulu malulu, ua faʻalauteleina le ola mo le tele o masina.

Faaaogaina o

Berries "Exotica" e fetaui lelei mo le faatauina atu i luga o le maketi, ma mo le kukaina o aiga. Lelei mo lenei ituaiga mo le taumafa fou. O le pulupulu o le fuamoa o se mea suamalie, lea e mafai ai ona faia mai ai ni meaʻai suamalie, faʻasao, compotes, sua, suamalie mo pies poʻo faʻalaʻau, suauʻu lelei soifua maloloina. O le a mafai e le au fai togalaau faʻatamaʻia ona faia e avea ma se meaʻai tele.

Faʻasalaʻau oe lava i fualaau o fualaau o fualaau aina: fualaau suamalie i le suka, jam, minu minute e lima, le vodka, lemu ma le ava malosi, uaina.

Auala e filifili ai pe a faʻatau

E sili ona lelei le faʻatau o se fatu laau i se vasega pepe poʻo se faleoloa faʻapitoa faapitoa. O lea e mafai ai ona e aloese mai le suiina o le ituaiga poʻo le faʻamaʻiina o le laau i faʻamaʻi ma iniseti.

Pe a asiasia le fatuina, e taua le gauai atu i le mea moni o loʻo aʻafia le aʻa. E tatau ona i ai ni fatulaʻau se tolu pe a ma le 20 cm le umi. O le aʻa e tatau ona malosi, e aunoa ma ni mea e faaleagaina pe pala. Lapoʻa - malosi ma faʻaleleia.

E taua! O le paʻu i luga o laʻau e tatau ona aunoa ma se mea e faaleagaina, pala, ma le lanu tutusa.

O le fua o le lua-tausaga o le a maua ai le aʻa sili ona lelei.

Filifilia se nofoaga

Mo le tulaueleele "Exotics" e tatau ona e filifilia se lanu, mafanafana. E taua tele le leai o se faʻaogaina o le ea. Ae e sili atu ona taua le puipuia o le vao mai le matagi malosi matu. O le eleele i le nofoaga ua filifilia e tatau ona mai le 2 mita i lalo o le eleele ma loloto. O se mamao faapena ia i latou o le a afaina ai le atiina ae o aʻa i totonu o se laau toto.

"Exotica" o loʻo soifua ma faʻaleleia lelei ile eleele ma le maualalo o le eletise (pH e maualuga atu nai lo le 5.5). Afai e sili atu le maualuga o le eletise, e fautuaina e faʻafefe le palapala. O le faia o lenei mea, e fuafua i le eletise, i sikuea mita o palapala e saofaga i le 300 i le 700 g o le lime i le paʻu.

E taua! Afai o le vao e le lava le vevela ma le la, o le a tupu aʻe tele le vaetogo, ma o le a matua laitiiti lava.

Taimi ma le faʻaleleia o fuafuaga

O le totoina o le taimi e faʻalagolago i le ituaiga o fatuina. Afai na faatauina le laau ma se aʻa, e tatau ona totō i le amataga o Oketopa. O lenei manaoga e mafua mai i le mea moni o le aʻa e manaʻomia ona faʻafetaui i le eleele aʻo leʻi amata le tau malulu. Ae a maeʻa le taumalulu, o le a vave ona amata ona tupu se fuamoa, talu ai ua masani i le palapala.

Afai na faatauina le fatu i totonu o se atigipusa, ua totoina i le tautotogo. Ua totoina tuusao i se pusa o le eleele ma e le faʻaaluina se taimi e faʻafetaui ai i tulaga fou. O le sauniuni mo le totoina o currants e aofia ai le faʻavasegaina o le nofoaga ma aveese uma vao. E sili le lelei ona eli lua mo vao vao muamua - 14 aso ao leʻi oʻo i le aso e tulaʻi mai ai. O le lua e tatau ona i ai se lapopoa e faaluaina le tele o le aʻa o le seedling. O le tulaga e 50 cm le lautele ma 40 cm le loloto.

Aoao atili e uiga i le faʻalavelave o le totoina o currants i le tautoulu ma le tautotogo.

