Laʻau

Freesia fugalaau - tuputupu ae ma togalaau

Freesia poʻo freesia (freesia) - laau laʻau o le aiga o le iris. O ona tuaa vavao ola i Aferika i Saute, i le teritori o le Cape Territory. I le fale, e fuga e le fugalaau ni vao i luga o laufanua vevela i le va o vao. Faʻafetai i faʻamatalaga a fomaʻi Siamani o Friedrich Frieze i le XIX senituri, na lauiloa le fugalaau i Europa, i lona faʻaaloalo na faaigoa ai le laau.

Faamatalaga faʻatau

Freesia o se fugalaau e manaia manaia ma e faʻaaoga e fatu ai mea manogi maualuga. Faʻalagolago i le ituaiga, atonu e manogi e pei o le fou o laau, lili o le vanu, peony poʻo le citrus notes. O le "laumei" mamanu o petals e maua ai le fugalaau o se uiga matagofie. E foliga mai, o le foliga lea na musuia ai tagata na faia mea e tuʻuina atu ia latou lanu le igoa Freesia Light.

O le a le mea totino

Freesia fugalaau

O fugalaau o lenei matagofie o Aferika o loʻo faʻapuʻupuʻuina, faʻasolosolo lelei pe faaluaina. O latou lanu e mafai ona lilac, samasama, moli. E ui lava i se numera tele o ituaiga, e masani ona iai uma:

  • e le o se tasi, e matua faʻalautele i lalo;
  • laulaʻau o foliga faʻavae, e sau mai le aʻa;
  • mai le 20 cm i le 1 mita;
  • lamolemole, lalala;
  • o le fua o se pusa.

I totonu o se fugalaau, fugalaau fugalaau foliga matagofie mo aso e 10, o lona uiga o le laau e sili ona lauiloa i fugalaau e pei o se seleselega. White freesia e faʻaaogaina i le fugalaau faiʻai. O faʻatoʻafaiava e masani ona aofia ai o ia i se faatulagaga fugalaau mo se faʻamanatuga.

Taua! Maʻeu, pupula pupula na manumalo i le tele o fai togalaau ma tagata mamanu. Afai e te tausia lelei le laau, ona fiafia ai lea o ona tagata mo se taimi umi i luga o le windowsill ma fuga.

E tusa ma le 20 ituaiga o freesia mo le faʻatoʻaga, e na o le tolu e talafeagai:

  • Freesia Armstrong. O le maualuga o le pupu e tusa ma le 80 cm. O fugalaau e foliga i le logo-i foliga eseese: lanu mumu, lanu mumu; 3-5 fasi vaega ua aoina. E fuga mai ia Me ia Iuni;
  • Freesia Hacked. Lulu e oo i le 40 cm, e tofu ma le 3-4 inflorescences, e fuga i le tautotogo. O petals e paʻepaʻe pe moli;
  • Hybrid freesia. E sili ona fiafia o ia i tagata fugalaau. O lona togavao e oʻo i le 1 mita le maualuga ma faʻalaloa. O ia o le oloa o le sopoia o le freesia o Armstrong ma se mea na gau. Inflorescence o fugalaau tetele, manogi o le lanu viole, fusi, samasama.

I ituaiga uma e tolu o loʻo i ai sui masani ma le mamalu. E muamua le laina muamua o petals, terry freesia - 2 pe sili atu laina. E masani ona maua le fefaʻasoaʻi Freesia i luga o le faʻatau - o se faʻafefiloi o ituaiga, o le mea e taʻua o le fefiloi.

Taua! Talu ai nei, o ituaiga vao ua salalau solo, ma o le tele o fasi laau e pasi i luga o le leo autu o le fugalaau.

