Laʻau

Auala e ola ai strawberries Victoria: uiga, tausiga ma puipuiga o faʻamaʻi

O le solo, e ufitia i le afu o le sau, strawberries e mafai ona maua i togalaau uma. E le o se mea e ofo ai, aua o lenei mea e le gata e matagofie, ae e lelei foi ma maloloina. Fualaau suamalie fou fualaau suamalie, e peiseai o le gau i le gutu. Mo le taumalulu, jam, jelini, ma le paluga e faia mai ai. O fua e tele i vitamini A, D, K ma E, o se vaega o vitamini B. O microelements o loʻo aofia i fua e fesoasoani e puipuia le matagofie o le paʻu, faʻaleleia le faʻaaliga ma faʻateleina le taua. Ae ina ia faaleleia atili lou ola maloloina ma fiafia i tagata e pele ia te oe i mea suamalie, e aoga le galue i le togalaau. Ae ui i lea, o le totoina o strawberries Victoria e leai ni faafitauli faʻapitoa e faʻamoemoeina.

Victoria Variety History

O le amataga o lenei ituaiga o mea lilo lava. E lua lomiga o le fanau mai o fugalaau. E tusa ai ma se tasi oi latou, o le berry sa i ai lona igoa e faʻaaloalogia le Igilisi Queen Victoria, i le taimi o le nofoaiga na faʻataatia ai se togalaau faʻasalalau. E tusa ai ma se isi faʻataʻitaʻiga, o le ituaiga na fugaina i Holani, mai le mea na aumai e Peter le Sili. Na pau le alofa o le tupu i le tama aʻo tamaitiiti o ia, ma na aumaia e le tupu tupu se tala mai Dutch mai se faigamalaga i Europa.

O le ituaiga e le i ulu atu i le tusi resitala, talu ai o lenei igoa, ina ua mavae ni tausaga, sa mausali mausali i le tele o ituaiga o strawberries ma togalaau togalaau. Ae ui i lea, o mealilo e fesoʻotai ma lenei fale totō e leʻi faʻaitiitia i le tausaga faʻaletupe. O faʻamatalaga i luga o le Initaneti e mafai foi ona maua e matua feteenai: o se tasi o talanoa e uiga ia Vitoria o se pusa maualuga, o se tasi e valaʻau tele ituaiga uma o togalaau aina. E faigata tele ona maua ni faʻamatalaga faatuatuaina i luga o fonotaga, e pei o fai togalaau, fesoasoani faatau, faleoloa faʻatoʻaga ma e oʻo lava i nisi o tagata olaola e faʻateleina le fenumiai i faʻamatalaga, e faʻaalia ai uiga eseese, faʻamatalaga ma fesoasoani mo le tuputupu aʻe.

E tusa ai ma se tasi o faʻamatalaga, o le ituaiga vine sa lauiloa e faʻamaonia ai le Igilisi Queen Victoria

Faamatalaga o Strawberry Victoria

O Vitoria na muai paʻu i le laasia o togalaau ma vine vao. Na aumaia i Rusia i le 18 senituri. Talu mai le ogatotonu o le 19 senituri, na maua ai le lauiloa e le gata i sui o le au faipule, ae faapea foi i isi vaega o le faitau aofaʻi. Talu mai lena taimi, o fai togalaau ma faifaatoaga i soo se mea ua tutupu tetele fualaʻau o togalaau eseese o ituaiga eseese, ua faaigoaina ai latou ia faamamaluina Victoria i le taimi muamua. Tuʻua uma mea moni, e aoga le mafaufau i uiga ma faʻamalosi mo le totoina o fualaau aina tetele. I le taimi nei, o le ituaiga o Vitoria i lona tulaga muamua e mafai ona maua i le aoina o nisi o faifaatoʻaga.

O Victoria o se togalaau vine. O se tasi lea o laau e tasi. O fualaʻau ua faauigaina e le nerds e pei o le leaga.

Strawberry e sili ona manaia, e sili ona fiafia i nofoaga la. O le mea lea, i itu i mātū o Rusia, ua tupu aʻe i totonu o le lauʻeleʻele poʻo fale. O le totoe o le aganuu e le lelei. O fualaau aina e fua mai i le sili atu ma le faatasi i le vaitau. E le o se tasi. O vao vao e uumi, o laulaau e lafoaʻi, mamana, lanu lanumeamata. Le lanu o vine e mumu. O fua e maua ai le maualuga o le suka (9.2%). O fualaau suamalie suamalie ua matua talisapaia e le au fai togalaau.

