Mo le talimalo

Faʻasaoina o pateta i totonu o se atigi pusa: o le a se mea e tatau ona e iloa, ina ia tumau pea le lelei, faʻafiafia ma lelei le fualaau faisua mo se taimi umi?

E taatele ia Potatoes i aiga uma, o loʻo i ai i le tele o ipu. Latou te 'ai uma i vaiaso ma Aso malolo.

O le seleselega o lenei fualaau faisua e tupu i le tausaga, i le tautoulu. E faʻapefea ona taofi pateta i le fale seia oʻo i le tautotogo, aua i le maualuga o le timuga, e amata ona pala, e fefe i le malulu ma le vevela maualuga.

O pusa faapitoa mo le teuina o fualaau faisua o le a oʻo mai i le laveai. E mafai ona e faʻatau pe faia oe lava. Maʻeu la latou lelei mo fualaau faisua, oa tulafono mo le saunia o pateta - o le a tatou faamatalaina atili.

E faʻapefea ona teuina ia pateta i le taumalulu i totonu o le potu?

O pateta e le o se mea e pala, ae o le teuina o mea e faigata. O lenei fualaau faisua e malamalama i le susu, e le faʻafeiloaʻi ai le malulu ma le maualuga o le vevela, e aʻafia.

Ona o le le lelei o le vevela, o le pateta e leiloa lo latou tofo. A oʻo ina maualalo le vevela, o le pateta e maua ai le suamalie, suamalie, ma afai e maualuga tele le vevela, e aliali mai meaola faalafua.

O le vevela pito sili ona lelei mo pateta e + 4-6 tikeri, i tulaga faapena o mea aoga uma ma vitamini o le a faasaoina. O le timu i le taimi e tasi e le sili atu i le 80-90%. Faatasi ai ma le suamalie o le sili atu ma le 90%, o pateta e amata ona pala, ma afai o le humidity e itiiti ifo ma le 80%, o le tele o tubers e faʻaitiitia. Aua nei faatagaina le susulu o le la i luga o pateta.

Faʻalogo lelei! I le susulu o le la, o fua o pateta e maua ai le vevela vevela mo tagata! O ia na te tuʻuina atu i le pateta se lanu lanumeamata.

Mo nisi faʻamatalaga i le auala e teu lelei ai pateta i le taumalulu i totonu o se fale mautotogi, e mafai ona e mauaina i inei.

Faʻatauga ma le faʻaogaina o le koneteina

E i ai ni pusa faapitoa mo le teuina o pateta i le fale. E mafai ona e faia se pusa. I totonu o sea pusa e tausia pea le microclimate e tatau ai ina ia faatumauina ai fatu i se tulaga lelei. Le lelei o le teuina o pateta i totonu o se pusa faapitoa:

  • Tuuina atu le tulaga manaomia o le susu.
  • Ua faaitiitia le totoina o le patoto.
  • I le ogatotonu o le vai e le o faʻamalosi.
  • Puipuiga mai le susulu o le la.
  • Faʻatagaina oe e tausia le vevela e manaʻomia.
  • Faʻaitiitia le leiloa o le elasticity o fatu ma pati pateta.
  • E mafai ona faasaoina paluga i le taimi o le taumalulu.
  • Faʻafiafiaga.
  • Faʻaaliga matagofie.

Cons:

  • E tatau ona saunia le kuka muamua aʻo leʻi faʻapalaina: faʻamago, vevela.
  • Tau, poʻo le manaʻomia e gaosia le pusa.

Lavea tulafono

  1. Ae e te leʻi tuʻuina pateta i le teuina, ua maeʻa maeʻa, aveese uma le eleele ma palapala.
  2. Ona faʻapipiʻiina lea o fatu: o iʻa laiti, faʻamaʻi, pala ma leaga uma ua faoa. E tusa lava pe i lalo o tulaga lelei, na o le maualuga ma le lelei o pateta lelei e taatia mo le taumalulu.