O ituaiga nei o freesia e taʻutaʻua i fugalaau:

VasegaFaʻamatalaga
CardinalO fugalaau lanumumu e le o le terry
BallerinaWhite Freesia Ballerina ei ai se laisa ma mea toto na gaosia.
ApolloLaʻau paʻu-paʻepaʻe ma samasama samasama
PimperinaLaʻau eletise maualalo 20-25 cm, i le tulaga o le 6 fugalaau lanumoana lanumeamata ma le lanu samasama, e le o taʻua le manogi
Freesia Double WhiteLulu e oʻo i le 30 cm le maualuga, palu laʻau, paʻepaʻe
HelsinkiPerianth lanu violē ma se lanu violē ma se samasama faailoga i le pito i lalo ole petal, ogatotonu ma paʻu paʻu
StockholmPalu piliki o loʻo i ai faʻamau i luga o le pito i lalo, ua paʻu le leva
Red LyonO fugalaau e mumu sesega ma se faai o le lanu paʻepaʻe
Orange FavoriteO fugalaau lanumoli moli ma le sili atu o le pharynx
White swanFugalaau papaʻe ma le kulimi, faʻalanu violē

Tuputupuina Freesia mai fatu

Freesia faʻatoʻaga ma tausi i le fale ma totonu o le togalaau

Freesia fatu e felafolafoaʻi, faʻalanu enaena. Latou te seleseleina mo 2-3 fasi vaega i totonu o le tasi pusa (pusa). O le mafai ona tupu, e tumau pea i le 3 tausaga.

E faapefea ona ola mai fatu

A o leʻi totoina, o loʻo faʻamaligiina fatu i se vali piniki pipi ma le manganese ma faʻapipiʻi i luga o se solo solo. Ona faʻamaluluina lea mo le 24 itula i le vai inu mama i le vevela o le 18 ° C ma totoina loloto i le eleele ile 0.6-1 cm. Mo le tuputupu aʻe, e sili atu le faʻaaogaina o se kiona e ufitia i le polyethylene poo le ata. O le loloto o totonu ile totonu e tatau ona 60-70%, ma le vevela - ile 22ºС. O nei osofaʻiga e le manaʻomia. Ole vaalele e tatau ona faia faalua i le aso ma se paluga o vai inu. O le atigipusa e tuʻuina i se nofoaga malulu lea e nofotupu ai le aoauli. 10 aso talu ona totoina, e tatau ona tupu mai laau toto.

Faʻamasinoga

O le totoina o pupuu i totonu o ipu e faia pe a uma ona aliali mai ni laʻau se lua, o le mamao i le va oi latou e tatau ona tausia pe a ma le 50 mm. Faatasi ai ma le amataina o le vevela - siitia atu i le avanoa e tatala ai le eleele. I se nofoaga e nofo ai, o le luluina o loʻo faia ia Mati. I le tausaga mulimuli ane, i aso faavaomalo o tamaitai, e tatau ona fuga le laau.

A oʻo ina totoina fatu, e tatau ona tausisia nisi tulafono:

  • o le aliali mai o Toto e tatau ona tuʻuina mai faatasi ma le faʻaitiitia o le vevela mo le laau i le 8-10ºС;
  • o laau laiti e faʻatau, ma le faʻaitiitia i itula o le ao, e manaʻomia le faʻamalamalamaina atili e oʻo atu i le 12 itula / aso;
  • le susulu o le la e le tatau ona;
  • suavai malosi fautuaina;
  • e le fiafia le laau i faʻataʻitaʻiga.

Taua! A maeʻa ona tupu mai, e tatau ona fafaga le freesia i le ammonium nitrate (10 g mo le 5 l). Mulimuli ane, 5 taimi ile 2-3 vaiaso, ole a faaopoopoina le vaifofo o le moa (1:20) faatasi ma le faaopoopo ole 10 g o le potassium pati mo le 5 l o le vai.

Vaʻa i fafo

Fuchsia faʻatoʻaga ma tausi i totonu o le togalaau, i luga o le eleele

Freesia e faʻaalia i le faʻafefe o le kulimi. I le 10 tausaga talu ai na ola ai na o greenhouses, o lea ua totoina i togalaau, e oo lava i le itu i matu sisifo o Rusia. O le faʻaleleia o le freesia ma le tausiga i fanua tatala e matua manino lava:

  • oe manaʻomia le mataʻituina o le vevela;
  • o le tafe mai o aveila malamalama e tatau ona pulea;
  • e taua tele le faasusu.

