Laʻau

Snowball 123: o se tasi o ituaiga sili ona lelei o le falalaʻau

O le kalapulaʻau na maua lona igoa ona o ona laʻau taumafa o ni faʻalavelave tetele. E suamalie, lelei ma teuteuina le togalaau ma o latou foliga vaaia. Ae ui i lea, e sili atu le taugata o le failaʻau faiva nai lo lona uso paʻepaʻe, aua latou te totoina le tele o taimi. O se tasi o mea e sili ona lelei i le va o le vaitau o le vaitau o le Snowball 123.

Faʻamatalaga o le cauliflower cultivar Snowball 123

Eseese Snowball 123 o Farani na mafua mai, i le teritori o lo tatou atunuu ua faatagaina mo le galueaina ma le faʻaaoga talu mai le 1994. E aofia i le numera o le vaeluaga o ituaiga, o loʻo manatu o se tasi o taitai o le maketi i lona vaega.

Faʻaaliga

Kapisi o lenei ituaiga e le tele. O laʻau i fafo e faʻasaʻoina, o la latou lanu sili e lanu meamata, ma se lanu vaivai. O lapoa e lapopoʻa, e matua malosi tele, toetoe lava a ufitia uma le ulu, puipuia mai le susulu o le la ma puipui ai mai le pogisa.

O lenei mea e faʻatagaina ai oe e aua neʻi galo laulaau e ufiufi ai le ulu, lea e tatau ona fai pe a tausia le tele o ituaiga o laʻau fafaga.

O le ulu o le kapisi Snowball e fetaui ma le igoa o le ituaiga ("Snow globe"). E matua faigata lava, taamilomilo, o nisi taimi e faʻapuʻupuʻu faʻapitoa, i le vavalalata. Pauna - mai le 0.8 i le 1.2 kilokalama, o nisi faʻataʻitaʻiga e oʻo i le 2 kilokalama.

Leolele ulu Uluulu 123 e toetoe lava a lapotopoto, paʻepaʻe, e oo lava

Tulaga o le vasega

Leʻaleʻaleʻaleʻaleʻaleʻaleʻaleʻele Blues 123 ei ai se vaitau puupuu e tuputupu ae: mai i fua muamua i le seleselega e maua mai i le 85 i le 95 aso. O se kāpena lautele: o le manaia sili ona lelei o ulu e mafai ai ona e faʻaaogaina mo le kukaina o le tele o ipu. E lelei le teuina, ae e sili atu ona tipi le vaega o le seleselega lea o le a le faʻaaogaina fou i le isi 1-2 vaiaso i ni fasi vaega faigofie ma faʻafefe. O le kapeti e kuka, falai, faʻafeiloaʻi: i soo se ituaiga, o lona fausaga e tumau pea le pala, ma o le tofo o se mea sili ona lelei.

O le kukalaulau e falaiina e tusa lava pe i ai ni mea laiti laiti

O le ituaiga o mea e fua ai fua. E le mafai ona taʻua le seleselega tele, mai 1 m2 latou te aoina pe tusa ma le 4 kilokalama o oloa, ae e le faalagolago tele i tulaga o le tau. Cabbage Snowball 123 o loʻo faʻaalia i le tele o teteʻega i faʻamaʻi matautia: puipuiga puipuia e puipuia mai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi eseese, lea e mafai ai ona e faia e aunoa ma se togafitiga matautia. Ae ui i lea, o le tetee i le maʻi leel e maualalo, e aʻafia foi i se mea masani masani e pei o le lele ese. Ae o le laʻasaga o le fatu, o le vae uliuli o loʻo tumau pea le faʻamaʻi matautia i le faʻaaogaina o tekonolosi faʻatau.

Vitio: Cabbage Seeds Snowball 123

Le lelei ma le le lelei, eseesega mai isi ituaiga

O le mea sili ona lelei o le ituaiga o tagata poto masani e mafaufau i ai:

  • amataga vave;
  • tofo lelei;
  • ata faaalia o ulu;
  • maualuga maualuga o vitamini C;
  • fua lelei lelei;
  • tetee i fesuiaiga i le vevela ma le maualuga o le maualuga;
  • le gafatia o laulaau i fafo e ufiufi ai ulu mai le la susulu;
  • tetee i le tele o faamai;
  • sili atu le mafai ona feaveaia;
  • soʻo se tasi o faʻamoemoega.

