Laʻau

Chlorophytum crested - faʻamatalaga ma le tausiga i le fale

Faatasi ai ma totonu o laau toto, o loo i ai ni tagata lauiloa. O nisi taimi e foliga mai e le gata e mafai ona latou tuputupu ae, ae ia fuga foi i soo se tulaga ma toetoe lava leai se popole. O uiga lelei ia o le chlorophytum gaʻo. O lenei fugalaau fiafia i le lanu vevela, faʻamamaina atoatoa le ea ma i le taimi lava e tasi e manaʻomia ai le itiiti o le gauai ma le tausiga. O le a aoga le aʻoaʻoina i nisi faʻamatalaga pe o le a le chlorophytum, pe fiafia le la ma faʻafefea ona faʻaleleia.

Chlorophytum crested: faʻamatalaga ma faʻamatalaga

O le fugalaau e mafua mai i le lautele o Liliaceae aiga, ma o lona lauʻeleʻele o Amerika i Saute. O nisi taimi e mafai ona e faʻalogoina se isi igoa mo chlorophytum - lanu lanumeamata. Atonu e mafua mai i le mea moni, o laʻau o nei laau toto e foliga tutusa.

Chlorophytum crested - o se fugalaau matagofie ma le matagofie i totonu

O lau o le chlorophytum e laina ma mafai ona oʻo i le 70-80 cm le uumi. O le lanu o le laupepa o se moli po o se lanumeamata lanumeamata ma se paʻu paʻepaʻe paepae i pito poʻo le ogatotonu, e fuafua i le ituaiga. E i ai ituaiga eseese ma le umi ma le manifinifi laulaau, ma o nisi e eseese i le beige po o le lanu lanu o fasi.

O fetu fugalaau paʻepaʻe laititi e faʻaputuina i ni mea laiti laiti ma o loʻo i luga o laumei umi. A maeʻa le fugalaau, ona tulaʻi mai lea o laulaau ma aʻa malolosi i lo latou nofoaga.

Faʻasologa o talafaasolopito

Mo le taimi muamua lava, na faʻamatalaina ai e le au fai togafiti i le mamao o le 18 senituri, le laʻau o le chlorophytum crested (chlorophytum comosum). Europa na faatoʻilaloina le fugalaau ina ua mavae le 100 tausaga, ae o le saoasaoa o le tufatufa na matua maualuga lava. I totonu o laau faifale, o le chlorophytum ua manatu o se ituaiga masani.

E taua le matauina o le avanoa e le mafai ona faʻafitia o fugalaau o lona mafai lea ona faʻamamaina le ea ma faʻatumu i le okesene.

Taua! O le Crested chlorophytum o le a avea ma ituaiga o faamama i totonu o le falemautotogi, faʻasaʻo ese ai le faʻalavelave ma faʻafefeina ai gaʻo eletise matautia i le ea.

Mea masani masani

Chlorophytum - ituaiga Green Orange, winged, green, Laxum

Mai i ituaiga o chlorophytum, e mafai ona faʻapotopoto se puʻepuʻe tele, lea o le a manaʻomia ai sina gauai. E ese le fesuiaiga oi latou lava e le gata i le lanu o laulaau, ae faapena foi io latou foliga.

  • Bonnie

O le ituaiga uiga ese e iloga i le foliga mai o laulaau, lea e foliga mai o pusa lapisi.

Bonnie

  • Laxum

O lenei vailaʻau o lau laititi laʻitiiti ma puupuu - o le umi e le silia le 20 cm.

Laxum

  • Mandaianum

Faʻaupala chlorophytum ma le lanu muamua o le laupepa laʻau - o se lanu lanumeamata lanumoana e taofiofia se laina samasama umi.

  • Vasa

I lenei ituaiga, o le vaega taua e le o agai i le ogatotonu o le pepa, ae i autafa o le pito.

Vasa

Vaega o tausiga ile

Ficus Kinki - faʻamatalaga ma le tausiga ile fale

O le mea moni, o le chlorophytum e mafai ona ola i le toetoe o soʻo se siosiomaga. Ae ina ia mafai ona ola maloloina le fugalaau, tuputupu aʻe malosi ma fuga, e tatau ona maua le mafanafana. O le mea e lelei ai mo fugalaau fugalaau, o se mea maualalo e lava mo lenei mea totino, lea e le mafai ona faʻamalieina.

O se laulau laʻitiiti e iai tulafono i tausiga e faʻamaonia manino lenei mea.

Atinaʻe atinaeO le vevela o le aso i tikeriLe vevela i le po i tikeri
Lauina+24+23
Fatu laau+22+21
Totoina o toga+19+18
Fuga+17+20 i aso o le la
Taʻu fua+20+18

O le faʻataunuʻuina o nei tulafono faigofie, o mea uma ia e faʻaaogaina chlorophytum e manaʻomia, ma e oʻo lava ile amataina o faigāleʻaleʻa e mafai ona faʻatinoina tausiga ile fale.

