Laʻau

Laʻau o le pama lea e tupu ai ia mai

I upu "faletalimalo" ei ai se mea ofoofogia, manaia. E masani ona manatu tagata o le tupuina o faʻi i le fale o se galuega le mafai. Ae leai, o se laau vevela saʻo mai Aferika e mafai ona faigofie ona nofo i se fale poʻo se togalaau, e tatau lava ona e faia se taumafaiga laitiiti. O le tusiga o loʻo tuʻuina atu faʻamatalaga i le auala e filifilia ai se laau toto mo le fale, ma le faʻaaloalo ma faʻafitauli e mafai ona e feagai pe a tupu.

Pe o se faʻi aʻau po o se mutia?

E masani ona mafaufau tagata o lo matou atunuu pe faapefea ona tupu aʻe faʻi - luga o le mutia po o le pama? Ae o le fesili, i luga o aʻau e tutupu ai faʻi, e masani ona fesili atu tamaiti i matua. I le avea ai o se tulafono, latou te maua le tali-i luga o le pama, ae o lenei mea e matua sese lava.

Faʻi vine i le vao

O le Faʻi ua manatu o se laau faʻamalosi e fua ai fua. O le laau, ioe, e pei o se laau, ae o lona natura o le mutia.

Sa pau le Faʻi i le vao ona o le leai o ni fafie i luga o le ogalaau. O le paʻu lava ia e aofia ai laulaʻau e ola e fefaʻatasi. I le aluga o taimi, latou te malogo ma faʻapogisa, avea ai ma lanu enaena, ma avea ai faapei o laau masani.

Mea moni fiafia: o faʻi o le pito sili ona maualuga lea o le mutia, lua lona lua i le pepa omea.

Peʻa lanu meamata

Eseese ituaiga mo le tuputupu ae o le aiga

Pusa i totonu totonu (alofilima) - tausiga ile

O ituaiga uma o faʻi e vaevaeina i ni vaega se 2 - teuteu ma fua.

I nofoaga ma fale e nonofo ai, o meaola teuteu e masani lava ona tupu: o a latou fua e le mafai ona maua, ae e tele lanu ma foliga. Ae ui i lea, latou te le tupu tele i le telē. E maitauina e faʻapea o nisi faifaatoaga faʻatoʻaga e mafai ona faʻatoʻaga ituaiga o fualaau 'aina i le fale e mafai ona' aina.

Mea teuteu (dwarf) eseese:

  • Velvet Banana - Musa velutina.

O se tamai laau, e oʻo atu i le 130 inisi le maualuga, e masani lava ona fuga mai le lanumoana ma lapisi samasama, fugalaau. E maua mai ai fualaau lanu piniki ma se fuamoa, e le gata ina mafai ona aoina, ae e aumaia ai foi le fiafia matagofie.

Pink Velvet Bananas

  • Purple Banana - Mose violatea.

O lenei ituaiga e oʻo atu i le sili atu ma le tasi mita le maualuga. E fuga mai i soo se taimi o le tausaga ma fugalaau lanu piniki ma le paʻepaʻe, ma fua e maua mai ai le lilac hue rich.

  • Bright Red Banana - Musa coccinea.

E oʻo atu i le selau centimita le maualuga ma tu i fafo ma le matagofie lanu mumu mumu.

  • Lavender Banana - Musa ornata.

O lenei ituaiga meaola e faapitoa le talisapaia mo le malulu matagofie o fugalaau ma fua.

O lea la, o faʻi e le na o fualaau samasama samasama, ae o fugalaau matagofie foi o loʻo i fafo i le vaomatua.

Vaega o le faʻiina ile fale

E faʻafefea ona tupu se faʻi i le fale

Soo se laau toto e matua manaomia le tausiga, ma le vevela, lea latou te taumafai e ola i latito latitu, aemaise lava. E talafeagai le fatuina o se microclimate talafeagai i totonu o le fale ma mataʻituina ma le totoʻa le tuputupu ae o le laau, o lona uiga o le a fiafia pea oe i se foliga maloloina.

Fafaga ile togalaau i le fale

  • Lulu

O le sili atu le lelei o le fesuiaiga o le vevela mo le tuputupu aʻe o maiʻai + 23-28 tikeri, ma i le taumalulu mai +17 i le 20.