    Faʻalogo! Fufulu paluga i soo se tulaga e le mafai!

  3. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻapipiʻi le atigipusa i se vaifofo o le paluga palatini poʻo le pisia. Faatasi ai ma le umi o le teuina i totonu o le atigipusa, o le kulupu e faʻavasegaina mai lea taimi i lea taimi. E tatau ona faia lenei mea pe a matauina le pala. O lenei mea e taʻu mai ai o siama ua ulu atu i le fale teu oloa.

    E taua! I lenei tulaga, e le naʻo faʻamaʻi pipisi e aveesea mai le fagu, ae faʻapea foi i latou o loʻo fesoʻotaʻi ma i latou. Afai o le pateta e foliga maloloina, ae o lago e aliali mai i totonu o le potu ma o le manogi e sau mai le fagu, ona tatau ai lea ona vavae ese le faleteuoloa ma aveese uma palu pateta mai le pito i lalo.

O fea e sili atu ona tuʻu ai le pusa i totonu o le potu?

Balcony

E talitonuina o le loggia o le nofoaga sili lea e teu ai fualaʻau totogo i le taumalulu.ona o le vevela latou te amata ai e mautinoa o le a e faʻaumatia. Ae ui i lea, e tatau lava ona e ausia nisi o aiaiga.

O le mea e sili ona taua o le mautinoa lea o se vevela lelei, o pateta e le tatau ona tafe. E toetoe lava a le mafai ona teuina fualaau faisua i luga o le faapaologa i le taumalulu, ae i luga o se loggia e leʻi faʻaaogaina, e mafai e le pateta ona faʻaalu lelei le taumalulu.

O loʻo i ai ni koneteina e faʻavevela, e mafai ona e faia lenei mea ia oe lava, ae faʻatasi ai ma se pusa lautele, o le tau o le eletise o le a tele.
Le tele o faʻamatalaga e uiga i auala e teuina ai pateta i le taumalulu i luga o le faletusi e mafai ona maua iinei.

O le alalaupapa

O le tele o tagata nonofo i fale faleoloa o pateta i totonu o le ala masani i le faitotoa. O le microclimate o se faitotoa e saʻo lelei e talafeagai mo pateta le leleiI le uma, e masani lava e na o le 4-6 tikeri o le vevela e manaʻomia mo tubers, e leai se vevela. Faatasi ai ma lenei teuina, o fualaau faisua o loʻo i ai i taimi uma, leai ni togafitiga faʻapitoa e manaʻomia, e le manaʻomia ai le mafanafana poʻo le malulu.

Fale teu oloa

O le teuina o pateta i le falemautotogi e fesoʻotaʻi ma isi faʻafitauli: maualuga tele le vevela ma le malulu. Pe a faʻapipiʻi pateta i le faleoloa, o le potu e tatau ona fafagaina pea ma susu.

O isi filifiliga mo le teuina o pateta e mafai ona maua i mataupu nei:

  • i le pulou;
  • i totonu o le faleoloa fualaʻau.

Pe mafai ona ou tuu pateta ma isi fualaau faisua?

E mafai ona teu paluga i isi fualaau faisua, ae le o mea uma. Laʻau lelei e teuina ma pateta. E tuʻuina ile beets i luga o le 2-3 laulau, e faʻafefe tele ai le susu.

Fautuaga. O isi fualaau faisua ma fualaau e teuina ma pateta e le fautuaina aua latou te saluina le manogi pateta. E le gata i lea, o le tele o fualaau faisua e tele mea e manaʻomia mo le teuina nai lo pateta

E faʻapefea ona fai se fagu i ou lava lima?

Muamua mea e te manaʻomia fuafua le tele o le atigipusa i le lumanaʻi, e faʻavae i le numera o pateta ma le nofoaga o le a tu ai mulimuli ane. E mafai ona e faia se atigipusa mai mea eseese: plywood, laupapa, laupapa, palasitisi, ma mai i se pusaaisa tuai po o meafale.

