Laʻau

Kalanchoe Degremon "daigremontiana" - pe faapefea ona fuga

O se tasi o mea taatele ma lautele e faʻaaogaina i vailaʻau faʻaleaganuʻu o Kalanchoe e tatau ona manatu i ai o le Degremon. O lau laʻau faʻamalosi, faʻasolosolo ma "tamaiti" - o se kata pisinisi. O le maua o se fugalaau i le fale e faigofie lava pei o se mea faigofie - na o le fesili i au uo mo se "pepe" (brood bud) mo se teteʻa.

Kalanchoe Degremon - pe faapefea ona foliga

O le tamaʻitaʻi Kalanchoe daigremontiana o le ituaiga Kalanchoe (Lat. Kalanchoe) ma le aiga Crassulaceae (lat. Crassulaceae). O le laau o loʻo i ai se laina saʻo e aunoa ma ni paranesi e tutusa ma le maualuga o le 60-100 cm. O laulaau e tolu tafatafa foliga ma se lanu pupula lanu meamata, o nisi taimi e iai le tuaoi i tafatafa o le pito o se vali mūmū.

Kalanchoe Degremona

O lefolafola laʻau o loʻo i ai se mata faʻamau, faʻapipii i totonu, i luga o ona afafine uma e totōina laau totō - tumutumu otaota, lea e taʻua o "fanau". O fatuga taitasi uma ua i ai aʻa, o le mea lea, o le pau i le palapala, e vave ona aʻa.

Kalanchoe Degremona mai Madagascar. O le ituaiga lapisi o le cirrus e fesoʻotai i ai, ae e faigofie lava ona vaʻavaʻai mai le tasi i le isi, talu ai o tamaiti o se faʻailoga taua o le Degremon.

Faʻalogo! I le vaitau o le fugalaau, e le mafai ona aoina fualaau toto mo togafitiga faafomaʻi, talu ai o le a avea ma mea oona. O le isi auala mautinoa e iloa ai lona fulu.

Laʻau i le pito o le lau o Kalanchoe Degremon

Faʻamatalaga e uiga i le tala faasolopito o foliga vaaia, faʻamalositino meatotino

O le laau muamua na faamatalaina e le tagata Siamani ma le fai togalaau o Alvin Berger i le 1914. I Europa, na taatele lautele Kalanchoe talu mai le 1925, ma i se taimi mulimuli ane, na faalauiloa ai i totonu o le USSR. Na maua e le au failaʻau faʻamalolo le tele o le lauiloa ma e leʻi pine ae toeitiiti lava a uma le windowsill i totonu o le atunuʻu.

O mea faʻamalolo o le fale e tele naua:

  • anti-inflammatory;
  • mea maualuga;
  • manuʻa faʻamaʻi;
  • antiallergic;
  • siama;
  • immunomodulatory.

Kalanchoe Degremon ma le piniki "tamaiti"

O le togafitiga e le gata o le sua o le laau, lea ua maua aloaia aloaia i vailaau faafomai. O le eseese o le Kalanchoe pinnate ma le Degremon e uiga i le faamalologa e le tele. I totonu o le fale o loʻo i ai le ipu o Kalanchoe, ua faʻamamaina le ea mai le microflora pathogenic.

Kalanchoe Degremona - tausiga ile fale

Kalanchoe fuga mai: tausiga ile ma mafuaaga e le fuga ai

E tumau pea le ola faʻamalosi e tusa lava pe na o taimi e manatuaina ai e tagata e ona. Ae o le tausiga lelei, o le faʻaalia o lona pale o le a iloga i le matagofie ma le matagofie.

Malamalama ma le vevela

O le photophilous laau e mafai ona tupu i se paolo malulu, ae sili atu le fiafia i matafaga i saute ma sasaʻe. O le umi lelei o le ao o itula e 10-12 itula I le maualuga o le taumafanafana, e aoga le tuua o le fagu i le itu i sasae poʻo sisifo e aloese ai mai le mu i luga o laulaau, ae i le taumalulu na o le faamalama i saute o le a faia, pe o le a manaʻomia ai le faʻamalamalamaga faaopoopo.

Faatasi ai ma le le lava o le malamalama, o le au e alu

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

Ua lagona e Kalanchoe Degremona le manaia i le malulu o fale mautotogi, na te le manaʻomia se togavao. O le susu e faʻapupulaina i laʻau ma fatuga, lea e faʻaaluina ai le tele o ona manaoga i le tamaoaiga.

O le nofo ai i le eleele mamago uma lava e le afaina ai le oti o le fugalaau; e sili atu ona mate i le eleele tafe, lea o le a amata vave ai ona pala ona aʻa. E faʻamamaʻa Kalanchoe pe a maeʻa le palapala ile tolu o le maualuga o le ulo.

Mo se faʻamatalaga! Mo le 3 masina o le tau malulu, e te manaʻomia le vai e le silia ma le 2 taimi.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

O le mea sili ona lelei o le paluga eleele mo le totoina o Kalanchoe:

  • 1 le oneone;
  • 2 vaega o le faapalaga;
  • 2 vaega o eleele lanu.

Mo le mea sili ona lelei, e mafai ona e ulu atu i totonu o le malala ma le vermiculite. O luga o laei e manaʻomia e le sili atu i le 2-3 taimi i le vaitau ma na o le taimi mafanafana.

Mo se faʻamatalaga! Mo le faʻaaogaina o le Degremon e faʻaaoga ai faʻamaʻi faʻamaʻi vai mo le gasegase i se tulaga maualalo.

