Laʻau

Fale teuteu: pe na faʻafefea ona gaosia se fualaau faisua i totonu o loʻu fale

E oo lava i le tulaga o le mauaina o se fale, na tonu ia te au o le a leai se togalaau aina. Luga - o ni nai moega i greens. Ae o pateta ma tamato e mafai ona faʻatau i luga o le maketi e aunoa ma le sulu i le eleele mai le taeao i le po. Ma mea e nana ai: o le tele o fualaau faisua, cucumbers e tasi, tamato, melons, i le ogatotonu o le taumafanafana e le foliga mai e manaia tele. Laʻau e leai ni laʻau, lanu samasama - Ua leva ona ou iloa le mea lenei mai oʻu tuaoi. Ma sa ou manao ia maua e le saite le fiafia matagofie, ma e aunoa ma ni tuusaunoaga o togalaau.

O le tausaga atoa talu ona faʻatau se fale, na ou taulimaina ai faʻafitauli fuafuaina. Faʻasolosolo ona totoina ni fugalaau, faia auala, i se tulaga masani, malamalama i mea autu o le ata o le faʻataʻitaʻiga i le faʻatinoga. A o tilotilo i loʻu atamai, na faamanatu mai e loʻu toalua e le o ia i matou mea uma, e pei o tagata. Ma o le a talafeagai le totoina o le pasesa ma le sipuni. Talu mai lenei taimi sa sili atu loʻu malamalama i faatufugaga faaleaganuu, na ou filifili ai e faafiafia loʻu toalua. Ma ia fausia se togalaau. Ae e le faigofie, ae teuteu - ma moega fugalaau, totoina i laau e mafai ona faatumauina se foliga lelei i le gasologa o le vaitau.

Lisi o laʻu togalaau teuteu

Sa ia folafola - o lona uiga e tatau ona faia. Na ou tatalaina le Google Malosi ma ana ata ma maua ai le tele o ata o togalaau teuteu. O le taimi lava lea na salu ai luga o moega pito i luga, tu i luga o se laina - e le manaia, ae mo aʻu. Sa ou filifili e fai se ituaiga o musika, ma le uiga. Ma o lenei, i luga o le Initoneti, sa ou vaaia ai se ata matagofie o se togalaau fugalaau e pei o le la. I le ogatotonu o le potopotoga o loʻo i ai se laʻau faʻafefeteina e lafoaʻi, ma faʻasolosolo faʻasalalau fugalaau fugalaʻau, o latou tuaoi o loʻo faʻamatalaina e tuaoi. I totonu o moega - faʻatoʻaga faʻafefiloi o fugalaau ma togalaau faʻatoʻaga, e masani lava laʻau. Laʻau ola vave, e mafai ona totoina fatu i soo se vaitau, o laau talavou e oʻo i le matua i totonu ole vaiaso ole vaiaso.

Ma o lea na ou maua ai le manatu e fatuina sea ituaiga togalaau. I le taimi muamua sa ou fuafuaina mea uma i pepa. O auala i le va o kalapu o le a tuʻuina atu mai papa. O le lautele o auala uumi o le 60 cm, o le susulu e 40 cm le lautele o le totonugalemu o le laupapa e 280 cm. E tusa ma le 60 cm le umi, o le 16 vaega o aofaʻi o le a vaeluaina, 300 cm le umi O le itu laʻitiiti o vaega taitasi e 30 cm, 150 cm. O le a faʻaaogaina ia tuaoi faʻapitoa e faʻapipiʻi ai atinaʻe ma le liʻo tutotonu. Faatasi ai ma a latou fesoasoani, o le a mafai ona ausia ni foliga tutusa lelei ma le tele o vaega o togalaau, faapea foi ma le mafai ona latou "maualuga" luga o le eleele.

E tatau ona ou faia vave se taimi vave na ou filifili ai e faamatuu atu le galuega i le faatuina o vaega maualuluga ma auala, ma tuu atu i le vaega o tagata fau fale. Sa ou tofia le matafaioi o le faatulagaina mo au lava; O au, o le mea moni, o le a totoina laau i le togalaau ia te au.

Faatulagaina o vaega o se togalaau teuteu

Sa matou laki i le aufaigaluega. Sa latou galulue sologa lelei ma vave ona leai se mea e faitio ai. I le gasologa o le aso, matou te faailogaina ai elemene uma o le fugalaau, mali i luga o laʻau ma kili faʻamau.