A aunoa ma le mafanafana

Meafaitino:

  • pa 5 * 5 cm mo le faavaa;
  • plywood, fiberboard, OSB poʻo le chipboard mo le faapipii;
  • mea-vevela: polyfoam, penoplex.
  1. Faʻapotopoto le faʻavaa o le laupapa, ona faʻafiafia lea i totonu ma tua o le mea laupepa.
  2. I le va o le pito i totonu ma fafo e taoto ai le faʻamafanafana.
  3. Ona manaʻomia lea ona fai se tapuni o se laʻau talafeagai, e mafai ona aveesea, e mafai ona gaugau.
  4. E sili atu ona lelei le penoplex o le faʻamafanafana, aua e sili atu le susu o le susu, ae o lenei faʻamatalaga e sili atu le taugata. Pepa pepa, e mafai ona e filifilia soʻo.

Mai le vitio o le ae iloa pe faapefea ona fai se pusa mo le teuina o pateta:

Faʻavela

Afai e faʻamafanafana le loggia, ona le manaʻomia lea o le mafanafana mo le pateta, ae i luga o se loggia malulu se atigipusa ma le mafanafana e manaʻomia. Mo le faʻavevelaina faʻaaogaina se lauulu lauulu, moli uila po o se fale mafanafana. E le sili atu i le 60 watts le mana.

Pe a mumu moli uila i le ogatotonu o le atigipusa ei ai se paipa paipa, i totonu o mea e tuʻuina ai mea faʻavevela, ma mo le sulu lauulu e ave se pipili palasitika ma pu. O le maualuga o le vevela e tausia ma se fesuiaiga o le afi, o le a otometi lava ona liliuina ma alu ese mai le mafanafana.

Meafaitino:

  • Papa 5 * 5 cm. Mo le faʻavaa.
  • Plywood, fiberboard, OSB, poʻo le kesi mo le tuʻuina. Mafiafia mea e le itiiti ifo i le 5 cm.
  • Malosiaga faʻamalosi meaola: fofiti, fulu.
  • Laʻau faʻapipiʻi 4-5 cm le lautele.
  • Sulu lauulu
  • Telefoni feaveaʻi faʻatasi.
  1. Muamua, ia aoina le faʻavaa o faʻamau, faʻapipiʻi i tulimanu.
  2. Ma, o le fausiaina o le fausaga o loʻo lalagaina i mea laupepa ma sikula ma pu e faia mo paʻu palasitika ma le ea mafanafana.
  3. O le faʻaoʻoina i puipui o le pusa faʻapipiʻi e faʻamautu i le kelu i le mea atoa mai totonu.
  4. O loʻo faia i luga o le ea ma faʻaofi i totonu o paʻu na faia muamua.
  5. O le mea mulimuli e faʻapipiʻi ai le lauulu ma vavaeʻese uma eletise.
E taua! O eletise uma e manaʻomia le saogalemu pe a mafai ai ina ia le mafai ona tupu se taamilosaga puupuu!

Matamata i le vitio i le auala e faia ai se pusa vevela i luga o le faapaologa mo le teuina o pateta i le taumalulu:

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi, e mafai foi ona e mauaina faʻamatalaga e uiga i le teuina o pateta ualati i se fua mata poʻo le kuka mo le taumalulu:

  • O le a le umi e mafai ona e teu ai i totonu o le vai i totonu o le pusaaisa?
  • E mafai ona ou teu sau, tunu pe falai i totonu o le pusaaisa?
  • Fautuaga aoga: faʻapefea ona faʻapolopolo le fualaau faisua?

Faaiuga

Pe a tuʻuina i totonu o se atigipusa faapitoa, e mafai ona ola pea pateta, fou ma maloloina mo le 6-8 masina. Soo se tasi e iai ni nai meaʻai ma meaʻai e mafai ona faia e ia lava se koneteina.