Faʻasaina o hydrangeas

Aʻau Hydrangea "Annabel": totoina ma tausi lelei laau vao

O le laau hydrangea e masani ona teuteuina togalaau ma paka, sikuea ma ala. Toto "Annabel" alofa i le au faifaatoaga mo se vao vao mama, faigofie o le tuputupu aʻe ma le pulou paʻepaʻe o le fugalaau.

O ituaiga eseese hydrangea "Annabel"

Aʻau o Hydrangea "Annabel" - o se vao laʻau talatala ma se maualuga e le silia ma le tasi ma le afa mita, o le lautele o le pale e oʻo i le tolu mita. O le togavao e ufiufi i lapoa tetele, e oo atu i le 20 cm le umi, lau ovalu, o lanu meamata lanu meamata, faatasi ai ma se tipima lima. O lālā e taofi le lanu o le lanu seʻia oo i le muamua o le kiona.

I le faaiuga o Iuni, "Annabel" e fuga mai ma tu, teuteuina i le paʻepaʻe, seia oʻo ia Setema. O fugalaau e laiti, e oʻo i le 2 cm le lautele, ae ona o le tele o le fulufulu latou foliga e pei o se paʻepaʻe tasi. "Annabel" - o se ituaiga teuteu e puipuia i tulaga malulu malulu ma e le afaina i le tausiga; o le vao o le a nofo i le nofoaga e tasi ma taofi le foliga teuteu mo le tusa o le limasefulu tausaga.

I le faʻamatalaga o le laau hydrangea "Annabel" o le mea e sili ona manaia o lona gafatia lea e faʻafefe leona mai le eleele ma ave le lanu o lanu e manaʻomia. Afai e te faia ni sauniuniga ma le alumini, o fugalaau o le laau o le a liu lanumoana. Afai e te manaʻo i le piniki, e tatau ona aveese le alumini mai le palapala. E mafai ona faia lenei mea i le fugalaupapa o le phosphate poʻo le falaoamata o le dolomite.

Aʻau Hydrangea "Annabel malosi" - o se tasi o fesuiaiga "Annabel" - o se togavao e maualuga lona tasi ma le afa mita. O le totōina ma le tausiga o nei mea faʻapitoa e le ese mai ia Annabel, e mafai foi ona faʻafefe ai gutu, e faʻafefe i faʻamaʻi. O le fuga mai i lenei vaeseesega e sili atu ona matagofie ma tele atu. A fuga mai le "malosi Annabelle," e toetoe lava leai ni laulaau e mafai ona vaaia i lalo o paluni lanu. O se vao e susulu mai le amataga o masina o le taumafanafana i le amataga o le tautoulu.

O le Hydrangea tree "Pink Annabel" o eseesega lanu piniki. O le maualuga o le vao e sili atu nai lo le mita, o aʻa malolosi e faʻatuina ma e le punou i le eleele. O le vao e fuga mai ia Iulai ma fuga seia oʻo i le tautotogo. O le vailaʻau o le taumalulu malosi, faʻasaʻo i faʻamaʻi ma le le lelei i le tausiga.

E te iloa? I taimi o le viliina i Alaska, sa maua ai e le hydrangea fossil; E foliga mai i Amerika i Matu na ola i le 70,000 tausaga talu ai. Ua faʻamaonia foi e Saina i le taimi nei le i ai o le gasegase i aso anamua: ua maua e le au suʻesuʻega anamua ia fugalaau totō, e pe tusa ma le 25-30,000 tausaga le matutua.

Faʻapitoa le totoina o hydrangea "Annabel", le filifiliga o le nofoaga ma le eleele

Ua totoina laau o le hydrangea i le tautotogo ma le autumn, i le faasologa, ia Me po o Setema. Afai e te faʻatauina ni fatu laau i le tautotogo, e tatau ona faʻavaivai a latou pulou, ma tapuni.

Faʻafefea ona filifili se nofoaga mo le tulaʻi mai "Annabel"

Mo le hydrangea "Annabel" na filifilia sao pe a totoina le nofoaga o le a fesoasoani tele i le galueaina ma le tausiga. Muamua lava, o le saite e tatau ona i ai se malutaga mai faʻataʻitaʻiga. Manatua o le hydrangea e le fiafia e i ai i le paolo mo se taimi umi, ae le gafatia se la malosi - o le penumbra mama o le a sili ona lelei.