Vaevaega o moega i le lumanaʻi teuteu togalaau

Sa ou manao i sea tuaoi e auauna atu pe afai e le o loʻu olaga atoa, ona mautinoa ai lea i ni nai tausaga. O le mea lea, o le filifiliga na pa'ū i luga o se mea. O le mea moni lava, na ou fefe neʻi foliga mai o le tino e foliga mai e mataʻutia, ae o se taunuuga, na foliga mai o le aulelei e matagofie.

E tusa ma le 20 cm le umi o le paʻu e 20x7 cm, o le umi e 50 cm. Pe a faʻapipiʻi, sa tanumia i le afa o le maualuga, o lona uiga, 10 cm. O le 10 cm totoe o loʻo i luga o le maualuga o le ala. Talu ai o le tele o elemene o loʻo i luga o le toto, e tatau ona tipi i luga o se masini maa, i se tulimanu, ona sosoo ai lea ma tulimanu.

O eleele na sasaa faʻaletoto i totonu o le siʻosiʻomaga o fugalaau ma faʻafefeteina luga.

O loʻo tuʻufaʻatasia tuaoi i le vaega.

Ua uma nei le ata! E mafai ona e amataina ala.

Fausiaina o auala i le va o moega

Sa ou mafaufau mo se taimi umi pe o le a le mea e fai ai ni auala mai. O mea e manaʻomia mo i latou o: le mafai gaoioi saogalemu, teuteuina ma le tumau. O le mea muamua lava na tupu ia te aʻu e le o le faanatinati ma ufiufi uma le mea i le mulch mai mea teuteu laupapa. E foliga mai e matagofie ma aoga ma faigofie. O vao e le tupu i luga o le mulch; Ae na ou manatu e le mafai ona e savali i luga o auala uumi pe a mavae timuga mamafa, o le ai ai palapala. Ma e tatau ona e faaopoopo le mulch mai lea taimi i lea taimi. O le isi filifiliga o le tuʻuina lea o le auala. Faigata, e le talafeagai foi. Ae paʻu i maa paʻu - na o le mea sao lava. I luga o lenei mea ma taofi.

Na ia tuuina atu faatonuga i le aufaigaluega ma latou amata i le fatuina o ni auala. O le tekonolosi e faapenei:

  1. Faʻataʻapeʻaina fagaloa i luga o laina faʻapitoa o auala. E tatau ona e eli i le palapala, o lona uiga, aveese le laufanua atoa. I la tatou tulaga, i le loloto o le 15-20 cm.
  2. O le pito i lalo o loʻo faʻapipiʻiina i geotextiles ina ia le mafai ona sosolo le paʻu o luga o luga. A le o lena, o maa paolo i lalo o le mamafa e mafai ona eli, suia le uiga o le manaʻoga.
  3. O loʻo sasaa i luga o maʻalaʻau i oneone: oneone - 5 cm, maʻa mafiafia - 5 cm, oneone - 5 cm.
  4. O loʻo faʻamaligiina le uluga papalanu i le vai mai se pulumu ina ia matua susu.
  5. O le aluga ua faʻamaufaʻailogaina i le uila ina ia leai ni auala e totoe i le mea leaga. I le le lava o le faʻatusatusaga, o le oneone o le a faʻaalu i le taimi ma o le a paʻu i luga o maʻa, ona pau loa lea. Ramming o se vaega taua o le galuega!
  6. O le faʻafefiloi oneone ma le sima e sasaa i luga - e tusa ma le 3 cm le maualuga.
  7. O maʻa tuʻufaʻailoga o loʻo tuʻuina i luga o lenei faʻafefiloi, o elemene taʻitasi e lafoina i totonu o se sledgehammer.
  8. O sooga i le va o pavali ua faamauina i le oneone.

O faʻataʻitaʻiga uma o loʻo i luga, na maeʻa, mulimuli ane na saunia moega mo laʻu togalaau teuteu mo le faʻaogaina o fanua. Na ou tatalaina se fanua mo suesuega i laufanua!

Paving paving paths i le va o moega mo togalaau

Faatoagaina o se togalaau teuteu

Ae paga lea, ua uma le autumn i le fanua, ua maeʻa le tau, o lea na ou filifili ai e le faia le togalaau i le tausaga muamua. Ma ua uma nei i le tautotogo na ou faatauina mai i luga o togavao o maketi o vine vao ma totoina le afa o le laina (8 pcs.) Faatasi ai ma i latou. O vaega o loʻo totoe o loʻo ufiufi i mea lanu uliuli ("Spanbond") ina ia le tutupu aʻe vao ma faʻaleagaina foliga o le togalaau.

