Laʻau

Violet Black Pearl - o se faʻamatalaga o se fugalaau fale

Violet Black Pearl (Fialka Black) e fetaui lelei mo le au fai togalaau ma tagata amata. Faatasi ai ma isi ituaiga, e ese mai i fugalaau manaia ma le le amanaiaina. Faʻafetai i se lanu violē lanu ma le umi o fuga, e mafai ona teuteu ai totonu.

Faʻamatalaga auiliili o violets

O laulaau e lanumeamata lanumeamata, i le pito i luga ma le pito i lalo, ma le toʻa i luga. O fugalaau e telē tele, e tusa ma le 7 cm le lautele. I le taimi o le vavao, latou te faia ai se faʻalelei matagofie. O lanu Black Pearl e iloga e fugalaau fugalaau ma lapoa lapoa, lanu enaena ma se lanu matagofie. I le taimi lava e tasi, e 6-8 corollas ua faia ma fuga i totonu o le togavao. O laʻau lalelei e faʻapipiʻiina atoatoa i fugalaau lanu felanulanuaʻi. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono uma o le tausiga, o le fuga mai o violet e mafai ona faʻalautele mo se taimi uumi.

Telefoni Blooming Violet Black Pearl

Mo faʻamatalaga! O le Violet Black Pearl na gaosia i le 2003 e le faatupulaia E. Korshunova mai le aai o Tolyatti. O le ituaiga e taʻua o le EK Violet Black Pearl.

Vaega o tausiga ile

Spathiphyllum Chopin - faʻamatalaga o se fugalaau fale

Mo le tuputupu ae lelei ma le matagofie o viole faifeau e manaomia le taimi tatau ma le tausiga lelei.

Ua fufula le va o Vaioleti

Lulu

Pe a tupu se fugalaau, e taua tele le matauina o le vevela ole ea. Mo se mea lelei lelei, e le talafeagai le sili atu i le 20-24 ° C. Afai o le ea i totonu o le potu e i lalo o le 20 ° C, o le a le fuga tele le laau ma mo se taimi umi. O le faʻaauau i lenei faiga, e mafai ona e maua ai le fugalaau umi ma fugalaau matagofie tetele.

Taua! Mo le tosoina o tamaiti, faatoa vavaeese mai le vao vao, e tatau ona pipii i le vevela o le 23-24 ° C.

Malamalama

Ina ia sao le ola o le viole ma olaola, e tatau ona ia filifilia se nofoaga lelei i totonu o le fale. O le ituaiga Black Pearl e manaʻomia le tele o malamalama masani, lea o le a tupu vave ai le tuputupu ae o le lanu meamata. E sili le tuʻuina o le viole i luga o le windowsill e tilotilo i le itu i sasae poʻo sisifo. Afai o le fugalaau o le ai ai i le itu i saute, ona amata mai lea o le la o loʻo aoga i le aoauli, e tatau ona ufiufi. I le le lava o le moli, e tatau ai ona faʻapipiʻi se fugalaau mo faʻamalamalamaga faaopoopo.

Malamalama talafeagai mo le fugalaau

Faʻasa

E fiafia tele Violet Pearl i sina eleele malulu, ae e le manaʻomia le lolovaia, a leai o aʻa e ono pala. Vai le fugalaau i le vai mafanafana i le vevela o le potu. I le taimi o le vai, aua nei faatagaina vai e alu i luga o laulaau o le fugalaau, aua e mafai ona i ai i luga o latou ni mea ele. E sili ona lelei le faʻaleleia o le fugalaau i totonu o se fata; o le a ia faʻaaluina le tele o le vai e pei ona ia manaʻomia.

Faʻalogo lelei! O le vevela o le faamamaina o le palapala eleʻele o le a mafai ona sili atu le faigofie nai lo le suavai.

Se tamaʻi togavao o violets i le faagasologa o le faʻasusu

Totogi

O le lelei aupito sili ona lelei o le susu o le va o le 60-70% humidity. Afai e sili atu, o le fugalaau e mafai ona maʻi ma mate.

Soo

Violet EK Pearl e fiafia i le malamalama ma le eleele lamolemole, lea o le a mafai ai ona e satuina aʻa i le okesene ma taofia ai le susu talafeagai.

Taua! E mafai ona faʻatauina le eleele i se fale fugalaau, ae mafai foi ona saunia i le fale. O lenei mea e manaʻomia ai le pala, o le oneone, lau o le eleele, turf ma pine pine. O vaega uma o loʻo faʻaaoga i vaega tutusa.

