Vine

Le vine vine vine mo le vine mumu "Kadarka"

"Kadarka" - o le sili ona lauiloa ma le tele o vine eseese. E maua mai ai le uaina lelei tele, o lea e totoina ai le tele o faatoaga i nei vine.

Ma ua vave ona tupu, lea e tosina ai foi le uaina. Ia e masani lelei ia te ia.

Amataga ma tufatufa

O lenei vailaʻau e sili atu nai lo le sefululua faʻamaufaʻailoga. O nisi oi latou o "Gymza", "Black gija", "Skadarka", "Chetreshka". O le igoa sili ona iloagofie ma masani ona faʻaaoga o "Kadarka".

E te iloa? 80,000 sikuea mita. kilomita o le fanua na totōina i vao.
Albania ma Asia Minor ua manatu o le atunuʻu o lenei ituaiga. O le taimi nei e mafai ona maua i le toetoe lava o Europa uma (ua tupu i Bulgaria, Hungary, Iukureini, Serbia), faapea foi i Ausetalia ma Pasila. O tagata inu vine i le salafa o le lalolagi i lenei ituaiga e tosina mai i le mea moni o loʻo fua tele ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa.

Saili po o fea ituaiga vine e talafeagai mo le uaina.

Faamatalaga faʻapitoa o le ituaiga

O ogalaau e lapoa ma sili ona lelei. E ola lelei lala, ma fua vave fua.

Bush ma fuʻa

Busi e tupu malosi, faʻatasi ai ma lala uumi. O tamaʻi vine e saʻo ma e mafiafia, mafiafia, ufiufi i lalo. Lanu e eseese mai le lanumeamata i le olive. I le pito i luga o le vevela vevela ua ufitia i le pubescence. A o tuputupu ae, e avea ma mea mataga. O tamaiti aoga "Kadarki" e pupuu.

O laulaau e tutusa le tele o le alofilima o se tagata matua, lima-lobed. Lanu e eseese mai le lanumeamata i le mumu. Mai i luga o laʻau vaaia, mai le pito i lalo latou toetoe lava a le vaaia. Ua tapunia le vaitusi mo le au, o loo i ai se faaiu ma se moli i le foliga o se ellipse. I tafatafa ane o pito o laulaau e agai i luga. O le pito i luga o le laupepa e lamolemole, ma le pito i lalo o lauulu mumu. O nifo e le o maoaʻe, lapotopoto, seasea.

E te iloa? O vine e masani ona taʻua i totonu o le Tusi Paia, e pei foi ona faaalia i atavali, ata, tupe siliva, pine, pine, ma isi.
Laʻau mumu ma le pala. O le pale ei ai ona lanu piniki ma o lo o faalauiloa foi.

Faamasani oe lava i faʻamaʻi matautia o fualaau vine, auala e togafitia ai faʻamaʻi faʻamaʻi ma mea e tatau ona fai pe afai e aʻafia vine i luga o le saite e Alternaria, Oidium, Anthracnose, Mildew, Chlorosis.

Fusi vine ma vine

O le fuifui vine i Kadarki o se mea laititi, o le suavai, ma le tele o vine - o lona maualuga e oʻo i le 15 cm. E faia i luga o se vae puupuu ma le mafiafia. O le siaki e lapotopoto, laʻititi le laulauina. I totonu, e sili atu ona suamalie nai lo manu. O le peʻa e faigofie lava ona vaʻaia mai le paʻi, e pogisa uliuli. O fatu e laiti, e tau le iloa.

Eseese uiga

O le fua o le matuia faʻatusatusa i isi ituaiga o fuainumera. "Kadarka" e aumai fua e tusa ma le 12 t / ha.

O vine mamago e maua ai le uaina mūmū sili ona lelei. O fualaau suamalie e maua ai le gaosia o lanu lapisi. Ona o le maualuga maualuga o le suka i totonu o vine, ua televave le gaoioi o uaina ma e le oona tele.

Kadali clones

E eseese ituaiga e pei o le "Gymzu" - "Mal", "Femel", "Blue Kadarka" ma le "Fol".

E taua! O fualaau vine e manaʻomia le tausiga, ona o lona maualuga o le tetee atu i le fuga. O le puipuia o le vao mai le faamaʻi o le a manaomia ona gaosia i latou i le ola o meaola po o vailaau.
E taʻitasi i latou ma ona uiga faʻapitoa:
  • "Mal" - e iloagofie e ala i le alualu pea i luma ma maua ai se seleselega lelei;
  • "Fafine" - ei ai le uiga ese o le pea;
  • "Blue Kadarka" - tuʻuina atu se gaʻo e oo atu i le 10 t / ha, ei ai le tofo vaivai, o le mafuaʻaga lea ua leai ai lona aoga i le uaina;
  • "Foil" - e sili atu fualaau suamalie ma e maua ai se lanu vaivai, ae o le variva ua manatu e matua fua tele.

Aoao atili e uiga i vine pito sili ona sinasina ma paʻepaʻe.

Vaega o le faʻaaogaina ma le totoina o ituaiga

O vine o lenei ituaiga e fetaui lelei mo le uaina. O le uaina ei ai le maualuga ma le maualuga o le ava malosi, gaioiga masani ma le manogi suamalie. Mo vine mai Kadarki, o le matua matua e taua, ona avea ai lea ma mea sili ona taua.

O le mea aupito sili ona lelei, o laau iti e ola i luga o papaʻe eleele.

E taua! O le seleselega e le masani ona maua ai se lanu lanu - o lenei mea e aʻafia ai i le tau. O laau iti e fiafia i le la ma le mafanafana, ae o timuga faifaipea e mafai ona faateteleina le tofo o vine, ona inu ai lea o le uaina.
O le mea lea, Kadarka, poʻo le vine Gymza o se filifiliga lelei o le uaina, e pei o laau toto e fua mai fua muamua nai lo isi ituaiga. Ua i ai ia Aokuso, e mafai ona e vaʻai i paʻu paʻu. O lenei ituaiga vine e sili ona taatele, ona o le faigofie tausiga ma le maualuga o le uaina e maua mai ai. O le mea autu pe a faʻatau mai fatuga e le o faʻafememeaʻi ai i latou i ituaiga o laumei, a leai o le gaosiga e mafai ona fua mai ai vine e le maualuga tele.