Sapalai fale

O mea aoga o le vine mama mama ma le fua o meaʻai

Ua leva ona avea vine ma se uiga e sili ona taua o se fale vevela e lelei ona teuteuina. I a matou latitudes, e mafai ona e vaʻai i fua o le tele o ituaiga, ae i totonu ia i latou o laina e maua ai fua faapitoa. O le vine mama lauiloa e mo i latou. Sei o tatou iloa le auala e faia ai vine suamalie mai ona fua.

Faʻapuupuu e uiga i vine

O le kishmish White o se fualaau aina suamalie eseese ma fatu laititi pe leai foi (o le mea lea, e leai se mea e ola i le vao). O vine e uumi ma malosi, ma lau lanu lamolemole, o ona pito e punou i luga. O le vine e oʻo i le fua faʻasolosolo, e oo atu i le 70 ulu e masani lava ona aliali i luga o le lima. O fuifui e tele lava i le tele o le lapopoa, ae e oʻo mai foi i luga o lapopoa, tele lala.

Siaki vine sili vine, aemaise lava pei o Kishmish Zaporozhye, o Kismish le susulu, Kishmish mirage.
O fua laititi ei ai se mea e faʻafefeteina solo pe faʻafiafiaina. Lanu lanu samasama i lanu eseese (mai lemoni e amber i togitogisa). O le paʻu o le palaʻu e faigofie ona vaʻaia.

O vine e suamalie i le tofo, faʻatasi ai ma se mea oona lemu.

O lenei laina ua manatu e talafeagai lelei, ma o le tausia ma le totoʻa ua tupu i le vaitau lelei. Na totoina togalaau i le 155-175 aso o vao. E lelei le seleselega, ae o loʻo i ai ni nai meaʻai.

E taua! E fautuaina e faʻapea o tagata e maua i le maʻisuka po o le meaʻai tele e aloese mai le faʻaaogaina vave o le maʻisuka. Faatasi ai ma le teteʻe - laʻitiiti, ma faʻamaʻi pipisi.

O le mea lea, o le vine ua paʻu i le afaina o faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, ma o le leaga o fua o loʻo faʻateleina ai femalagaiga. O le mafuaʻaga lea ua matua faʻaaogaina mo le faʻatauina o fualaau mamago.

Meaʻai suamalie ma vine kalori

O le suamalie suamalie o vine ma le toetoe o le leai atoa o fatu na avea ma mea e sili ona fiafia i ai mo le toatele. Sei o tatou vaai po oa nei "vine" e aumaia "io tatou tino.

Vitamini ma Minerale

Afai e te ave le vaega masani o le 100 g, ona aliali mai lea o le tulaga muamua o vitamini e mo le acororini (vitamini C). O lona mamafa o tala mo le tusa ma le 6 mg.

O isi o loʻo i ai i ni aofaiga tele:

  • vitamini E - 4 mg;
  • nicotinic acid (PP) - 0.3 mg;
  • B vitamini ma faʻamatalaga 1, 2, 5, 6 ma le 9 i se aofaʻi 0.22-0.25 mg;
  • peta petro - 0.03 mg;
  • o le fuainumera o vitamini A ma H ua fuafuaina i micrograms (5 ma le 1.5, i le faasologa).

E sili atu le lautele ma le mamafa o minerale. O le macronutrient autu o le potassium (225 mg mo le tutusa lava).

Isi mea e itiiti ifo:

  • apamemea - 80 mg;
  • calcium - 30 mg;
  • sodium - 26 mg;
  • phosphorus - 22 mg;
  • magnesium - 17 mg;
  • siliki - 12 mg;
  • sulfur - 7 mg;
  • chlorine - 1 mg.
O a latou gaioiga e faʻaleleia e le tele o ituaiga o mea faʻalavelave. O nei mea o le uʻamea (0.6 mg) ma le zinc (0.091 mcg). O pito i tua o le alumini ma le pulu - 380 ma le 365 μg taʻitasi.

Rubidium e 100 micrograms iinei, ao chromium ma le molybdenum, vanadium ma le cobalt e na o ni micrograms (mai le 2 i le maualuga 12).