E taua! Aua le totoina hydrangea i tafatafa o laau poʻo laau talatala, o le a latou toso ese uma le susu. O Hydrangea ma le leai o se suavai e atiina ae leaga ma fuga.

Filifiliga o eleele mo laau totogo

O le laau Hydrangea "Annabel" na atiaeina i luga o suavai suamalie, suamalie ma suamalie.

E sili ia te ia le taofi o le susu. Talu ai ona e le fiafia le laau i le gaosiga, e tatau loa ona filifilia loa le nofoaga e amanaʻia ai mea uma e manaʻomia ile ituaiga. O se vaʻa faʻaleleia mo se vaovao ua saunia mo le vaiaso, ina ia mafai ai e le palapala ona fai ma faʻatumu i le okesene. Fertilizers i le pito i lalo o le lua e tatau ona salalau solo i le pito i lalo ma maua ai le taimi e faʻamavae ai.

O vaega autu o le totoina o ituaiga hydrangea "Annabel"

E faʻapefea ona tupu aʻe le hydrangea "Annabel": o le tulaga muamua - saʻo lelei. Aʻo leʻi faia le faʻatonuga, o le fatuga o loʻo faʻamaluluina i se mafanafana, sina pulu piniki o le potassium. Ia lelei le afa mita; afai e te totoina ni togavao, tuu le mamao i le va oi latou i le afa ile lua mita. I le tulaga o eleele leaga, o le faʻafefiloi o eleele lauola, peʻa, oneone ma le humus e faʻaaogaina i vaega tutusa i le vaieli, faʻateleina faʻamalosi faʻamalosi tino.

E taua! E le fautuaina e faaopoopo le lime, penisina po o le lefulefu: o nei vailaʻau o loʻo i ai se tali alkaline, e le taliaina e le hydrangea. Afai o le palapala i lau eria e laʻititi pe faʻaʻeseʻese, faʻafefe vai i le vai inu.

I le pito i lalo o le pu, sasaa se mauga o mea sauniuni, tuʻu se fatu ma faʻamautu le aʻa. Sasaa le eleele, ma tuu ai le ua i luga o le eleele, sina pamu.

A uma ona totōina, faʻafefe le vai ma muʻamuʻu le ogalaau.

Pe a totoina le hydrangeas i le Urals, pe a uma ona totō, e fautuaina e fai se mea e pei o se lauʻamea-e pei o le paluga e puipuia ai le fatuina o fatuga mai se mea e manaia ai.

Tulafono mo le tuputupu ae o le hydrangea "Annabel" i le togalaau

I tausaga muamua o le galueaiina, e fautuaina e vai le palapala ile fatuina ma se vai-vai lanu vai e puipuia ai mai iniseti. E taua foi le seleseleina o mea leaga ina ia tele ai le malosi o le togavao i le tuputupu aʻe. E faʻapefea ona tausia lelei "Annabel", mafaufau i lalo.

E faafia ona vai "Annabel"

E manaʻomia e Hydrangeas le faʻaleleia masani, e le tatau ona faʻatagaina le eleele e faʻamago.

I aso vevela o aso vevela, e faalua i le vaiaso ona fafagaina le vai ina ia aua nei faʻamamago aʻa, ma o le taʻamilosaga e latalata ane e mulumulu.

Auala e fafaga ai ma tausia le eleele

I le vaitau o le tuputupu ae malosi ma le vaitau o le olaola, e manaʻomia e Anabel meaʻai ma minerale faaopoopo mo fualaau totō.

E tolu taimi i le vaitau e faʻafeinu ai le fale ma se vaifofo o le manganese manicese potassium.

I le vaitau o le vavave, faʻaitiitia le fua o ofu, a le o lea o le a liu lauusiusi ia inflorescences.

Ia mautinoa ia vaʻaia le eleele ile vao, faʻapipiʻi i le okesene, vevela mai vao leaga.

