Apple laau

O auala aupito sili e puipuia ai apu mai mea leaga

I le taumalulu, o loʻo nonofo i totonu o le vaomatua mea e maua ai meaai i togalaau aina ma fualaau aina suamalie. O mea e sili ona fiafia i ai nei meaola o laau apu ia - o tamaiti laiti ma matutua. I totonu o lenei tusiga o le ae iloa ai le auala e puipuia ai apu mai 'afa i le taumalulu.

E te iloa? O fualaau e sili ona fiafia i ai laau ma fualaau mo mea leaga o apples, plums, apricots, currants, hawthorn. Faatasi ai ma le au pele - peleli, pi.

O a ni tulaga matautia i totonu o le togalaau

Hares, taʻitoʻatasi pe i vaega e ulu i totonu o lau togalaau, faʻaumatia uma lava ia laau talavou, mama, 'ai le paʻu. A maeʻa i meaai juicier, latou te agai atu i luga o laau mama, e afaina mai i latou i se maualuga e oʻo atu i le mita e tasi. O lenei maualuga e avanoa ia i latou pe a tu i luga o latou vae vaevaega, faʻapipiʻi o latou muaulu i luga o se laau. Afai o laau i le taumalulu e leai se paʻu, o le mea lea e sili atu ona vave oti, maisa.

O le a aoga mo oe le aʻoga pe faʻapefea ona teuina se apu mo le taumalulu mai le malulu ma le oona.

Faʻafefea ona iloa le gaoioiga a le manu

E fafaga e Hares le paʻu ma le mama o apu i le po ma le vaveao, o lea e faigata ai ona vaʻai. E le gata i lea, o nei meaola e lelei tele le faʻalogo ma soʻo se gaioiga poʻo se gaioiga o le a matauina loa, vave ona tuua le "vaaiga o solitulafono".

Ae ui i lea, o le gaioiga o hares e mafai ona iloa i vaega nei:

  • O laʻau o laau talavou ua vavae i lalo i aʻa.
  • O le paʻu o laau talavou ma sili atu ona matutua, o mea moa ua misi se vaega pe tasi (i se maualuga e oʻo atu i le mita e tasi)
  • I luga o le saite na i ai ni pu, ma faʻavaivaia
  • Otaota vao.

E faʻapefea ona puipuia le apu mai i mea leaga, ma le puipuia

I le taumalulu, mo le au faifaatoaga, o se tasi o galuega autu o le faasaoina o laau aina - e le gata i le malulu ma mai osofaiga.

O laau apu laʻitiiti, o latou paʻu ma le fuʻa o se mea sili ona fiafia i ai o hares. O le mea lea, e taua le iloa pe faʻapefea ona teu ia apu mai 'afa i le taumalulu.

E te iloa? E le fefefe Hares i taifau ma mafai ona sola ese mai ia i latou, o le mea lea o le a le faasaoina ai e le leoleo lenei laau mai le faʻaumatia.

Faʻamama le mama ile togalaau

O le aumaia o le mama i le togalaau o togafitiga o se auala sili lea ona lelei e puipuia ai, aua e fefefe matafela i avanoa avanoa lea e leai se nofoaga e nana ai. O le mea lea, e tatau ona ave faʻamago ma tipi lala, faaputuga o laʻau paʻu, otaota, mea faitino i totonu o le togalaau. O se aotelega lelei o le a aliali mai mo oe, ma o le a fefefe mata e ulufale mai i le saite e faigofie ona latou vaʻai ai.

Aoao uma togafiti o le teuina o apu i le tautotogo ma le autumn.

Faatoaga o le togalaau

O le faapipiiina o le eleele palapala i le loloto o le 30-40 cm e masani lava ona faia i le tau faasaga i togi laiti - mo se faataitaiga, ousi, aua o lenei metotia o le a fesoasoani e faatamaʻia a latou lalolalalo. Ae ui i lea, o hares e mafai foi ona eli, ma, i le eliina o le eleele, e mafai ona sili atu ona faigata mo i latou ona ulu i lau togalaau.

Auala tau taulimaina [meafaiva, fagu, fulufulu mamoe, ma isi]

Ina ia taofia le maile mai le saite, o le tele o fai togalaau e faʻaaoga auala eseese. Faatasi ai ma i latou - se faʻamatalaga ultrasonic.