Vaitaimi

Chlorophytum curly - tausiga ile

Crested chlorophytum e toetoe lava a tupu pea. Vagana ai i le taumalulu e i ai ni vaitau laiti, ae o le fugalaau e le pa'ū i totonu o se malologa.

E ui lava i le mea moni o fugalaau o le laau e laiti ma faigofie, aʻo fufuluina le laʻau e sili ona manaia. O lenei taunuʻuga e maua i le mea moni e faʻapea, o loʻo i ai pito i tua o pine uumi uumi. Le lagona o se vaipuna lanumeamata ma ni paʻepaʻe paʻepaʻe faataamilo i le pito.

O fugalaau Chlorophytum e laiti ma faigofie

Taua! I le taimi o le vavao, tausi le chorophytum e tumau pea e le suia. Lava fuafuaga fuafuaina.

Teuteu

E le manaʻomia e Chlorophytum le teuteu ma le teuteuina. Ae ona o le mea moni e iai le gafatia e maua ai le tele o fugalaau, i le nofoaga o loʻo faia ai tamaiti, o nisi faʻatau teuteu e talafeagai i ai.

O faʻamau i aʻa uila e tatau ona aveeseina. O lenei faʻatinoga e faia mo mafuaʻaga e lua:

  • O se numera tele o fafo e mafai ona faʻaleagaina le foliga mai o le fugalaau. O tamaiti ua uma ona oʻo atu i se lapoʻa telē ua faʻamalumalu ifo i le fale autu.
  • O le fugalaau e tele sona malosi i luga o le tuputupu ae o le papaʻi ma aʻa. O le aveeseina o vine tele ua i ai se aoga aoga i luga o le tulaga o le tina ma ua faaosofia ai le tuputupu ae o laulaau fou.

E fautuaina foi e te tipiina laulaau lanu samasama ma faʻapuʻupuʻu fautuaga lelei e faʻaleleia ai foliga matagofie.

Faʻalogo! O lalaga e tatau ona aveese ma le faʻaeteete i seleulu, e aunoa ma le paʻu i le pusa.

Tofiga

O le Crested chlorophytum e faigofie ona faʻaleleia ao tausia. Faaaoga nisi metotia, e pei o:

  • fatuina o fatu;
  • aʻafiaga o aʻafiaga i aʻa malolosi;
  • vaevaega o le vao.

E le talafeagai le faʻaogaina mo lenei fugalaau, talu ai e leai ni aʻafiaga, ma o laulaau e le o aʻafia.

Lauina o fatu

Ina ia maua mai fatu i luga o pusa laʻau tuʻuina mo le matua. Aoina fatu, faʻasolosolo i totonu o se faʻalauteleina o le tuputupu ae ma lūlū i le susu susu. Faʻavae fale ma tuu i se nofoaga mafanafana.

O isi tausiga e aofia ai le faʻamalosia ma le faʻaalia o le kiona. I le laasaga o 3-4 laulaau moni, o loʻo tafe atu ai le papaʻi i ni pusa eseese.

O lenei metotia e masani ona faʻaaoga. O le faʻapipiʻiina o le chlorophytum i isi auala e sili atu ona faigofie ma vave.

Faʻataʻitaʻiina o fafo

O le faia o se faʻataʻitaʻiga laʻitiiti o le chlorophytum e ala i le totoina o se faʻavae aʻa e faigofie lava. O ia ituaiga laau toto e vave ona aʻafia e aunoa ma le tele o taumafaiga ma tulaga o le laufanua.

Faʻalogo! O faʻamau mo le aʻafia e le tatau ona vavae ese mai le fana. E mafai ona faʻataʻitaʻiina i totonu o le pusa e tasi lea e ola ai le tina.

Afai o loʻo ola lelei aʻa, ona mafai loa lea ona e totoina i le eleele. A le o lea, o le muamua o le vai e faʻafefiloi le vai e faʻaleleia ai aʻa. Ma le isi, o le faagasologa e faatino i lea laasaga ma lea laasaga:

  • i le pito i lalo o le tane ua saunia mo le suavai, ona lelei ai lea o eleele;
  • fai sina mea itiiti e sili atu nai lo le maualuga o aʻa;
  • faʻapipiʻi laʻau, fai vai inu i totonu o le lua ma momoe faʻatasi ma le vaega o totoe o le palapala;
  • toe faʻaleleia e le talafeagai, ae i luga o le ea malulu e tatau ai.

Mo nisi faʻamuamua manuia, e tatau ona tumau le tumau o le eleele ma le malulu o le ea. O le taimi lava e amata ai ona ola laau talavou, e faaitiitia le suavai i tulaga masani.

Bush division

O le tele o taimi, o lenei metotia o le toe gaosia e fetaui ma le fuafuaina o le gaosia o le chlorophytum. E faigofie e pei o le taina o fafo. O le faagasologa lava ia e faia i se auala talitutusa, o le eseesega ua na o le telē o le tane.