E te iloa? Mo le sauniuniga o le tasi fagu uaina (0.75 lita) e tusa ma le 600 vine e manaʻomia.

BJU ma kalori

O le faailo o "protein-fat-fat-carbohydrates" i lenei mataupu ua faʻaalia i ata nei:

  • proteins - 0.72 g;
  • gaʻo - 0.17 g;
  • carbohydrates - 17.2 g
Faʻaoga i le kalori - 69 kcal. O le mea moni, o se fua masani lea mo fualaau fou, lea e ono fesuisuiai e fuafua i tulaga e tupu ai vine.

O le a le aoga o le tamaoaiga

Ona o lenei tuufaatasiga, o kishmish o loo faaalia ai uiga taua e tele, e aofia ai:

  • lagolagoina le faʻamaʻi (ona o le acid ascorbic);
  • fufulu toto toto, ma puipuia ai le tupu mai o paʻu toto;
O vaʻa, e pei o le sana, pepa jalapeno, meli pumpkin, kāpeti lanumumu, ma pepa lanu meamata, e faʻamamaina foi ipu.
  • fesoasoani e faʻamalolo faʻamaoniga o faʻamaʻi pipisi;
  • filemu ae tauivi lelei ma le mataʻu ma le gaioiga;
  • faʻafoe le toto maualuga;
  • faʻasolosolo le faʻaogaina o le tino (masani masani e taofia ai le solia o le gastrointestinal tract - ulua, colitis, ma isi);
  • galue e avea o se sui malosi malosi, e faaitiitia le lamatiaga o faamaʻi o le ate ma fatuga;
  • e galue foi e avea o se vaega o le diuretic, e faamamafa ai le fulafula;
  • auai i le faamalolosia o le ponaivi (mea taua mo le puipuia o le osteoporosis);
  • galue e avea o se oloa e tetee i ai;
Lulu Rose, saga nutmeg, pine pine, lili vao, cloves, rogoz, ma turmeric ei ai meatotino e tetee atu ai i mea leaga.
  • E i ai sona aoga aoga i le galuega o le popolega - e fesoasoani i le tau faasaga i le atuatuvale, faʻasaʻo le atuatuvale ma toe foʻi mai moe masani.

Pe ua leiloloa meatotino pe a faʻamago

Ua uma ona matou iloa o fua o le vine paʻepaʻe e paʻu manifinifi. Mo le felauaiga o se mea itiiti, ae o loʻo tauia e le iloa lelei o vine.

E taua! O vine mamago masani e mafai ona faapalepale i le taumalulu -18-19 ° C. E sili atu le fesoʻotaʻi ma le hausua o le cultivar e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le "Hungarian" (aʻa vine vine 342), lea e faigofie ona taliaina le vevela -21-26 ° C. E le gata i lea, e le o mafatia tele o ia mai faʻamaʻi eseese.

O le le lava o fatu e avea ai i latou ma se meafaitino lelei mo le mauaina o vine, ma e oo lava i le magoina ua faatusa lelei i le galue ma isi ituaiga "faigata". O le mea moni e faapea e tusa lava pe a maeʻa lenei faʻatinoga, o le tele o le tele o mea aoga e puipuia i fualaau aina: o fuainumera e tuuina atu i le 90-92%.

O lenei faʻamatalaga o le masani lea mo le faʻafefe. O le tele o fua fou mo le 100%, matou te faia mo pa puipui fua e le talafeagai mo le faamamaina (tusa o le 6-7%) ma le otaota (2-3%). E foliga mai o lenei fualaau mamago e toetoe lava a lelei e pei o le seleselega fou.

Faʻamaumauga ma meafaigaluega mo le faia o vine

O le mea moni, o le sili ona manaia ma aoga o le a avea ma vine, maua mai ma le tausia o tekinolosi. E faigofie lava i le fale.

Muamua e tatau ona e vavalalata i mea e teu ai le umukuka - o se ipu (e sili ona lelei le inosia), o se pesini tele mo ni mea mama, o se meaʻai ma se fagu mo otaota i fua o fua e le faʻaaogaina ma pulumu e aunoa ma ni vine.