O lenei metotia faaonaponei e aoga tele ma faaletagata, i se faaopoopoga, e mafai ai ona e fefefe e le gata i matagi, ae faapea foi isi meaola.

E taua! E momoli ese mai e le tagata lipine o le Ultrasonic mai le saite ma e le mafai ona latalata atu ia te ia le tele o meaola, o mea laiti uma - o hares ma squirrels, ma lapoa - luko ma uila.

O le masini e mafua mai i le lafo faatu, ma teu i luga i se masini faʻapipiʻi. O le sailia o se ituaiga o gaioiga, o le tagata faʻatau e aofia ai se faʻaaliga faapitoa, lea e faʻalogoina e manu, ae le vaaia e le taliga o le tagata. E le taliaina e Hares lenei leo, faia i ni eseesega eseese, ma sosola. O le vaega o loʻo faʻasalalau ai le ultrasonic repeller e tusa ma le 100 square mita. m

Maʻeu foi auala o le puleaina o meaola faalafua e pei o: moa, mice, aphid, riki moli, paʻuvilivali, afu o le potato Colorado, nematodes, whitefly, earwig, paluga eleele, slug, mole rat, cockchafer, toso, talo.
O se auala lauiloa e puipuia ai apu mai 'afa mo le taumalulu o pulu polyethylene o loʻo faʻapipiʻi i le paʻu.

Latou te manaʻomia le tipiina ma faʻalava pei o se mama i lalo o le laau. I luga o le faʻatauga o loʻo i ai foi faʻamalosi faʻapipiʻi faapitoa mo lenei faʻamoemoe.

Talu ai ona o le matamuli o mata, o nisi o fai togalaau o loʻo tautau ni fasi mea paʻepaʻe ma le uʻamea (foil, pepa carbon) i luga o lālā o apu. Ae ui i lea, e mafai ona faʻaaogaina faʻataʻitaʻi i nei mea pe a maeʻa ni nai vaiaso, o le mea lea e le mafai ona taʻua lenei alagatatau.

E talitonuina e le fiafia le ita i le manogi o ulu o taifau, o le mea lea o ona lala o loʻo nonoa i pito o paranesi talavou. Ma le manogi o le wormwood, tar, kerosene e aʻafia i manogi mataʻu.

E taua! O auala pito sili ona leaga ma e le fautuaina e avea ma mailei ma mailei mo mea leaga.

Auala e puipuia ai le apu mai mea leaga, auala e puipuia ai lau togalaau

O le faaleagaina o le paʻu o laau fualaau aina e ala i le oona e tau atu i le faaitiitia po o le mou ese atu o le seleselega mulimuli ane ma e oo lava i le oti o se laau e aunoa ma se puipuiga.

Faʻafefea ma mai mea e fai ai le faʻamalosi

O le auala aupito sili ona lelei e faʻamatalaina ai pe faʻapefea ona puipuia faʻasologa mai mea leaga o le faʻapipiʻiina o le fencing.

O se pa malosi ma le umi e faia i piliki, maa, pine-link mesh o le a avea ma pa puipui talafeagai mo lapiti. I le taimi lava e tasi, puipui o vaega, pa puipui o laupapa ma gaʻo lapopoʻa, o manu o le a faʻaumatia ma le faigofie.

I lenei tulaga, ia faʻaaoga se moli uamea, e mafai ona e tapunia vaega sili ona faigata o le pa puipui.

Afai e lava le tele o le togalaau, ona afifi lea o ituaiga o apu sili ona taua i se upega. Le maualuga o le vaʻavaʻavale - mai 100 i le 130 cm, e tatau ona tanumia 30 cm loloto.

E faʻafefea ona faʻamalosia ia laau mai i latou

Mo se taimi umi, ua taumafai le au fai togalaau togafiti eseese e iloa pe faʻafefea ona taulimaina mea leaga i le togalaau. O loʻo i ai se metotia tuai faʻaaogaina i le taimi nei ona o lona faʻaogagofieina - nonoa faʻatasi ma paranesi o se ogalaau.