Eseese o fualaau aina lapopoa e tetee i le tele o faamai, ae e masani lava ona maua i le paʻu papaʻe. O meaola faalavela, na o se faʻatau vine e matautia mo i latou.

Uiga o fualaau aina tetele

O le tele o ituaiga e vave ona matua. I le malulu o le kiona, latou te faʻafeiloaʻi lelei lauulu, ae mafai ona togi i le vevela o -8 tikeri, pe a le pa'ū le kiona. E le talia e le faʻatoʻa togalaau togavao. E manaʻomia e ia le faʻamautuina masani. Faʻafuaseʻi suiga o le vevela e le matautia. Vaʻaia o Vitoria ae le o le lafo. O fualaau aina e sili ona lelei le oneone oneone leaga. I le omea, eleele eleelea po o le lauʻeleʻele e le tupu. Pe a totōina ile eleele, o le aʻa o le laau e amata ona pagatia. E le aoga le fausia o moega maualuluga mo strawberries. O le puipui o le moega e malolo malosi i le taumalulu, lea e tau atu i le oti o laau.

O fua o fualaau aina lapopoa tetele e fua tele lava, e le mafai ai ona feaveaia fua. O le lanu o vine o loʻo mūmū mūmū, peitaʻi, o le tino e piniki. O fatu e laiti. O le fua o le fua o le fua e 8-14 g. O nei ituaiga e iloga i le maualuga o le gaosiga. I le gasologa o le vaitau, e mafai ona e aoina i le 1 kilokalama o vine mai le vao.

O fua o togalaau o togalaau e matua suamalie ma tele. O le mamafa o le tasi berry e mafai ona oʻo i le 14 g

Vaega o le galueaina ma le tausiga

Ina ia maua se seleselega lelei mai vine vao, e tatau ona e faamasani i ni fautuaga i le totoina, tuputupu ae ma le popole.

Fagaina togalaau

O fualaau aina e sili ona lelei le oneone oneone e le o ni alo. E le tatau ona sili atu le maualuga o le acidity i le 5.6 ph. Nofoaga mo le tulaueleele e tatau ona e filifilia se la e susulu ma filemu. O totogo e totoina i le tautotogo, pe a uma fulu. O laʻau e faʻalauteleina i ni auala se tolu: e ala i fatu, musika ma vaeluaina vao. E mafai ona e totoina oe lava oe pe faʻatau ni fualaau o fualaau aina lapopoa i totonu o nofoaga faʻatoʻaga poʻo le maketi. O le faʻatauina o se fatuga ua maeʻa faʻafaigofieina le faʻavasegaina o laau i totonu o le eleele tatala. O nei togalaau e le maua i le maʻi pe a uma ona totoina, ona o le aʻa o le tino ua uma ona tapunia. E faʻapefea ona toto laau totō vine i totonu o se fale vevela ina ia vave ona aʻa le laau ma ola lelei?

  1. O pamu ma vine o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa i vai ina ia tumu ai le eleele i le susu.

    E mafai ona tuʻuina laʻau i totonu o le apa i le vai

  2. I totonu o le vai, e mafai ona e faʻaopopoina se mea e faatupuina ai le tuputupu ae, mo se faataitaiga, "HB - 101" i le fua faatatau o le 2 mataʻu i le 1 lita. E mafai ona e faʻatauina i soʻo se faleoloa faʻatoʻaga.

    "HB 101" e faatatau i le fomaʻi masani

  3. E tatau ona i ai ni pu i lalo e 30 cm le tasi mai le isi. O le faʻafefiloi o le biohumus (2 tbsp.), Compost (1 tbsp.), Ash (0.5 tbsp.) Ma o se meaola o meaola, mo se faataitaiga, "Susulu - 2" (1 tsp.), Ua sasaaina i totonu o vaieli. O oloa gaosi o le a fesoasoani e faʻaleleia le tamaoaiga o le eleele.

    O le mamao i le va o pu e tatau ona 30 cm

  4. Afai o aʻa o le saito i totonu o se ulo o loo faapipiiina i luga o se polo, e tatau ona vaeluaina ma le faaeteete.
  5. O fualaau e tuʻuina ifo i totonu o pupu. Faʻateleina le loloto o le "loto" e le aoga. E tatau ona i luga o le eleele.