O le manuia o le faʻatinoga faʻalagolago ile lelei ole faʻaaoga ole eletise eletise. O lenei masini e feliuaʻi vine fou i vine.

O ia masini e gaosia uma fale ma fale. I foliga vaaia, o ni pusa faʻapitoa poʻo ni pusa tioata. O le vaalele (lea ua lauiloa o le faavae) o se mea saogalemu e iai ni avanoa e ulufale ai le ea. O le vaega galue - o laulau lattices, o loʻo faʻatulagaina i luga. O latou numera e mafai ona eseese: mai le 5 i le 20 (e faʻalagolago i le tele o le oloa).

I totonu o le fale gaosimea, o le ea vevela e tuʻuina ese atu i pusa taʻitasi, ma pasi i totonu o le lua i puipui puipui e lua. Lafoga e faʻatonutonuina e ala i le faʻafoega o le komiti, fuafua mo 4-5 faʻagasologa o le taotoga.

E te iloa? E na o le 2% o le seleseleina o le vine e faaaoga mo le seleseleina o fualaau mamago. 27% o le fua o le a 'aina fou, ma o le tele o loʻo faʻaaoga mo le gaosia o le uaina.

O fuafuaga e faia e le tagata lava ia e sili atu ona faigofie ma mafai ai ona e galue ma se aofaiga tele o meafaitino. Ae i soo se tulaga lava, o le faʻatauina o le eletise o le a faʻagesegese ai le faagasologa ma manaʻomia ai le tele o eletise. O lenei fua e aofia ai se masini eletise na faia.

Manaoga Manaomia

O la latou pito maualalo lenei:

  • vine vine - 5 kg;
  • soda - 2.5 tsp.

Auala e filifili ai vine mo le fua

Mo le sauniuniga o vine vine e faʻaaoga ai pulumu ma fua o fua laʻau - o le tele o vine e aveesea.

E masani lava, o le fua e tatau ona matua ma saoloto mai le faaleagaina. Faʻamamago ma faʻamalolo, ma mea leaga ma le pogisa mafiafia o le "meli" i luga o le pele e le talafeagai ai le gaosiga o le oloa.

O le filifiliga aupito sili - vine ua totoina i luga o latou lava nofoaga ma se numera itiiti o togafitiga ma vailaʻau malolosi. O le tagata e faatauina mai e itiiti sona aoga ia te ia: i le tele o meaʻai, o fuifui o loʻo faʻapipiʻiina i vailaʻau malolosi, lea e faʻaopoopoina ai le E220 (sulfur dioxide faʻaaogaina mo le faʻasaoina lelei).

Le faʻagogo i le eletise eletise faʻatasi ai ma laasaga i lea laasaga ma lea laasaga

O vine ua seleseleina, o mea uma e tatau ai "galuega" i le lima - e mafai ona e alu:

  1. O vine e fufulu i le vai tafe e tatau ona faʻatalanoaina muamua. I totonu o le ulo i le vai inu, faʻaopoopo le aofaiga saʻo ole suauu (i le fua ole ½ tsp. I le lita - iinei le 5-lita le koneteina, i le faasologa taʻitasi, e ave 2.5 sipuni).
  2. O fuifui ua tuʻuina i totonu o se mea e gaosi ai meaʻai, lea e tuʻuina i le vai inu mo 5-7 sekone. Ona o le laʻitiiti o lenei potopotoga, o le a faia ai ni auala se tele (o vaega o loʻo gaosia e vave tuʻuina atu i totonu o se ipu faʻafefe).
  3. Ona faʻamaʻaina lea o vine i le vai malulu e taofi le gaosiga o le kuka, amata mai i le avanoa.
  4. O vine mama ua vavaeese mai vine, o ese atu i le itu o le masalosalo ma le faaleagaina i le faagasologa o le togafitiga vevela.
  5. A maeʻa lena, o fua uma o loʻo tuʻuina i luga o fata (o loʻo i ai le 6). Faʻalogologo - o le utaina o loʻo i totonu o le tasi papa. Afai e te tuʻu i le 2, ona oʻo lea i le umi.
  6. O le tagata faʻagogo e seti ile 55 ° C. I lenei tulaga, o le a mamago vine mo le 34 itula.
  7. Tatalaina o le tapuni, e faigofie ona iloa ua faʻaititia le tele o fua. O vine uma ua saunia.