O le vevela ma le maualuga o le suasusu o le ki lea i le tuputupu ae malosi. I le tulaga pe a pa'ū le vevela i le +15 ma le lalo ifo, o le a matuā aafia ai le tuputupu ae.

  • Malamalama

O le olaola e tupu i le natura i lalo o le susulu o ave o le la. O lona uiga o le matala matala i le itu i saute o le falemaʻi o le a avea ma se filifiliga sili ona lelei mo le nofoaga o le fagu.

O le mea e tu ai le laau e tatau ona malamalama, ona o le leai o se malamalama o le a aafia ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina.

  • Faʻasalaina ma faʻaleleia

O se tasi o mataupu faavae autu o le lelei o le faʻiina o faʻi o le faʻafeusuaʻi tumau. I le taimi mafanafana, e tatau ai ona pamu le lau faʻi ma le ea faʻataʻamilo ia le itiiti ifo ma le tasi i le aso.

E mafai foi ona e tuu se pesini vai i autafa ina ia mafai ai ona aveese ma tausia se tau malulu. Afai o le pama o loʻo i ai faʻi e tupu i totonu o le togalaau, e mafai ona e fuafua e faʻasusu ma fufulu mai se togalaau.

Vaega o faʻi fafaga

O se mea taua e tatau ona amanaia - e le tatau ona faʻafefe le susu i totonu o le fagu, e tatau ona faʻafeinu i le taimi na faʻamago ai le pito i luga o le eleele, pe a ma le lua senetimita.

Taua! Vaitaimi, e tatau ona e tatalaina le eleele mo le sili ona lelei o le vai ma le ea i aʻa o le laau. E tatau ona faia lelei ma le faʻaeteete - e sili atu le faʻaaogaina o se laau laupapa faigofie.

Faʻau vine ma le palapala

O aʻa o se faʻi e manaʻomia ai avanoa, o lea e tatau ai ona filifili le ipu e fuafua i le tele o le aʻa. E tatau foi ona e manatua e tatau ona e faia ni pu i totonu o le ulo ma tuu le 1-2 cm o le alavai.

E taua le manatuaina o le faaleagaina o le suavai e afaina mo soo se mea totino, e aofia ai se faʻi fale.

O le eleele e sili ona lelei mo le laau e le faaituau poo sina malie.

E mafai ona e saunia le fanua mo se faʻi i le fale, o le a manaʻomia ai:

  • Laʻau palapala (talafeagai mo linden, walnut poʻo acacia).
  • Ash - 0.5% lita.
  • Humus - 1 lita.
  • Lafu oneone - 2 lita.

Maʻa faʻi

O le mea e tupu mai ai le eleele e sili ona sasaaina i vai vai e fufulu ai faʻamaʻi.

Totoga meaai

O le aiga o faʻi ua masani ona faʻaalia e ala i le tuputupu aʻe tuputupu ae ma le "fia 'ai." O le totoina o meaai e manaʻomia i vaiaso taʻitasi i le taumafanafana ma masina taʻitasi i le taumalulu.

Fafagaina e mafai ona faʻatulagaina i auala masani, aua e talafeagai lenei:

  • Lauga o le Cow.
  • Fufulu.
  • Faʻatau faʻamalosi.

Taua! E le mafai ona e fafagaina se faʻi ma se vailaʻau kemikolo, e aʻafia ai ona aʻa.

Winter Banana Care Features

Pe a faʻapipiʻi laau ma pe faʻapefea ona ufiufi le tipi i laau fua

I le amataga o le malulu o le tau, e tatau ona e tausia le vevela o le laau.

O le aʻa e tatau ona ufiufi i le afu malogo, ma le vaega eleele e tatau ona ufiufi i se pusa kata. Ona mafai lea ona e afifi mea uma i le ufiufi o ata ma faʻapipiʻi ina ia le pa'ū le fausaga.

O le mea autu o le puipuia o aʻa mai le malulu. O le eseesega tele i le va o le tau malulu ma le masani ai o se faʻaitiitia o le malosi o le fausiaina o le laau.

E faʻapefea ona fuga mai le Paʻu Faʻama

Ina ia amata ona totoina se faʻi, e manaʻomia se vaitau 8-10 masina. I le taimi nei, o fugalaau e momotu ese mai le pu, lea e pasia le umi atoa o le ogalaau. I le taimi e fuga ai, o se mea e sili ona manatuaina o se laʻau tele o lanu violē poʻo lanu meamata.