    O le "fatu" e le o loloto pe a tulaʻi, e tatau ona i luga o le eleele

  6. Musika, isi laulaʻau ma laʻau e vavae ese. E le tatau ona sili atu i le tolu laina le laau.

    Pe a faʻapipiʻi faʻamalosi, faʻamalosolo ma le tele o laulaau ua aveeseina

  7. O le palapala o loʻo siomia ai laau totō ua faʻatulagaina, ma ua maeʻa ai le faʻavaʻaiga faʻafefe o vao.
  8. I le pito i luga o le eleele, e mafai ona e sasaa se tamai pefu po o se meaola o meaola.
  9. E mulumulu le palapala i soo se auala e mafai ai: vaovao, mutia vao, hay, sawdust, etc.

    A maea ona totoina le seleselega, e tatau ona mulumulu le eleele e faʻaitiitia ai le numera o vao i le lumanaʻi.

Vitio: totōina vine totō i totonu o le eleele avanoa

Faʻasalaina fualaau vao vao tetele-fua

Mai le amataga o le tautotogo, ua maua ai e le laau ni malosi fou ma ua sauni mo le fuaina. O fualaau aina lapopoa e leai se faʻalavelave. E manaʻomia e ia faʻateleina faʻainu i aso uma 6-7. I taimi vevela, e faalua i le vaiaso ona fafagaina. E tatau ona mafanafana vai. Mo strawberries, e fautuaina e faʻaogaina le suavai, o lea o le a maua ai e le laau le aofaiga talafeagai o le susu. Ae o le tele o fai togalaau e faʻaaogaina se auala faigofie ma le taugofie:

  1. O se pu e faia i totonu o le fala ma se voluma tetele.
  2. E masani ona ave se suāvai masani ma se mea faʻapipiʻi, lea e talafeagai i le lautele i le pu i le paʻu. Ua maeʻa.
  3. O le pulumu e tatau ona fetaui lelei ma puipui e puipuia ai le taotoga.
  4. Ua tuu i luga o le vai se tagata faapipii e suavai ai le mutia. E mafai ona faʻatauina i nofoaga o togalaau, i le maketi poʻo luga o faleoloa i le initaneti. O le tau o le sprayer e eseese mai le 350 i le 1300 rubles.
  5. Ua faʻapipiʻi le pulupulu i le vaega o le togalaau e manaʻomia ona faʻafeinu.

    O sea ituaiga mea e maua ai le suavai i le togalaau, i le togalaau poʻo luga o le mutia

Vitio: auala e faʻafefe ai faʻamalo ma strawberries

Totoga meaai

A o tutupu le strawberries, o le eleele e faasolo ina vaivai. Ina ia mafai e laau ona maua ni elemene taua aoga e tatau ai mo le atinae ma le fua tele, e tatau ona fafagaina. Fertilizing fualaau aina tetele-fualaau aina e faia faatolu i se vaitau:

  • A oʻo mai le lua muamua, e tatau ona fafagaina togalaau togalaau. Mo lenei mea, e faʻaaogaina ai fusilaʻau faʻaaogaina: o se tali lanumeamata poʻo mullein. E faʻafefeteina le manu i le vai i le fua o le 1:10. E faʻaaogaina le fuga i lalo o le togavao.
  • I le vaitau o le fuga, e faʻaaogaina ai faʻasusu. Mo le fafagaina, e mafai ona e faia le vaifofo lenei: nitrophosphate (2 tbsp. L.), Potassium (1 tbsp. L.) Ma vai mafanafana (10 l.).
  • I le taimi o le fuaina, o fualaau oona e fafagaina i le tasi vaiaso i se tali lanumeamata o weeds.

O se tasi o fomai sili ona lelei o le fefete a le fai meaʻai. O loʻo faʻatau atu i faʻamaʻi i faleoloa. O le mafanafana mo le fafagaina e le talafeagai. O le fefete e tatau ona faʻatau mai le amataga o le tautotogo, aua o se oloa faʻavaitaimi - e le faʻatau atu i le taumafanafana. Yefete (1 tbsp L.) E faaopoopo i le 0.5 l o le vai mafanafana. Faʻamalosia le afa itula. Ona faʻafefe lea i le vai mafanafana (10 lita). I lalo o togalaau taʻitasi, sasaa le sili atu i le 200 ml o le fefete.

