Laʻau

E faapefea ona totoina yucca i le fale

O le taimi nei e matua matagofie le teuteuina o totonu o fale ma avanoa lanu meamata. E tuʻuina atu i ai laau e le lafoaia lau laau ma e masani ona fiafia i la latou lalelei. O se tasi o nei lanu o le yucca. O le fugafuga i saute, e tusa ai ma faʻamatalaga mai fafo e pei o le pama. O le maualuga, o le maualuga o lenei laau tele e mafai ona oʻo i le lua mita. Yucca e fetaui tonu i totonu o totonu, aemaise lava pe afai o le fale e lava le avanoa e faʻaleleia ai. Tropical greenery e tosina mai ai manatu o malo ma maua ai se lagona filemu i tagata e ona. O le mea e manaʻomia mo le faʻaalia o le manaʻoga ia fetuʻutuʻu faʻavaitaimi le foliga o le laau, faʻapuʻupuʻu poʻo le faʻamalo ese le taofiofi i luga, faʻagasologa.

O le a le mea e teuteu ai?

O le taina o se yucca i le fale e mafai ai e oe ona tuʻuina atu se foliga e fetaui ma le ituaiga o fale. Muamua, e totoina se laau talavou i totonu o se fagu fugalaau masani, ae a e atiina ae, e amata ona lagona le leai o se avanoa, ma o le taunuuga o le ogalaau ua umi lona umi ma ua faaitiitia le tele o lauusiusi.

Forever Green Yucca

O loʻo i ai se manaʻoga e faʻaosofia le faʻagasologa o le faʻalapotopotoga. Ina ia faia lenei mea, e vavae ese le pito i luga, ma a mavae sina taimi o le pale sili atu ona matagofie ma sili ona matagofie.

Taua! E pei o le tele o laau vevela, e vave ona tupu vave yucca. O sina vaega eleele e le mafai ona maua ai le aʻa ma le lava o meaʻai ma meaʻai. Afai e faapuupuu le ala, o le a foia le faafitauli.

Afai e maʻi le fale, e mafai ona e faʻasaoina e ala i togafitiga faʻamalosi. E le gata i lea, o le mea e tupu ai le faʻaaoga e faʻaaogaina mo fugalaau fou.

E fesoasoani le totolo e faasaʻo le foliga o le yucca lea na fafagu ai le ogalaau. O le mea moni, i lalo o le mamafa o lālā e faigofie lava ona gaui, pe o le a le mafai ona tu le ipu, ae o le a pa'ū i le itu.

O se fuga o le auala e masani ona aʻafia i meaola faalafua po o vaʻai afaina. Ina ia faasaoina, o togafitiga faʻamaʻi e faia. I le taimi lava e tasi, tipiina lala e faʻamalosi e aloese mai le salalau i luga o le saite.

Taunuuga taimi ma sauniuniga meafaigaluega

Faʻafefea ona totoina Dracaena i le fale

E fautuaina e le aufaigaluega le teuteuina pe a uma ona taunuu le ogalaau o le yucca i le sili atu ma le afa mita le maualuga ma o le a tusa ma le lima senitimita le lautele. E taua lenei mea, aua a maeʻa, ona taofi ai lea o le poloka. O le a le gata ina sili atu le manaia o le paʻu manogi, ae o le a faigofie foi ona puʻeina paranesi ma susulu i luga o laʻau.

E oʻo i le taimi, e tatau ona fuafuaina le gaogao o le yucca mo le faaiuga o le taumalulu po o le sefulu tausaga muamua o Mati. O le vaitaimi e lelei ona o loʻo malolo pea le fale. Pe a amata le gaioiga i totonu o vai, o le vave vave ona tupu o le ola o vine ua mautinoa. Afai o le faagasologa e pa'ū i le masina o Aperila po o isi masina o le tautotogo, ona le ola ai lea o le fugalaau ma le malosi uma e alu i togalaau.

O le taumalulu o se taimi o le malologa loloto. Leai ni faiga faigata. Ina ia mafai e le yucca ona maua le malosi mo le vave tuputupu ae i le tautotogo, latou te tuu i se nofoaga malulu ma faaitiitia le tele o le faasusu. I ni nai aso ao leʻi faʻasalaina se yucca, o le suāvai e faia, lea o le a fesoasoani e foia ai le popole.

