Laʻau

Rose Juliet (Juliet)

Rose Juliet o se ituaiga tulaga ese lea na fafagaina i le tele o tupe alu ma galuega tetele. O aso nei e fiafia o ia i tagata uma e vaʻai ia te ia. O se fugalaau manaia o se lanu lanu mumu-o le faʻatusa o le mama mama ma le mama.

Talafaasolopito o le foafoaga

Rose o David Austin Juliet o se ituaiga Peony English, na amataina i le 2005. O lona igoa e faamamaluina ai le toa heroine o le tala matautia o William Shakespeare - Juliet.

Eseese Rose Sweet Juliet

I totonu o togalaau uma o Roses, o le vao o Juliet o le manogi sili ona manogi, ae e ui lava i lea, e masani lava ona faʻaaoga e faatupu ai se siosiomaga mo ni faʻafiafiaga faʻapitoa, aemaise lava pe afai e leʻi tatalaina le fugalaau i le iuga. O le tasi e na o le tilotilo i le fugalaau toto, ma o Juliet o le a sili ona fiafia i ai e faavavau.

Taua! Rose Juliet ua manatu e sili ona taugata i le lalolagi. 15 tausaga o taumafaiga ma e tusa ma le 16 miliona tala na faʻafaigaluega i le faagasologa o lona atinaʻe. Na faʻasaolotoina i Chelsea i le 2006 ma e tele le tau muamua. O le taimi nei e mafai ona faʻatau mai se mea e sili atu taugofie.

Faʻamatalaga

Rosa Kahala

O le faʻamatalaga o foliga o mea faʻaletonu e tatau ona gauai faapitoa:

  • O le vevela, lanu o le apricot ma fatu peti e 40,
  • A maea ona tatala, o le fugalaau e pei o se peony.
  • O le manogi e latalata tele i le tea, ae e le mafaamatalaina.
  • Fuga e toe fai i le vaitaimi.
  • Afai e te manaʻo e maua ni laʻau tele, e tatau ona teuteuina le teuteu i le taimi o togavao.

Taʻavale i pupu tetele, malosi, e oo atu i le 80 cm le maualuga.

Le lelei ma le le lelei

Rosa Mayland (Meilland) - faʻamatalaga eseese

Faʻamatalaga:

  • Maoaʻe, lush, lanu felanulanuaʻi i ni nai taimi i le vaitau,
  • Faʻafitauli i le malulu ma faʻamaʻi,
  • Maaleale, ae le o mea manogi manogi.

O mea le lelei e aofia ai le moni o lenei ituaiga o le a faʻafefe uma ai laau i totonu o le togalaau, e tu i fafo mo lona matagofie e le mafaamatalaina ma foliga lelei.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Rose Prince (The Prince)

O se lalelei matagofie e masani ona teuteu ai fugalaau, tuaoi, terraces ma gazebos. Faatasi ai ma le fesoasoani mai o lanu felanulanuaʻi, puipui, o se laufanua lauusiusi teuteu, teuteuina o vaipuna, ma fatuga mo se faafiafiaga o le faaipoipoga. Faatasi ai ma lenei teuga, e le manaʻomia e le faʻaipoipo ona faʻaaoga le manogi.

David Austin Variance Rosary

O se rosa e mafai ona tuʻufaʻatasia uma ma isi laau totō, faʻaogaina, ma mea e le o ola. O le a ia tuuina atu le matagofie ma le matagofie i se fuafuaga a le tagata lava ia.

Tuputupu ae

O Rose Juliet ua tupu ae. E mafai ona faia taʻitoʻatasi le faʻaleleia, o le mea autu o le iloa lea o tulaga uma ma tulafono.

O le totōina e sili ona faia i le tulaga o se fatu laau, aua o fatu, pe a latou totogo, o le a le toe iai uma foliga o le tina.

Taimi sili ma taimi

O le nofoaga sili ona tulaueleele o le a avea ma itu i saute o le teritori, i le mea ei ai le pa ma se fale e lata ane. I le taimi, e mafai ona e filifilia ia Aperila poʻo Setema.