Ina ia faamemelo i fugalaau i totonu o le fugalaau i le faaiuga o le taumafanafana, e tatau ona e totoina fatu o le laau i ipu solo i le amataga o Aperila. A o leʻi faia lenei mea, o loʻo faʻafefeteina pupuvao mo le afa itula i le 0.2% o le fofo o le baseazole, na toto i le 4-6 cm le loloto. E tatau ona totogo mo sina taimi i luga o se pusaafi e lelei le malamalama. Totoina i fafo atu o fale e le o muamua nai lo May, pe a vevela le ea vevela i le 10ºС.

Totoina o aso

Freesias o loʻo tuʻuina i autafa o le vaʻa i le mamao e 6 cm mai le isi, mulched with peat neutralized, e faʻasao ai le susu. Mo le tuputupu aʻe lelei, e faʻaalia e tagata fugalaau faila se faʻafefiloi o le oneone ma le malala eleele 1: 1 i le totoina o pu. Faʻamaʻi le laau i vaiaso taʻitasi ma le superphosphate (30 g i le pakete vai).

Taua! O le nofoaga mo le totoina o se fuga o le freesia e le tatau ona i totonu o le matagi, e manaʻomia le malulu. E manaʻomia e le lalolagi le vaʻaia, vaʻalele lelei ma le susu.

Freesia o se laau e le taliaina le la susulu tuusao, lea e mafua ai ona mu. Laʻau vaivai o weni laititi e manaʻomia ona faʻasaina, lea latou te faʻaaogaina ai se manoa. O le totōina o laau i taimi eseese o le a faʻaleleia mai le tautotogo i le taufaʻaiuiuga o le autumn. Faatasi ai ma le amataina o le kiona, o le fuga o le freesia e mafai ona totoina i totonu o se ulo. Ma i totonu o le potu o le a fiafia i ai le mata o le tagata mo se taimi umi.

Tausia o Freesia i le togalaau

E faʻafefea ona faʻaleleia se laau

Rose Freesia (Friesia) - pe faʻapefea ona tausia se vailaʻau eseese

O se tasi o aiaiga mo le tausiga atoa ma le galueaina o le freesia o se vaiinu talafeagai o le matagofie. E taua tele le mataʻituina o le suavai palapala, aemaise o le lua vaiaso muamua. E le tatau ona tafe le eleele; O le tele o le suāsusu e manaʻomia i le taimi e tuʻuina ai le talo ma le taimi e amata ai ona fuga le laau. Mo faamoemoega puipuia, e puipuia ai le pala, faʻamaʻi pipisi, fufesa fugalaau faʻasuina ao le i faia le taumafataga o le afiafi. I le afiafi, e tatau ona faʻamago atoa le eletise.

E faʻafefea vai

Tofiga Freesia

O le fugalaau e tupu mai i corms ma fatu. I le pusa, o meaʻai e manaʻomia mo le lumanaʻi i luma o se fuʻa fou o loʻo teuina. I luga o le mea tuai i Setema-Oketopa, o tamaiti ua faia (4-5 pcs.), Ma o le pusa lava ia ua toe fanaufouina. I le vaitau e sosoo ai latou te manaʻomia le vavae ese ma totō eseese, mo le tuputupu ae. O le mea lea i le toe gaosia o pepe - leai ni faafitauli.

Freesia o loʻo faʻaleleia fatu ma le leai o fatu ma mo le fausiaina o ituaiga fou. O se faʻalavelave faigata ma le le faʻatuaoia.

Maʻi ma meaʻai

Pe a faʻaleleia i le eria, e masani ona osofaia le fugalaau: aphids, moli vaʻaia ma togafiti. I lenei tulaga, o togafitiga ma iniseti e manaʻomia (Iskra, Fitoverm).

Taua! E leai ni togafitiga masani o le a teuina ai lau laau e sili ona e fiafia i ai mai vaovao ma vaʻaveveve. E leai se lagona e faʻaalu ai le taimi, e tatau lava ona e faʻaaoga i vailaʻau.

Pests

O foliga mai o fusarium, pala poʻo le paʻu i luga o le paʻu o lona uiga e le o lelei le siaki o le laau. Freesia fugalaau e tatau ona faʻafeinu i le vai mafanafana pe a uma ona faʻamautu. E le tatau ona vavao laau totő ina ia saoloto ai le ea, fafaga i le po e le fautuaina.