Totoina Yucca

Mo galuega, meafaigaluega faʻapitoa ma isi mea faigaluega talafeagai o loʻo saunia, e aofia ai:

  • togafiti faʻatoʻaga po o ni faʻataʻitaʻiga laiti;
  • ava malosi mo le gaosia o vaega;
  • togalaau vevela poʻo paraffin;
  • fualaau faasaina e faateleina ai le puipuiga o le laau i le taimi o faigata (Epin, Agricola ma isi);
  • mamanu gaosi ua gaoioi;
  • o se ipu o le eleele ma se alavai faʻavaivai e aʻafia ai le vavave o le pu.

Faʻalogo lelei! O meafaigaluega uma e tatau ona faʻamalosi ma togafitia i se taimi vave i se vaifofo. O lenei mea o le a puipuia ai le laau mai le pala ma o le a manino le vavaeeseina o le vaega manaomia o le paranesi mai le ogalaau.

Tulafono lautele a le Yucca Trimming

E tatau ona faʻataunuʻuina le faʻaogaina o se yucca i le fale e tusa ai ma tulafono faʻavae na atinaʻe e tagata tomai faapitoa. O lenei mea o le a puipuia ai le lanu o le lanu ma faʻamautinoa o le a sili atu le matagofie o le fusi.

E faʻapipiʻi se orchid pe'ā uma ona tupu: o filifiliga i le fale

A maeʻa le faʻamalosia ma le faʻapalapalaina o meafaigaluega, fai ni mea e vavae ai. Faatonuga i lea laasaga taʻitasi:

  • Filifili se nofoaga e tipi ai. E tatau ona 11-15 cm le maualuga i luga ifo o le taʻitoʻatasi maualuga.
  • Mo le faigofie, e aoina laulaʻau i le agavale. O le tipi e faia i se tasi tonu o le lafo, ina ia lelei atoatoa ma saoloto mai mea leaga.
  • O vaega uma lava o loʻo faʻaaogaina i parafoni faʻamaʻi poʻo togalaau.
  • Afai ei ai se faafitauli o le laau i le faamaluluina (pala) o le ogalaau i le taumalulu, o lona uiga o le a le mafai ona faasaoina atoa. Na o le pau lava le auala o le maua lea o fualaau maloloina mo le totoina o se fugalaau fou. E masani lava o tumutumu o pama. E tatau i taʻi taʻitasi ona tusa ma le 25 inisi le umi.
  • Afai e leai ni meafaigaluega faʻapitoa i le taimi nei, o le fasi pepa e faʻafefeteina i carbon carbonate faʻasolosolo ma faʻatagaina e faʻamago mo ni nai itula.

Faamatalaga faaopoopo! Afai ei ai i le laau ni kesi, e le fautuaina e faapuupuu i le taimi e tasi. E taua le mafai e le fale ona toe faʻaleleia ma faʻamalolo manuʻa.

Le atinaʻeina o fuʻa fou

A maeʻa le faʻatinoga, e tuʻu le yucca i luga o le windowsill, i le mea e leai se la susulu. O le faʻasalaga e faia i le vaiaso mo le lua masina e sosoo ai. Mo lenei, o le tipi o le a maua ai se tafatafa o le itu ma atonu e le tasi. O se auala lelei lea e faʻapipiʻi ai se yucca i le fale ma maua ai mea mo le totoina o laau fou.

Teuteu e toe faʻafouina le laau

Fugalaau o Yucca - faʻalautele i le fale

Afai o le yucca o le tele o tausaga o le atinaʻe ua faʻalauteleina, pe ua faaleagaina le ogalaau, e tatau ona toe faʻafoʻi. O se tasi o auala e toe faʻafouina ai yucca o le faʻaaogaina atoa o laʻau uma mai le laau. O le tausiga lelei o le fugalaau o le a mafai ai e ia ona toe faʻafoʻisia le lelei o le matagofie i totonu ole tausaga. I totonu o le masina, o laulaau fou o le a faʻaalia i lālā.