I totonu o le fugalaau tutotonu o le ai ai loʻu togalaau fugalaau, o lea na ou nofo ai i le 3 lilacs foliga mai o "Palibin", eli ai ni nai pine o le peony ma totoina togalaau. Mo sulu susulu i tafatafa o le la, ua totoina ai vao o se pulu piniki e ola pea. Sa ou faatauina mai ni fua o le totoina o sauniuni i totonu o le kiona, lea e taugofie tele. O se mea le alofa e le taliaina e le begonia a tatou manumalo, i tausaga uma, afai e te manao e teu le tuufaatasiga, e tatau ona e faʻatau ni vao fou.

O fugalaau i totonu o se togalaau teuteu na fuga mai ma maua ai se seleselega lelei i le tausaga muamua!

Ou te taʻutino atu, o le tausaga lenei sa ou pisi tele faʻaleleia fanua o isi vaega o le 'upega tafaʻilagi, o lea na oʻo ai le togalaau i loʻu pito i luma. Ma sa tu o ia, afa-ufiufi i mea ufiufi i taimi uma.

Ae i le tautotogo na sosoo ai, o aʻu, faatasi ai ma se tapenaga ua uma ona saunia, ua amata ona toto. Sa ou totoina fuamoa eseese, kāloti, aniani, beets, pasisa ma dill i moega fugalaau.

Sa ou uuina le eleele i totonu o se fatuga tutotonu ma meataalo teuteu

O se mea e sili ona taua pe a faʻaleleia se togalaau teuteu, e sili ile vevela i aso uma. A aunoa ma le faatulagaina masani susu, o le ae maua se fualaau aina. Ae e mafai ona e galo e uiga i le matagofie ma le lamolemole susulu. Afai e te asiasia le fale i na o vaiaso, ona sili atu lea o le auala sili i lenei tulaga o le faʻapipiʻiina o le suavai. E i ai ou faʻaloloa e faʻaloloa i autafa o moega; e tuʻuina mai vai mai le pusa o teuina.

O le mea autu e le o le faʻafefeina o laau mai luga i le ao aʻo susulu le la. A leai, o le a tumau pea le mu i luga o laulaau manifinifi. Afai o le vai mai luga (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o se fusi ulu), ona naʻo le afiafi po o le timuga. O se togalaau teuteu e le o ni moega masani masani, o se ituaiga togalaau fugalaau, ae na o fualaau faisua ma fuga.

Peameni ma lilacs ua fuga i le fatugalemu tutotonu

I le amataga o Iuni, o le la togalaau uma lava na fausiaina i lanu eseese, peonies ma lilacs ua fuga, ma ua fuga mai laulaau o le heicher. E ese oʻu fugalaau - i lanu lanumeamata, lanu samasama ma le ulaula. Ua totoina i luga o le auʻau o se laʻau lapotopoto i le ogatotonu, ma faʻapipiʻiina se pepese o peonies ma lilacs. I se tulaga lautele, o se fugalaau e faia ai se lanu e le masani ai i totonu o se togalaau teuteu, faʻamalo lanu lanu meamata ma ona lanu susulu.

I le taimi lava e tasi, e ui lava i le mea moni e faapea o vaega-o laʻau na totōina se lanu meamata, o aganuʻu taʻitasi e iai lona lava malulu. Oka salati - lanu enaena, letusi - malamalama lanu meamata, lanu - lanu uliuli. Pasili e vaneina, o lapisi e afaina, ma i le taumafanafana e fuga foi i le umbrellas samasama. O mea uma lava e matua ese lava, e le foliga mai o le togalaau e foliga mai i mea uma e le manaia, ae le o le mea moni.

O le lauusiusi e vave ona tupu, e pei o le amataga o le taumafanafana na foliga mai ai le togalaau teuteu pei o se fugalaau fugalaau

Eseese lanu o lanu lauusiusi i totonu o se togalaau teuteu e susulu

O le vevesi o se togalaau teuteu i le ogatotonu o le taumafanafana - ua tupu ma ua tapunia le lauusiusi uma o le galu, ua amata ona fuga mai

Ioe, mo le isi tausaga o le a ou suia mea uma, fefiloi, atonu o le a ou totoina fugalaau i luga o le pito o le moega i le lauusiusi. I le taimi nei, ou te fiafia i mea uma ma faapena. O se mea e le masani ai ma le manaia pe a e iloa o lenei matagofie uma, lea e fuga ma fuga lauusiusi, e oʻo ia te oe. Ma, faafetai i laʻu lava galuega, na iʻu i le faatulagaina o moega masani, ae o se tagata teuteu fualaau fugalaau fugalaau. Masalo o aʻu ausia o le a fesoasoani i se tasi e faʻaauupegaina a latou togalaau teuteu. Alu i luma ma o le ae manuia!

Irina