Taua! O siama e masani ona mafua ai le samasama ma le oti o laulaau. O le laau ua aafia e tatau ona vave aveese mai le aofaiga atoa o fugalaau ma susunuina.

Fugalaau tausi

O le fugalaau atoa e mafai ona naʻo le faʻamautuina o le vevela. I le 6 vaiaso muamua, e tatau ona tusa ma le 22 ° C, ma aʻo lei tupu aʻe - faʻaititia i le 10-15 ° C.

Freesia fugalaau e mamafa tele, o le mea lea e tatau ai ona lagolagoina le pamu i le taimi o le fugalaau. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina e faʻalautele le masaga i luga o moega. O le totoina lelei o laau toto e 5 cm mai le tasi ma le isi, ma e fautuaina ia tausia ia le itiiti ifo ma le 15 cm i le va o laina. I lenei vaitau, e manaʻomia foi le suavai sili ona malosi. Ae ui i lea, e le tatau i se tasi ona galo o le freesia e afaina ai le vai.

Freesia pe a fuʻa

Faʻafefea ma le taimi e aoina ai fatu

O le aoina mai o fatu mai se laau, o loʻo faʻafeiloaʻiina i luga ma se pulumu. A uma ona toto, ona fai lea o pusa fatu. E tatau ona tuu i luga o le laau seia matua atoatoa, o lona uiga. ma pe a mavae le paʻu o petals. E tatau ona e faʻatali sei oʻo ina avea le pusa ma mea enaena ma enaena - o le taimi lenei o le aoina. O le tele o taimi, e faʻamagoina i se nofoaga mafanafana i luga o pepa poʻo sau sau, ese mai le la, faʻafefiloi e le aunoa. Teuina fatu i totonu o se teutusi pepa, ia mautinoa e sainia i latou.

Sauniga o le taumalulu

I totonu o le 3-5 vaiaso pe a uma le fugalaau, e oʻo mai le taimi e matua oʻo ai le ola o tamaiti i luga o pulufana - mea mo le isi auga o laau. Pe a fano le fugalaau, ona vavae ese lea ina ia leai se mea e gaosia ai le meaʻai i le le aoga ma le fatuina o fatu e le tupu, ae o le vai inu e faaauau pea mo le masina.

Taua! O laʻau e le faʻaumatia i le mea mulimuli, latou te fafagaina pulu mo le umi.

Freesia tubers i Rusia (aemaise lava le Urals, Siberia) e le o le taumalulu i le eleele. A uma le samasama o le tipi, ua vavaeina, eliina pamu. 2 vaiaso aʻo leʻi aveesea mai le eleele, faʻaitiitia le faʻainu ma faʻaititia le vevela. E teuina i le tuʻuina i totonu o se taga lino i le faʻamamaina o le 65% ma le vevela o le 28-30ºС. Mo le aofaiga tonu o le susu i le ea, o se pusa vai tuʻu i tafatafa o le nofoaga e teu ai. E tolu masina e lava mo le "malologa" o fatu. A maeʻa lenei vaitau, e mafai ona saunia pulufana mo le totoina.

E faapefea ona saunia se laau mo le taumalulu

<

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Freesia o se malo faʻafeiloaʻi i soʻo se faʻatuina o fanua. E manaʻomia ma taʻutaʻua i le mamanu o laʻau, togalaau, moega fuga, mixborders. O le taimi nei o le tele o taimi e masani ona faʻaaogaina ai ituaiga vine. O le tele o tagata e faia ata, pe a fesiligia pe o fea fugalaau o le a faaopoopo i ai se tuufaatasiga o le paradox ma le aristocracy, tusi i le freesia. E masani ona totoina faatasi ma laau: thyme, lavender, rosemary. O fugalaau e masani ona ola i totonu o ipu, fugalaau, ma ave i fafo e teuteu ai faga, terraces, balconies. E faigofie lava ona mafai ona nana se fale teuteu i totonu pe a amata le kiona.

Mo le tusa ma le 10 tausaga, e tusa ai ma tagata fugalaau Dutch, o le freesia e ono lona ono i le lisi o le lauiloa i le maketi fugalaau. O nei mea uma e mafua ona o lona alofa tunoa, o lanu eseese ma se paolo o apa.