Fualaau

TOP 10 ituaiga sili ona lelei o le sipuni remontantnaya

O le avanoa e taumamafa ai i luga o fuālaʻau fou i luma ole folasia muamua o se miti mo i latou e fiafia i lenei tamaʻi togafiti ma maloloina. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i ituaiga sili ona lauiloa o le faʻatoʻai fualaau faʻasaga ma ata ma faʻamatalaga.

Albion

O se tasi o ituaiga o fualaau suamalie e sili ona lauiloa ma faalauiloaina o le "Albion" e maua ai le tele (e oo atu i le 60 g) suamalie manogi i le gasologa o le vaitau. Na tolopo i le 2005 e le Iunivesite o Kalefonia. O atinaʻe o lenei ituaiga o loʻo faʻatulagaina e avea o se fale gaosi oloa, ae ua faamoemoe mo le galueaina i nofoaga i saute, pei o Kalefonia po o Italia. I tulaga o Europa i Sasae, o le fua o le gaosiga i lalo ifo ua faʻaalia (500-700 g i le vao, e le 2000 g), ma o le galu mulimuli o le seleselega i le malae vavalalata e leai se taimi e faʻatoʻa ai.

O le toe faʻaleleia e le gata o vine ma strawberries, ae o fualaau, e pei o fugalaau.

E te iloa? Faʻafouina o le gafatia o se laau ina ia fuga pea ma fua mai i le tasi vaitau tuputupu aʻe. O le amataga o le upu Farani, mai le "remontant" - "toe fuga mai."
O le vine "Albion" ei ai lona malosi malosi-o le tuputupu ae o vao ma lanu lanumeamata lanumeamata ma se fulufulu manogi ua taʻua. "Albion" ei ai uiga taua - o fugalaau fugalaau malosi, e le taoto, ma fugalaau e tuu i luga o lau. Berries fafo e mumu mumu lanumumu ma mumu i totonu, manogi ma matua suamalie, pe a faʻatupulaia ma le lava, ae le o le susu.

O le laau e teteʻe i faʻamaʻi: fatu fatu, pala o le phytophrosis, verticillium wilt, anthracnosis. E le fiafia le vevela - i le vevela i luga atu o le 30 ° C ua le toe fua mai. Na te tali atu i le lamala e ala i le faʻaitiitia o le numera o ovaries, ma le tele o le susu, o le a galo ai le sua suka ma le meaʻai, e avea ma suavai. E le faʻafeiloaʻi i matagi malulu. I le faaputuputuina i luga, e mafai ona tatou fai mai o Albion o se ituaiga tele tele, o lea, e ui i lea, e faʻamaonia atoatoa le taumafaiga o loʻo faʻatupeina e se faʻatoʻaga lelei ma le lelei.

Bourbon

Strawberry (fugala) ituaiga eseese "Bourbon" - o le taunuuga o le galuega a tagata Farani Fausia. O se faʻagasologa o le ao ma le seleselega o le a mausali i le vaitau atoa: mai ia Me ia Oketopa. O se mea iloga o le "Bourbon" o le mautu lea o le tele o vine, lea e le o le galo i galu mulimuli o fua.

E taua! Talu ai ona o le malosi o le laau o loʻo fua pea i le fua o le fua, e faʻamautinoa ai le tele ma le lelei o le seleselega i le gasologa o le vaitau, e manaʻomia pea e le faʻanoanoa nisi mea e faʻaleleia ai faʻasusu ma meaʻai.
E i ai i le laau ni laau laʻau uumi i laʻau laʻau, o ni nai fulufulu. Faʻailoa mai vine tetele e oʻo atu i le 60 g, manogi, ma sina manogi manogi o togavao moni. O fua e susulu mumu, oona e foliga lelei, faatasi ai ma le pipi suamalie. Strawberry "Bourbon" e puipuia le vaʻaia ma siaki, taumalulu-malosi ma faʻafefeina le lamala lelei.

Diamond

American varieties, paʻu i le 1997, ae lei leiloa le lauiloa. O le maualuga o le paʻu e maualuga tele, ma o se laʻau gaosi ua tupu. I le averesi, o le tele o fualaau aina e 30-35 g, o vine ua faʻaloloa, lanumumu-lanu moli i le lanu. E fetaui lelei mo le felauaiga, aua o le palu fualaʻau e mamafa ma e le o se mea sili ona suamalie. Strawberry "Diamant" e puipuia i le tele o faamai ma meaola faalafua: moli vavave, mumu ma le paʻepaʻe. Faʻamaumauga e le aufaʻatauloa le fua maualuga ma le le lelei o lenei ituaiga.