Faʻalogo lelei! Afai o le palapala e lelei le faʻafefeteina, ma e maua e le au togitogi le tausiga talafeagai ma le susulu o le la, o lona uiga o le a ola malosi le laau mo le 15 tausaga. A maeʻa ona totoina e tatau ona nonoa i se lagolago.

Fugalaau ma sauniuniga eleele

O le seleseleina i se aso ao le i totoina fatuga e tatau ona sauniuni: ia tipi ese le aʻa ma tuu i le vai mo le 24 itula.

O le lua e eliina i se nofoaga talafeagai i le loloto ma lautele o le 50 cm. O le fagalaʻau ma le humus o loʻo taoto i le pito i lalo, ma pe a uma lena o se palapala eleele. Moisturized i le vai. Afai o le totoina o le a faia i le tautotogo, ona oʻo lea i le tautoulu, aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e tatau ona faʻaleleia le palapala.

Laasaga i lea Laasaga Taualumaga

A uma ona saunia le fatu ma le eleele, e mafai ona e totoina:

  • O le fatuina o loʻo faʻamalieina ma le faʻaeteete i totonu o le lua, o aʻa e tatau ona saʻo.
  • O le eleele o loʻo faʻasusu ma faʻafefeteina.

Taua! E le mafai e le lalolagi ona pala. O le ea ma le susu e tatau ona faigofie ona pasia. O le mea lea, o le eleele e tatau ona tatalaina, faʻavaivai i taimi uma.

  • Faʻamamaina faʻafeinu. E pei lava o soʻo se rosa, o le faʻamaʻaloga o le susu i le aganuu o le lalolagi e matautia.

Faʻamasinoga faʻalelei i le tautotogo i le lauʻeleʻele

Tausiga Tausi

A maeʻa ona totō, e manaʻomia le tausiga atoa o le rosa i le gasologa o le vaitau. E tatau ona faʻafeinu i se taimi talafeagai, faʻamalo le eleele ma faʻafeiloaʻi le pito i luga.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

E le tatau ona tele le fufulu, ae e le mafai foi ona faʻatagaina le eleele e faʻamago. I le avea ai o se tulafono, e faia i lea taimi ile 2-3 aso, i le taumafanafana - tele taimi. E le manaʻomia le totoina o le laau.

Laʻei pito i luga ma palapala

O le eleele e tatau ona tatalaina e aunoa ma le toilalo, a leai o le a le mafai e le aʻa ona maua uma elemene talafeagai ma le susu.

I le amataga o le tautotogo ma seia oo ia Iulai, o le laei pito i luga e faailoa mai i le 2 taimi i le masina, i se tulaga e le masani ai - 3 taimi. O le taimi mulimuli na amata ai le faʻaofiina o le faʻamalolo i Aukuso.

Teuina ma le totoina

A maeʻa ona totō i le tausaga muamua, e tatau ona aveʻese uma mai le pulupulu ina ia mafai ai e aʻa ona atiina ae lelei, ma o le malosi uma e oʻo atu i lo latou tuputupu ae.

O laau iti na oʻo atu i le tausaga pe sili atu e vaeluaina, ma laiti laiti i le tautotogo ma aʻo leʻi oʻo i le taumalulu.

I le taumafanafana, o le teuteuina o lala ua gau, maʻi. E tatau ona togafitia le masini i se vaifofo o le paluga oona. Mulimuli ane, o le teuteu e tatau ona na o le faʻapipiʻiina o le laau. O le toe gaosia e faʻatino i le 2-3 tausaga talu ona totoina ile laufanua.

Togi

I tulaga mataʻutia (i lalo ifo o le 15 tikeri), e tatau ona ufiufi le vao aʻo leʻi taumalulu:

  • O le faʻavae o le laau o loʻo faʻasusu i le palapala ma nutimomoia,
  • O loʻo tuʻuina i luga o laupapa laupapa,
  • O se faʻavevela e sosolo i luga.