E faʻapefea ona tausia togafitiga o togalaau

O fualaau aina lapopoa tetele e manaʻomia le tausiga faifai pea. Naʻo le fafagaina ma le fafagaina e le mafai ona faʻapulaaina:

  • A uma ona faʻamalosi, e tatau ona tatalaina le eleele e tuʻuina atu ai laau ma le aofaʻi tatau o le okesene. E taua le manatuaina o le aʻa o lenei aganuu o loʻo i luga o le pito i luga o le palapala, o lea la o le vavalalata e faia ma le faʻaeteete.
  • I le gasologa o le vaitau, ua vavae ese laulaau tuai ma musele mai vine vao. O le ulavavale o le musika e faia, muamua, ina ia sili atu le fua o le laau. Lona lua, ina ia mafai ai e strawberries, pei o strawberries, ona le oso i totonu o le togalaau. I le uma, o loʻo i ai ni laupepa i luga o le musele, lea e vave aʻafia i se nofoaga fou.
  • O maʻi ma mea tuai ua aveesea mai moega i tausaga uma. O le a latou le toe fua mai, o lea aua le fefe i lenei faiga.

Faʻamaʻi ma togafitiga faʻamaʻi

E le pei o le strawberries, fualaau aina lapopoa tetele e fua i le tele o faʻamaʻi, e aofia ai meaola. Ae ui i lea, o le paʻu paepae e mafua ai le taufaamatau ia te ia. O faʻamaʻi faʻamaʻi e aʻafia ai laau i le tautotogo, i le vaitau o vegetative. O foliga vaaia o lanu mumu i le laʻau o loʻo faʻaalia ai le amataina o le maʻi. Ona avea lea o le ogatotonu o le mea mafiafia ma mea papaʻe. I se taimi mulimuli ane, e iai ni pu laiti i lo latou nofoaga. Ole aʻafiaga e aʻafia ai lau laumei, ae faʻapea foi le musele ma le vaʻa. Ina ia lafoaia paʻu papaʻe, o loʻo totoina laau i se vaifofo o le Bordeaux fluid (1%).

Paʻu paepae e foliga mai ona o le tele o le susu. Mo le puipuia o lona tupuga, e tatau ona pulea le faʻafia ona fafagaina ma mulimuli i le totoina o le togalaau.

I le avea ai o se faʻamaʻi o faʻamaʻi, ua fautuaina e sulu i ni fofo o loʻo i ai le kopa, e pei o le copper sulfate (3%). Laveina o laau totō e faʻatinoina aʻo le i fuga.

O le paʻu paepae e afaina ai laʻau

Pests

E leai ni iniseti o loʻo moomoo e taumamafa i nei laau. O se tuusaunoaga o le siaki vine. O foliga vaaia o lenei meaola i totonu o le togalaau e faigofie ona matau:

  1. O Rosettes o le laau e mama ma samasama;
  2. laʻau e faʻafefeteina;
  3. o le pito i totonu o lau o loʻo ufiufi i le paʻepaʻe paʻepaʻe;
  4. laʻau e amata lanu samasama;
  5. fugalaau ma fualaau aina e le atiaʻe, mago.

    O se tasi o faailo o le foliga vaaia o le laʻau mumu.

E vave tele ona faʻafeiloaʻi tiketi i vailaʻau faʻasaina fou, o lea e le tatau ona faʻaaoga ai iniseti faifaipea. E sili atu ona lelei le taulimaina o faʻatoʻaga vine ma iniseti-mea faʻamalosi e pei o le Mama Garden, Omayt, Fitoverm, Zolon ma isi. I le faʻaaogaina o nei vailaʻau, e taua le manatua o latou mea oona ma e ono lamatia ai tagata ma fagafao. O mea faigaluega ua saunia mo le faʻaaoga vave ao le i gaosia mea totō. Ua faʻafefeina i latou i le vai mafanafana e tusa ai ma faʻamatalaga i luga o le afifi. E moni lava o laau uma i totonu o le togalaau e afaina i se vaifofo. 3-4 aso pe a uma togafitiga, e tuʻuina ia laau i lalo o se ata. I totonu o le falemalama o aʻafiaga ua faia, lea e fesoasoani i le faʻaumatia o iniseti ola.

Vitio: Faʻasalaina mite miti

Saunia o strawberries mo le taumalulu

O togalaau togafiti ua manatu e malulu. E le malolo -20-25 tikeri. Ae ua saunia lenei mea o le taumalulu e kiona. I le le maua o le kiona, e mafai ona seleseleina fualaʻau i le vevela o -8 tikeri. E tusa ai ma le fualaau oona, o strawberries o se faʻamafanafana. Ma o le taumalulu, e le pei o le strawberries, e tatau ona i ai i lau. Mo lenei mafuaʻaga, e le faia se seleselega mata i le tautoulu. Sauniuniga mo le taumalulu:

  1. Ua i ai ia Aokuso, ua taofia le fafagaina o laau.
  2. Ua aveeseina laʻau.
  3. Aisele ua eli ina ia maua ai le oxygen i aʻa.
  4. O fualaau vao lapopoa ua ufitia i le humus, vaovao, lala vaovao mo le taumalulu.