Tausiga mama

O le foliga mai o le tele o lala mago ma lau lanu samasama e manaʻomia ai le fai togalaau ina ia faia ni faʻapitoa faʻapitoa, o le faʻamoemoe o le faʻaleleia lea o le laau. Ina ia faia lenei mea, o lala uma ua faaleagaina ua uma ona vavae ese. O galuega e manaʻomia le saʻo ina ia le faʻaleagaina le ogalaau o le laau.

Faʻasalaga mamafa, o le pito i lalo o lau o le a vavae ese. O le fuga o le yucca e faʻatasi ma le faʻasaʻolotoina o se pulou mamana, o loʻo maualuga aʻe i luga aʻe o laʻau e tatalaina ai le tele o mea laiti laiti. E mafai ona sinasina, lanumeamata poʻo le uila. A maeʻa le faagasologa, e tatau ona vaʻaia lelei.

Paleni ma tulaga lautele

Ina ia maua se fugalaau manaia, o lona pale lea e mafai ona teuteuina ai soʻo se fale, latou te faʻaogaina le sili ona lelei ona tipi. O lenei mea e faʻateleina ai le mauaina o se laau faʻamaʻi ma le pulou malosi e mafai ona uuina.

Taua! Afai ei ai le tele o ogalaau a le laau, ona e manaʻomia lea ona tipi i luga o le maualuga ina ia le faʻafefeteina ai e le tasi le isi ma o le pale e laugatasia.

O le fugalaau lau laau e ola i le tele gafatia e le manaʻomia le teuteuina mo se taimi umi. Ae a oʻo ina matua mafiafia le pusa, o loʻo nonoa i se lagolago.

Fausia ni foliga matagofie

O le faʻavaeina o le yucca e faʻatinoina pe a tutupu aʻe aʻa laiti. O lenei mea o se faʻatulagaga faaletausaga. Afai e manaʻomia, ia tuʻuina atu i le laau so o se foliga e talafeagai mo totonu o se fale poʻo se fale.

E mafai ona e fatuina se paʻu le masani ai o le ogalaau aʻo leʻi maeʻa. Afai e tatau ona toso malosi le uumi, ona tuu lea o le fagu i se mea pogisa ma o le a amata ona ola vave le pama, taumafai e maua atili le malamalama. O lenei mea o le a maua ai le ogalaau o se tulaga manaia.

Faʻasologa o Gaoioiga Faʻamatalaga

A uma ona teuteu, e manaʻomia e le fale ona tuʻuina atu ni tulaga mafanafana ma le filemu. I le taimi lea, o le susulu o le la e solia. Ole suāsusu muamua e faia pe a uma le vaiaso, faʻatasi ai ma se vai mafanafana, mautu. E mafai ona faʻamoemoe i le va o aso e fa o lauʻau o le vao. Faatasi ai ma se laina o le ogalaau e sili atu i le lima senitimita, toetoe lava o lala uma e tipi ese mai ai, ma tuu ai le lua pe tolu lalaga mai itu eseese.

Manatua! O le paleni paleni i luga o se laau e mafai ona maua mai i le tolu i le lima futu o laulaau fou.

A maeʻa le teuteuga, e manaʻomia e le yucca le tausiga, ma faʻatagaina vave ona aluese mai le teʻi ma amata ona tupu:

  • fafaga faʻatasi i le masina;
  • nofoaga i totonu o se nofoaga lelei.

Faʻafiafiaina i totonu

<

Mo le uluai fafagaina, e sili atu le filifilia o Iuni. O le taimi nei, o loʻo ola malosi ai aʻa. E faʻaaogaina le fomaʻi faʻapitoa i le masina seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana. Fafagaina le fafaga pe a oʻo mai le autumn ma sauniuni mo le taimi o totoe e amata.

O le fuga mai o le yucca o le a teuteu ai soʻo se fale. Ae o nisi taimi e iai se manaʻoga e toe faʻaleleia le laau pe maua ni pine mo togalaau fou. O le amataga o le tautotogo e sili atu ona talafeagai mo lenei mea.