Trimming Tree Hydrangea

O le teuteuga muamua e amata i le tausaga muamua o le ola o le laau, i le amataga o le tautotogo latou te tuua ai se pito i lalo o le pulou, o le tipi e tipi i le 12-15 cm. I le lumanaʻi, faʻalagolago i le umi o lala tuputupu aʻe, ua faʻaititia i le 2-5 cm. Po o le a lava le teuteuina oe faia, e sili atu ona lelei le faia o lenei mea aʻo lei amataina le tafe o le sua - i le amataga o le tautotogo po o le tautotogo. O lenei tulafono e faʻaaoga i ituaiga uma o hydrangea, e aofia ai "Annabel malosi" ma le "Annabel" lanu piniki pe a tupu.

E te iloa? Hortensia o se faailoga o lagona faamaoni ma le tele o mea i le fale. 95% o le gaosiga o le hydrangea i le lalolagi atoa ia Holani, pe tusa ma le 40 miliona fugalaau i le tausaga ua faʻatau atu i se faʻatau fugalaau.

Toe faʻaleleia uiga o le hydrangea "Annabel"

O le auala sili e ola ai hydrangea o le vavae ese. I le tautoulu, ua vavaeina pine o le tausaga o loʻo i ai nei, e leʻi oʻo i le 15 cm le umi. O loʻo tuʻuina vaega i se aʻafiaga o aʻafiaga, ona totoina lea i luga o le moega ile penumbra. O le tipi e ufiufi i se kiona (pusa paʻu). Greenhouse e masani ona aveese mo sina taimi i le ea.

I le tausaga muamua o le olaga, o le a fefefe laau laiti i le maualalo o le vevela, o le mea lea ua latou gaogao ma le vevela mo le taumalulu, i itulagi ma ogaoga malulu, ua eli i lalo, totoina i totonu o fagu ma teuina i totonu o se potu. Faatasi ai ma ia teuina, e taua le mataʻituina o le eleele palapala i totonu o le ulo. Ia Me, o le laau ua faʻamalosia e faʻasaʻoloto mai le fale koli, i le tulaga o le teuina i totonu o le potu na totoina i luga o le 'upega tafaʻilagi.

O le auala lona lua o le toe gaosia o le taofiofi. I le masina muamua o le autumn e filifili le tasi le tausaga e sosola. O le togavao ua tuʻia i lalo ma, o le faia o se mea itiiti i luga o le au o le fana, ua faataatia i totonu o le togavao ma le pito i lalo. Ma o lea e le tulai mai le paranesi, ua faamalosia i le uaea. Paʻu ile moe, susu ma mulumulu. O le vaitau e sosoo ai, i le tautoulu, e vavae ese ai papa mai le vao o le tina ma faʻauluina i se nofoaga tumau.

E faʻapefea ona saunia le fale mo le taumalulu

Hortense "Annabel" o loʻo faʻamatalaina o se togalaau malulu, i itulagi ma se tau vevela, e le manaomia e le tagata matua matua se fale mo le taumalulu.

Se isi mea - o vao vao po o nofoaga ma malulu malulu. I soo se tulaga, pe a sauniuni mo le taumalulu, e faʻamamaina le laau mai laulaʻau matutu ma lala, o le ogalaau e ufiufi i se paʻu mafiafia o le vao, o le togavao e mamafa i luga o le eleele ma tuʻuina ile lapnik. E mafai ona e ufiufi i le suauu ma faʻalelei. O le mea lea, o aʻa ma le sulu lava ia e mafai ona puipuia.

Afai i le taumalulu e tele ni vaisua e malulu, e leai se mea e tatau ona faanatinati e aveese ai, i le tautotogo o le tautotogo o le a alu ese lala ma fuga mo le isi vaitau.

Hortensia "Annabel" i lau togalaau e mafai ona avea o se pa teuteu, o le ogatotonu o se moega fugalaau poʻo se mea e faʻapipiʻi ai laau o le coniferous. O nei fugalaau e lelei atoatoa i autafa ma rosa, phlox, logo ma irises. Vaʻavaʻai lelei foi i se numera o vailaʻau o ituaiga eseese, lanu ma foliga o inflorescences.