E mafai ona e totoina le delenki e le gata i ipu, ae faapena foi ile laufanua mo le taumafanafana.

Taua! E tatau ona aveese le aʻa mai le ulo ma vaevae ma le faaeteete. O aʻa o le fugalaau e lauusiusi ma pala.

Suiga

O le aʻa o le chlorophytum e le na o le manogi, ae e faigofie foi i le tuputupu ae malosi. Mo lenei mafuaʻaga, e manaʻomia e le fugalaau se faʻafeiloaʻi ia le itiiti ifo i le tasi i le lua tausaga, ma sili atu ona lelei i le taʻaʻi taʻitasi i tausaga taʻitasi. O le tuputupu ae malosi o le tuputupu ae e manaʻomia ai le lava o meaʻai i totonu o le palapala, ma sui le palapala ile mea e manaʻomia.

O le aʻa o le chlorophytum e faigofie i le tuputupu ae malosi

<

O le gaioiga e faia e tusa ai ma le tekinolosi lava e tasi e pei o le taina o atigi, ae o loo i ai ni nuances:

  • O le tele o le ipu e tatau ona sili atu i le tele o le aʻa. Mai aʻa i le puipui, tuu se mamao o le 5-6 cm.
  • Faʻamasaga o le faʻagasologa o se alavai faʻavaivai ma ia le itiiti ifo ma le 3 alavai faʻavai i le pito i lalo o le tane.
  • Aua le faʻalolotoina atili le faʻalaʻau ile palapala. O le ogatotonu o le pusa e le tatau ona maualalo ifo nai lo le palapala, ma o le eleele ua paʻu i luga e tatau ona aveeseina lelei.
  • Mo le faʻaleleia atili o aʻafiaga, o le a faʻaaogaina uma auala vaʻaia ma tuʻu ai mo le toe gaosia.

O nei fautuaga faigofie o le a fesoa- soani i le suia o le laau saʻo. I le lotofaafetai mo le eleele fou ma le lava avanoa mo le tuputupu aʻe, o le chlorophytum o le a faʻatuina mai le tele o laulaau fou ma mea faʻaletonu.

O faʻafitauli faʻafitauli i le tuputupu ae ma faʻamaʻi

Crested chlorophytum toetoe lava a le mafai ona maʻi, ma e seasea aafia i meaola faalafua. Ae o nisi taimi o tulaga leaga e mafai ona faʻateteleina le foliga mai o se laau poʻo le faʻagesegeseina o lona tuputupu aʻe.

Ata 9 O lenei fugalaau matagofie e masani lava e le maʻi

E masani ona tupu suiga nei:

  • O le lanu o le laupepa laupepa e paʻu. E mafai ona tupu lenei mea i le faʻaalia pea o le susulu o le lā. Le fofoina o le faʻafitauli e faigofie - e manaʻomia ona toe fetuunai le fagu i se nofoaga e le o malamalama i le malamalama. O le lanu o le a toe maua ma o laulaau fou o le ai ai se foliga masani.
  • O lauusiusi o laʻau e malogo. O le mafuaʻaga mo ia suiga o le le lava lea o le susu i totonu o le palapala, poʻo le ea malulu tele. O nisi taimi o le le lava o meaʻai e mafai ona mafua ai faʻafitauli talitutusa. I lenei tulaga, e tatau ona vavaeina vaega o vaega ua faaleagaina, e tatau ona faamautuina le puleaina o le pulupulu ma le pito i luga. I le leai o se faʻaleleia atili, e mafai ona e faʻaaogaina se gaioiga.
  • Lanu samasama ma paʻu. Afai e matauina lenei mea i laupepa taʻitasi a se tagata matua, ona ono tupu ai lea o le faagasologa ma e leai se taufaamatau. O le tele o le samasama o laulaau, o lona mamae ma le alu ese, e foliga mai e sau mai le suavai o le eleele. I lenei tulaga, o vaega ua faaleagaina o le a vavaeina ma faaitiitia le faasusu.

O faafitauli sili ona taatele e mafai ona tupu pe a tupu le chlorophytum. O ia mea mataʻina e pei o le pa'ūina o fugalaau poʻo le paʻu tele o laʻau i totonu o se fugalaau e le o matauina.

E mafai e pala ona faaleagaina le fale, e ui lava e seasea ona maua le chlorophytum. Afai o loʻo iai se faʻafitauli faapena, e vavae ese le fugalaau mai isi laau totō ma togafitiga iniseti.

Crested chlorophytum o se tasi lea o togavao pito i totonu e ola ai. E manaʻomia e ia se vaega itiiti o le tausiga ma le gauai. O lenei fugalaau e le gata ina teuteu ai le fale, ae e fesoasoani foʻi e faia le vaalele moli. E taua tele le taulaʻi atu i le chlorophytum gaogao mo le amataina o fai togalaau, aua o le tausiga o aiga mo lenei laau o le a fesoasoani e aoao ai mea autu o le tuputupu ae o fugalaau i totonu.