O tagata faʻapitoa e le matauina le le lelei o le polo Bobball 123 mai isi ituaiga; e tutusa uma lava mo le falesaʻi atoa ma o loʻo fesoʻotaʻi faʻatasi ma le agavaʻa i tulaga tuputupu aʻe. O le mea le lelei o le puipuia lelei o ulu ulu i luga o le togalaau, o lea e le tatau ona e tuai i le seleselega. O le le lelei o le eseese o le alofa matuia o le mana i tulaga leaga.

Faatasi ai ma ituaiga eseese o le vaitau e tasi, o le kiona Snow globe e manumalo i le le mautonu i tulaga tuputupu ae ma le tofo. Pe a faatusatusa i ituaiga mulimuli ane, e le taumate e leiloa le fuaina: o ulu e tusa ma le 2 kilokalama o se faamaumauga, ae o nisi ituaiga o fualaau aina e masani ona masani ai.

Faʻapipiʻi totoga pipifana Bobball 123

Mai le vaaiga o le tekinolosi mea tau faatoʻaga, o le Snowball 123 ituaiga e leai ni mea taua e faʻatusatusa i le totoina ma le totoina o isi ituaiga meaʻai eseʻese o le falelola. Ona o le vaitau puupuu o le tuputupu ae, e mafai ona e maua ni nai seleselega o kapisi i le taumafanafana.

Ina ia maua muamua le seleselega, e mafai ona e totoina fatu mo laau i le fale i le amataga o le tautotogo, ma sili atu foi - i totonu o le greenhouse (o le aganuu e matua malulu). Afai e totoina fatu laau i le togalaau i le amataga o Me, i le ogatotonu o Iuni o le a mafai ona seleseleina. Ina ia maua se faʻatoaga lona lua, o fatu e mafai ona toto tuusaʻo i luga o le eleele i le amataga o le taumafanafana, ma tipi ese ia Setema.

Tuputupu ae e ala i fualaau

O le tele lava o taimi, e tupu mai le failaʻau faila i fualaau, aua latou te mananao e vave selesele fua. Ae ui i lea, i le tele o eria, e mafai foi ona totoina le totoina vave o ituaiga taumafa i totonu o le eleele: Snowball 123 ma lenei filifiliga e puleaina le gaosia o fualaau aina. Afai e te lūlūina fatu mo vine i le amataga po o le ogatotonu o Mati, o loʻo i ai i le masina muamua o le taumafanafana, o le a saunia ulu e faʻaaoga. I le itu i saute, o le lūlūina o fatu e mafai ona oʻo lava ia Fepuari.

E tatau ona vave matauina e matua faigata tele le totoina o laau maualuga i totonu o le taulaga. E faʻaaoga lenei mea i soʻo se ituaiga kāpeti, o le kalapu vavalo e leai se faʻalavelave. I le taimi vevela, o vevela i le fale e vevela. O le mea lea, e mafai ona e gaoioi i fualaau pe afai o le fale mafiafia e malulu, ae o le mata o le la.

Afai e te le o faanatinati, e mafai ona e lūlū fatu mo fatu totō i le fale i totonu o se falemafanafana malulu aʻo e asiasi muamua i le tautotogo ile saite. E lelei pe a oʻo i le ogatotonu o Aperila: o le a seleseleina le seleselega mulimuli ane, ae o le a mafai ona e 'alofia soʻo se mea faʻapitoa i fualaau. I le taimi lea, e mafai ona e totoina le kapeti mo na o se fale faigofie, ma o aso malolo ia May e mafai ona e aveeseina ai: o le a ola le toto i le ea fou, o le a malosi, ma i le faaiuga o Me - saunia mo le toe suia i se nofoaga tumau.

Afai ei ai tulaga mo le totoina o fatu i le fale, ona oʻo lea i le afa muamua o Mati e tatau ona e faia mea nei.

  1. Saunia le palapala: faʻafefiloi peat, oneone, laufanua togalaau ma humus i le aofaiga tutusa (e mafai ona e faʻatauina le faʻafefiloi maeʻa i le faleoloa). E sili atu le fufuluina o lau palapala: fuʻu i totonu o ogaumu pe faʻasaina i se vailaau piniki o le potassium pati.