Fugalaau Taligalaau

O le ipu e filifilia e tusa ma le tele o aʻa. E le lelei i totonu o se pupuʻu, o le mea lea, e le faʻaaogaina pusa loloto. O le sima e maualalo ma lautele, o loʻo i ai le teteʻe malosi, e sili ona lelei.

Totoga o Faʻatoʻaga

Pe a susulu le hydrangea - vaitau fuga, o le a le umi e fuga ai
<

O le gaosia o laau matutua e seasea lava - i le 3 tausaga. Ae i le 2-3 tausaga muamua e faia i tausaga taʻitasi, suia atoa le eleele i le fou.

O le faamoemoega o le totoina o le faateleina lea o le gafatia o le ipu i le 1.5-2 cm i le lautele ma le maualuga, ma toe suia ai foi le palapala, aveeseina o masima na faaputuina i totonu. A maeʻa le faʻavasegaina, toe faʻaleleia le vai pe a mavae ni nai aso, tuʻuina atu aʻa i le taimi e faʻasimaʻi ai.

Fuga ma le taoto

Kalanchoe toe gaosia: filifiliga ma metotia i le fale
<

Fuga mai le Kalanchoe Degremon i le natura masani e tupu i tausaga taitasi. I tulaga o potu, e tatau ona e galue malosi e maua fugalaau. Ina ia faia lenei mea, i totonu o le masina, e tatau ona tuʻuina atu i le laau faʻamalosia tulaga:

  • malamalama mo le 4-5 itula, mo le taimi atoa e faʻamamā ai le ipu i totonu o se pupuni pogisa poʻo ufiufi i se pulou uila;
  • fafaga ma fafagaina le taofi.

A maeʻa le masina, faʻaauau pea ona e tausia i tulaga masani. O lenei mea e faʻaolaina ai le sologa lelei e tuli ese ai le taʻavale. Afai e le manaʻo le Aliʻi Kalanchoe e fuga, ona laʻitiiti lea o le laau, ma e tatau ona toe faia le faʻagasologa i le maeʻa o le 6-12 masina.

Ituaiga ma foliga o fugalaau

I le faaiuga o se laina umi (40-60 cm) o se mūmū mūmū, ua fatuina ai se pulumu faʻalavelave, e aofia ai lau paʻu tutusa e amata i foliga o piniki piniki.

Corolla e fausiaina i peti e lima. 8 laupepa lanu mumu lanu mumu ma supa brown brown. O le pistil samasama e pei o se vaevaega. I luga o le faʻamalosi, o le fatu ma fatu laiti e faia mai i laʻau taitasi.

Inflorescence o Kalanchoe Degremon

<

Totoina o Kalanchoe Degremon

Afai ei ai se laau o soʻo se tausaga, o ona lala ma pine tumutumu o mea sili ia e totoina. Na o le latou toesea fatu fatu e mafai ona maua e meli.

Fatu

O le le lelei o le metotia o le fatu o le ola puupuu o fatu o le a leiloa le germination i le itiiti ifo ma le tausaga. E le gata i lea, o laau toto e tatau ona fatuina toetoe lava a le aoga (e tatau ona faʻamaonia le palapala ma totoina atigipusa).

O le luluina o loʻo faia i luga o le eleele e aunoa ma le loloto. Faʻamamaina māmā i se fagu moli ma faʻapipiʻi i tioata poʻo ata. Vaʻaia o taʻavale e tatau ona 2-6 vaiaso.

E mafai ona pipisi fualaau laiti i le tulaga o le 3-4 laulaau.

Laʻau faʻapipiʻi

O le pulup bud o se fatuga 100% tutoʻatasi ua i ai lona lava aʻa. E vave ona totōina i le eleele ma maua ai le tausiga masani.

Broney kidney

<

Laʻau

O le pale ua vavaeina o se fatu ua saunia. E mafai ona tele, e le afaina ai aʻa. O totoe e totoe e malogo i le ea mo le 1-2 aso, ona vave totoina lea ile eleele.

Seʻi vagana ua maua le aʻa (1.5-2 masina), e seasea ona faia le suavai pe a maeʻa le eleele, pe a iai e iai se maualuga maualuga o le pala.

O faʻafitauli faʻafitauli i le tuputupu aʻe o le degremona

O le mea sese o le au fai togalaau e leai ni poto masani o loʻo taumafai e faʻamalosi le palota i le paranesi. E le mafai e ia. Afai e te tui lona pale, o le a taʻitaʻia vave ai.

O se mea sese tutusa e tasi o le faga. O le maualuga o le susu e mafua ai ona vave aʻafia aʻa. I ia tulaga, naʻo le toe faʻafoʻiina o le a fesoasoani - vavae ese le vaega pito i lalo ma aʻa, ona aʻafia ai lea o le pale.

E i ai ni faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O loʻo faʻafefe faʻafitauli i totonu o meaola faʻapitoa:

  • aphids;
  • vaʻavave mite;
  • pale talita ma talipupuni sese.

E togafitia i latou e faasaga i acaricides ma iniseti ("Aktara", "Iskra-M"). Afai e maua ni faailoilo o se maʻi afaina (enaena po o le pulagogo po o le tagiauvale i luga o laupepa), e sili ona lelei le toe faafouina o le laau pe togafitia foi i se fuluʻi lautele.

Kalanchoe Degremona o se malo fiafia i aiga uma. O se laau manaia ma vailaau e le mafua ai se faalavelave, ae o le a maua ai pea mea sili ona taua o fualaau faafomai e faasaga i faamaʻi o mata, taliga, isu, ma malulu.