E taua! O le vaitau sili ona lelei i le va o fata ua faʻamumu i totonu o le masini faʻagogo e 2-3 cm (ao le vaeluaga pito i lalo e 5 mm).

O nei nai numera. E tusa ma le 5 kilokalama i le maea ai o le vavae ese o fualaau mai le tumutumu, 4196 g na totoe. O le isi 84 g na totoe i le otaota (o lona uiga, 4112 g i le lisi). Mai lenei masini ina ua maeʻa ona faʻagogoina na maua ai le 1.2 kilokalama o vine.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se mea faigata: i le i ai o meafaigaluega, e te manaʻomia na o sina onosaʻi ma saʻo i le taimi muamua. O le taunuuga e aoga, ae o le mea moni o mea uma lava e faia i ou lava lima e masani lava ona avea le meaʻai ma mea sili ona suamalie.

E mafai faapefea ona e faʻamago vine

Le leai o se masini eletise eletise e le o se mafuaaga o le le fiafia. O loʻo i ai isi metotia faʻagogo ma faʻamamaina. O le mea lauiloa e faʻaalia i le la ma totonu o le umu.

I le la

Le auala faigofie, tofotofoina mo seneturi. I le faaopoopo atu i vine, e manaʻomia se faʻamau faʻagogo. O le mea lelei, o se faʻavaa tele lenei ma se manoa matutu e faʻalauteleina i laupapa laupapa. Ae o isi mea avanoa o le a fetaui foi - e mafai ona e tuʻuina vine i luga o pepa pepa, plywood poʻo le fasi.

O le mea autu - ia tuʻuina vine i se tasi faʻavae. I le mafanafana o le tau, o le faagasologa o le a faia i ni nai vaiaso. I se aso lelei, ae o le matagi, e tatau ona ufiufi ia oloa i le mafiafia o le gau, lea o le a le mafai ai ona latou faasalalau.

E te iloa? I fua o meaʻai (sei vagana ai gaʻo), o vine e latalata tele i susu.

Aua nei galo le asiasia o le mago, pe a talafeagai ai, aumai i totonu o le potu (mo se faataitaiga, i le timu o le tau poʻo le taimi e aluese ai mai le saite).

Iloiloina le maualuga o le sauniuni - o ni nai mea le taua: fualaau aina ua oʻo i le malo vine e tu i fafo i se lanu uliuli lanumoana ma ua malulu ma faamalūlūina i le paʻi, e tusa lava pe matagofie (ma le faamamaina faalenatura 15-20% o le susu o loo tausia).

I totonu o le ogaumu

O se filifiliga vave - faʻapipiʻi ile ogaumu:

  1. O vine ua salalau i luga o ni fagu e tao ai, ua ufiufi i pepa mafiafia.
  2. Faʻamautinoa o loʻo tuʻuina vine ile laulau e tasi, o pusa faʻatasi ai ma tuʻuina ile ogaumu ile 55-60 ° C, faʻagasolo ona tatala le faitotoa (e alu ese ai le susu).
  3. O fua e manaʻomia ona osofia i lea taimi ma lea taimi, i le taimi e tasi e sui ai pusa i nofoaga.
  4. O fualaau suamalie teuteu i le lanu o le a tutusa lava ma le faamamaina o auala.

O le taimi o sea kuka e mafai ona matua eseese - e faʻalagolago lava i le auala e galue ai le ogaumu (e tupu e toetoe lava a "toso" ma e tatau ona e malepe i le faagasologa).

E faʻapefea ona toto vine mo le faʻamamaina oe lava

O le tele o vaega sa totoina vine, lea e fiafia i ai ona fua (ma i latou i le lumanaʻi e mafai ona liu vine). O le mea lea, o le a matou maua i faʻamatalaga masani le uiga o le masini faʻatoaga i le tulaga o vine mama.