O le va i le va o vao vavao poʻo le va o le vao ma le pa (puipui) e tatau ona le itiiti ifo ma le 1 mita. Afai o se vaega o le vao e faʻalavelave i le tuputupu ae, o le a le maua ai se fua. O le mamao aupito mamao i se isi togavao poʻo puipui o le 1.3 mita. Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. Faʻaopopo le fugalaau ma meaʻai i pits. Mo lenei, sili ona lelei le faʻaaogaina o le pakete o le faapalaga, 200 g o le superphosphate ma le 300 g o fafie. O nei faʻafefiloi uma ua faʻafefiloi ma se vaega itiiti o le eleele ma faʻaofiina i totonu o lua.
  2. Totoina le Exotica i lalo ifo o sina laina laitiiti ma aʻa ai le ua i le 7-10 cm. E taua le faamautinoa o loʻo tumau pea le lalo ifo o laʻititi pito i lalo ma le 3 pito i luga. O totoe o le vao e mafai ona vavae.
  3. I lalo o le seedling e sasaa ai le 7 i le 10 lita o le vai ma le prikatat ma le eleele paʻu, lea o le a fesoasoani e faatumauina le lelei o le susu.
  4. Faʻamalamalama lemu le eleele.

E te iloa? Ina ia faateleina le gaosi ma le mamafa o fualaau "Exotics", e faaaoga e fai togalaau ia togafiti poto: o isi ituaiga o fuamoa e totoina i autafa o le mea, ina ia mafai ai ona latou felafoaʻi.

Faʻavae o le tausiga taimi

A maeʻa ona totō, e tumau pea le tausiga lelei o le vao ina ia maua ai le muamua ma le tele o fualaau.

Faʻasa

"Exotica" e tele le alofa i le vai. O lona soifua mālōlōina ma le aofaiga o le seleselega i le lumanaʻi e faʻatatau saʻo i lenei mea. Afai e leai se susu o le togavao, o lona tuputupu aʻe o le a faʻagesegese, o le a avea le sua ma mea iti ma e mafai ona pala. Faiga faʻavaivai:

  • muamua faʻafeinu - i le amataga o le tupu aʻe o laʻau ma foliga mai o le ovary;
  • le lona lua o le taimi e sasaa ai le pusa;
  • o lona tolu o le taimi e aoina ai le seleselega;
  • le lona fa - i le tautoulu, pe a fai o iai sina aofaiga o timuga.
O suavai uma e tatau ona tele - o le vai e tatau ona oʻo i le loloto o le itiiti ifo ma le afa mita ma saturate aʻa i le susu. Pe a faʻafefiloi le vai, e tatau ona e vaeluaina le eleele i autafa o le fala ma mulch. Afai o le vevela vevela ma vevela, o le vai e masani ona fai.

E taua! O le manaʻoga mo le faʻamaina e mafai ona faigofie ona iloa e ala i le eliina o le eleele i autafa o le vao. Afai e matutu - e manaʻomia ona e faʻafefe vai.

Ina ia faʻaleleia atili lelei, e tatau ona e faia ni togavao faataamilo i le vao i se mamao e 40 cm ma sasaa vai i totonu. O le loloto o le togavao e 15 cm. O lenei metotia o le faʻavaivai e faʻaaogaina mai le 30 i le 50 lita i le sikuea mita o palapala.

Faʻaleleia eleele

O le tausiga o le palapala, lea e tupu ai le "Exotica," e faigofie lava:

  • mataitu vao ma aveeseina;
  • tatala ma mulch le palapala i lalo o se togavao pe a uma ona fafaga;
  • i le faaiuga o Me, faatumu le eleele i lalo o le vao ma le faapalaga, mutia fou po o le peat e puipui ai le vavae ese o eleele, puipuia mai le vevela ma puipuia le susu.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i togafitiga faʻavaitau o currants i le tautotogo ma le autumn.

Laʻei pito sili

O le lua tausaga muamua e le manaʻomia ona faʻapalapala le vao - e maua pea e currants ia vitamini talafeagai ma elemene mai fugalaʻau na faʻaaogaina i le taimi o le totoina. A maeʻa le taimi lenei, e faalua ona fafagaina vao i le tausaga:

  • i le faaiuga o Mati, e sasaaina le suavai ma moa moa i lalo o le vaomatua (10 lita i le 100 g i le tasi) pe 50 g uurea;
  • ia Me, e faʻafeinuina le vaomatua i se vaifofo o le nitroammofoski - 150 g o le vailaʻau e faʻaaoga mo le 10 lita o vai;
  • ia Oketopa, o se paluga o humus ma le apa (1 pakete i le 1 ipu, faasolosolo) po o se paketi humus ma le 10-20 g o le potassium sulfate ma le 50 g o superphosphate ua faʻalauiloaina.

Ina ia mafai ona totoina ni vaovao fou i le faagasologa o le faamamaina ma ia aua nei togi i le malulu, e le faʻaaogaina le suauu o le pata i le palapala.

Faitau fautuaga i le fafagaina o currants i le tautotogo.

