Laʻau

Blueveve agave - o le a lea mea

O tagata fiafia faʻatasi ma avanoa tele e leai se avanoa e mafai ona ola ai se mea tele, malie, emerald-blue lanve, mai le pulupulu o tequila e gaosia i Mekisiko.

Blueveve agave o se cactus pe leai

Talu ai o laʻau paʻu ma vao tuitui o le laau, e toʻatele tagata e manatu o le agave o le cactus. Ae e le o lea. Blue agave - o le a lea? O le laau o se tasi o sili atu i le 300 ituaiga o agave. E mafua mai i le genus Evergreen e le mautonu le aiga Agave. E leai se cacti, poo se aloe, e tutusa ma, e leai se mea e fai.

Blueveve agave

Manatua! E faaopoopo atu i aganuʻu lanumoana, Amerika, agafe ma lanu samasama e faʻaaogaina foi mo le galueaina o fale. E eseese i foliga ma lanu o laulaau.

Faamatala puupuu o le uiga o le fugalaau

I lalo o tulaga masani, o le aganuʻu lanumoana ua tupu i Mekisiko. O le tele lenei o laau ma laulaʻau e pei o le fulafula e tusa ma le 2 mita le umi. I le mavae ai o le 5 tausaga, o le agave e maua ai le 5-10 mita le maualuga, i le pito o lona matagofie e fuga mai fugalaau lanu samasama pupula. E paʻu i luga i le po e taʻaloga faʻapitonuʻu. A maeʻa ona toto, e faitau afe fatu ua faia, ma ua mate foi le laau.

Ina ia maua le tequila, e manaʻomia se laau e 8-12 tausaga le matua, o le mea lea e vavaeina e tagata o laufanua le fugalaau, e le faatagaina ai i latou e ola ma fuga, ina ia faatumauina ai le malosi mo le alualu i luma. O pupufana o le aisa ua vave ona pipii i le eleele, ma ua tupu mai se fugalaau fou mai ia i latou.

I le fale, e faʻaitiitia le aganuu, ae le tele - o le uumi o laʻau e mafai ona oʻo ile 1 mita. O pito o lau o loʻo ufiufi i vao tuitui, ma luga o le pito o le laupepa o se nila uumi ma maama. O le mea lea, o le nofoaga o le a tuʻu ai le ulo e tatau ona vateatea ma puipuia mai tamaiti ma manu. E vavae ese se nila malosi i le pito i tua o le laupepa mo mafuaaga saogalemu. E le afaina ai le laau. O laulaau o agava blue e mamafa ma malulu, e ufiufiina i se paʻu lanu moana lanu ulaula.

Faaaogaina o Agafe Blue

A leai, o le aganuʻu lanumoana e taua o le lili laquilá (Agáve tequilána), aua o le vai lauiloa ua faia mai lenei laau. Mo sauniuniga o vodka Mekisiko, ua tupu le agave mo le 12 tausaga. E naʻo le ogatotonu e tupu ai laʻau e talafeagai mo le faʻaaogaina, ae o lenei faʻamaufaʻailoga e mafai ona oʻo atu i le mamafa e oo atu i le 90 kilokalama. O isi vaega (lau, aʻa ma peduncles) e vavae ese, ma o le autu e auina atu mo le gaosiga e maua ai lequila.

Manatua! O lau agave o loʻo i ai mea e faʻateleina ai le lelei o fualaau. O loʻo faʻaaogaina mo le gaosia o vailaʻau e faʻaosofia ai faiga faʻavae, faʻasalalau le metabolism ma faʻaitiitia ai le inu. I le cosmetology, o le sua ma le pulupulu o lau o loʻo faʻaaogaina o ni vaega o kulimi ma lotions. Agave fibers e faʻaaoga foi e fai ai ie, upega fagota, maea ma maea.

Blue Agave Care i le Fale

Agave laau - o le a lea ma pe faapefea ona fuga

O agavaʻa lanu moana e tupu i se vevela, vevela vevela, i luga o le maualuga e sili atu i le 1,500 m, o lea pe a tupu aʻe i le fale, e manaʻomia ona e faia se tau lelei mo ia.

Malamalama ma le vevela

O le fugalaau e faʻapitoa ma e manaʻomia le umi o le malamalama, ma i le tautotogo ma le autumn, pe a le lava le la, e manaʻomia le faʻamalamalama atili. I lenei tulaga, o le susulu o le la e filifili. I le taumafanafana, pe afai e mafai, o le fugalaau e alu i le auala, i le togalaau poʻo le faletusi.