Filifilia se nofoaga

O lenei vine e manaʻomia se vaʻaiga: o mea totō e tuʻuina pe a ma le 1 m mai le pa, ma e 2-3 mita i le va.

E taua! Mo ituaiga uma o vine, o le malamalama e taua tele: e le fiafia le laau i se ata malulu.

O le i ai o le lagolago e faʻamalosia, ma aoe tuputupu aʻe, o le a e manaʻomia ni faʻaopoopoga (mo le tele o vao, o le a manaʻomia ai le faʻaoga o le uʻamea atoa).

Faʻamasinoga

O le taimi sili ona lelei e amata mai i le faaiuga o Aperila i le sefulu tausaga lona tolu o Me. I le taimi lenei, o le palapala amata amata ona mafanafana, ma le taufaamatau o le timuga faʻafuaseʻi o le tau malulu. I lalo o le fatugaga eli se pu i se loloto o le 70 cm (ma le diamita o le 75-80). O se alavai i foliga o iliili ua tuu i lalo, ma o se paluga o oneone, sod ma humus ua tuu i luga i vaega tutusa. Ona tuʻuina atu lea o le lagolago ma faʻapipiʻi lelei le fatu, o ona aʻa e lilo i le palapala mama.

Aoao pe faapefea ona toto au lava vine i le tautotogo ma le autumn, ma le auala e totoina ai vine i le tautoulu e ala i le oti.

E tumau pea le sasaa o se vao (10 lita o le vai) ma olo.

I le faasologa lava e tasi, e mafai ona e totoina vine i le tautoulu, mai le amataga o Oketopa seia oo i le muamua kiona. Ae i lenei tulaga, sili atu faʻalavelave - e tatau ona e ufiufi le fuʻa i se pusa paʻu ma ni pu e puʻeina i le ea, ma i le afiafi o le tau malulu e tatau ona e ufiufiina i ni nila poʻo se laumei mafiafia o le selu.

Tausiga

E amata uma lava i le pito i luga o le 2 pipi, lea e faia i le tausaga muamua. E le gata i lea, o le seleseleina o taimi (8-12 mata) ma le aveesea o lālā vaivai o loʻo faʻatinoina. O le faʻaleleia i le mafanafana o le tau e faʻaititia i le 15 lita o le vai i lalo o laau taʻitasi i se vaitaimi o le 3-4 aso. I nai vaiaso ao lumanai le seleselega, o le suavai e faʻamapulaʻaina, sina susu ile eleele i le va o vao.

E te iloa? I tala anamua a Rusia, o le parataiso faasaina e le o se apu, ae o le vine vine.

E faigofie foi le faiga o laei faʻapitoa: faʻapipiʻi faʻamalosia o le eletise i le tautotogo, ma le magnesium sulphate o loʻo faʻafefiloi ma le calcium phosphate o loʻo faʻaaoga mo faʻaopoopoga. Aiga "togi" na faia i le aso e tasi o le fugalaau.

Mo le puipuia o meaola faalafua e faaaoga ai iniseti eseese, lea e eseese i le fualaau ma le auala o togafitiga (tagai faatonuga).

O ia oloa e pei o le "BI-58", "Fast", "Kinmiks", "Angio", "Calypso", "Omayt", "Marshal" ua manatu o ni iniseti.

Seleseleina

E pau i le faaiuga o Iulai - o le amataga o Aukuso. O nisi faʻamatalaga faʻapitoa e faʻalagolago i le eseesega, tulaga o le tau i le itulagi ma le tausiga lelei. Fualaau mamafa: i le saʻoloto mai le 250 i le 400 g, i luga o eleele lelei e mafai ona ola ma pulumu i le 500-600 g

O lenei ua e iloa le auala e maua ai vine vine mai vine mama, o le a le aoga o nei fualaau aina ma o le a le mea e foliga mai o le totoina o nei vine e foliga mai i le lautele. Matou te faʻamoemoe e aoga lenei faʻamatalaga, ma o le a mafai e le au faitau ona faafiafia i latou lava i fualaau mamago oa latou sauniuniga. Le fiafia tele!