    Afai e te manaʻomia sina palapala laitiiti, e faigofie atu ona faʻatau i le faleoloa

  2. Saunia fatu. E masani lava, o le pupuina fatu o le Snowball 123 ituaiga e faatauina atu e kamupani ogaoga, ma ua vave ona latou totoina, ae afai ua teuina mo se taimi umi ma ua galo lo latou tupuaga, e sili atu le fufuluina o mea totino e ala i le tuu i se lanu violisi mo le afa itula ona faamama lelei lea i le vai.

    O le kukalaʻau, e pei lava o isi, e leai ni fatu laʻititi

  3. I le avea o ni suka totoga, e sili atu ona lelei le ave o ipu tuʻufaʻatasi, o paluga lelei ma le malosi e le itiiti ifo i le 200ml: o le luluina i totonu o se atigipusa e mafai, ae e le manaomia, e le fiafia le kalapu faila.

    O pusa paʻu e lelei ona latou te totoina fatu i totonu o le togalaau ma i latou

  4. E tatau ona tuʻuina alavai i le pito i lalo o ipu: o se vaega o le oneone oneone 1-1.5 cm le maualuga, pe a uma ona saunia le palapala.
  5. I le loloto o le 0.5-1 cm, 2-3 fatu e tatau ona lūlūina (e sili ona lelei le aveeseina o fualaau aina i le taimi lena ina ia nofo ai i ni mea e leai ni mea), lelei le palapala ma le vai.

    A lūlū, e mafai ona e faʻaogaina soʻo se meafaigaluega talafeagai

  6. Ufiufi ipu i le tioata poʻo se ata vali manino, tuʻu i ai ao lei oʻo i soʻo se nofoaga ma le vevela o le potu.

    O le ata o le a fatuina ai se aʻafiaga o le greenhouse, ma o le a vave ona oso mai

Fualaau i le vevela o le poloaiga o le 20e uiga iC e tatau ona faʻaalia i le 5-7 aso. I le aso lava e tasi, e aunoa ma le faatuai, e tatau ona siitia atu pusa ma laau i le mea sili ona susulu ma faʻaitiitia le vevela mo le vaiaso i le 8-10ºC. O le taimi pito sili lea ona taua: afai o se aso e mafanafana ai fualaʻau, e mafai ona lafo ese, aua o le a vave ona faʻalaʻau laau. Ma mulimuli ane, o le vevela e tatau ona maualalo: i le aso 16-18ºC, ma i le po - e le sili atu i le 10e uiga iI. A le o lena, o galuega uma e ono le aoga, ma o le kaleleleni i luga o le moega o le a le nonoa ulu.

E leai se mea e sili atu ona taua nai lo le malulu o le malamalama tele lava: masalo, o le totoina o le Snowball 123 o le a faʻapupulaina faapitoa i fugalaau faʻapitoa pe faʻapitoa. E manaʻomia le vaʻaia ma le talafeagai: o le faʻavaivaia o le vai o le a faʻafuaseʻi ona mafua ai se faʻamaʻi uliuli. Afai o le palapala e maualuga lona maualuga, e mafai ona e faia e aunoa ma se laei, tusa lava pe tasi, i le laasaga o laʻau moni e lua, e tatau ona fafaga i se vaifofo vaivai o le fugalaau faʻalavelave. Afai o le luluina sa faia i totonu o se atigipusa e tasi, o le suavai i ipu eseese i leafyledon e mafai i le 10 aso le matua.

O le vaiaso aʻo le i totoina i luga o le moega, e faʻamaʻaʻaina laau, ma ave i le faletusi. E tatau ona i ai ni laʻau malolosi e 5-6 ma le malosi e tatau ona ola i le 1.5 masina le matutua. Pe a totoina, e tanumia toetoe lava i le lautusi moni muamua. O le kiona e totogo le 123 i le taimi e tasi: i le 1 m2 na o le 4 laau totino, o le laiga sili ona lelei e 30 x 70 cm.

E tatau ona i ai ni laʻau malolosi i le fufuluina o laau

Vitio: faʻalauteleina o fualaau faila

Tuputupu ae i le ala e leai se ola

Afai e leai se mea e manaʻomia mo se seleselega vave, e tatau ona vave totoina le kiona i le togalaau, i se nofoaga tumau. I le totonugalemu o Rusia, e mafai ona faia lenei mea i le amataga po o le ogatotonu o Me, ae e sili atu le ufiufi o mea totō ma mea e leʻi faʻaaoga mo le taimi muamua. I totonu o le itu i saute, o loʻo totoina le toto talu mai le ogatotonu o Aperila, poʻo le taimi muamua foi. Fautuaina e faʻapea o le taimi nei e taofi ai matagi mataʻutia, ma o le vevela vevela (pe laʻititi ifo lalo) e le leaga mo fua o laau.