Fugalaau o le fale e manaʻomia ai faʻamalama umi

Aua nei fefefe i fualaau vevela vevela, o se laau vevela alofa. I le taumalulu, e tatau ona teu le fugalaau i le taumalulu po o luga o le vevela ma se vevela o le ea o + 10 ... +12 tikeri. Ae peitai, e manaʻomia ona faʻamalama mo le itiiti ifo i le 16 itula.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

E manaomia e le laau le vevela, mafanafana. E le manaʻomia le togafitiina, i se isi itu, pe a ulu le ulu i totonu o le laʻau, e ono maʻi le fale. Mai le efuefu, ua fufulu laʻau i se omomi pamu. O le fugalaau e le mafai ona musu mai le ea ma e le fefe o ia i taga.

E tatau ona e faʻafefe le agave e pei o le coma ua maeʻa. Mai le faʻaleleia o le faʻaleleia o le eleele poʻo le ea, o le agave e lue ma oti. I le taumalulu, e tatau ona faʻafeinu lelei le laau, 1 taimi i le masina. O le vai mo le faʻavaivai e ave i luga o le tulaga pe faʻavaivai, ma i taimi uma i le vevela o le potu.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

O le laau e leai se toto i le eleele, talu ai i lalo o tulaga masani, o agave e tupu i eleele oneone ma lagona lelei. O le mea e sili ona taua o le sasaʻaina lelei o le alavai i totonu o le fagu ina ia le faʻafefeteina le susu i soo se tulaga. Mo lenei mea, soʻo se mea (faʻalauteleina o le omea, maa paʻu, piliki piliki ma e faʻamaonia le polystyrene) e talafeagai.

Faʻalogo lelei! Agave fiafia maualuga eleele palapala. E masani lava o se faʻafefiloi o laufanua faʻatoʻaga, o le oneone ma le peat e sasaa i totonu o le ulo.

I le avea ai ma se pito i luga, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻaaogaina o mea faʻapitoa mo le gasegase, ae e te manaʻomia le faʻaaoga e le tusa ai ma faatonuga, ae faʻamalo pe a ma le 2 taimi. E manaʻomia e le laau na o le faʻamafanafanaina i le taumafanafana, i le taimi o le tuputupu ae. Faʻamamago ia le sili atu i le 2-3 taimi i le masina.

E mafai ona e fafaga faʻatasi ma le fugalaʻau mo le gaʻo

<

Fugalaau ma le malologa masani

E faʻapefea ona fulafula le lobelia - paʻepaʻe, blue, blue
<

Agase cactus e fulafula i le fale e seasea lava, toetoe lava leai. O le fugalaau o le galulolo e mafai ona vaaia i totonu o togalaau faʻatoʻaga, lea e le masani ai foi lenei mea. E mafai ona fuga mai totonu o le loto ile 15-20 tausaga o le olaga. Ina ua uma ona tupu, e faasolosolo lemu, ma tuu ai le faitau afe o fatu. Ae o le fugalaau e matua ofoofogia lava i foliga o se pusa maualuga, ua ufiufi i samasama susulu, fugalaau e pei o nifo.

Fuga e pei o le malosi o se laau

<

O le taimi malolo o Agave e tupu i le taumalulu, pe a manaʻomia le maualalo o le vevela, faʻavaveina o le vai (1 taimi i le masina) ma le leai o ni faʻamaʻi. E na o le malamalama i lenei taimi e le mafai ona faʻaititia e ala i le faʻaopopoina o le laʻau faʻamalosi e aunoa ma le toilalo.

Mexican Agave Propagation

Blue po o le blue hydrangea - totoina ma tausi ile fanua
<

O le fausiaina o aganuʻu Blue Mekisiko i le fale e le faigata. Ina ia faia lenei mea, faaaoga ni metotia.

Fatu

O fatu faʻamalosi e lelei tele le tupu. E mafai ona e toto i latou i soo se taimi o le tausaga, ae o le vaitaimi aupito sili ona lelei o le a amata mai i le faaiuga o Fepuari i le amataga o Mati. Ina ia totoina fatu laau, e tatau ona e:

  1. Saunia se atigipusa ma se tapuni ma faʻatumu i le pefu oneone.
  2. Tui fatu i le loloto o le 0.5 cm.
  3. Le tuʻuina atu o se malūlū malulu mo tipu - + 22 ... +25 tikeri.
  4. Faʻasalala le pusa faʻatasi ma aʻafiaga mataga o se aso faʻaalia i le vaiaso.

A maeʻa le 3 vaiaso, o le laʻau muamua o le a faʻaalia i luga o le totogo, pe a mavae le isi 3 vaiaso - le lua. Pe a ma le 3.5-4 masina, o le fatuga o le a 3-4 laulaua e oo i le 4 cm le umi ma atiina ae aʻa, ona mafai lea ona totoina i totonu o se fagu fou.