E faʻapefea ona fuga mai le Paʻu Faʻama

I le pito i lalo o lenei "fugalaau" fugalaau ua fausia, o loʻo i ai i le tele o vaega ma vaevaeina i le tane, fafine ma fugalaau. E tofu i latou ma foliga tutusa: tolu petals ma sepals.

E faʻafefea ona faʻalautele le pama faʻi

E mafai ona e totoina se faʻi ma le fesoasoani a fatu, pe naʻo le faʻatau se fatuga ua saunia.

Faʻalogo! O le tele o taimi, mai fatu tatou te maua ai se vao vao ma ola malosi ma se maualuga maualuga o le ola ma le tetee atu i faʻamaʻi eseese.

E mafai foʻi ona e faʻatau se fatuga ua saunia-e mafai ona e mauaina i faleoloa faapitoa. O lea ituaiga laau, ma le tausiga lelei, o le a maua ai fualaau suamalie, o se seleselega tele, ma o le a fiafia foi i ona tagata ma malo ma ona foliga vaaia.

Fatuina o fatu

E mafai ona e faʻatau fatu i toetoe lava o faleoloa o togalaau. E taua le manatua e puipuia i latou e se atigi pupuʻu tele, o lea la e manaʻomia ai le faʻatauvaʻa ao le i totoina.

Toto fatu i tamai fagu, e oʻo i le 10 centimita le lautele. O le eleele e aofia ai peʻa ma le oneone, o fatu e totoina i luga, ma le pipiʻi i le eleele ua saunia.

Ma le isi, e tatau ona e ufiufi i ata, tuu i se mea manaia ma mafanafana. Faʻasaga ma le faʻaleleia o mea e tutupu i aso uma e tolu.

Fafaʻiina o faʻi

<

O le tuputupu ae i lenei auala e manaʻomia ai le tele o le faʻapalepale, aua o le tupu muamua e tupu mai pe a mavae le 2-3 masina o le tausiga faifaipea. O le mafuaʻaga lea e le o se lauiloa tele le auala - e masani ona le faatali tagata e fiafia i faʻi faʻi mo le totoina o fualaau, ma talitonu ua mate fatu.

Tuputupu mai mai laau toto

I le taimi muamua, o le suauu e tuu i totonu o le "faletine" mo ni nai aso, mulimuli ane e tatau ona totoina i totonu o se ipu talafeagai ma le paluga kulimi mo le tuputupu ae malosi.

Ona faʻaleleia lea o le galue i le tausia o se tau talafeagai. Tausia tausiga e tusa ai ma le polokalame o loʻo faʻamatalaina i luga.

O ni faafitauli ono tutupu i le fausiaina o se faʻi

O loʻo i ai le tele o faʻafitauli e tulaʻi mai pe a tutupu le faʻi fale:

  • O le tuputupu aʻe ua telegese, o lau laau ua mamae ma ua pau - o le le lava o meaʻai e afaina ai. E taua le fafagaina o le laau ma, afai e mafai, ia faʻapipiʻi i totonu o se fagu tele.
  • Lago le laʻau, ua mamae lau o laau - o le ea ua matutu tele, e manaʻomia lelei le faʻamamaina lelei.
  • O lau e paʻu ma paʻu i le tele - o le pito i totonu o le malamalama mumulu.

O faafitauli autu i le tuputupu ae

<
  • Laʻau vaivai e faailoa ai le maualalo o le vevela, le talafeagai le tau.
  • Afai o le laau i le tautotogo "e leʻi ala mai", e leʻi amata ona tupu - e tatau ona fafaga.
  • O le vavaoina o le aʻa poʻo le faʻaalia o papa vaivai i luga o lea mea o le mea sili lea ona leaga i le laau. O le aʻa e amata ona mate mai le tele o le susu. E manaʻomia faʻataʻitaʻiga faʻavavevave - muamua lava, e faʻaitiitia ai le faʻava.

O le mea moni, o se laʻau faʻi e le o se mea sili ona faigofie e tausia, ae e le masani ai. O se fale vevela e mafai ona avea ma se faʻaopoopoga sili i totonu o lou fale mautotogi poʻo lau togalaau, faʻapea foʻi ma tagata faʻafuaseʻi. "O le uo lanu" o le a mautinoa lava le fiafia i lona tulaga. Ma afai e te puleaina le totoina o fualaau aina suamalie, ona maua ai lea e le aiga ni faʻi e fai i le fale.