Afai e leai se taimi e moe ai ile moega e manaʻomia, e mafai ona e faʻasalaina i le vai inu ma ufiufi i se ata.

O lenei ituaiga e itiiti ifo le mamafa i le tuufaatasiga o le palapala nai lo le falesaʻi lautele, ae peitai o le a le mafai ona totoina fua i le mamafa, vaega o mea maʻa. O oneone papaʻu e le aoga. O le filifiliga pito sili ona manaia e le manava ma le manava e le manava ma se faʻafesoʻotaʻi lata ane. O fualaʻau sili ona lelei e ola aʻe i le failaʻau i le togalaau o:

  • kukama
  • pateta
  • kāloti
  • pi.

E leai se tulaga e tatau ona e totoina ai le poloballball 123 pe a uma ona faʻasatauroina: susulu, radisa, soo se ituaiga kapisi. E mafai ona faʻaaoga soʻo se fusi, ae e sili atu le faʻagata oe ile humus lelei ma le fafie (atunuʻu: se pakete ma le 1-lita)2 mulimuli ane). O le luluina o fatu ile laufanua e le o iai ni faigata ma e aofia ai laasaga masani:

  1. I totonu o se moega ua saunia muamua o le a fuafuaina e tusa ai ma le polokalame lava e tasi mo le totoina o laau: 30 cm i le laina ma le 70 cm i le va o laina.

    Pe a sauni ni pu mo le kapisi, e faʻaaogaina le 30 x 70 cm mamanu

  2. I pu taʻitasi, e talafeagai le faʻaopopo e pei o se faʻalaʻau faʻapitonuʻu 1 tbsp. efuefu ma le 1 tsp. azofoski, lelei fefiloi ma le eleele.

    Nai lo o le azofoska, e mafai ona e tago i se pine o paʻu manu.

    Azofoska - o se tasi o fomaʻi faʻalavelave sili ona faigofie

  3. I le faamaligiina o pu taʻitasi i le vai mafanafana, ua toto ai fatu. O le loloto - e sili atu nai lo le fagu: e oo atu i le 2 cm. E sili atu le totoina o le 2-3 fatu ona aveese lea o isi vaiti.

    E mafai ona e lūlū fatu i totonu o le togavao, ona vevela ai lea

  4. Faataamilo i pu taitasi e taua vave lava le pefu pefu i le eleele ma le efuefu e fefefe ai le lele ese o le kapisi.

    E le gata o le kapisi e faʻamamaina i le lefulefu: o lenei suauʻu sili ona lelei e faʻaleagaina ai meaola eseese

Tausiga

Tausiga mo le kapisi Snowball 123 e talitutusa ma le tele o togalaau totō.

Faʻasa

E tatau ona faʻaauau pea le faʻaleleia, ae o le tele o vai e leai se aoga. O latou taimi e faalagolago i le tau, ae i le averesi i le masina muamua e faaluaina i le vaiaso, ona - 1, muamua aumai i totonu o se pakete vai i le 1 m2 moega ma isi mea.

E sasaaina le vai i lalo o aʻa, aemaise lava pe a amata ona nonoa ulu.

A maeʻa faʻaleleia taʻitasi, e faʻamalo le eleele, aʻo faʻaumatia vao. E ui lava e mafai, o le tatalaina o loʻo faʻatasi ma se tamaʻi laʻitiiti o laau totō faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga o sina vaega o le pefu ma le humus.

Fertilizer

I se taimi puupuu o le Snowball 123 o loʻo faʻaaluina i luga o le moega, e tatau ona fafagaina ia le itiiti ifo ma le faalua (ma pe a fai e le lelei le eleele, tele taimi). O le mea lelei sili ona lelei mo lenei kapisi o le mullein infusion (1:10) poʻo le faʻafefe o manu felelei.

Ina ia maua se saogalemu saogalemu o le otaota, e tatau ona e faʻafefiloi ma le vai (1:10 i le voluma) ma tuʻu ai mo ni nai aso. A maeʻa lenei mea, o le mea na maua ai le faʻafefeteina na toe faʻaitiitia le isi 10 taimi.