E sili atu ona lelei le faia o ni papa, faatulaga le lapnik ina ia tilotilo ifo ni nila i lalo.

E te iloa? O le uuina o apu o le a tatau ona faia aʻo leʻi muamua le kiona, pe a uma le pala, e pei o le a pau le kiona, o le a leai ni meaai.

Faʻamaʻaina o le ogalaau i soʻo se mea e tatau ona faʻatino e tusa ai ma le tulafono autu - o le mea e tatau ona pasia le ea.

I le faʻaopoopoga, i le tautotogo e tatau ona e aveese le faamaapeina i le taimi e aloese ai mai le vevela o le ogalaau ma se paʻu o le vevela vevela, lea e mafai ona taitai atu ai i le tosoina o le paʻu laau. O le Burlap e faʻaaogaina e pei o le faamaapeina, mo se faataitaiga, mai le suka. E mafai foi ona e faʻaaoga tuni tuai, nai pepa pepa.

Afai ei ai se avanoa i le vaitafe, ona fautuaina lea o le ogalaau e ufiufi i le vao, e le fiafia i ai ona alo.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo tulafono mo le teuteuina o laau tuai.

Faʻamatalaga o vailaʻau o apu

I le taua faasaga i osofaiga o le faʻaaogaina ma le vailaʻau. O faʻamatalaga e uiga i lenei metotia o le a fesoasoani e iloa ai le isi auala e fefefe ai mai le togalaau.

Fesili i le auala e saunia ai laau o le ava mo le taumalulu, e manatua e le au fai togalaau le paʻepaʻe, lea e mafai ona faʻaaogaina lelei o se vailaʻau faʻasaina mai mea leaga. O le tuufaatasiga o sea paʻu paepae faʻapitoa e aofia ai le copper sulphate, e le faʻamaluluina foi e ala i le faʻafefe.

Fofo faalenatura e faamataʻu ai, - O lenei lanu uliuli pepa. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o loʻo faʻatulagaina ni tuaoi i totonu o laʻau laiti lalelei.

Ae ui i lea, faʻapipiʻi pepa ile luga o lau 'upega tafaʻilagi, ia mautinoa e le mafai e au fagafao ona maua.

E mafai ona maua ni faleoloa faapitoa o vailaʻau faʻasolosolo i laau. Ae, e pei o le pepa uliuli, e faigofie lava ona fufulu le tagata e ala i le timu, o lona uiga e mafai ona faalauteleina e ala i le faʻafouina pea o le faʻaaogaina o le vailaʻau.

E taua! Mo na o le valiina o le ogalaau, e mafai ona e faia se vaifofo - omea ma le povi i le tutusa tutusa ma le faaopoopoina o le acetal carbolic. O le manogi o le faʻafefiloi o le a faʻafefe ai le vao mai laupapa ua togafitia.

Faʻatoʻaga togalaau: o le a le mea e fai pe afai ua uma ona faʻaumatia laau

O le mea e leaga ai, e tupu mai ai le puipuiga o mea e le aoga pe leai foi i le taimi, o lea na maua ai e le au taimi le taimi e fiafia ai i paʻu o laau laʻititi i lau togalaau.

E masani ona mafaufau le au faifaatoʻaga i le auala e toe faʻaleleia ai le apu i le maea ai o aʻaʻona ma pe mafai ona faia. Afai e te vave galue, e mafai ona lavea le laau. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻamaonia le nofoaga o le faʻaleagaina ma le fofo ua faʻamoemoeina mo lenei faʻamoemoe, lea e faʻatau atu i faleoloa faapitoa.

I le fale, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o lelei ma le povi. Faʻapitoa foi mo le faʻamālōlōina lelei e tatau ona afifiina lenei nofoaga i mea puipuia - meaola, nailoni.

O le faaleagaina o le paʻu o laau fualaau aina e ala i manunuʻu, aemaise lava, i matagi, e masani lava ona puipuia e ala i le iloa o uiga oa latou amio ma mea e fiafia i ai.

O le puipuia o laau o le apu i le taumalulu faatasi ai ma le fesoasoani o auala eseese o le puipuia ma le tulimanu, e mafai ona e faasaoina lau togalaau ma maua se seleselega mulimuli ane.