Fuga

O le fuga i le rosa e amata ia Iuni ma e oʻo i le amataga o Setema. E toe fai.

Faʻasalaga faʻapitoa o le Rose Juliet

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

I le vaitau o le gaioiga, e pipii ia fuga ma fuga i le amataga o le taumafanafana. O pepe uma e tatala i le taimi lava e tasi, ae lemu.

A maeʻa ona oʻo atu i le amataga o Aukuso ma le amataga o Setema, e aveeseina ai le mea e le maua ai, ma e sauniuni ai le vao mo le taumalulu.

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

A maeʻa le taumalulu, o le teuteuina e faia mo le tele o fuālaʻau. O luga o laei e faʻalauiloaina e oo i le faaiuga o Aokuso 2 taimi i le masina. I le vaitau o le setiina o polo - nitrogen, mulimuli - phosphorus-potassium. A maeʻa le faʻavaivai, e te le manaʻomia le laʻei pito i luga.

Aisea e le fuga ai

Afai e le toe faʻamafanafana le togavao i fugalaau fugalaau, ona ono le lava lea o le la pe ua afaina foi i le maʻi.

I lenei tulaga, o se mea e faʻapipiʻiina e faia i totonu o se nofoaga e sili atu ona lelei le malamalama. Afai o aʻa o le vao e aafia i se maʻi afaina, ona faaleagaina ai lea o le laau.

Tofiga

Faʻapipiʻiina e ala i le tipi po o le metotia o fatu.

Le faagasologa o le faapipiiina i le autumn

Faʻapenaina e le fatu o se faʻagasologa o galuega e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa ma le faʻatupulaia. O le mea lea, e faʻaaogaina e na o le au faifaatoaga poto masani.

Laasaga taʻitasi i le laasaga faʻasologa:

  1. E seleseleina selesele pe a maua ni matala - i le taumafanafana.
  2. E sili le toto i le taeao pe a tumu lala i le susu.
  3. O le naifi e tatau ona togafiti ma togafitia ma se fomaʻi.
  4. I le filifilia o le malosi, malosi malosi, e tatau ona fai le taalalalo lalo i lalo o le fatugaʻo, ma le pito i luga - 2 cm le maualuga.
  5. Aveese laulaau i le lona tolu, ina ia tele ai le susu.
  6. Ona tuu lea i totonu o se pusa faapitoa i vai ina ia amata ona aʻa le aʻa. Ufiufi le pito i luga ma se paʻu palasitika ma ia mautinoa e faʻamalosi i aso uma. Malosiaga e le tatau ona tu i le paolo.

Faamatalaga faaopoopo. Afai e manaʻo ai, mo se aso e mafai ona e tuʻuina i totonu o le "Kornevin", ona oʻo mai lea o aʻa i luma atu.

  1. A maeʻa ona afaina, e mafai ona totōina ile eleele.

Maʻi ma meaʻai

O le laau e matua teteʻe lava i faʻamaʻi, ae mafai ona osofaia i nisi taimi e le paʻu palapala ma le paʻu uliuli. I ia tulaga, i le tautotogo, e tatau ona sosolo le vao i Fitosporin (7 ml i le 1 lita o le vai). O laʻau afaina ma lala e tatau ona aveeseina ma susunuina.

O meaola faalafua, aphids, iniseti ma caterpillars e mafai ona iloga. E tatau ona taulimaina i latou i le faʻaaogaina o metotia faʻavae (o togafitiga nei ma se vaifofo o le faʻaumea tagamea poʻo ni fofo faʻapitoa), e mafai foi ona e totoina ni laau puipuia (mo se faataitaiga, marigolds) lea o le a tafiesea ai iniseti.

Fungal folia maʻi

<

O Juliet o le sili lea o togafitiga o rosa uma, lelei mo faaipoipoga po o faaipoipoga. I aso nei, e mafai ona faʻatau mai mai toetoe lava o tagata tafafao laau uma ma ola i luga o lau togalaau togalaau.