O le taimi muamua latou te fafaga ai le falalaʻau (0.5 l i le vao) 3 vaiaso pe a uma le totoina o laau poʻo le masina pe a uma ona tupu pe a totogo pe a lūlū fatu i totonu o le togalaau. A maeʻa le 10 aso, e toe faʻaalua ona fai laʻei. I le lua tausaga le matua, e manaia le faʻaopopoina o faʻamaʻi faʻamalaʻau i le faʻafefeteina o organics: 20 g o le nitroammophoska ma le 2 g o le boric acid ma le molybdate ammonium i le pakete. A aunoa ma nei microelements (molybdenum ma boron), e le lelei tele le kalapu faila: o le fua o le seleselega e itiiti ifo, ma o ulu e sili atu ona mamafa.

Puipuia o Pest ma Disease

Faatasi ai ma le tausiga saʻo, o le Snowball 123 e seasea lava. Ae o le tele o anufe ma slugs na latou 'aina le kapeti. Faatasi ai ma se vaega itiiti, e ao ona aoina ma le manua ma faʻaumatia, i tulaga ogaoga, o togavao e togafitia ma Enterobacterin poʻo le faʻaogaina o laau eseese, sili ona faʻalagolago i mea uma o laʻau paʻu.

Afai e vaʻaia ma le faaeteete le failaʻau, o le a alu ifo i lalo le faʻaaogaina o pest i le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu. Faʻaaogaina le pefu faʻasaina i le pefu peʻa po o le uʻamea ole fafie, i nisi tulaga e tatau ona faʻapipiʻi le fufuluina o le tumutumu o tomato poʻo le aisa.

Seleseleina

E le mafai ona e tuai ma le seleselega, taumafai e maua ni ulu tetele. Afai ua amata ona malepelepe, e tatau ona vavae ese vave: o le a lelei le pau o le oloa i le itula, e sili atu le aua le aumaia i lenei mea. E selesele ulu i se naifi, ma puʻe puʻe: i la latou pito i luga latou te matua fiafia lava. E sili atu le faia o lenei mea i le taeao, pe le gata i le taimi o le la.

Vitio: Cauliflower Growing Tips

Faʻamatalaga

Kulukalipolo Peleni 123 Ou te tupu le tausaga lona lua. O le kapisi e manaia, o ulu o se mea e masani ai. I lena tausaga, na ou faatauina mai ai lenei kapisi, totoina i le ogatotonu o Me, e selesele i le ogatotonu o Aukuso. O lenei ituaiga o le vave vave, o lea e matua lelei ai, e le mafai ona ou totoina ituaiga laau tuai, o nisi taimi e le tupu mai i luma o fulu.

Tanya

//otzovik.com/review_3192079.html

Snow globe (aka Snowball 123) o se vaitau sili ona lelei tele vave! Mai le tau i le seleseleina e 55-60 aso. O le soʻo e laʻititi i le tele. Ulupulu, ulu, ma matua sinasina. E mamafa le 0.7-1.2 kilokalama. Talia tele ituaiga. Taumafa ma malolo.

ludowik

//www.agroxxi.ru/forum/topic/874- mea-lanu-lanu-laʻau-filifilia-filifili /

Vaavaai i Cabbage Snowball ma Vinson. Ou te matua fiafia lava, o le fua o le germination e 100%, o mea uma lava na nonoa, o ulu o kapeti e leʻi totogo, e leai se mea e tatau ona tapunia - e papaʻe.

"Mama o Antonn"

//forum.sibmama.ru/viewtopic.php?t=1140631&start=180

Ae o le aoga sili o le ituaiga o le vave ona matua. Cabbage Snowball 123 o loʻo fetaui lelei ma maketi vave. E ia te ia se tofo lelei ma foliga matagofie. O se maualuga maualuga o le acid ascorbic ma isi vitamini e mafai ai ona e faʻaaogaina mo meaai pepe.

"Tagata asiasi"

//kontakts.ru/showthread.php?t=12227

Soʻo se kalapu vavalaʻau o se meaʻai fua tele, ma o le 123 Snowball foʻi e iai sona tofo lelei. Latou te ola i itu uma sei vagana ai vevela ma malulu. Faʻaaogaina o tekonolosi e le faigofie e pei o le kapisi paʻepaʻe: o fua mo togavao e tutusa, ae e tatau ona sili atu ona mataituina tuutuuga. I lima galulue malosi, o le Snowball 123 e maua mai lelei lelei o ulu matagofie ma gutu.