E fautuaina e le Faatoaga le faʻaaogaina o mea faʻalaʻau mo le malutaga. O le faʻaaogāina o mea faʻapipiʻi faʻamalosi e mafai ona taʻitaʻia ai le pala.

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

O le ituaiga vine lea, ae o vine e lapoa, lapotopoto ma manogi. Matou te mama i se faleoloa faatau ni fatu se 4 mo 100 rupu. Ma na latou o aʻe uma lava, ona tuputupu aʻe ai lea. O se taunuuga, na kiona i le atunuu lenei pa'ū, ma sa ou pikiina se ipu malamalama lapisi ma aumai i le fale. O le a ou faʻalauiloa lenei ituaiga i totonu o le atunuʻu. Sa ou filifilia vine mo fatu. Faamoemoe o lenei mea e le o se paʻu ma o le a tulaʻi. Po o se musika, latou te toe tupu aʻe.

Deodate

//dom.ngs.ru/forum/board/dacha/flat/1878986999/?fpart=1&per-page=50

Ua tele vine tetele a Victoria. Ma Victoria foi e faigofie. Ma Victoria i nofoaga tuulafoaia ua liua i Victoria vao ma ua tupu ma fua mai ma le matagofie (e ui lava ina laiti fua) e aunoa ma se tausiga, e pei o se vao.

remix

//dom.ngs.ru/forum/board/dacha/flat/1878986999/?fpart=1&per-page=50

O le mea moni, o se tasi o ituaiga muamua o togalaau tetele fualaau suamalie na matua valaauina. Na latou faaigoa ia te ia e faʻaaloalo i le Igilisi Queen Victoria. Ae e lei pine ae amata ona leai se mea e maua ai le "Victoria" ituaiga. O le mea moni e faapea, o le togalaau na amata ona pagatia mai le palasi ma le pala, lea matou te salalau lautele. O le mea lea, o ituaiga fou ma se tele ma sili atu ona feaveaia foliga, e pei o Carmen, Alii, Zenga-Zengana, ma isi ...

Snezhana_52

//www.nn.ru/community/dom/dacha/pochemu_viktoriyu_nazyvayut_klubnikoy.html

O le mea moni, o lo matou 'aʻai o Nizhny Novgorod, fualaau faʻatoʻa tele fualaau aina ua taʻua Victoria o le 100 tausaga. Taumafai e pasi atu i maketi o le tau mafanafana lea e faʻatau ai lenei pusa. Ma o le a na o le tasi le igoa o le ae faalogo ai - Victoria. Ma latou fesili mai: "Ma o le a le mea a Victoria," ma afai e te fesili: "O le a le fualaau aina tele fua tele?", O le a latou tali atu ia te oe: "Ua ia Victoria." O le mea moni, atonu latou te taʻua o le auala na tuleia i totonu o tagata. Afai na ia fai mai "Victoria" - e malamalama tagata uma i le ituaiga o pusa

Albin

//www.nn.ru/community/dom/dacha/pochemu_viktoriyu_nazyvayut_klubnikoy.html

O ituaiga nei o fualaau 'aina tetele (fualaau aina (Victoria, e pei ona taua i le igoa o le tuaa muamua) ua tele ma sili ona suamalie. Ma o le ituaiga lava ia e le o iai mo se taimi umi. O fualaau faiva e leʻi suia tele, o loʻo totoe, ma le paʻu oona o vine. Mai Vitoria, e iloga foi o ia i se paʻepaʻe paʻepaʻe ma se paʻepaʻe, e le o se mea e gaosia ai, pito i luga o le pi

Lemuri @

//www.nn.ru/community/dom/dacha/pochemu_viktoriyu_nazyvayut_klubnikoy.html

"Victoria" i le faaliliuga mai le Latina o lona uiga "manumalo". Ia, i se tasi taimi o lenei ituaiga togalaau faʻasalalau ma le mamalu o loʻo tausia i le malae, e pei ona fetaui ma le tagata manumalo. Ae o lenei ua toetoe a leiloloa Victoria mo le au faifaatoaga. Eseesega ua ola i lalo o lenei igoa e na o le tasi le mea e tutusa ma Victoria: o fualaau aina lapopoa tetele e fua mai.