Fatuina fatu

<

Tamaiti

O le auala sili ona faigofie o le toe gaosia o fanau. Agave e faʻatagaina i latou i tausaga taʻitasi.

Ua aveeseina le tina mai le ulo, ua vavae ese ma le vaʻaia tamaʻitaʻi ma totoe mo le 2-3 itula. E tatau ona faʻamamago le fasi pepa, a leai e mafai ona pala, e aunoa ma le aʻa. Ua toe foʻi le tina i le fagu i lenei taimi. E totoina tamaiti i le eleele poʻo le susu ma tuʻu ai iina mo le 3 aso. A maeʻa lenei mea, e mafai ona faʻafeinu le fatu.

Agave tamaiti

<

E mafai ona faʻamaonia tamaiti i soo se taimi mafanafana o le tausaga. I le taimi muamua, e le fautuaina e faʻaali atu le fagu i se fatu i le la, o le nofoaga sili ona lelei o se faamalama e feagai ma sasaʻe.

Lefi

O lau agave e mafai ona faʻaleleia i le auala lava e tasi. O le pepa e vavae ese i lalo, agavale e faʻamago. E mafai ona e fufuluina i le pefu. A maeʻa le 2-3 itula, faʻapipiʻi le laulaʻau i totonu o le eleele, pe a maeʻa le 2-3 vaiaso o le a tuʻu ai aʻa muamua. I totonu o le vai latalata i laulaau o agave root formation e le tupu, mai le susu tele ua amata ona pala.

Fugalaau fugalaau

I lalo o le natura masani, i luga o agavaga, o le laau e faʻaleleia e peduncles, tipiina o le pama i le faʻavae ma faʻapipiʻi loa i le eleele. Talu ai i le fale, o se fugalaau e toetoe lava a le mafai ona maua ai fugalaau, o lea e sili ai le faʻaaogaina o auala o loʻo i luga.

Tuputupu ae tuputupu aʻe, faʻamaʻi ma faʻamaʻi

E ui lava i le mea moni o agavaʻa lanumoana o se laau e le lelei ma e faʻatagaina soo se tulaga, sei vagana ai le tele o susu, pe a tupu i le fale, o nisi faafitauli e mafai ona tulai mai:

  • O le laau e malulu ma e le tupu. Atonu o le laau e le lava le avanoa poʻo le palapala e le fetaui lelei. Taumafai e sui le fagu i se isi, lapoa tele, faʻatumu i le eleele talafeagai ma feaveaʻi i se potu e sili atu le maoaʻe.
  • Na laʻititi laulaʻau, ma faʻalautele le laau. O lona uiga o le agave e le lava le malamalama. E tatau ona faʻaeʻeina faʻamalamalamaga faʻaopopo e ala i le faʻaaogaina o se moli malamalama.
  • O le aʻa poʻo aʻa na amata ona pala. Afai e tupu lenei mea i le taumalulu, e malulu le fale, pe faʻalauteleina le manogi o le ea ma le eleele. E mafai foʻi ona faʻaleagaina ona o le maualuga o le vevela i le taumalulu. E tatau ona taofi le faʻafeinu ma toe faʻaleleia le agavaʻa i se potu malogo ma le vevela o + 8 ... +10 tikeri. I le tau mafanafana, e mafai ona pala ile palapala eleʻele ona o le leai o se alavai. I lenei tulaga, ua totoina le laau i totonu o le isi ipu ma ni pu faapitoa, faatumu i le alavai i le 1/3 ma matau le pulega o le vai.

Maʻi ma meaʻai

Blueveve agave e maualalo le puipuiga i faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Faatasi ai ma le tele o le susu, o le fugalaau e amata ona pala, ma o laulaau ma aʻa e ufiufi i lanu uliuli ma uliuli.

Pest

<

Faatasi ai ma meaola faalafua e afaina ai agave cactus, lapisi o le faapaologa, faapea foi le iniseti o iniseti ma thrips, mafua ai se afaina faapitoa. E manaomia e le laau ona faia ni tulaga lelei, pulea le maualuga o le ea i totonu o le potu ma le eleele i totonu o le ulo, siaki le tulaga o le fugalaau. Afai e iloa ia faailoilo o le faamai poo meaola faalafua, o le agave ua totoina i totonu o eleele mama, na togafitia mulimuli ane i iniseti ma fomai.

Ole agave lanumoana o se laau malosi tele e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa. Na o le pau lava le faigata e mafai ona faia ai ni tuutuuga mo le taumalulu, pe a manaomia e le laau le maualalo o le vevela i totonu, ae manaʻomia foi le umi o le ao. Agave e faigofie lava ona faʻaleleia, o lea e vave ai ona e fatuina lau oe lava tulimanu Mekisiko.