Teuteu

O le vao "Exotic" o le a lelei ma faʻaleleia, pe afai e te tipi i le taimi ma saʻo. O le mafuaaga lena ua totoina ai na o pupu malolosi ma sili ona malosi - o le a le sili atu i le 4 fasi vaega. A maeʻa le 2 tausaga talu mai le aso o le totoina, ona toe aveeseina ai lea o vailaʻau vaivai, faʻamaʻi ma mamago. O le taimi nei e tatau ona e le silia ma le 5 togi i luga o laau taʻitasi.

A maeʻa le fa tausaga o le ola fua, e na o toeaina, mamago ma le mama e mafai ona vavaeina, ma tuu ai ni numera tele malolosi. O lenei teuteuga o le a manaʻomia ona faia i tausaga uma seia oʻo i le oti o le fale. Ina ia mafai ona vavae ese le tino ma e le o manua le tino o le lala, e tatau ona e teuina le meaʻai i le itu o le tipi o le a totoe.

E te iloa? E le naʻo Ausetalia ma Antarctica le fua.

Taumalulu malulu malulu

Siberian eseese, o lea e mafai ai ona tatalia matagi mataʻutia. Ae peitai, ina ia vave ona alu ese le vao mai le taumalulu i le tautotogo, e tatau lava ona faia ni taumafaiga.

I le faaiuga o Oketopa e te manaʻomia:

  1. Toto le laau.
  2. Faʻamuʻu le eleele ma faʻaleeteleina ma le faʻaeteete ina ia aloese mai le faaleagaina o le aʻa.
  3. Folafola le nofoaga lata ane i le ogalaau ma vaovao, vao, peʻa poʻo lau vevela.
  4. Afai o le kiona e tatau ona sili atu i le -26 ° C, e manaʻomia lou afifiina o se togavao ma se maea malosi ma ufiufi i le pepa malo poʻo mea faʻapitoa.

Malosiaga ma vaivaiga

O tulaga lelei o le ituaiga "Exotica" o:

  • tele lapopoa o vine;
  • tetee i nisi o meaola faalafua ma faamai o uiga o lenei faatoaga;
  • lelei le teteʻe;
  • fua tele ma vave seleselega;
  • ofu fefaʻatauaʻiga;
  • lelei femalagaiga;
  • umi le umi o ola o vine.

"Exotica" e tele foʻi ona le lelei:

  • e le taliaina toleniga ogaoga;
  • ona o le vave fugalaau e mafai ona malolo;
  • e le lelei le faʻamalosi ile terry, anthracnose, miliini ma septorioza;
  • o fua ua le mafai ona taofiofi seia oo i le seleselega, ma sasaa;
  • o fualaʻau ei ai se paʻu manifinifi, lea e faʻapupulaina ai le tulaga lamatia o le talepeina o le atigi ma le leai o se sua;
  • e le taliaina toleniga malosi.

Vitio: currant curve "Exotica"

Faʻamatalaga i luga o le vasega o fuamoa "Exotica"

Ma ei ai laʻu ituaiga mea e sili ona fiafia i ai Exotic o fuamini uliuli. Sa i ai ni nai mea: Selechenskaya, Lazy, ma isi. Ou te le vave manatuaina. Na lafo uma, na o Exotica na totoe mo i latou. O le tofo e na o le vasega lava, e le mautonu. Faatasi ai ma vaivaiga, e mafai ona ou taʻuina le mea moni e faapea afai e te oso i le aoina, o le a lafoina. Ma o le gaʻo e le o matutu, mo oe lava e sili atu le faʻapotopoto faatasi ma se selu, ma vave.
pustovoytenko tatyana
//forum.vinograd.info/showpost.php?p=251618&postcount=3

Fai mai ile Selechenskaya-2, ole fesili ole Askorbinki i le Exotics (161 mg%), o le tofo e lelei, suamalie, ma se manogi manaia. E tatau ona manatuaina o Exotics atonu o le tele o ituaiga muamua. O le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea e tasi, o le mea lea, e le o se mea e sili ona lelei, ma totonu o le pakete.
kolosovo
//forum.vinograd.info/showpost.php?p=252984&postcount=7

O laau lelei e le tupu - e tofu le meaola ma mea lelei ma lelei. Faʻamatalaina "Exotica" e sili atu ona lelei nai lo mea le lelei, ma o lenei mea e tosina atu i ai le au fai togalaau, o le au faʻapolofesa ma le au amateurs. Faatasi ai ma le filifiliga sao o le totoina o nofoaga ma le tausiga lelei o le laau, "Exotica" o le a faafiafiaina i le tausaga le tagata talimalo ma se seleselega lelei.