Violet i luga o le windowsill

Laʻei pito sili

A o faagasolo le vaitau pe a faʻatulagaina ni atunuʻu, e tatau ona fafagaina le viole i organics. A oʻo mai le faʻaleleia o le faʻaleleia ma le tupu aʻe o le fuluʻi, o le a manaʻomia tele fugalaʻau faʻamalosi faʻasamaʻi o loʻo iai fualaʻau ma le potassium

Faʻalogo lelei! Mo le fafagaina, e aoga le faʻaaogaina o se fofo fofo ole sili atu i le 2 g ile 1 lita o le vai. E taua le fafagaina pe a uma le fafagaina, fafagaina i se isi faiga e mafua ai le mu o aʻa.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Laʻau viole bullfight - fugalaau faʻamatalaga

Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le viole e mafai ona fiafia i lona fuga ile toetoe o le tausaga atoa. O le lanu o fugalaau e lanu enaena, o se lanu tele. I luga o le tasi ponipuni, e pei o le tulafono, e valu laumei na faia. O le pulupulu o loo i ai se foliga lapotopoto, e foliga mai o ituaiga paʻu o le pouliuli (Pearl Violet), e amata malie lemu. I le taimi o le fuga, e le pa'ū le pulou fugalaau ma, e ui lava i lona telē tele, e tumau pea le faʻamalosi. O le lanu lanu enaena o le a le tuua ai se tasi e leai se mea.

Laʻau o violet Black violet

Faʻafefea ona faʻalauiloa se viole i le fale

Vaʻa faifeau violet - fugalaau faʻamatalaga

O le senpolia e faʻalauteleina, e fai ma tulafono, e ala i le aʻaina o tipi poʻo le tuputupu aʻe mai se sitepu.

Lainaina o laʻau

O le faagasologa o le aʻafia o le vavae ese laasaga i lea laasaga:

  1. Otioti se laʻau na faʻaleleia lelei ile faʻaiʻuga.
  2. Fafasi le fasi pepa i le malala poʻo le gaʻo faʻamalosia ma tuʻu i totonu o se ipu vai i le loloto e le sili atu i le 1.5 cm.
  3. A oʻo mai laʻitiiti (1-2 cm) aʻa, totō le totogo i totonu o se isi ato ma se mea talafeagai.
  4. Ufiufi le totoina i se ipu palasitika.
  5. Pe a ma le 1.5-2 masina, e tatau ona foliga pepe.
  6. Pe a oʻo ina ola le fanau e oʻo i le 3 cm le lautele, e faʻapipiʻiina i totonu o se ipu.

Laasaga

E tatau ona vavae ese laasaga mai fafo o le tina ma ni tuki po o se nifo nifo ma totō ile eleele talafeagai. A maeʻa le 1.5 masina, pe a faia ni atigi fou, e tatau ona totōina i ni ipu eseese.

Suiga

Mo le toe totoina, e tatau ona e ave se fagu tele mo le lua sikimita ma toe sui le paluga eleele i totonu. E tatau ona faʻatautaia faʻasolosolo faʻatasi ma se paʻu omea tuai, e aunoa ma le tipiina o aʻa.

Fugalaau fesuiaʻi

Atonu e ono tutupu ni faafitauli

E masani lava, e feagai fugalaau fugalaau i faafitauli nei i le totoina o se fugalaau.

O a ni faafitauli ma laʻau e talanoa ai?

Afai e aliali mai se lanu uliuli i laulaau, o lona uiga o le fugalaau e afaina i le paʻu palapala. E mafai ona mafua lenei mea ona o le le lelei o le malamalama, susu tele, po o le leai foi o ni fuamosa i le palapala. Togafitiga - ia suluina laulaʻau ma sauniuniga faʻapitoa e aofia ai le 'apamemea.

Pests

O meaola faalafua sili ona taatele e aafia ai violetisi o:

  • siaki;
  • vavae;
  • fua puipui;
  • aphids;
  • fafie laau;
  • nematodes.

Faʻalogo lelei! Ina ia faʻatautaia i latou, e aoga le faʻaaogaina o fualaau talafeagai.

Maʻi masani

I le soliga o tulafono faatonutonu o faatoaga, o maʻi nei e mafai ona aliali mai:

  • paʻu palapala. E mafai ona e vaʻai i le paʻepaʻe paʻepaʻe luga o lau. E mafai ona faʻamalolo faʻatasi ma le faʻasavaega poʻo le faʻamalosi;
  • tuai. E foliga mai i foliga vaaia o lanu enaena i laulaau. E le mafai ona togafitia togafitiga;
  • lanu enaena. E foliga mai i le foliga o le lanu enaena i laulaau. E taʻitaʻia ai i latou. Togafitiga - felafoaʻi ma le suavai Bordeaux.

Mea sese i le tuua

O le tele o taimi, ona o le le saʻo o galuega a le tagata e teu ai le laau e amata ona mamae i mata:

  • afai e faʻafefe le violiona i le vai malulu pe tuʻuina i le susulu o le la, o le a aliali mai lanu enaena i laulaau;
  • pe a faʻaaoga se aofaiga tele o le faʻala, o le a vevela pe malulu le ea e mafai ona lanu samasama;
  • afai o le vevela o le mea e maualalo e maualalo, o le a maua e laulaau se lanu lanumeamata lanumeamata;
  • faʻatasi ai ma se mea e le toe faʻaaogaina po o se moli le talafeagai, o le violet e taofi fuga, ma ua amata ona tupu le laititi.

Vaioleti O le penina uliuli e le lelei i le tuua, ae ui i lea e manaʻomia ai le gauai tonu. O le tausisia o tulafono uma mo le tausiga o le pine o le Pulu Black, e mafai ona e ausia le tele ma le matagofie o laʻau.