Capri

O lenei ituaiga e sau mai Italia. Bushes sredneroslye matua faʻatusatusa. Latou te le tunu ma susulu i le la, latou te le manaʻomia le ufiufi. O le faʻafefe o mustache e faʻalelei. O fua e lanumoana, susulu, manaia, o le lapopoa (e oo i le 30 g). O foliga vaaia o le vine e mafai ona faʻapipiʻiina: matagofie, masani faʻapipiʻi foliga, lanu. O le tofo o le a faʻamalieina ai foi le sili ona lauiloa o le gaosi - strawberries "Capri" matua suamalie (ma o le suka e le pa'ū e oʻo lava i le tele o le susu), manogi, ma le manogi oona ma oona. O le gaosiga o oloa e maualuga tele, i le tulaga o ituaiga pisinisi. Pe a fuaina vine, o le siʻusiʻu e faigofie lava ona momotu ese, lea e mafai ai ona faigofie le pikiina ma faʻaleleia le tausia lelei.

E te iloa? O fualaau o Strawberry e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le suka toto, o lea e fautuaina ai i latou i meaai mo le maʻisuka.
"Capri" e tetee i le vaʻaia, gutu pala.

Queen Elizabeth II

Se tulaga iloga o lenei ituaiga - o le avanoa e maua ai le uluai seleselega ia Me. O le lauiloa o le "Elisapeta II" na faafetai ai i ona fualaau matagofie matagofie: i le averesi, o vine e oo atu i le 60 g, ae o tagata e sili atu e oo atu i le 100 g e masani lava ona tuputupu ae. O manatu e vaevaeina e uiga i le tofo, o nisi iloiloga e matuai lelei lava, o isi e matauina le maualalo o le suka ma nisi "vatnost" fualaau suamalie. Atonu e faʻalagolago i le faʻatupulaia o tulaga ma fua o vine. Strawberry e talafeagai mo soʻo se ituaiga o kuka, e tumau lona foliga pe a kuka, talafeagai mo le faʻamaisa.

O le ituaiga e matua fua tele: i se tasi vaitau e mafai ona e ave i luga le 10 kilokalama o vine mai sikuea mita taʻitasi o le totoina. I le tausaga lona tolu, o le tele o vine e matua paʻu, o le fua o le fua, ma le totō e aoga e faʻafouina. "Elisapeta II" e puipuia i le lanu enaena, susulu ma paʻu palapala. E matua malulu lava, ae pe a faʻatauina mo le taumalulu i le tautotogo e mafai ona e maua vave le seleselega vave.

O le faaosoosoga

Eseese "Faaosoosoga" e fetaui lelei mo le galueaina i le malae vaalele, ma i totonu o greenhouses. Ua totogo le laau, ma ua lanu lanumeamata ona lau, fai ai le tele o fuga, o ona lago e mafai ona fuga ma fua mai e aunoa ma ni aʻa. Faafetai i lenei mea O fugalaau ei ai sona tino foliga teuteu, ma e mafai ona faʻaaogaina e avea o se fualaau matagofie e teuteu ai se faletito poʻo se loggia. O fua e mumu, lapotopoto, laititi o le lapoa (e oʻo atu i le 30 g) - suamalie, sogasolo, ma le 'aila. O le eseesega e matua fua tele - e oo atu i le 1.5 kilokalama o vine e mafai ona seleseleina mai se togavao e tasi, lea e oʻo atu i le 20 peduncles e fausiaina i le taimi e tasi. Strawberry "Faaosoosoga" e faatatau i le skoroplodnoy: o fualaʻau ua aina i le ono vaiaso talu ona toe totoina.

Ole fualaau suamalie o le malulu, ma o le afaina o le amphibious e seasea ona maua i maʻi pipisi.

E taua! I mea le lelei "Faaosoosoga" e mafai ona mafua ona o le faʻaleleia atili o le absorption, o le mea lea, pe a faʻatulagaina i le malae vaʻaia o le a manaʻomia ai taumafaiga faʻaleleia, talu ai le leaga o lenei ituaiga mea leaga e leaga.

Linoza

Linoza toe faaleleia le strawberry o se tasi o ituaiga sili ona lelei o le totoina o Italia, e lauiloa ona o lona maualuga o le gaosiga o fua (mai le 800 g i le 1000 g mai le tasi vao) ma fualaau lelei (e oo atu i le 80% o le seleselega o se pisinisi faapisinisi). Plants sredneroslye, o le mea lea, e mafai ai ona fetaui lelei. Faʻaaoga lelei se musika. Ole tele o vine e tele (mamafa 30-45 g) ma lapoa tele (mamafa e oo i le 75 g), lanumumu mumu, ma se lanu susulu, fuamoa. Le manaia, ma se manogi manaia, o le tofo e faaleleia atili e le autumn.

Strawberry "Linoza" e masani ona tetee i le vaʻaia; puipuia i faʻamaʻi faʻamaʻi; maualuga le puipuiga i le paʻu palapala. A oʻo ina tupu aʻe i luga o le palapala palapala, o nisi taimi e tupu ai le pala. I totonu o le itu i saute o le la, e taoina le sua i le vevela o le taumafanafana. E fautuaina e aofia ai le totoina o fualaʻau i le taumalulu - o le Linosa e le faapitoa le tetee i le malulu.

Lyubava

Masalo o le ituaiga sili ona malulu o tagata o loʻo faamatalaina iinei. O fua muamua na amata i le ogatotonu o Iuni, o le seleselega mulimuli - i le faaiuga o Setema. E pei o le ituaiga sosoʻo "Faaosoosoga", "Lyubava" e talafeagai lelei mo le tuputupu ae o le ampel. Fualaau aina eseese - ma le tausiga lelei o le a oʻo atu i le 1500 kalama o vine mai le tasi togavao. Fua o fua, e tusa ma le 30 g, ma le manogi suamalie, maua le manogi o fualaʻau vao.

E te iloa? O lena laau, lea matou te taʻua o le strawberries, na faaali mai i Holani i le senituri lona 18 ina ua sopoia vine strawberries Chilean ma Virginian. O lenei totoga na maua le igoa "pineapple strawberries" (Fragária ananássa). Na totoina i Rusia talu mai le ogatotonu o le 19 seneturi.
"Lyubava" e tetee i faʻamaʻi faʻaleagaina. O mea le lelei e aofia ai le faigata o le toe gaosia: o le muso o lenei fugalaau e fai ma le le fiafia, ma ina ia mafai ona toe gaosia, e tatau ona e taumafai.

Monterey

Strawberry (vine strawberry) "Monterey" e talitutusa lava ma le faʻamatalaga i le ituaiga "Albion" - ma o lona tupuaga tuusaʻo na tupu aʻe i le Kalefonia Kalepeti i le 2009. O laumei e ese mai tuaa i se mea sili ona maaleale o pulupulu ma le tele o le tofo. Busi e malosi, lauulu lauulu, ma lanu lanumeamata lanumeamata, lanu susulu. Mai i le 7 i le 14 fugalaau fugalaau e faia i luga o laau taʻitasi. Berries conical masani masani, susulu, susulu mumu. Faʻamaumauina e le Faatoaga o le selu o le galu lona lua o le fualaau suamalie e faʻatusatusa lelei i le tofo mai le muamua ma mulimuli ane. Fualaau aina: mai le 500 i le 2000 kalama o le vao.

Fugalaau o lenei ituaiga (pei o isi ituaiga o gaioiga Kalefonia) e fefe ma manaʻomia le malupuipuia mo le taumalulu ma amataga o le tautotogo. E matua afaina lava i faʻamaʻi.

San ma faga

E pei o le "Monterey", "San Andreas" - o se tupuga o "Albion", na atiina ae e tagata gaosi Californian. O fua muamua e amata i le ogatotonu o Me, fualaau aina e tupu aʻo lei oʻo i le malulu.

Bushes sredneroslye, mamana, toetoe lava o le lautele, faʻatasi ai ma le faʻasologa o gafa. O laulaau e lanumeamata lanumeamata, faʻatasi ai ma se vela suamalie. Musika e fai si mea itiiti, e masani lava mo le seleselega. O vine e le tele, mamafa 20-30 g O le tofo o le "San Andreas" e suamalie ma suamalie, ma sina sina mafiafia. O le pulupulu e lanu, lanu mumu-lanu moli. Strawberry toleniina femalagaaiga ma le teuina o le taimi o le seleselega. O le tofo o le seleselega o le autumn e ese mo le sili atu: o fua e suamalie ma sili atu ona manogi. San Andreas, e tusa ai ma tagata na mafua mai, e tetee atu i faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le ituaiga o le itu i saute, o le mea lea e matua leaga lava le kiona. O le galueaiina o laau e manaʻomia ai faiga masani faʻatauvaʻa (peitaʻi, mo ituaiga eseese uma).

Ia e faʻasalalau oe lava i le faʻatoʻaga o isi ituaiga o strawberries: "Crown", "Lord", "Marshal", "Elsanta", "Rusia", "Gigantella", "Masha", "Malvina", "Kimberly", "Maxim", " Tausamiga "," Chamora Turusi "," Zenga Zengana "," Queen "," Mara de Bois "," Eliana ".

O le mea moni, e tatau ona maitauina o le tele o le malamalama ma le galue e manaʻomia ina ia maua ai faʻamaoniga o le lelei ma le aofaʻi e pei ona taʻua e tagata faʻatoʻaga o le toe faʻaleleia o ituaiga vine. Ae o le gafatia e fiafia ai i le tofo ma le manogi o fua fou i le vaitau, mai ia Me ia Oketopa, e aoga le taumafaiga.